×
بین الملل
شناسه خبر : 183441
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/08 ساعت 09:31
بیروت، غزه نمی‌شود/ حمله به لبنان یعنی بازشدن درهای جهنم

بیروت، غزه نمی‌شود/ حمله به لبنان یعنی بازشدن درهای جهنم

تحلیلگر جهان عرب با بیان اینکه بیروت به غزه دیگری تبدیل نخواهد شد و اگر تبدیل شود، تنها نخواهد بود، گفت: هر گونه به لبنان خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی رژیم اشغالگر خواهد گشود و واکنش برق‌آسا و دردناک و در عمق اسرائیل خواهد بود.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «عبدالباری عطوان» تحلیلگر جهان عرب با بیان اینکه رژیم صهیونیستی عامل حمله به «مجدل شمس» است، گفت که هرگونه حمله این رژیم به لبنان خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی اسرائیل خواهد گشود.

عطوان در روزنامه رای الیوم با اشاره به روایت ادعایی رژیم صهیونیستی درباره مجدل شمس در جولان اشغالی و حمایت بی چون و چرای «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا از این روایت و ادعا نوشت: اینکه بلینکن بلافاصله روایت اسرائیل را در متهم کردن حزب الله در این زمینه تایید کرده، گواه بر این نکته است که اسرائیل پشت حمله به مجدل شمس است؛ همانطور که در پشت همه کشتارهای دیگری است که نظامیانش در غزه و جنوب لبنان و الحدیده یمن انجام داده‌اند.

وی افزود: نیازی هم به تحقیق بین المللی یا محلی برای اثبات این حقیقت نیست و جدل پیرامون این موضوع وقت کشی است. این اظهار نظر بلینکن گواه بر این است که این حمله با توافق و هماهنگی آمریکا انجام شده و بعید نیست که نتانیاهو جزئیات این توافق را هنگام سفر اخیر به واشنگتن تدارک دیده و چراغ سبز آمریکایی را از ساکنان کاخ سفید گرفته باشد.

دروغ اسرائیل برای توجیه حمله به لبنان

سردبیر رای الیوم ادامه داد: قربانیان این حمله موشکی خواه از سمت گنبد آهنین شلیک شده باشد یا از یک پایگاه صهیونیستی نزدیک، اسرائیلی نیستنند، بلکه خانواده های عرب سوری هستند که به فشارهای اسرائیل برای دست برداشتن از هویت سوری خود تن نداده‌ و زیر بار تابعیت اسرائیل نرفته‌اند و اینکه بلینکن آنها را اسرائیلی دانسته و تل آویو حق دفاع از خود دارد، دروغی برای توجیه حمله احتمالی اسرائیل به لبنان است.

وی اضافه کرد: کشتار اسرائیل علیه اعراب به ویژه کودکان آنها نیازی به اثبات یا کمیته تحقیق ندارد و در همان روزی که اسرائیل کشتار مجدل شمس را مرتکب شد، مدرسه «خدیجه» در شهر «دیرالبلح» در غزه را با پنج موشک هدف قرار داد و ۳۰ نفر که بیشتر آنها کودک بودند را به شهادت رساند و ۱۰۰ نفر دیگر را زخمی کرد که بیشتر آنها جراحت خطرناک دارند و این حمله با این ادعا انجام شد که مرکز فرماندهی حماس در آن است، همانطور که گفته بود اتاق عملیات القسام در زیر بیمارستان شفا در غزه است.

این تحلیلگر بیان کرد: نظامیان صهیونیست دست به کشتار اعراب زده و جنایات شنیع آپارتایدی و ستم علیه آنها مرتکب می‌شوند و تحولات اراضی ۴۸ و کرانه باختری و غزه گواهی بر این مدعاست. رژیم اشغالگر فقط حامی شهرک نشینان صهیونیست است و به خاطر آنها وارد جنگ می‌شود.

نتانیاهو تحمل جنگ فرسایشی حزب الله را ندارد

وی ادامه داد: نتانیاهو از هر سو و در همه جبهه های داخلی و خارجی به ویژه لبنان در محاصره قرار دارد و تحمل جنگ فرسایشی حزب الله و رزمندگان مقاومت در الجلیل را ندارد، به ویژه که بیش از ۲۰۰ هزار شهرک نشین از این مناطق فرار کرده و مساحت زیادی بر اثر موشکهای مقاومت به آتش کشیده شده و پهپاد هدهد حزب الله به داخل اراضی اشغالی رخنه کرده است.

عطوان گفت: نتانیاهو امروز از حیث روحی و روانی شکست خورده و پس از بازگشت از واشنگتن به تهدیداتی روی آورده که طی ۲۰سال گذشته زیاد شنیده‌ایم و بارزترین آن این است که حزب الله تاوان سنگینی خواهد پرداخت و اینکه این حمله بدون پاسخ نخواهد ماند و وعده داد که بیروت به غزه دیگری تبدیل خواهد شد.

این تحلیلگر ضمن رد ادعای رژیم صهیونیستی علیه حزب الله درباره مجدل شمس تاکید کرد: حزب الله به غیرنظامیان حمله نمی‌کند، زیرا به ارزش های اخلاقی پایبند است و به قواعد درگیری و جنگ احترام می‌گذارد. حزب الله یک موشک را با هدف کشتن غیرنظامیان شلیک نکرده ، هرچند که بیشتر صهیونیست ها نظامیان ذخیره ارتش اسرائیل هستند و اگر می خواست ده‌ها و چه بسا صدها هزار نفر از آنها را به آسانی می‌کشت و گواه این موضوع نیز استفاده از موشک‌های کاتیوشا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ است، حزب الله از موشک سنگین استفاده نکرده که بیش از ۱۵۰ هزار فروند را در اختیار دارد.

فرودگاه در برابر فرودگاه، بندر در برابر بندر

وی با اشاره به تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به لبنان اظهار داشت: هرگونه حمله اسرائیل به لبنان، آنگونه که «یوآو گالانت» وزیر جنگ صهیونیست‌ها گفته ،خواه گسترده یا محدود، درهای جهنم را به روی رژیم اشغالگر خواهد گشود و واکنش برق‌آسا و دردناک و در عمق اسرائیل خواهد بود. فرودگاه در برابر فرودگاه، بندر در برابر بندر و کشتار در برابر کشتار؛ همانطور که آقای سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن گفت، البته اگر شدیدتر نباشد.

به گفته عطوان، واکنش محدود به حزب الله نخواهد بود، بلکه گسترده و شامل همه محورهای مقاومت در یمن، عراق، لبنان و سوریه و نیز در غزه و کرانه باختری خواهد بود و این باور وجود ندارد که ایران هم دست بسته بماند.

این تحلیلگر اضافه کرد: بیروت به غزه دیگری تبدیل نخواهد شد و اگر تبدیل شود، تنها نخواهد بود و جناب سید حسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود گفت که هر حمله به لبنان با قدرت پاسخ داده خواهد شد و بدون سقف و محدودیت خواهد بود و هشدار داد که حزب الله فقط از بخش اندکی از توان نظامی خود استفاده کرده است.

بیروت در جنگ سال ۲۰۰۶ به شکل جزیی یا کلی آسیب دید و نیز فرودگاهش؛ اما بازسازی شد و سید حسن نصرالله وعده بازسازی همه روستاهای ویران شده را بهتر از قبل داد، اما سئوال مهم این است که «حیفا، تل آویو، اشدود، عسقلان، عکا، یافا، قدس، بئر السبع و نهاریا» را پس از اینکه شرایطی بدتر از غزه پیدا کرد، چه کسی بازسازی خواهد کرد؟ ملت لبنان استوار در سرزمینش خواهد ماند اما آیا اسرائیلی ها در فلسطین اگر جنگی رخ دهد، می‌مانند که این شهرها را پس از ویرانی بازسازی کنند؟ روزهای آتی به این سئوال پاسخ خواهد داد؛ اگر نتانیاهو تهدیداتش را با حمایت بلینکن اجرایی کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید