×
اجتماعی
شناسه خبر : 184007
تاریخ انتشار : شنبه 1403/05/13 ساعت 17:18

این گزارش به روز رسانی می‌شود ...

هشدار مهم هواشناسی درباره موج جدید گرما؛ پیش بینی رکوردشکنی افزایش دمای در این مناطق

هشدارهای سازمان هواشناسی از افزایش دما از روز دوشنبه خبر می‌دهد و این در حالی است که از همین امروز نیز شدت گرما موجب تعطیلی و یا تغییر ساعت کاری ادارات برخی شهرهای کشور شده بود؛ وزیر نیرو نیز هشدار داده که در هفته جاری رکورد تاریخی افزایش دمای هوا تهران شکسته می‌شود.

نورنیوز ـ گروه اجتماعی: براساس گزارش سازمان هواشناسی، از امروز شنبه -13 مرداد 1403- روند افزایش مجدد دما آغاز و این افزایش دما از روز دوشنبه شدت بیشتری خواهد گرفت.

براین اساس شاخص اشعه فرابنفش نیز افزایش یافته و شهروندان باید از حضور در زیر نور مستقیم خورشید اجتناب کنند.

رکورد دمای تهران این هفته شکسته می‌شود

در همین حال وزیر نیرو با بیان اینکه اوج مصرف برق در تابستان سال گذشته برابر با ۷۲ هزار و ۷۲۵ مگاوات و امسال ۷۹ هزار و ۱۸۹ مگاوات به ثبت رسیده است، گفت: در هفته جاری رکورد تاریخی افزایش دمای هوا تهران شکسته می‌شود.

علی اکبر محرابیان یادآور شد: کشور در هفته جاری شاهد افزایش دما خواهد بود و شاید این هفته آخرین روزهای گرم امسال باشد به طوری که ممکن است در برخی از نقاط کشور مانند تهران شاهد شکسته شدن رکورد گرمای هوا باشیم.

وی در این زمینه تصریح کرد: درجه دمای هوا تهران در هفته جاری به ویژه برای روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه بین ۴۲ تا ۴۳ درجه پیش‌بینی شده است؛ نکته مهم اینکه رکورد دمایی شهر تهران در طول تاریخ حدود ۴۳ درجه است و انتظار می‌رود امسال این رکورد شکسته شود.

قمی‌ها و اصفهانی‌ها منتظر هوای گرمتر باشند

همچنین شهرهای نزدیک به تهران مانند ورامین، قم، اصفهان شرایط گرم جدی را تجربه خواهند کرد.

وزیر نیرو با بیان اینکه پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که از هفته آینده متوسط دمای هوای کشور ۳ تا ۴ درجه کاهش یابد، از مردم کشور خواست که وزارت نیرو را در تامین برق پایدار همه بخش‌ها در سراسر کشور یاری کنند.

رکورد گرما در این شهرها شکسته شد

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به احتمال افزایش دما به بیش از 40 درجه سانتیگراد در پایتخت در هفته جاری گفت: در تابستان امسال رکورد دمای پنج شهر کشور شکسته شده است .

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور گفت: طی تابستان سال جاری تاکنون رکورد دمای پنج شهر کشور شکسته شده است که در سه استان واقع شده‌اند.

احد وظیفه افزود: اصفهان از جمله شهرهایی است که امسال رکود بیشترین دمای آن شکسته شد. پیش از این بالاترین دمای ثبت شده در آن ۴۳ درجه سلسیوس مربوط به ۲۰ تیر سال ۸۰ بود اما ۶ مرداد سال جاری دمای ۴۴.۳ درجه سلسیوس و ۷ مردادماه دمای ۴۴.۶ درجه سلسیوس به ثبت رسید. 

وی اضافه کرد: در نایین نیز ۴۰.۷ درجه سلسیوس به عنوان دمای بیشینه این شهر در ۱۲ تیرماه سال ۱۴۰۱ ثبت شده بود اما ۶ مرداد سال جاری رکورد دمای ۴۱.۲ درجه سلسیوس در این شهر تجربه شد.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور  شیراز را یکی دیگر از شهرهایی ذکر کرد که رکورد دمای هوا در آن شکسته شد و اظهارکرد: پیش از این گرم‌ترین روز هوا در شیراز ۱۲ تیرماه سال ۱۴۰۱ ، ۴۳.۴ درجه سلسیوس بود اما در ۷ مردادماه سال جاری به ۴۳.۵ درجه سلسیوس رسید.

وی در ادامه گفت: بیشترین دمای هوای ثبت شده در بافق پیش از این ۴۸.۴ درجه سلسیوس در ۳ مرداد ماه ۱۴۰۱ بود اما ۵ مرداد سال جاری رکود دمایی ۴۹.۳ درجه سلسیوس به ثبت رسید.

وظیفه با بیان اینکه در شهر یزد نیز رکورد بیشترین دما شکسته شد، اظهارکرد: بالاترین دمای ثبت شده در این شهر در ۱۷ مرداد ۶۱ و ۲۳ تیر۹۱، ۴۵.۶ درجه سلسیوس بود که ۶ مرداد سال جاری به ۴۶.۱ درجه سلسیوس افزایش یافت.

تجربه دمای «چهل‌سی» در تهران
وی درباره وضعیت دمای هوای پایتخت گفت: بیشترین دمای ثبت شده در تهران در تابستان سال جاری ۴۱.۷ درجه سلسیوس بود این در حالیست که رکورد دما در این شهر ۴۳ درجه سلسیوس است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور درباره احتمال افزایش دما به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد در پایتخت طی هفته جاری اظهارکرد: دما به‌تدریج رو به کاهش است و از طول روزها کاسته و به زاویه خورشید افزوده می‌شود و تابش از حال عمودی بیشتر کاهش می‌یابد، در نتیجه میانگین حداکثر دمای هفته‌های آینده نسبت به هفته‌های قبل کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: اوج دمای هوای تهران معمولا نیمه دوم تیرماه تا نیمه اول مرداد است. هرچه از این دوره بیشتر فاصله بگیریم، دما کاهش می‌یابد بنابراین هفته جاری یکی از گرم‌ترین هفته‌هاست هرچند که ممکن است موجب ثبت رکورد نشود.

وظیفه در پایان با بیان اینکه احتمال تجربه دمای ۴۰ درجه سلسیوس در تهران وجود دارد، گفت: به این طیف دمایی «چهل‌سی» گفته می‌شود، یعنی کمینه دما ۳۰ درجه سلسیوس و بیشینه آن ۴۰ درجه سلسیوس است که روزهای چهارشنبه تا جمعه هفته جاری (۱۷ تا ۱۹ مرداد) این وضعیت آب و هوایی تجربه می‌کنیم. در این شرایط گرما از آغاز صبح احساس می‌شود چون با طلوع آفتاب دمای هوا به بالای ۳۰ درجه سلسیوس می‌رسد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
X
آگهی تبلیغاتی