×
اقتصادی
شناسه خبر : 182991
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/05/04 ساعت 09:22
استقبال 23 هزار میلیاردتومانی از بازار سرمایه

نورنیوز از آخرین تحولات جریان‌ سرمایه در تیرماه ۱۴۰۳ گزارش می‌دهد

استقبال 23 هزار میلیاردتومانی از بازار سرمایه

آخرین آمار منتشر شده مربوط به تیرماه 1403 نشان می‌دهد، طی یک ماه گذشته حدود 23 هزار میلیارد تومان پول جدید وارد بازار سرمایه شده است. درعین حال خروج پول حقیقی از معاملات سهام ادامه یافته و رونق معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری حفظ شده است.

نورنیوز – گروه اقتصادی: با به صدا درآمدن سوت پایان چهارمین دور از مبارزات سهام در سال 1403، شاخص کل بورس در عدد 2 میلیون و 172 هزار واحد متوقف شد و با ثبت رشد 6.1 درصدی، درمقام نخست بیشترین رشد بازارهای مالی تیرماه قرار گرفت.

با این حال شرایط برای شاخص کل هم وزن به گونه دیگری رقم خورد و این شاخص با افت بیش از 7 درصدی نشان داد که بازار سهام درحالت برابر، همچنان بازنده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، میانگین بازدهی تا سررسید اوراق بدهی در تیرماه به 2.5 درصد رسیده و پس از شاخص کل بورس بیشترین بازدهی را به خود اختصاص داده است.

نرخ رشد قیمت هرمترمسکن نیز در این ماه حدود 1.4 درصد بوده که در رده سوم قرار می‌گیرد. همچنین قیمت طلا در تیرماه تحت تاثیر افزایش قیمت‌های جهانی قرارگرفت و با رشد کمتر از یک درصدی همراه شد. در این بین، با توجه به  افت 3 درصدی نرخ دلار و کاهش 3.5 درصدی قیمت برخی خودروهای داخلی، لقب بازندگان تیرماه به این دو بازار اختصاص می‌یابد.

رفتار ناپایدار حقوقی‌؛ مسیر ثابت حقیقی

بررسی آمار معاملات تیرماه 1403 نشان می‌دهد، جریان پول همچنان به سمت بازار سرمایه مثبت است و این بازار پس از ثبت ارقام بالای ورود پول در فصل بهار، در اولین ماه تابستان نیز پذیرای حدود 23 هزار میلیارد تومان پول جدید بوده است. اما در این مدت، معاملات سهام قافیه را به معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری باخته و در اولویت دوم سرمایه‌گذاران قرار گرفته است.

همانطور که در نمودار زیر مشاهده می‌شود، در جریان معاملات تیرماه، میزان ورود پول از طرف کدهای حقیقی به حساب کارگزاری‌ها همواره مثبت بوده و این طیف از سرمایه‌گذاران بیش از 13 هزار و 200 میلیارد تومان به معاملات مختلف اوراق در ارکان بازار سرمایه تزریق کرده‌اند. طی همین مدت، سهامداران حقوقی درحال رفت و برگشت به بازارسرمایه بوده‌اند؛ اما برآیند گردش پول آنها نیز به سمت بازار سرمایه مثبت شده و بیش از 9 هزار و 680 میلیارد تومان از طرف آنها به بازار وارد شده است.

آمار ارائه شده در نمودار نشان می‌دهد طی ماه‌های گذشته جریان پول حقیقی به سمت بازار سرمایه مثبت و کم نوسان بوده و طی این مدت هیچگاه خالص جریان وجوه نقد حقیقی کارگزاری‌ها منفی نشده است. اما طی این مدت جریان پول حقوقی نوسانی و بی‌ثبات بوده و پول‌های حقوقی درحال رفت و برگشت به بازار سرمایه بوده‌اند.

جدول+یک
با احتساب آمارورود پول در تیرماه، مجموع پول وارد شده به بازار سرمایه در سال 1403 از 45 هزار و 900 میلیارد تومان فراتر می‌رود که حدود 5 برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

خروج حقیقی‌ها از معاملات سهام ادامه یافت

آمار معاملات تیرماه نشان می‌دهد، کدهای حقیقی به طور خالص حدود 2 هزار و 980 میلیارد تومان از سهام خود را به حقوقی‌ها واگذار کرده و از این معاملات خارج شده‌اند. به این ترتیب جریان انتقال مالکیت سهام از سمت حقیقی به حقوقی تداوم یافته و این بازار نتوانسته در جذب سرمایه‌های وارد شده به بازار سرمایه موفق عمل کند.

جدول+دو+بازار+سرمایه
مطابق با نمودار بالا، تغییر مالکیت سهام از کدهای حقیقی به حقوقی طی سه ماه گذشته ادامه یافته و بازار سهام دراین بازه بیش از 9 هزار و 660 میلیارد تومان خروج پول حقیقی را تجربه کرده است. رقمی که از بازار سرمایه خارج نشده و به دیگر معاملات بازار انتقال یافته است.

مطابق با نمودار زیر، ارزش معاملات خرد صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری بالاتر از معاملات سهام بوده است و درحالی که رکود در معاملات سهام افزایش یافته، معاملات صندوق‌های قابل معامله درحال رونق است. این موضوع در تیرماه نیز تداوم یافت و به جز رشد شدید معاملات سهام در هفته اول، ارزش معاملات صندوق‌ها در سه هفته دیگر این ماه بالاتر از معاملات سهام بوده است.

3
رشد ارزش معاملات سهام در هفته اول تیرماه را می‌توان به برگزاری مجامع شرکت‌های بزرگ بورسی و فرابورسی و انتخابات ریاست جمهوری نسبت داد. اما این رشد در هفته‌های بعدی تداوم نیافت تا میانگین ارزش معاملات سهام در این ماه به کمتر از 2هزار و 200 میلیارد تومان کاهش یابد. درحالی که میانگین ارزش معاملات صندوق‌های قابل معامله تا 7 هزار و 500 میلیارد تومان افزایش یافته است.

بررسی آمار حاکی از آن است که صندوق‌های سرمایه گذاری با درآمد ثابت بیش از 70 درصد ارزش معاملات صندوق‌ها را به خود اختصاص می‌دهند و بیشترین جذب پول نیز از طریق‌ این صندوق‌ها صورت می‌پذیرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد