×
سیاسی
شناسه خبر : 183410
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/05/07 ساعت 18:17
واکنش‌های فعالان سیاسی و رسانه‌‌ای به انتخاب «عارف» به عنوان معاون اولی دولت چهاردهم

واکنش‌های فعالان سیاسی و رسانه‌‌ای به انتخاب «عارف» به عنوان معاون اولی دولت چهاردهم

دیروزمسعود پزشکیان بلافاصله پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری از سوی مقام معظم رهبری در نخستین انتصاب خود در مقام رئیس دولت چهاردهم، «محمدرضا عارف» را به عنوان معاونت اول خود منصوب کرد. انتخاب عارف به عنوان معاون اول رئیس دولت چهاردهم در شبکه اجتماعی ایکس بازتاب‌های مختلفی داشت؛ فعالان سیاسی و رسانه‌‌ای طی چند ساعت گذشته به این انتصاب واکنش نشان داده‌اند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: اهم واکنش فعالان سیاسی و رسانه‌ای به انتخاب محمدرضا عارف به سمت معاون اولی دولت چهاردهم به شرح زیر است:

عارف مناسبترین گزینه

احمدزیدآبادی  روزنامه نگار اصلاح طلب در کانال تلگرامی خود درباره معاون اولی محمدرضا عارف نوشت:  بر خلاف تصور رایج در بین بسیاری از اصلاح‌طلبان، به نظر من آقای عارف از همۀ گزینه‌های ممکن برای تصدی معاون اولی، مناسب‌تر است!

او افزود: واقعیت این است که آقای عارف، معمولاً در موضع‌گیری‌های کلامی آدمی محافظه‌کار و محتاط و دست به عصا بوده که دلایل مخصوص به خود را داشته است، اما به لحاظ کارنامۀ اجرایی چه در پست ریاست دانشگاه تهران، چه وزارت پست و تلگراف و تلفن و چه مقام معاون اولی دولت سید محمد خاتمی، کارنامۀ خوبی از خود به جا گذاشته و چهره‌ای زحمتکش و علمی و کم سر و صدا و بدون حاشیه به شمار می‌رود.  از این جهت، کاملاً گزینۀ مناسبی برای معاون اولی دولتی با ماهیت و رویکرد دولت پزشکیان است. در این میان، گاف فرزندش هم قابل گذشت است!

پست معاون اولی نه سلبریتی لایک خور می‌خواهد و نه جوان متحور 

على باقرى مدیرکل سیاسى وزارت کشور در دولت اصلاحات نیزدر شبکه اجتماعى ایکس نوشت: محمدرضا عارف، به لحاظ کارکردی، معاون اول‌ترین انتخاب ممکن پزشکیان است. ‏پست معاون اولی نه سلبریتی لایک خور می‌خواهد و نه جوان متحور. ‏بلکه نیازمند یک بروکرات کار کشته، معتدل، محترم، کاربلد و توافق ساز است.

عارف قدرت اجرایی بی سرو صدایی دارد

محمدعلی ابطحی یکی دیگر از فعالان سیاسی هم در واکنش به انتخاب محمدرضا عارف به عنوان معاون اول دولت چهاردهم نوشت: عارف بهترین انتخاب برای معاون اولی پزشکیان است. قدرت اجرایی بی سروصدا و بالایی دارد. از بن دندان اصلاح طلب است. توانایی به کار گیری همه توان کشور، برای حل مشکلات مردم دارد.

او افزود: وزانت اداره دولت را دارد و به پزشکیان فرصت بیشتری می‌دهد که بتواند برنامه های کلانش را برنامه ریزی کند. به تجربه و خطا نیاز ندارد. واقعا من و همکارانش در طول این سال‌های دوستی بر سعه صدر، بی‌توجهی به حواشی، باور به مردم، آرامش، داشتن سواد علمی و فنی و تیزهوشی ویژه‌اش می‌توانیم گواهی دهیم. مبارک باشد

انتخاب درست 

عبدالله رمضان زاده سخنگوی دولت اصلاحات در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: انتخاب درست.دکتر عارف را سالهاست که می‌شناسم. سیاستمداری واقع‌بین، تیزهوش، با افکار اصلاح طلبانه اما میانه‌رو در عمل و دارای قدرت مدیریت تعارض های موجود در ساختار دولت. حافظه استثنایی او در یادآوری جزئیات مطروحه در مباحث و اخلاق نیک او در مدیریت تعارض‌ها در کشور موثر خواهد بود.

خرسندی ظریف از معاون اولی عارف 

محمدجواد ظریف نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بسیار خرسندم که دوست ۴۵ ساله و برادر بزرگوارم جناب آقای دکتر محمدرضا عارف، دانشمند برجسته و سیاستمدار پرتجربه، پاکدست و معتدل ،مسئولیت معاون اولی را پذیرفته‌اند.  امروز در حضور ریاست محترم جمهوری جلسه بسیار خوبی با دکتر عارف و دکتر طیب نیا و دوستان دیگر داشتیم و آخرین تصمیمات شورای راهبری و دیگر تحولات را بررسی کردیم. ضمن عرض تبریک، برای جناب دکتر عارف در این مسئولیت جدید توفیق هرچه بیشتر را خواهانم.

انتخاب عارف به عنوان معاون، اول کار درستی بود

عبدالله گنجى - روزنامه نگار اصولگرا در شبکه اجتماعى ایکس نوشت: انتخاب عارف به عنوان معاون اول کار درستی بود

‏عارف هم تابلوی اصلاح طلبی دارد هم تجربه این کار را دارد .هم یک ارزش‌ گراست. هم بخشی از اصلاح‌طلبان به خاطر تعلقاتش به نظام نوشتند که او اصلاح طلب نیست.بنده عارف-پزشکیان را اصولگرا به معنای پایبند به اسلام سیاسی و انقلاب اسلامی می‌دانم.

آمادگی پذیرش این مسوولیت را نداشتم

علی طیب نیا وزیر اقتصاد دولت روحانی، با انتشار پیامی ویدیویی، انتصاب محمدرضا عارف به عنوان معاون اول رئیس دولت چهاردهم را تبریک گفت.

طیب نیا در این پیام گفت: ضمن تبریک به جناب آقای دکتر عارف بابت پذیرش مسئولیت معاون اولی جناب آقای دکتر پزشکیان، لازم می‌دانم  تاکید کنم که بنده به دلایل شخصی، درحال حاضر آمادگی پذیرش این مسئولیت را نداشتم ولی از روز اول درکنار آقای دکتر پزشکیان بودم و تا روز آخر هم خواهم بود و با تمام توانم در جهت موفقیت و پیروزی دولت ایشان تلاش خواهم کرد و معتقد هستم که عبور از شرایط سخت فعلی، تنها با همدلی و همراهی همه گروه‌ها امکان پذیر خواهد شد.

تبریک به همه بچه های فنی

عبدالرضا داوری  فعال سیاسی با اشاره به به درجات علمی دکتر عارف در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: محمدرضا عارف، رتبه اول المپیاد ریاضی ایران  ١٣۴٨، رتبه دوم کنکور سراسری ریاضی ١٣۴٩، شاگرد اول برق دانشکده فنی دانشگاه تهران ١٣۵۴ و شاگرد اول دکترای برق دانشگاه استنفورد ١٣۵٩، معاون اول دولت چهاردهم شد. تبریک به همه بچه های فنی

رئیس جمهور با معاون اول باید دوست باشد

حمیدرضا جلایی‌پور جامعه‌شناس و فعال سیاسی، در یادداشتی برای «راهبرد» نوشت: «مسعود پزشکیان یک شخصیت سیاسی مردمی است. او در اداره بوروکراتیک هیئت دولت و ریاست‌جمهوری به یک شخصیت بوروکرات برجسته و صاحب تجربه نیاز داشت. محمدرضا عارف چنین شخصیتی است.

جلایی پور افزود: دکتر عارف در پست سیاسی فراکسیون مجلس دهم موفق ظاهر نشد؛ اما او در پست‌های مهم بروکراتیکی چون ریاست دانشگاه تهران، وزارت مخابرات و معاون اولی دولت خاتمی موفق ظاهر شده است. 

به گفته او دولت پزشکیان وعده تعامل و توافق‌سازی داده است، چنین وعده‌ای به حاملان و افراد توافق‌ساز نیاز دارد. عارف چنین شخصیتی است؛ چون هم هم طبع تعاملی-یزدی دارد و از آن مهمتر، هم مورد وثوق پزشکیان، هم رهبری و هم اصلاح‌طلبان و خاتمی است. 

این فعال سیاسی گفت: رئیس‌جمهور با معاون اولش شایسته است دوست و همکار دیرین هم باشند و خوشبختانه عارف چنین نسبتی با پزشکیان دارد. با هم در دولت‌ها و مجالس قبل سابقه همکاری و رفاقت داشته‌اند. این دوستی در اداره بهتر امور موثر است.

به گفته او بنا به چهار دلیل فوق، فکر می‌کنم پزشکیان تصمیم شایسته‌ای درباره عارف به‌عنوان معاون اولش گرفته است. امید که در راه تحقق وعده‌هایش به مردم موفق باشد.

انتصاب عارف نشان داد فهرست‌های منتشر شده در روزهای اخیر، چقدر از واقعیت دور بود

محمود صادقی فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده سابق مجلس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: انتصاب محمدرضا عارف به عنوان معاون اول، در کنار همه محاسنی که دارد نشان داد فهرست‌هایی که در روزهای اخیر منتشر می‌شد، چقدر از واقعیت دور بود.

او افزود: امید است عقلانیتی که در پشت اولین انتصاب نهفته است در انتخاب‌های دیگر اعضای کابینه هم جلوه‌گر شود.

انتصاب عارف  را به فال نیک می‌گیرم

فیض الله عرب سرخی فعال سیاسی اصلاح طلب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: انتصاب آقای دکتر عارف بعنوان ِ معاون اول دولت ِ چهاردهم را به فال نیک می‌گیرم.

عرب سرخی افزود: ایشان را انسانی شریف و پاکدست و ملتزم به توسعه ملی کشور و وفادار به گفتمان اصلاحات می‌شناسم و برایشان آرزوی توفیق دارم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چشم بادامی ها دلیل اصلی کوررنگی را کشف کردند
فرصت طلایی برای قایدی؛ جانشین دو ستاره استقلال در راه است؟
سرلشکرعبداللهی: هر کشوری سپردفاعی آمریکا شود در آتش جنگ می‌سوزد
سقوط قیمت اوراق مسکن به کانال 70 هزار تومان؛ خانه‌دار شدن ارزان‌تر می‌شود؟
واکنش یمن به گزارش رویترز؛ تکذیب دریافت پول از کشتی‌ها
نوراینفو | با این پوشش، از گرمازدگی در اربعین دور بمانید
پشت پرده جدایی مهاجم سابق بارسلونا از استقلال؛ پای یک زن درمیان است
زمان انتخاب واحد دانشگاه آزاد اعلام شد
بازگشت آتاری به سینما؛ 10 بازی خاطره‌انگیز فیلم می‌شوند
پویش اربعینی آزادی زندانیان جرایم غیرعمد؛ 21 هزار زندانی چشم‌انتظار کمک خیرین
قرعه‌کشی ایران خودرو انجام شد؛ شانس برنده شدن متقاضیان در مرداد 1405 چقدر است؟
قیمت خودروهای سایپا امروز شنبه 10 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت بازار و کارخانه
فشارها علیه رئیس فیفا بالا گرفت؛ نخست‌وزیر انگلیس خواستار استعفای اینفانتینو شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا مازندران فردا یکشنبه 11 مرداد
سرقت عجیب در بیمارستان تهران؛ بیمار دستگاه چشم‌پزشکی را دزدید!
ایران جایگزین پاکستان در تجارت افغانستان شد
جدول پخش مسابقات ورزشی امروز شنبه 10 مرداد 1405
قالیباف: اولویت دوره سوم انقلاب، ساختن ایران قوی است
پیش بینی وضعیت آب و هوا قم فردا یکشنبه 11 مرداد
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه؛ بازار هفته آینده تحت تأثیر اخبار سیاسی
خدمات ویژه شهرداری تهران برای اربعین؛ انتقال رایگان زائران به مرز مهران
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌ها؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-کرج و مسیرهای اربعینی
برنامه قطعی برق همدان امروز شنبه 10 مرداد
تعویق ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405
آتشی زیر خاکستر؛ وقتی فسفر زبان به افشاگری گشود
پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا یکشنبه 11
جدیدترین قیمت ایران خودرو امروز 10 مرداد؛ از پژو 207 تا تارا و دنا
برنامه قطعی برق کردستان امروز شنبه 10 مرداد
قاتل غزاله در چند قدمی چوبه دار؛ زن سنندجی قربانی خواستگار خشن شد
هشدار ترامپ درباره بحران مهاجرت؛ آمریکا در مسیر اسپانیا قرار می‌گیرد؟
قیمت طلای جهانی ؛ بازار جهانی طلا از روند نزولی خارج شد
طارمی از لیست لیگ قهرمانان اروپا خط خورد؛ تصمیم جنجالی سرمربی المپیاکوس
قیمت دینار عراق امروز شنبه 10 مرداد 1405 اعلام شد
خوابی که قاتل جوان شیرازی را از چوبه دار پایین کشید؛ بخشش غیرمنتظره یک مادر
بازنویسی معادله میدان
قیمت خودرو امروز 10 مرداد 1405؛ شاهین ارزان شد، 207 و چانگان گران شدند
شتاب توسعه انرژی خورشیدی و بادی؛ ایران در مسیر 30 هزار مگاوات برق پاک
انتشار کلید آزمون ارتقای دستیاران پزشکی؛ نحوه ثبت اعتراض داوطلبان
توافق دریایی عربستان و مقاومت حوثی‌ها
قدرت، اقتصاد و آینده ایران
الگوی وحدت‌آفرین در ادراک سیاست خارجی
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های البرز؛ آزادراه کرج - تهران قفل شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 10 مرداد 1405+ وضعیت استانها
قمار بزرگ ترامپ؛ آیا واشنگتن بهای جنگ انرژی را خواهد پرداخت؟
تأثیر مدیریت تعادلی رفتار کودکان با سبک فرزندپروری آگاهانه
العربیه: نیروهای آمریکایی خروج تدریجی از کردستان عراق را آغاز کردند
حمله هوایی صهیونیست‌ها به نزدیکی بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز غزه
تهدید امنیتی موجب بسته شدن بخشی از فرودگاه «دنور» آمریکا شد
ترکیب موثر زردچوبه در مقابله با سرطان
کم‌خوابی و بی‌خوابی چگونه ساختار مغز را تغییرمی دهند؟