×
اقتصادی
شناسه خبر : 183432
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/08 ساعت 08:31
فروش کمتر،‌ قیمت های گران تر

نورنیوز از آمار تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور گزارش می‌دهد

فروش کمتر،‌ قیمت های گران تر

بررسی آمار تولید و فروش داخلی ایران خودرو و سایپا نشان می‌دهد درحالی که فروش این دو خودروساز در چهارماهه ابتدایی سال با افت 12 درصدی رو به رو شده، نرخ فروش محصولات شان درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته تا 54 درصد افزایش یافته است. آمار نشان می دهد، خودرو سازان در چهارماهه امسال افت تولید داشته اند اما میزان فروش آنها کمتر از تولید بوده است.

نورنیوز – گروه اقتصادی: رشد قیمت خودروهای داخلی، قصه پرتکرار سال‌های اخیر بازار خودرو ایران است و مشاهده می‌شود که حتی در شرایط کاهش تقاضا و رکود شدید معاملات نیز  قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا به افزایش پی در پی خود ادامه می‌دهد. بدتر آنکه با وجود افزایش قیمت‌ها، زیان انباشته خودروسازان نیز هرساله افزایش یافته و برمیزان بدهی‌های آنها افزوده می‌شود.

بررسی آمار تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور نشان می‌دهد، نرخ فروش محصولات آنها در چهارماهه ابتدایی سال 1403 بین 13 تا 54 درصد بالاتر از مدت مشابه سال قبل بوده است. این درحالی است که خودروسازان از تولید اکثر محصولات خود دچار زیان شده و رقم زیان انباشته آنها همچنان درحال افزایش است.

فروش خودروسازان بیشتر از تولیدشان کاهش یافت

مطابق با  جدول1، نرخ فروش کارخانه تمامی محصولات ایران خودرو در چهارماهه ابتدایی سال جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته رشد کرده است که دنا با ثبت رشد 54.3 درصدی، گروه پژوه با ثبت رشد 44.7 درصدی و گروه سورن باثبت رشد 35.5 درصدی، بالاترین ارقام را به خود اختصاص داده‌اند.

جدول+یک+نرخ+فروش+ایران+خودرو
همچنین نرخ فروش رانا و هایما در مدت مذکور کمتر از 14 درصد رشد داشته و به ترتیب به 263 میلیون و یک میلیارد و 33 میلیون تومان رسیده است.

رشد نرخ فروش محصولات سایپا نیز به همین ترتیب ادامه یافته و همانطور که درجدول شماره 2 مشاهده می‌شود، محصولات این خودروساز نیز بین 26 تا 41 درصد افزایش داشته است.

جدول+دو+نرخ+فروش+سایپا
مطابق با جدول2، نرخ فروش خانواده X200 در چهارماهه ابتدایی امسال 41 درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بوده و نرخ فروش شاهین و وانت 151 با رشد 26.1 و 38.6 درصدی در رده‌های بعدی قرار گرفته اند. این رشد قیمت ها درحالی است که میزان فروش خودروسازان در سال جاری افت کرده است و بخش قابل توجهی از خودروهای تولید شده به فروش نرفته است.

بررسی آمار منتشر شده از طرف خودروسازان بزرگ کشور حاکی از آن است که تعداد کل فروش انواع محصولات تا پایان تیرماه 1403 به حدود 258 هزار و 301 دستگاه رسیده که درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 12 درصد کاهش داشته است.

جدول+سه
همانطور که در جدول 3 قابل مشاهده است، تعداد فروش ایران خودرو در چهارماهه ابتدایی سال جاری با 13 درصد کاهش روبه رو شده و برای سایپا نیز افت 10.3 درصدی در فروش چهارماهه به ثبت رسیده است. این درحالی است که افت تولید این دو خودروساز درحدود 6.5 درصد بوده و آنها در مجموع 19 هزار و 652 خودرو کمتر از 4 ماهه سال قبل تولید کرده‌اند.

جدول+4خودرو+سازان
همچنین آمار نشان می‌دهد، خودروسازان در چهارماهه ابتدایی سال با مازاد تولید رو به رو بوده‌اند و بیش از 25 هزار و 700 خودرو تولید شده توسط آنها به فروش نرفته است.

زیان انباشته خودروسازان افزایش یافت

با وجود افزایش قیمت‌ها، زیان خالص فعالیت‌های دوخودرو ساز در سال 1403 رو به افزایش گذاشته و مجموع زیان انباشته آنها بیشتر شده است. براساس ارقام مندرج در صورت های مالی میاندوره ای سایپا، زیان خالص فعالیت های این شرکت در سه ماهه نخست سال 1403 به 2 هزار و 755 میلیارد تومان رسیده که درمقایسه با بهار سال گذشته با رشد 15 درصدی رو به رو شده است.

سایپا از تولید خانواده X200 در بهار امسال حدود 65 میلیارد تومان زیان شناسایی کرده است که توسط سود خالص حاصل از فروش سایر محصولات پوشش داده شده است. صورت های مالی شرکت سایپا نشان می دهد، علی رغم سوددهی فعالیت های عملیاتی شرکت، رشد 61 درصدی هزینه های فروش، عمومی و اداری در کنار افزایش 89 درصدی هزینه‌های مالی شرکت، دوعامل اصلی زیان ثبت شده برای بهار سال جاری بوده است. با این حساب مجموع زیان انباشته سایپا از 54 هزار میلیارد تومان فراتر رفته که رشد 5 درصدی در مقایسه با سال 1402 را به ثبت می رساند.

این روند در صورت های مالی سه ماهه ایران خودرو نیز قابل مشاهده است و هرچند میزان زیان خالص ایران خودرو به نسبت سال گذشته حدود 38 درصد کاهش یافته اما این خودرو ساز نیز دربهار امسال بیش از 5 هزار و 630 میلیارد تومان زیان شناسایی کرد تا مجموع زیان انباشته آن به 115 هزار و 997 میلیارد تومان برسد. اسناد منتشر شده از طرف مدیران ایران خودرو نشان می دهد، این خودروساز از فروش اکثر محصولات خود متضرر شده است. مدیران شرکت قیمت گذاری دستوری و عدم افزایش قیمت محصولات به نسبت رشد قیمت نهاده ها را عامل زیانده شدن شرکت می دانند.

ماجرای مبهم افزایش قیمت محصولات ایران‌خوردو

اسناد منتشر شده در سایت کدال نشان می دهد که ایران خودرو مجوز افزایش قیمت برخی از محصولات خود را از وزارت صمت دریافت کرده است. محصولاتی که درمجموع تنها 4 درصد از کل ارزش تولیدات شرکت را دربرمی گیرد و نمی تواند اثر قابل توجهی در صورت های مالی شرکت برجا گذارد.

براساس نامه منتشر شده در سایت کدال، نرخ مصوب 6 محصول تولیدی ایران خودرو ذیل نامه مدیرعامل این شرکت به رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه صنعتی و معدنی اعلام شده است. هرچند که در این نامه مشخص نشده که نرخ های اعلامی برای پیش فروش محصولات یا فروش ماه های آینده ایران خودرو خواهد بود، اما برخی رسانه ها از افزایش محصولات شرکت خبرداده اند؛ خبری که از طرف وزیر صنعت، معدن و تجارت تایید نشده است و به گفته وی، خودرو سازان همچنان موفق به اخذ مجوز افزایش قیمت محصولات خود نشده اند.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
مطابق ماده 10 قانون، ثبت ادعاهای ملکی در سامانه الزامی شد
مرگ دو کارگر در حادثه سقوط کامیون به گودال در تهران
اسموتریچ: رئیس ستاد ارتش اسرائیل جایگاه خود را بداند
پوتین: به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه و دونباس، نکته کلیدی در مذاکرات با آمریکاست
ماندگاری هوای آلوده تهران تا اواسط هفته آینده
ایران با خانواده جان‌باختگان حادثه آتش‌سوزی در چین ابراز همدردی کرد
پیشنهاد برنامه میراث فرهنگی ایران به آسیا
افشای مسکو: آمریکا در فیلیپین برای جنگ اوکراین نیرو جذب می‌کند
عون: پاسخ عملی برای طرح‌های پیشنهادی مذاکره دریافت نکرده‌ام
کیف پنجاه میلیاردی طلا در کنارک به صاحبش بازگردانده شد
قانون جدید کنست، مجوزی برای شهرک‌سازی و خرید اراضی در کرانه باختری است
وزرات خارجه ایران اقدام سیاسی استرالیا علیه سپاه پاسداران را بدعتی مجرمانه دانست
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
اگر دانش‌آموز و دانشجوی سالم نداشته باشیم، آموزش به درد نمی‌خورد
مرگ دو کارگر در کارگاه ترشی‌سازی کاشان
ویروس آنفلوآنزا در کودکان تهاجمی‌تر شده است
وقوع دو تصادف مرگبار در زنجان به همراه کشته و مصدوم
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 6 آذر 1404
پوتین بر اهمیت توسعه سامانه‌های پدافند هوایی تاکید کرد
ممنوعیت تردد در جنگل‌های سوادکوه تا بارش‌های پاییزی
هشدار وزارت بهداشت: قرص‌های لاغری عطاری‌ها بی‌خطر نیستند
60 درصد آلودگی هوای تهران از ناوگان حمل و نقل منتشر می‌شود
پیام رئیس‌جمهور به سرمایه‌گذاران: فرصت‌های بی‌نظیر اردبیل در انتظار شماست
بسیج، پیوند قومیت‌ها با ایران را صدچندان کرده است
هنگ‌کنگ در آتش؛ 55 قربانی و 279 مفقودی در حریق مرگبار
زلنسکی شرط تازه‌ای برای گفت‌وگوهای سرزمینی مطرح کرد
X
آگهی تبلیغاتی