×
اجتماعی
شناسه خبر : 183553
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/05/09 ساعت 09:26
علت آلودگی هوای تهران اعلام شد

علت آلودگی هوای تهران اعلام شد

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست دلیلی اصلی آلودگی هوای تهران را ذرات معلق با منشاء معدنی، ذرات گرد و غبار و کانون‌های اطراف شهر اعلام کرد.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: دلیل اصلی آلودگی شهر تهران ذرات معلق با منشاء معدنی، ذرات گرد و غبار و کانون‌های اطراف شهر هستند.

 داریوش گل علیزاده افزود: در روزهای اخیر هوای شهر تهران در شرایط مناسبی قرار نداشت و دلیل آن ذرات معلق با منشاء معدنی و ذرات گرد و غبار و کانون‌های اطراف شهر تهران است.

وی با اشاره به اینکه استان‌های اصفهان، سیستان و بلوچستان، مرکزی و یزد نیز در شرایط مشابه قرار دارند، اظهار داشت: البته منشاء آلودگی در این شهرها قدری متفاوت است مثلا در شهر یزد اراضی تخریب شده پیرامون شهر و فعالیت صنعتی در این امر دخیل است.

وی میزان مصرف برق به صورت میانگین در کشور را در حال حاضر ۷۹ هزار مگاوات دانست و تصریح کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ هزار مگاوات افزایش داشته است و این یعنی مصرف سوخت نیروگاه ها نیز افزایش داشته و این باعث می شود تا ناکس ها به ذرات معلق ثانویه تبدیل شوند.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌ زیست ادامه داد: شرایط کیفیت هوا به گونه ای است که باید وابستگی به سوخت های فسیلی را به حداقل برسانیم و در این زمینه وزارت نیرو باید برنامه ای ارائه دهد تا بدانیم در برابر ناترازی چه اقداماتی انجام خواهیم داد.

گل علیزاده اضافه کرد: شدت مصرف انرژی در کشور نشان می دهد که ما جزء سه کشور بالا هستیم و این با درآمد ناخالص ملی مطابقت ندارد، بخشی از این مساله به تجهیزات و بخشی هم به الگوی مصرف در کشور بر می گردد.

وی اذعان داشت: ما ۳۰۰ روز در سال امکان استفاده از انرژی خورشیدی را داریم اما اکنون سهم ما از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر از یک درصد است و قرار بود در مدت ۴ سال به ۱۱ هزار مگاوات برسیم.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به فواید توسعه انرژی های تجدیدپذیر، اظهار داشت: اگر تامین انرژی از محل انرژی های تجدیدپذیر باشد هم برای اقتصاد کشور مفید است و هم آلودگی های محیط زیست را در آینده کاهش خواهد داد.

وی افزود: بیش از ۹۴ درصد تامین انرژی کل کشور از محل انرژی های فسیلی است و ما باید وابستگی به انرژی های فسیلی را در کشور کم کنیم تا آلودگی کاهش یابد.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌ زیست، تشکیل آلاینده ثانویه ازن را از جمله دغدغه های مهم در این ایام دانست و افزود: ازن جو پایین آلاینده بسیار خطرناکی است و با توجه به وجود اکسیدهای نیتروژن و آلاینده های فرار که در حضور نور خورشید تبدیل به ازن می شوند، نگرانی ها در این زمینه بسیار افزایش یافته است.

گل علیزاده گفت: وزارت نیرو باید گام های اساسی با زمان‌بندی و هزینه مشخص در این زمینه طراحی کند و در این راستا شاخص ارزیابی نیز مشخص باشد در غیر اینصورت هزینه اصلاح این روند در آینده بسیار بیشتر از امروز خواهد بود.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرود از آسمان
تاکید وزیران خارجه ایران و فرانسه بر ضرورت کاهش تنش‌ها و تقویت صلح بین‌المللی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 6 آذر
مظنون احتمالی تیراندازی در واشنگتن یک تبعه افغانستان است
پشت پرده 70 سال تصمیم‌های بنزینی؛ چرا همیشه دیر و پرهزینه؟
ساپینتو: نبردیم اما به شاگردانم افتخار می‌کنم
خروج آیفون‌ از بن بست / مصوبه‌ای تازه برای آیفون داران
پشت پرده تحرکات جدید؛ آیا اسرائیل دوباره به فکر حمله افتاده؟+فیلم
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش محوری آمریکا در تجاوز اسرائیل به تهران
آتش‌سوزی در یک ساختمان 9 طبقه در ولیعصر
رونالدو به اصفهان می‌آید؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 6 آذر1404
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 6 آذر + وضعیت استان ها
سلاح سبز علیه آلزایمر؛ امیدی از دل طبیعت
قارچ دوست جدید قلب شما
هوش مصنوعی پیدا کردن اشیا به کمک نابینایان آمد
تجربه‌ای منحصربه‌فرد در خانه‌های هوشمند آینده
چرا هوش مصنوعی هرگز به خلاقیت انسان نمی‌رسد؟
پلیس آمریکا زن خویشاوند سخنگوی کاخ سفید را دستگیر کرد
شکنجه سیستماتیک اسرای فلسطینی تشدید شده است
سودان: جنگ بر ما تحمیل شد، اما صلح را خود می‌سازیم!
جنگ ترکیبی در سایه افشای مکالمات / روسیه واکنش نشان داد
تمجید امارات از ترامپ ؛ تروریستی خواندن اخوان المسلمین گامی شجاعانه است !
عراقچی: ایران آماده مذاکره است، اما آمریکا اراده ندارد!
نورنما | کشور در مرز خفگی
سردار نائینی: مراکز حساس اسرائیل را دقیق هدف قرار دادیم
استقلال 1 _ الوصل 1 + خلاصه بازی
تغییرات مالیاتی جدید؛ رسیدهای بالای 10 میلیون تومان دیگر معتبر نیستند!
ایران به هیئت‌مدیره آنکتاد پیوست / فرصتی برای تأثیرگذاری در تجارت جهانی!
جریمه سنگین استقلال به خاطر تأخیر اتوبوس !
فدراسیون ژیمناستیک در بحران/ جلسه فوق‌العاده برای تعیین سرپرست جدید
فسادی پیچیده در شهرداری دورود / بازداشت‌ها در پی پرونده‌های مالی!
حریق در کمین جنگل‌های ارسباران / اعزام 21 تیم و یک بالگرد
آتشسوزی یادگار امام به خودروها و منازل سرایت کرد / مصدومیت یک آتش‌نشان
بدشانسی استقلال در آستانه دربی!
تهران شنبه و یکشنبه هم تعطیل می‌شود ؟
نورنما | طبیعت جذاب دنیا
رمزگشایی از ماجرای هراس‌فروشی تل‌آویو در آسمان عراق
روسیه: هیچ امتیازی در بحران اوکراین نخواهیم داد!
واکنش دفتر پزشکیان به بحث‌‌ اینترنت سفید
سخنان عجیب اردوغان : ترکیه وارث ابن سینا و لقمان حکیم است!
کودتای نظامی در گینه بیسائو / دستگیری رئیس جمهور و به قدرت رسیدن ارتش
اسرائیل دروغ می‌گوید؛ ایران و محور مقاومت شکست نخورده‌اند
مهار آتش در شاهرود / جنگل ابر در امان ماند!
ابراز امیدواری لاریجانی برای رفع موانع انتقال گاز به پاکستان
طلا به اوج رسید؛ سکه تمام به 119 میلیون تومان
دادگاه فرانسه درخواست تجدید نظر سارکوزی را رد کرد
واکنش طالبان به پاکستان: تجاوز را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم
تصویب محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی
انجام اولین پرواز مستقیم «کیش – دوشنبه» از فردا
X
آگهی تبلیغاتی