×
اجتماعی
شناسه خبر : 182593
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/01 ساعت 12:08
دانش‌آموزان ایرانی پای ثابت المپیادهای جهانی

دانش‌آموزان ایرانی پای ثابت المپیادهای جهانی

وزیر آموزش و پرورش گفت: ایران از سال 1988 به المپیاد جهانی فیزیک پیوست.حاصل تلاش دانش‌آموزان ایرانی در چهار دهه اخیر کسب 36 مدال طلا، 68 مدال نقره، 39 مدال برنز و 12 دیپلم افتخار در این رقابت‌ها بوده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  وزیر آموزش و پرورش گفت: حاصل تلاش دانش آموزان کشورمان در المپیادهای جهانی فیزیک طی چهار دهه اخیر، کسب ۶۳ مدال طلا، ۳۱ مدال نقره و ۶۸ مدال برنز بوده است.

رضا مراد صحرایی روز دوشنبه در آیین افتتاح پنجاه و چهارمین المپیاد جهانی فیزیک در تالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: کسب ۱۲ دیپلم افتخار و حضور ایران در بین پنج تیم اول جهان در المپیادهای جهانی فیزیک از دیگر دستاوردها در این زمینه بوده است.

وی با بیان اینکه برنده مطلق المپیاد جهانی فیزیک در سال ۱۹۸۸ از ایران بود، افزود: مدال آوران ایرانی در المپیاد جهانی فیزیک جزو استادان برجسته این رشته در دانشگاه های ایران و برخی کشورهای دیگر هستند، همچنین از چهره های خالق اقتصاد و صنعت کشور ایران به شمار می آیند که من به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران به تک تک آن ها افتخار می کنم.

صحرایی اضافه کرد: در همین مسیر، وزارت آموزش و پرورش به عنوان پشتیبان اصلی این رویداد در توسعه دانش های بنیادی از سوی دولت تعیین شده و این ماموریت تاکنون به بهترین شکل ممکن تحقق یافته است.

وی افزود: در خلق این رویداد فرخنده شماری از استادان فیزیک دانشگاه های کشور، تعداد قابل توجهی از دانشجویان علاقه مند فیزیک و پژوهشگران جوان، این وزارتخانه را یاری داده اند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: جامعه فیزیک ایران در مدت کوتاه رشد قابل توجه کمی و کیفی داشته است و اکنون بیش از چند هزار دانش آموخته فیزیک در مقطع دکترا در ایران داریم، همچنین آمار رشد مقالات ایران و شاخص میانگین ارجاعات کشورمان در رشته فیزیک در وضعیت قابل قبولی است.

وی با بیان اینکه ایران از سال ۱۹۸۸ به المپیاد جهانی فیزیک پیوست و در سال ۲۰۰۷ میزبان ۱۱ کشور جهان در سی و هشتمین المپیاد جهانی فیزیک بود، افزود: ایران در سال ۲۰۰۹ میزبان المپیاد نجوم، در سال ۲۰۱۸ میزبان المپیاد کامپیوتر و در سال ۲۰۱۸ میزبان المپیاد زیست شناسی بوده است که گزارش های موجود همگی حاکی از حسن برگزاری این رویدادها و خاطره خوش شرکت کنندگان آن ها از حضور در ایران است.

صحرایی خاطر نشان کرد: دومین میزبانی ایران از المپیاد جهانی فیزیک قرار بود در سال ۲۰۲۳ باشد که به دلیل وقوع کوید ۱۹ یک سال به تاخیر افتاد.

وزیر آموزش و پرورش با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این دوره از المپیاد فیزیک در اصفهان، گفت: کم لطفی و بی مهری برخی از کشورها در ممانعت از حضور دانش آموزان کشورشان در این رویداد، پاسخ مناسبی به آن همه گذشت و فداکاری برپاکنندگان این المپیاد نبوده است.

وی با بیان اینکه ماده یک اساسنامه المپیاد جهانی فیزیک به کشورها اجازه چنین کاری را نمی دهد، افزود: با این وجود ما تلاش کردیم فقط خدمتگزار این رویداد باشیم و درصدد هیچ نوع بهره برداری از آن نباشیم، اگرچه انتظار ما از دانشمندان و فرهیختگان کشورها این بود که آنها نیز کمک کنند المپیاد جهانی فیزیک از آسیب موج های سیاسی مصون بماند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
المشاط: محاصره دریایی عربستان پاسخ به ادامه محاصره یمن است
ادعای جنجالی نماینده اردنی درباره نظامیان آمریکایی
جزئیات حملات دشمن جنایتکار آمریکایی به کشور/صدای پاسخ نیروهای مسلح ایران در اردن شنیده شد
برد پرگل هاکی ایران مقابل عراق در آسیا
درخواست قانونگذاران دموکرات آمریکا برای توقف جنگ علیه ایران
تحلیلگر سابق سیا: آمریکا توان حمله زمینی به جزایر ایران را ندارد
ادامه ناامنی و خشونت در آمریکا؛ 9 کشته و زخمی در حادثه تیراندازی
تبریک عراقچی به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
منابع مالی بازسازی خوزستان تأمین شد
گزافه گویی جدید ترامپ علیه ایران
روسیه، اوکراین را مسئول حمله پهپادی به خط لوله خزر دانست
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 29 تیر 1405
انتقام یا اعتراف؛ کدام آمریکا را رسواتر کرد؟
روسیه: آماده فراهم کردن بستر گفت‌وگوی ایران و کشورهای عربی هستیم
باب‌المندب؛ اهرم فشار جدید صنعا علیه ریاض
ایجاد مسیرهای جدید پرواز اربعین
نماینده پارلمان عراق: خروج آمریکا شرط ثبات منطقه است
مشکل آتش‌بس دقیقاً اینجاست
الزیدی درباره سفرش به تهران با سفیر ایران گفت‌وگو کرد
وزش باد کیفیت هوای تهران را ناسالم کرد
زاخارووا: اوکراین به‌دنبال بی‌ثبات کردن بازارهای جهانی نفت است
روسیه ورود بدون ویزای شهروندان چینی را تا 2027 تمدید کرد
پزشکیان: حل مشکلات کشور بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
نخست‌وزیر جدید انگلیس: حمایت از اوکراین تغییر نمی‌کند
شهادت ستوان دوم مهداد پاشایی در حمله آمریکای جنایتکار به تبریز
ادعای روسیه درباره برنامه هسته‌ای آلمان
آتش‌سوزی منزل مسکونی در بندرعباس 6 قربانی گرفت
عارف: ایران باید در جمع 10 کشور برتر هوش مصنوعی قرار گیرد
رضایت از تصمیم ترامپ برای حمله به ایران به منفی 30 درصد رسیده است
ضربات سنگین نیروی دریایی سپاه در موج 23 عملیات نصر2 به دشمن متجاوز آمریکایی
سخنگوی دولت: شایعات پیرامون افزایش قیمت بنزین کذب است
مسکو و پیونگ‌یانگ بر تعمیق همکاری‌های راهبردی تأکید کردند
تصمیم‌های سیاسی باید پیوست اقتصادی داشته باشند
حادثه دریایی در سواحل عمان
آغاز اجرای طرح آزمایشی توافق لبنان و اسرائیل با نظارت آمریکا
شومر: ترامپ فاسدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا است
نورنما | حال و هوای مسیر پیاده روی اربعین از بصره تا کربلا
بی‌اطلاعی وزارت ورزش از پاداش 350 میلیاردی تیم ملی فوتبال
سرکنسول جدید ایران در طرابوزان معرفی شد
محدودیت صادرات خرما برداشته شد
پیشنهاد بزرگ ایتالیا به گواردیولا
همتی: اصلاح سیاست ارزی و برخورد با بانک‌های ناسالم در اولویت است
سخنگوی دولت وارد هرمزگان شد
پرسپولیس قرارداد عمری را تمدید کرد
سخنگوی ارتش: تداوم جنگ برای رسیدن به بازدارندگی کامل است
وزیر کشور راهی پاکستان شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و سه
تهدید انصارالله به بستن مسیرهای دریایی عربستان
رایزنی بن سلمان و ژوزف عون درباره تحولات لبنان و منطقه
غلامرضا نوری قزلجه از مدیریت بحران در تامین کالاهای اساسی خبر داد