×
بین الملل
شناسه خبر : 183441
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/08 ساعت 09:31

بیروت، غزه نمی‌شود/ حمله به لبنان یعنی بازشدن درهای جهنم

تحلیلگر جهان عرب با بیان اینکه بیروت به غزه دیگری تبدیل نخواهد شد و اگر تبدیل شود، تنها نخواهد بود، گفت: هر گونه به لبنان خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی رژیم اشغالگر خواهد گشود و واکنش برق‌آسا و دردناک و در عمق اسرائیل خواهد بود.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با بیان اینکه رژیم صهیونیستی عامل حمله به «مجدل شمس» است، گفت که هرگونه حمله این رژیم به لبنان خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی اسرائیل خواهد گشود.

عطوان در روزنامه رای الیوم با اشاره به روایت ادعایی رژیم صهیونیستی درباره مجدل شمس در جولان اشغالی و حمایت بی چون و چرای «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا از این روایت و ادعا نوشت: اینکه بلینکن بلافاصله روایت اسرائیل را در متهم کردن حزب الله در این زمینه تایید کرده، گواه بر این نکته است که اسرائیل پشت حمله به مجدل شمس است؛ همانطور که در پشت همه کشتارهای دیگری است که نظامیانش در غزه و جنوب لبنان و الحدیده یمن انجام داده‌اند.

وی افزود: نیازی هم به تحقیق بین المللی یا محلی برای اثبات این حقیقت نیست و جدل پیرامون این موضوع وقت کشی است. این اظهار نظر بلینکن گواه بر این است که این حمله با توافق و هماهنگی آمریکا انجام شده و بعید نیست که نتانیاهو جزئیات این توافق را هنگام سفر اخیر به واشنگتن تدارک دیده و چراغ سبز آمریکایی را از ساکنان کاخ سفید گرفته باشد.

دروغ اسرائیل برای توجیه حمله به لبنان

سردبیر رای الیوم ادامه داد: قربانیان این حمله موشکی خواه از سمت گنبد آهنین شلیک شده باشد یا از یک پایگاه صهیونیستی نزدیک، اسرائیلی نیستنند، بلکه خانواده های عرب سوری هستند که به فشارهای اسرائیل برای دست برداشتن از هویت سوری خود تن نداده‌ و زیر بار تابعیت اسرائیل نرفته‌اند و اینکه بلینکن آنها را اسرائیلی دانسته و تل آویو حق دفاع از خود دارد، دروغی برای توجیه حمله احتمالی اسرائیل به لبنان است.

وی اضافه کرد: کشتار اسرائیل علیه اعراب به ویژه کودکان آنها نیازی به اثبات یا کمیته تحقیق ندارد و در همان روزی که اسرائیل کشتار مجدل شمس را مرتکب شد، مدرسه «خدیجه» در شهر «دیرالبلح» در غزه را با پنج موشک هدف قرار داد و ۳۰ نفر که بیشتر آنها کودک بودند را به شهادت رساند و ۱۰۰ نفر دیگر را زخمی کرد که بیشتر آنها جراحت خطرناک دارند و این حمله با این ادعا انجام شد که مرکز فرماندهی حماس در آن است، همانطور که گفته بود اتاق عملیات القسام در زیر بیمارستان شفا در غزه است.

این تحلیلگر بیان کرد: نظامیان صهیونیست دست به کشتار اعراب زده و جنایات شنیع آپارتایدی و ستم علیه آنها مرتکب می‌شوند و تحولات اراضی ۴۸ و کرانه باختری و غزه گواهی بر این مدعاست. رژیم اشغالگر فقط حامی شهرک نشینان صهیونیست است و به خاطر آنها وارد جنگ می‌شود.

نتانیاهو تحمل جنگ فرسایشی حزب الله را ندارد

وی ادامه داد: نتانیاهو از هر سو و در همه جبهه های داخلی و خارجی به ویژه لبنان در محاصره قرار دارد و تحمل جنگ فرسایشی حزب الله و رزمندگان مقاومت در الجلیل را ندارد، به ویژه که بیش از ۲۰۰ هزار شهرک نشین از این مناطق فرار کرده و مساحت زیادی بر اثر موشکهای مقاومت به آتش کشیده شده و پهپاد هدهد حزب الله به داخل اراضی اشغالی رخنه کرده است.

عطوان گفت: نتانیاهو امروز از حیث روحی و روانی شکست خورده و پس از بازگشت از واشنگتن به تهدیداتی روی آورده که طی ۲۰سال گذشته زیاد شنیده‌ایم و بارزترین آن این است که حزب الله تاوان سنگینی خواهد پرداخت و اینکه این حمله بدون پاسخ نخواهد ماند و وعده داد که بیروت به غزه دیگری تبدیل خواهد شد.

این تحلیلگر ضمن رد ادعای رژیم صهیونیستی علیه حزب الله درباره مجدل شمس تاکید کرد: حزب الله به غیرنظامیان حمله نمی‌کند، زیرا به ارزش های اخلاقی پایبند است و به قواعد درگیری و جنگ احترام می‌گذارد. حزب الله یک موشک را با هدف کشتن غیرنظامیان شلیک نکرده ، هرچند که بیشتر صهیونیست ها نظامیان ذخیره ارتش اسرائیل هستند و اگر می خواست ده‌ها و چه بسا صدها هزار نفر از آنها را به آسانی می‌کشت و گواه این موضوع نیز استفاده از موشک‌های کاتیوشا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ است، حزب الله از موشک سنگین استفاده نکرده که بیش از ۱۵۰ هزار فروند را در اختیار دارد.

فرودگاه در برابر فرودگاه، بندر در برابر بندر

وی با اشاره به تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به لبنان اظهار داشت: هرگونه حمله اسرائیل به لبنان، آنگونه که «یوآو گالانت» وزیر جنگ صهیونیست‌ها گفته ،خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی رژیم اشغالگر خواهد گشود و واکنش برق‌آسا و دردناک و در عمق اسرائیل خواهد بود. فرودگاه در برابر فرودگاه، بندر در برابر بندر و کشتار در برابر کشتار؛ همانطور که آقای سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن گفت، البته اگر شدیدتر نباشد.

به گفته عطوان، واکنش محدود به حزب الله نخواهد بود، بلکه گسترده و شامل همه محورهای مقاومت در یمن، عراق، لبنان و سوریه و نیز در غزه و کرانه باختری خواهد بود و این باور وجود ندارد که ایران هم دست بسته بماند.

این تحلیلگر اضافه کرد: بیروت به غزه دیگری تبدیل نخواهد شد و اگر تبدیل شود، تنها نخواهد بود و جناب سید حسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود گفت که هر حمله به لبنان با قدرت پاسخ داده خواهد شد و بدون سقف و محدودیت خواهد بود و هشدار داد که حزب الله فقط از بخش اندکی از توان نظامی خود استفاده کرده است.

بیروت در جنگ سال ۲۰۰۶ به شکل جزیی یا کلی آسیب دید و نیز فرودگاهش؛ اما بازسازی شد و سید حسن نصرالله وعده بازسازی همه روستاهای ویران شده را بهتر از قبل داد، اما سئوال مهم این است که «حیفا، تل آویو، اشدود، عسقلان، عکا، یافا، قدس، بئر السبع و نهاریا» را پس از اینکه شرایطی بدتر از غزه پیدا کرد، چه کسی بازسازی خواهد کرد؟ ملت لبنان استوار در سرزمینش خواهد ماند اما آیا اسرائیلی ها در فلسطین اگر جنگی رخ دهد، می‌مانند که این شهرها را پس از ویرانی بازسازی کنند؟ روزهای آتی به این سئوال پاسخ خواهد داد؛ اگر نتانیاهو تهدیداتش را با حمایت بلینکن اجرایی کند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
X
آگهی تبلیغاتی