×
اقتصادی
شناسه خبر : 183449
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/08 ساعت 10:05
رشد 11.5 درصدی صادرات غیر نفتی

رشد 11.5 درصدی صادرات غیر نفتی

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: بر اساس آمارهای تجاری منتشر شده توسط گمرک، در ماه چهارم امسال چهار میلیارد دلار کالای غیرنفتی صادر شده که بیش از 400 میلیون دلار از تیر ماه سال قبل بیشتر بوده و رشد 11.5 درصدی نسبت به تیر ماه 1402 داشته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: صادرات غیرنفتی کشور در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت، گفت: در چهار ماه نخست امسال حدود ۱۷.۵ میلیارد دلار کالای غیرنفتی از کشور صادر شده که با رشد ۸.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه همراه بوده و بیش از یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار نسبت با چهار ماه نخست پارسال صادرات افزایش یافته است.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت افزود: صادرات غیر نفتی کشور در فروردین ماه به سه میلیارد و ۱۷۳ میلیون دلار رسید که با وجود کاهش ۱۷ درصدی صادرات در این ماه نسبت به فروردین ۱۴۰۲، در دومین ماه سال، علاوه بر جبران، صادرات با رشد ۲۴ درصدی نسبت به اردیبهشت سال قبل همراه بوده و در این ماه (اردیبهشت)، با صادرات چهار میلیارد و ۸۴۹ میلیون دلاری کالای غیر نفتی، ۹۳۴ میلیون دلار بیشتر از اردیبهشت سال قبل، کالا صادر شده است.

وی در ادامه گفت: بالاترین میزان صادرات کالاهای غیرنفتی در این مدت مربوط به خرداد ماه بود با پنج میلیارد و و ۴۹۶ میلیون دلار که نسبت به خرداد سال قبل با رشد ۱۴ درصدی همراه بوده و ۶۶۳ میلیون دلار کالا نسبت به سومین ماه سال قبل بیشتر صادر شده است.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص صادرات در تیرماه گفت: بر اساس آمارهای تجاری منتشر شده توسط گمرک، در ماه چهارم امسال چهار میلیارد دلار کالای غیرنفتی صادر شده که بیش از ۴۰۰ میلیون دلار از تیر ماه سال قبل بیشتر بوده و رشد ۱۱.۵ درصدی نسبت به تیر ماه ۱۴۰۲ داشته است.

لطیفی ابراز امیدواری کرد: در دولت چهاردهم ضمن ادامه و سرعت بخشی به مسیر رو به رشد صادرات در دولت سیزدهم، با کاهش مداخلات غیر کارشناسی، هماهنگ سازی نهادهای مرتبط با تجارت خارجی چه سیاست گذار و یا مجری، ایفای نقش مؤثری تسهیلگری دولت در بازاریابی و بازار رسانی، ایجاد بستر مناسب برای حمل و نقل مستمر و ارزان، فعال‌تر شدن دیپلماسی اقتصادی، همکاری و مشارکت بیشتر دولت و بخش خصوصی، تسهیل در تبادلات مالی، رفع موانع ارزی در داخل و خارج از کشور، سوق دادن کشور به تولید کالاهای با ارزش افزوده بیشتر، با کیفیت و با قیمت رقابتی به جای کالاهای خام و نیمه خام، رفع موانع تولید صادراتی، فعال سازی ساز و کار تجارت آزاد با کشورهای بیشتر یا امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی، بهره‌گیری بیشتر اقتصادی از ظرفیت‌های سازمان‌ها و اتحادیه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای که در آن عضویت داریم و یا سایر سازمان‌ها، شاهد رشد چند برابری صادرات غیرنفتی در کشور در ماه‌ها و سال‌های پیش رو باشیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت