×
بین الملل
شناسه خبر : 183441
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/08 ساعت 09:31
بیروت، غزه نمی‌شود/ حمله به لبنان یعنی بازشدن درهای جهنم

بیروت، غزه نمی‌شود/ حمله به لبنان یعنی بازشدن درهای جهنم

تحلیلگر جهان عرب با بیان اینکه بیروت به غزه دیگری تبدیل نخواهد شد و اگر تبدیل شود، تنها نخواهد بود، گفت: هر گونه به لبنان خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی رژیم اشغالگر خواهد گشود و واکنش برق‌آسا و دردناک و در عمق اسرائیل خواهد بود.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با بیان اینکه رژیم صهیونیستی عامل حمله به «مجدل شمس» است، گفت که هرگونه حمله این رژیم به لبنان خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی اسرائیل خواهد گشود.

عطوان در روزنامه رای الیوم با اشاره به روایت ادعایی رژیم صهیونیستی درباره مجدل شمس در جولان اشغالی و حمایت بی چون و چرای «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا از این روایت و ادعا نوشت: اینکه بلینکن بلافاصله روایت اسرائیل را در متهم کردن حزب الله در این زمینه تایید کرده، گواه بر این نکته است که اسرائیل پشت حمله به مجدل شمس است؛ همانطور که در پشت همه کشتارهای دیگری است که نظامیانش در غزه و جنوب لبنان و الحدیده یمن انجام داده‌اند.

وی افزود: نیازی هم به تحقیق بین المللی یا محلی برای اثبات این حقیقت نیست و جدل پیرامون این موضوع وقت کشی است. این اظهار نظر بلینکن گواه بر این است که این حمله با توافق و هماهنگی آمریکا انجام شده و بعید نیست که نتانیاهو جزئیات این توافق را هنگام سفر اخیر به واشنگتن تدارک دیده و چراغ سبز آمریکایی را از ساکنان کاخ سفید گرفته باشد.

دروغ اسرائیل برای توجیه حمله به لبنان

سردبیر رای الیوم ادامه داد: قربانیان این حمله موشکی خواه از سمت گنبد آهنین شلیک شده باشد یا از یک پایگاه صهیونیستی نزدیک، اسرائیلی نیستنند، بلکه خانواده های عرب سوری هستند که به فشارهای اسرائیل برای دست برداشتن از هویت سوری خود تن نداده‌ و زیر بار تابعیت اسرائیل نرفته‌اند و اینکه بلینکن آنها را اسرائیلی دانسته و تل آویو حق دفاع از خود دارد، دروغی برای توجیه حمله احتمالی اسرائیل به لبنان است.

وی اضافه کرد: کشتار اسرائیل علیه اعراب به ویژه کودکان آنها نیازی به اثبات یا کمیته تحقیق ندارد و در همان روزی که اسرائیل کشتار مجدل شمس را مرتکب شد، مدرسه «خدیجه» در شهر «دیرالبلح» در غزه را با پنج موشک هدف قرار داد و ۳۰ نفر که بیشتر آنها کودک بودند را به شهادت رساند و ۱۰۰ نفر دیگر را زخمی کرد که بیشتر آنها جراحت خطرناک دارند و این حمله با این ادعا انجام شد که مرکز فرماندهی حماس در آن است، همانطور که گفته بود اتاق عملیات القسام در زیر بیمارستان شفا در غزه است.

این تحلیلگر بیان کرد: نظامیان صهیونیست دست به کشتار اعراب زده و جنایات شنیع آپارتایدی و ستم علیه آنها مرتکب می‌شوند و تحولات اراضی ۴۸ و کرانه باختری و غزه گواهی بر این مدعاست. رژیم اشغالگر فقط حامی شهرک نشینان صهیونیست است و به خاطر آنها وارد جنگ می‌شود.

نتانیاهو تحمل جنگ فرسایشی حزب الله را ندارد

وی ادامه داد: نتانیاهو از هر سو و در همه جبهه های داخلی و خارجی به ویژه لبنان در محاصره قرار دارد و تحمل جنگ فرسایشی حزب الله و رزمندگان مقاومت در الجلیل را ندارد، به ویژه که بیش از ۲۰۰ هزار شهرک نشین از این مناطق فرار کرده و مساحت زیادی بر اثر موشکهای مقاومت به آتش کشیده شده و پهپاد هدهد حزب الله به داخل اراضی اشغالی رخنه کرده است.

عطوان گفت: نتانیاهو امروز از حیث روحی و روانی شکست خورده و پس از بازگشت از واشنگتن به تهدیداتی روی آورده که طی ۲۰سال گذشته زیاد شنیده‌ایم و بارزترین آن این است که حزب الله تاوان سنگینی خواهد پرداخت و اینکه این حمله بدون پاسخ نخواهد ماند و وعده داد که بیروت به غزه دیگری تبدیل خواهد شد.

این تحلیلگر ضمن رد ادعای رژیم صهیونیستی علیه حزب الله درباره مجدل شمس تاکید کرد: حزب الله به غیرنظامیان حمله نمی‌کند، زیرا به ارزش های اخلاقی پایبند است و به قواعد درگیری و جنگ احترام می‌گذارد. حزب الله یک موشک را با هدف کشتن غیرنظامیان شلیک نکرده ، هرچند که بیشتر صهیونیست ها نظامیان ذخیره ارتش اسرائیل هستند و اگر می خواست ده‌ها و چه بسا صدها هزار نفر از آنها را به آسانی می‌کشت و گواه این موضوع نیز استفاده از موشک‌های کاتیوشا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ است، حزب الله از موشک سنگین استفاده نکرده که بیش از ۱۵۰ هزار فروند را در اختیار دارد.

فرودگاه در برابر فرودگاه، بندر در برابر بندر

وی با اشاره به تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به لبنان اظهار داشت: هرگونه حمله اسرائیل به لبنان، آنگونه که «یوآو گالانت» وزیر جنگ صهیونیست‌ها گفته ،خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی رژیم اشغالگر خواهد گشود و واکنش برق‌آسا و دردناک و در عمق اسرائیل خواهد بود. فرودگاه در برابر فرودگاه، بندر در برابر بندر و کشتار در برابر کشتار؛ همانطور که آقای سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن گفت، البته اگر شدیدتر نباشد.

به گفته عطوان، واکنش محدود به حزب الله نخواهد بود، بلکه گسترده و شامل همه محورهای مقاومت در یمن، عراق، لبنان و سوریه و نیز در غزه و کرانه باختری خواهد بود و این باور وجود ندارد که ایران هم دست بسته بماند.

این تحلیلگر اضافه کرد: بیروت به غزه دیگری تبدیل نخواهد شد و اگر تبدیل شود، تنها نخواهد بود و جناب سید حسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود گفت که هر حمله به لبنان با قدرت پاسخ داده خواهد شد و بدون سقف و محدودیت خواهد بود و هشدار داد که حزب الله فقط از بخش اندکی از توان نظامی خود استفاده کرده است.

بیروت در جنگ سال ۲۰۰۶ به شکل جزیی یا کلی آسیب دید و نیز فرودگاهش؛ اما بازسازی شد و سید حسن نصرالله وعده بازسازی همه روستاهای ویران شده را بهتر از قبل داد، اما سئوال مهم این است که «حیفا، تل آویو، اشدود، عسقلان، عکا، یافا، قدس، بئر السبع و نهاریا» را پس از اینکه شرایطی بدتر از غزه پیدا کرد، چه کسی بازسازی خواهد کرد؟ ملت لبنان استوار در سرزمینش خواهد ماند اما آیا اسرائیلی ها در فلسطین اگر جنگی رخ دهد، می‌مانند که این شهرها را پس از ویرانی بازسازی کنند؟ روزهای آتی به این سئوال پاسخ خواهد داد؛ اگر نتانیاهو تهدیداتش را با حمایت بلینکن اجرایی کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران در 2 روز آینده
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سقف وام ازدواج 1405 مشخص شد
بازداشت برادر پادشاه انگلیس در رابطه با پرونده اپستین
اذان صبح و اذان مغرب تهران در طول کل ماه رمضان 1404+ جدول ساعت اذان
افزایش آمادگی اقتصادی و نظامی کشور نسبت به «جنگ 12 روزه»
لندن به حکم حبس زوج بریتانیایی در ایران واکنش نشان داد
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره مذاکرات هسته‌ای
پرونده تجاوز سازمان‌یافته کودکان زیر سایه تاج‌وتخت انگلیس
تمرین مشترک ایران و روسیه برای آزادسازی کشتی ربوده‌شده
آبفا هشدار داد: مدیریت مصرف در خانه‌تکانی اسفند حیاتی است
روسیه و چین هیچ آزمایش هسته‌ای انجام نداده‌اند
فشارخون‌تان را روزی دو بار اندازه بگیرید
رایزنی شهباز شریف در واشنگتن درباره ایران
جزئیات حج 1405 اعلام شد ؛ مدت سفر کوتاه‌تر می شود
روسیه بر حل سیاسی اوضاع پیرامون ایران تأکید کرد
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا