×
فرهنگی
شناسه خبر : 183681
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/05/10 ساعت 08:50
«روزی روزگاری آبادان»، روی پرده سینما

«روزی روزگاری آبادان»، روی پرده سینما

فیلم سینمایی «روزی روزگاری آبادان» درباره یک خانواده پنج نفره است که نقش پدر خانواده را محسن تنابنده و مادر را فاطمه معتمد آریا بازی می‌کند

نورنیوز-گروه فرهنگی: اکران «روزی روزگاری آبادان» از امروز هم شمایل دیگری از محسن تنابنده را، که این روزها در حال تولید «پایتخت۷» است، در ذهن مخاطب می‌سازد و هم نام علی اوجی را به عنوان تهیه‌کننده ای همراه خود دارد که پس از «ساعت ۶ صبح» در فاصله ای کوتاه، دومین فیلم خود را روانه سینماها کرده است.

 از امروز و علیرغم هفته‌های پیشین، تنها یک فیلم اکران خود را روی پرده سینماها آغاز می‌کند. فیلمی که اولین بار در جشنواره سی‌ونهم فیلم فجر اکران شد و پس از یک بار تعویق در اکران و شایعه توقیف، از فردا به جمع اکران شلوغ تابستانی امسال می‌پیوندد.

روزی روزگاری آبادان نخستین تجربه کارگردانی حمیدرضا آذرنگ است. آذرنگ را با تئاترهایش می‌شناسیم؛ با همان نمایش‌های دانشجویی که رفته‌رفته حضور او را در تئاتر پررنگ‌تر کرد و به کارگردانی نمایش‌هایی چون خیال روی خط موازی و همین روزی روزگاری آبادان در سال ۸۴ رساند.

این نمایش به‌عنوان یکی از ایده‌های آذرنگ، منبع اقتباس فیلم‌نامه فیلم روزی روزگاری آبادان بوده که به نظر می‌رسد ریشه در کودکی و نوجوانی آذرنگ داشته باشد.

با وجود تجربه‌های جدی در تئاتر، سینما، تلویزیون و حتی شبکه نمایش خانگی آذرنگ تا پیش از این به سراغ کارگردانی یک فیلم سینمایی نرفته بود. دلایل زیادی برای واردنشدن یک بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر به وادی کارگردانی در سینما وجود دارد اما به نظر می‌رسد آذرنگ منتظر فرصت مناسبی بوده تا فیلمی را مرتبط با جایی در آن زیست کرده، کارگردانی کند.

روزی روزگاری آبادان کارگردانی دارد که از خطه جنوب سر برآورده است. اگرچه آذرنگ در گلپایگان به دنیا آمده اما کودکی و نوجوانی‌اش را در اندیمشک گذرانده و بارها تایید کرده که بخش مهمی از شخصیتش در جنوب شکل گرفته است. از این رو فیلمی در همین حال و هوا نیز ساخته است.

روزی روزگاری آبادان درباره یک خانواده پنج نفره است که نقش پدر خانواده را محسن تنابنده ایفا می‌کند. تنابنده که این روزها با کلیدزدن فصل جدید پایتخت مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته با اکران این فیلم، دوباره در اذهان مخاطبان زنده می‌شود و آنها را با شمایل دیگری از نقی معمولی پایتخت مواجه می‌سازد. این خانواده پنج نفره که فاطمه معتمدآریا مادر آن است، در تکاپوی خرید عید هستند که اتفاقی غیرمنتظره آنها را ‌غافل‌گیر می‌کند. آن دو فیلم را در اکران دارد؛ یکی با کارگردانی صاحب‌نام و مطرح و دیگری با یک کارگردان فیلم‌اولی.

آذرنگ تهیه اولین فیلم خود را به علی اوجی سپرده و همین باعث شده اوجی در حال حاضر علاوه بر ساعت ۶ صبح، این فیلم را نیز در قامت تهیه‌کننده روی پرده سینماها داشته باشد. این اولین بار است که اوجی به طور همزمان دو فیلم را در اکران دارد؛ یکی با کارگردانی صاحب‌نام و مطرح و دیگری با یک کارگردان فیلم‌اولی.

علاوه بر اوجی، عبدالله اسکندری نیز تهیه روزی روزگاری آبادان را برعهده دارد. اسکندری یکی از پرکارترین گریمورهای سینمای ایران است که در این سال‌ها به ندرت اثری را تهیه کرده است. پیش از این فیلم، اسکندری زرد قناری را در سال ۶۷ کارگردانی کرده بود. او در سال ۹۴ تهیه‌کنندگی فیلم خوب بد جلف را نیز برعهده داشت؛ فیلمی کمدی و کاملا متفاوت با دو اثر دیگری که دست به تهیه آنها زده است.

پس از اکران روزی روزگاری آبادان در جشنواره فیلم فجر و ۷ نامزدی برای این فیلم، سهیل دانش‌اشراقی جایزه بهترین طراحی صحنه را دریافت کرد تا پیش از شروع اکران فیلم، توقع دیدن صحنه‌های بکری را در نخستین فیلم بلند آذرنگ داشته باشیم.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
بازیکن خارجی استقلال به نوبهار ازبکستان پیوست
قیمت نقره امروز سه شنبه 9 تیر 1405
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
بنکداران: قیمت کالاهای اساسی در بازار به ثبات رسید
معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تفاهم ایران و آمریکا در «شعام» با رأی مثبت اعضا تصویب شد
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
آمادگی 110 هزار نیروی هلال احمر برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید
تکرار سریال آتش‌سوزی در فارس و خوزستان
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
نخست‌وزیر عراق: اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به همسایگان را نمی‌دهیم
شرکت ملی نفت ایران عضو اصلی بورس انرژی شد
گریم روزبه حصاری در سریال «رویای نیمه‌شب» رونمایی شد
قطر: انتقال دارایی مسدودی ایران با توافق طرفین انجام خواهد شد
معاون اول رئیس‌جمهور: بودجه دانشگاه تهران واقعاً شوخی است
وزیر ارشاد: نهاد دین از دیپلماسی عقلانی همراه با اقتدار حمایت می‌کند
دانیال اسماعیلی‌فر سرخپوش ماند
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نورنما | سفید پوشی سبلان در نخستین روز های تابستان
فرمانده نیروی زمینی ارتش: یگان‌های واکنش سریع در مرزها مستقر شدند
سی‌ان‌ان: ویتکاف راهی دوحه برای گفت‌وگو با ایران شد/ قطر: ویتکاف و کوشنر در دوحه هستند
هشدار نارنجی هواشناسی تهران؛ خطر سیلاب، تگرگ و توفان در راه است
توطئه برای جدا کردن جبهه لبنان از ایران در نطفه خفه شده است
شورش زندانیان در کارولینای شمالی آمریکا
راز سرقت عجیب /گاوصندوق 1.5 تنی چگونه بی‌صدا ناپدید شد؟
جزئیات ثبت‌نام اربعین 1405 برای اتباع خارجی اعلام شد
مرز سومار آماده تردد زائر اربعین
اجرای پروژه «مسیر ترامپ» در قفقاز چشم‌انداز روشنی ندارد
تصویب افزایش کرایه سرویس مدارس در تهران
تاریخ آزمون انتخاب سردفتر اسناد رسمی نوبت سال 1404 اعلام شد
ثبت‌نام در سماح برای زائران اربعین الزامی شد+ جزئیات دریافت ارز
تهاتر ریال و افغانی رسمی می‌شود
فهرست جدید واردات کولبری و ملوانی شامل چه کالاهایی است؟
پاداش استمرار خدمت فرهنگیان 1404 واریز شد
عاشورا؛ پرچم جاودان ولایت
اختصاص اعتبار جدید برای رفع تنش آبی تهران و 3 استان دیگر
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 9 تیر 140؛ افت طلا در سایه اخبار سیاسی
راز قتل تلخ آرتین کوچولو در دست نوشته پدرو مادر فاش شد
حضور مقامات بیش از 30 کشور و سران ادیان 90 کشور
بورس به مسیر سبز خود بازگشت
جزئیات قتل هولناک در تویسرکان؛ برادران قاتل به جنایت اعتراف کردند
متلاشی شدن یک تیم گروهک‌های تجزیه‌طلب
فرزاد جمشیدی مجری معروف تلویزیون درگذشت + جزئیات علت فوت و بیوگرافی
ستاره هالیوود و نامزد اسکار در 98 سالگی درگذشت
ترافیک سنگین در چالوس و هراز
قیمت دلار و دینار امروز سه شنبه 9 تیر 1405 / رشد اندک قیمت دلار
منبع آگاه: پایگاه آمریکا در اردن مرکز عملیات علیه ایران بود
24 نفتکش و کشتی در یک روز از تنگه هرمز عبور کردند
باند شمالی تونل نیایش و پل صدر امشب بسته می‌شود
قیمت گوشی امروز سه‌شنبه 9 تیر 1405 + جدول