×
سیاسی
شناسه خبر : 183806
تاریخ انتشار :

صهیونیست‌ها کدام سران مقاومت فلسطین را در خارج از مرزهای اشغالی ترور کردند؟

«اسماعیل هنیه» رهبر حماس بامداد با حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. علاوه بر وی، در سالیان گذشته نیز دست‌کم 8 نفر از رهبران فلسطینی در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی در کشورهای یونان، تونس، مالت، اردن، لبنان، مالزی و امارات نیز هدف حملات تروریستی صهیونیست‌ها قرار گرفته و به شهادت رسیدند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: براساس اعلام روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظانش، بامداد امروز بر اثر هدف قرار گرفتن محل اقامت آنها به شهادت رسیدند. علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

حملات رژیم نامشروع اسرائیل علیه فلسطینی‌ها پس از حمله هفتم اکتبر(۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) علیه مردم و مبارزان فلسطینی شدت گرفته است. طبق گزارش‌های رسانه‌ها، در حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، بیش از ۴۰ هزار فلسطینی کشته و بیش از ۱۰۰ هزار نفر مجروح شده‌اند.
رژیم صهیونیستی با تشکیل گروه ترور رهبران فلسطینی در دوره‌های مختلف، به‌ویژه پس از نخستین قیام فلسطینی‌ها علیه اشغال کرانه باختری در سال ۱۹۸۷ به‌دنبال این بوده با وسعت بخشیدن به اقدامات تروریستی خود، رهبران و مخالفان فلسطینی‌اش را در داخل یا خارج از کرانه باختری و نوار غزه ترور کند.

واکاوی تلاش‌ها و اقدامات تروریستی این رژیم نامشروع نشان می‌دهد در دهه‌های گذشته نیز همواره رهبران و مبارزان فلسطینی در صدر فهرست ترورهای صهیونیست‌ها قرار داشته اما در سال‌های اخیر، این اقدامات تروریستی افزایش یافته است که به برخی از آنها می‌پردازیم.

ترور رهبران فلسطینی در فلسطین اشغالی

«عماد آکل»
آکل یکی از فرماندهان گردان‌های قسام بود. وی در نوامبر ۱۹۹۳(آبان‌ماه ۱۳۷۲) زمانی که در خانه‌اش در غزه حضور داشت، مورد اصابت گلوله نیروهای ویژه ترور اسرائیل قرار گرفت.

«یحیی عیاش»
عیاش که به عنوان مغز متفکر مبارزان فلسطینی شناخته شده بود، در بیت‌لاهیه شمال نوار غزه که در آن زمان تحت حاکمیت نیروهای ساف بود، هدف حمله تروریستی نیروهای صهیونیستی قرار گرفت و به شهادت رسید. او از فعالان در حوزه الکترونیک و عضو شاخه عزالدین قسام بود که پنجم ژانویه ۱۹۹۶ (۱۵ دی‌ماه ۱۳۷۴) توسط سازمان جاسوسی اسرائیل بر اثر انفجار تلفن همراهش ترور شد.

«صالح شهاده»

شهاده، رهبر پیشین شاخه‌ نظامی حماس سال ۲۰۰۲ در پی حمله هواپیماهای رژیم صهیونیستی به خانه‌اش در غزه به شهادت رسید. در این حمله، علاوه بر وی، ۱۴ غیرنظامی دیگر نیز که بیشتر آن‌ها کودک بودند، به شهادت رسیدند.

«احمد یاسین»
صهیونیست‌ها «شیخ احمد یاسین» یکی از بنیانگذاران حماس را ۲۲ مارس ۲۰۰۴ (۳ فروردین‌ماه ۱۳۸۳) در یک حمله موشکی، هنگام خروج از مسجدی در شهر غزه ترور کردند. شیخ یاسین رهبر معنوی حماس به شمار می‌رفت و تقریباً نابینا بود و از ۱۶ سالگی به‌دلیل یک حادثه ورزشی روی ویلچر می‌نشست. او در حمله موشکی بالگرد اسرائیلی پس از نماز صبح در حالی که از مسجدی در شهر غزه خارج می‌شد، هدف حمله تروریستی قرار گرفت. ترور او با اعتراض‌ها و محکومیت‌های گسترده در فلسطین و جهان اسلام همراه شد.

«عبدالعزیز الرنتیسی»

حمله موشکی بالگرد رژیم اسرائیل به یک خودرو حامل «عبدالعزیز الرنتیسی» رهبر وقت حماس در ۱۷ آوریل ۲۰۰۴ (۲۹ فروردین ۱۳۸۳) در شهر غزه سبب شهادت وی و دو محافظ همراهش شد.حمله تروریستی علیه او کمی پس از آن صورت گرفت که وی پس از به شهادت رسیدن «شیخ احمد یاسین» به عنوان رهبر حماس در غزه شناخته شده بود. رنتیسی در سال ۱۹۸۷(۱۳۶۶) همراه با فعالان حرکت اسلامی در نوار غزه، سازمان جنبش مقاومت اسلامی «حماس» را تأسیس کرده بودند.

«عدنان الغول»

الغول از اعضای اصلی حماس در حمله هوایی صهیونیست‌ها به غزه در ۲۱ اکتبر ۲۰۰۴ (۳۰ مهر ۱۳۸۳) به شهادت رسید. فرد شماره ۲ شاخه نظامی حماس و معروف به راکت «پدر قسام» بود.

رهبران فلسطینی ترور شده در خارج از مرزهای اشغالی

«خالد نزال»

نزال دبیر کمیته مرکزی جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین (DFLP) و یکی از رهبران ساف ژوئن ۱۹۸۶ (خردادماه ۱۳۶۵) توسط ماموران موساد در آتن ترور شد.

«ابوجهاد»

«خلیل الوزیر» معروف به ابوجهاد، یک شخصیت کلیدی در سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) بود و در اواخر دهه ۱۹۵۰(۱۳۲۹) به تأسیس فتح کمک کرد. او سال‌ها معاون «یاسر عرفات» رئیس وقت ساف بود. وی در سال ۱۹۸۸ (۱۳۶۷) توسط ماموران رژیم صهیونیستی در یک حمله تروریستی کماندویی به شهادت رسید.

اسرائیل نزدیک به ۲۵ سال مسئولیت این ترور را انکار کرد تا اینکه در سال ۲۰۱۲ یک روزنامه اسرائیلی، مصاحبه‌ای با سرباز اسرائیلی با عنوان «ناهوم لو» را منتشر کرد که گفته بود او ابوجهاد را ترور کرد.

«فتحی شقاقی»

«فتحی شقاقی» بنیان‌گذار جهاد اسلامی فلسطین بود که در سال ۱۹۹۵(۱۳۷۴) توسط موساد ترور شد. وی در سال ۱۹۵۱(۱۳۳۰) در غزه به دنیا آمد. پس از عمری مجاهدت در راه آرمان‌های مردم فلسطین و تحمل سال‌ها رنج اسارت در زندان‌های رژیم صهیونیستی، هنگامی که فقط ۴۴ سال سن داشت به دستور سران رژیم صهیونیستی در یک عملیات نظامی که توسط موساد سازماندهی شده بود به دست جوخه‌های ترور سازمان یافته دولتی به شهادت رسید.

شقاقی در ۲۶ سپتامبر ۱۹۹۵ (۴ مهرماه ۱۳۷۴) در هتلی در مالت اقامت داشت و زمانی که شب‌هنگام عازم مرکز خریدی در این جزیره بود توسط دو موتورسوار توسط نیروهای موساد با اصابت ۶ گلوله به شهادت رسید.

«خالد مشعل»

مشعل از بنیانگذاران و رهبر سابق حماس در سال ۱۹۹۷(۱۳۷۶) توسط ماموران اسرائیلی در خیابانی خارج از دفترش در امان پایتخت اردن به وی سم تزریق شد. این اقدام که به دستور «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی صادر شده بود، خشم پادشاه وقت اردن را برانگیخت و او اعلام کرد ضاربانِ دستگیرشدهِ اسرائیلی اعدام خواهند شد و معاهده صلح اردن با اسرائیل نیز لغو می‌شود، مگر اینکه پادزهر سم تحویل داده شود.

اسرائیل پادزهر را تحویل داد و همچنین با آزادی «شیخ احمد یاسین» رهبر حماس موافقت کرد اما هفت سال بعد او را در غزه ترور کرد. مشعل به دستور مستقیم نتانیاهو هدف حملات تروریستی قرار گرفته بود و ماموران موساد با پاسپورت‌های جعلی کانادایی وارد اردن شده بودند. براساس گزارش رسانه‌های اردنی، مقام‌های اردنی دو عضو موساد را که عوامل این ترور بودند دستگیر کردند.

«فادی البطش»

بطش استاد ۳۵ ساله فلسطینی (مهندس برق) دانشگاه کوالالامپور، ساکن مالزی بود که اول اردیبهشت سال ۱۳۹۷(۲۰۱۸) پس از شلیک گلوله به خودرواش توسط گروه ترور رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. برخی از فعالان فلسطینی و اعضای خانواده البطش، «موساد» را به دست داشتن در این ترور متهم کرده بودند. دستگاه جاسوسی رژیم اسرائیل این امر را تکذیب کرد اما جنبش حماس در غزه توانست فردی را دستگیر کند که به همدستی با موساد در این ارتباط اعتراف کرد. منابع فلسطینی گزارش دادند که این جاسوس اعتراف کرد ماموریتش در مالزی را به همراه یک نفر دیگر (شخص دوم) و بنا به سفارش موساد انجام داده است.

«محمود المجذوب»

المجذوب یکی از رهبران ارشد گروه جهاد اسلامی فلسطین (PIJ) بود که در شهر صیدا لبنان بر اثر انفجار خودروی بمب‌گذاری شده توسط تروریست‌های اسرائیلی به شهادت رسید.

«محمود عبد الرؤوف محمد المبحوح»

المبحوح از اعضای ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و از مؤسسان گردان‌های القسام، شاخه نظامی این جنبش بود که تواسط مزدوران موساد در ۱۹ ژانویه ۲۰۱۰(۲۹ دی‌ماه ۱۳۸۸) در دبی ترور شد. وی برای نخستین‌بار در سال ۱۹۷۸ میلادی در مسجد «ابو خوصه» در اردوگاه جبالیا مبارزات سیاسی خود را آغاز کرد. در سال ۱۹۸۶ توسط نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی و به اتهام نگهداری سلاح و عضویت در جنبش اسلامی بازداشت و یک سال را در زندان مرکزی غزه گذراند. اندکی پس از آزادی از زندان مرکزی غزه، تحت تعقیب نیروهای اشغالگر قرار گرفت.

او در حالی که بیش از ۲ ماه تحت تعقیب نیروهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه بود، به همراه شماری از دوستانش از نوار غزه به مصر رفت و از آنجا عازم لیبی شد. پس از اینکه حضورش در مصر افشا شد رژیم صهیونیستی از دولت مصر خواست وی را به اسرائیل تحویل دهد. سرانجام مزدوران سازمان جاسوسی موساد، المبحوح را در حالی که در یکی از هتل‌های دبی (امارات) حضور داشت، ترور کردند.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در همان زمان با انتشار گزارشی با اذعان به اقدام این رژیم در ترور المبحوح، نوشت: ۱۰ نفر از عناصر وابسته به سازمان جاسوسی موساد از جمله سه زن در ترور وی دست داشتند. رئیس پلیس دبی نیز در آن زمان گزارش داد، بازرسی‌ها آشکار کرد که موساد در این ترور دست داشته‌ است.

«صالح العاروری»

العاروری معاون وقت حماس، دوم ژانویه ۲۰۲۴ (۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۲) در پی حمله هواپیمای بدون سرنشین رژیم صهیونیستی به حومه جنوبی بیروت در ضاحیه به شهادت رسید. وی ۵۷ ساله، معاون دفتر سیاسی حماس و یکی از بنیانگذاران شاخه مسلح این گروه(گردان‌های قسام) بود. او پس از گذراندن ۱۵ سال در زندان‌های رژیم اسرائیل، در تبعید در لبنان زندگی می‌کرد. پیش از آغاز جنگ در هفتم اکتبر، نتانیاهو او را تهدید به ترور کرده بود. رژیم اسرائیل مسئولیت ترور او را برعهده نگرفت؛ با این حال، «دنی دانون» فرستاده سابق اسرائیل در سازمان ملل، از این حمله استقبال کرد و به ارتش اسرائیل(شین بت) و موساد برای ترور العاروری تبریک گفت.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی