×
اجتماعی
شناسه خبر : 182550
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/01 ساعت 08:14
بیمارستان های بحرانی با خدمات ویژه آتشین!

نورنیوز از وضعیت بیمارستانهای ناایمن پایتخت و ادامه حریق در آنها گزارش می دهد

بیمارستان های بحرانی با خدمات ویژه آتشین!

کمتر از یک ماه از حریق مرگبار بیمارستان قائم رشت که با مرگ 9 بیمار به پایان رسید، می گذرد این بار بیمارستان شریعتی تهران طعمه حریق شد. گرچه این بار آتش‌نشان‌ها با اطفای به موقع حریق، از وقوع یک تراژدی تلخ جلوگیری کردند اما بازهم نام بیمارستان‌های ناایمن پایتخت در رأس خبرها قرار گرفت. به گفته مسئولان آتش‌نشانی، وضعیت ایمنی 5 بیمارستان در شهر تهران بحرانی است.

نورنیوز – گروه اجتماعی: سریال حریق در بیمارستان ها همچنان ادامه دارد. بیمارستان هایی که با وجود دریافت اخطار از سوی سازمان آتش نشانی و معرفی آنها به عنوان ساختمان های ناایمن از سوی قوه قضاییه همچنان به فعالیت ادامه می دهند. 4 ماه بعد از حریق بیمارستان گاندی تهران بامداد 29 خرداد بیمارستان قائم رشت طعمه حریق شد. حریق از اتاق یو. پی. اس و تأسیسات برق اضطراری در طبقات زیرین بیمارستان شروع شد و به سرعت گسترش پیدا کرد. دراین حادثه مرگبار 9 بیمار که در بخش آی سی یو بستری بودند جان باختند .

 اما این پایان حریق در بیمارستان ها نبود و کمتر از یک ماه پنج شنبه گذشته بیمارستان شریعتی تهران که بارها از سوی آتش نشانی اخطار گرفته بود دچار حریق شد . خوشبختانه این بار با سرعت عمل آتش نشانی حریق اطفاء و از بروز حادثه مرگبار مشابه حادثه بیمارستان قائم رشت جلوگیری شد. جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در پایان عملیات اطفای حریق بیمارستان شریعتی گفت: کانون حریق اتاقک مخابرات در طبقک همکف یکی از ساختمان‌های این بیمارستان بود. این اتاقک کاملا شعله‌ور شده و شعله‌های آتش درحال سرایت به بخش‌های دیگر بود که با اقدام به موقع آتش‌نشانان از گسترش حریق جلوگیری شده و مدتی بعد نیز آتش به طورکامل مهار و اطفاء شد.  وی با انتقاد از بی‌توجهی به توصیه‌ها و اخطارهای آتش‌نشانی گفت:« این مرکز نیز پیش از این چندین بار مورد بازرسی ایمنی قرار گرفته و موارد نقص ایمنی به مدیران آن اطلاع داده شده بود که متاسفانه توجه چندانی به آن نشده بود.»

هرچند رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران درباره حریق پنجشنبه شب بیمارستان شریعتی گفت این مکان جزو ساختمان‌های با وضعیت بحرانی نبود، اما بهمن ماه پارسال،‌ مسئول مدیریت بحران منطقه 6 شهرداری تهران،‌پس از آتش سوزی بیمارستان گاندی گفته بود:« به حدود ۴۰ بیمارستان خصوصی و دولتی بزرگ مثل بیمارستان امام خمینی و شریعتی که در سطح منطقه هستند، هشدار داده ایم؛ هر کدام حداقل سه اخطار را دریافت کرده و با مسوولان آنها جلسات متعددی برای حل مشکلات شان برگزار کرده ایم.»

 هزار ساختمان ناایمن در پایتخت

۳۳ هزار ساختمان ناایمن در تهران وجود دارد و وضعیت حدود ۷۱ ساختمان بحرانی است. در این میان اسامی ۸ بیمارستان وجود دارد که ساختمان های آنها بارها از آتش نشانی اخطار دریافت کرده و به عنوان ساختمان های ناایمن معرفی شده اند. به دلیل وجود تعداد زیادی ساختمان ناایمن احتمال بروز حادثه در تهران بسیار زیاد است و هر چند وقت یک بار باید منتظر حادثه‌ای مثل حریق در پلاسکو، حادثه در مرکز درمانی سینا اطهر و بیمارستان گاندی و قائم رشت باشیم. موضوعی که متاسفانه بعد از مدت کوتاهی فراموش می شود.  

مهدی بستانچی عضو هیأت مدیره انجمن ایمنی و مهندسی حریق استان تهران، چندی پیش گفت که بسیاری از کارفرماها و سازندگان ساختمان، مسأله ایمنی را کار فانتزی می‌بینند. بنابراین باید فرهنگ سازی شود و تقاضا میان مردم ایجاد شود. قدرت‌الله محمدی مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران نیز با ارایه گزارش تکان دهنده ای از آخرین وضعیت ایمنی ساختمان‌های تهران گفت:  «بیش از ۵۴ هزار ساختمان را در تهران پایش کردیم و نزدیک ۱۰ تا ۱۵ درصد آنها نمای کامپوزیت دارد که طی ۳ دقیقه می‌تواند با حریق نابود شود. روزانه ۱۵۰ حادثه حریق در تهران داریم که با اقدامات پیشگیرانه می‌توان این آمار را کاهش داد. پیشگیری در کاهش حوادث بسیار مؤثر است به طوری که اگر پلاسکو عایق حریق داشت حداقل مدت بیشتری دوام می‌آورد و ۱۶ آتش نشان جان خود را از دست نمی‌دادند.»

محمدی با بیان اینکه ساختمان‌ها از نظر ایمنی به ۴ دسته بسیار پرخطر یا بحرانی، پرخطر، میان خطر و کم خطر تقسیم می‌شوند، گفت ما بدون کمک دستگاه قضائی نمی‌توانستیم به مساله ساختمان‌های ناایمن رسیدگی کنیم. از دستگاه قضا درخواست دارم همین روند همکاری را با ادامه دهد و از دستگاه‌های دیگر نیز می‌خواهم دستگاه قضا را الگوی خود قرار دهند تا شاهد نتیجه همکاری خوب که بسیار به نفع شهروندان است، باشیم.

 بیمارستان های ناایمن پایتخت

سوم خرداد ماه سال گذشته بود که  دادستانی کل کشور نام ساختمان‌های ناایمن تهران را منتشر کرد .در لیست اعلام شده از سوی دادستانی نام تعداد زیادی از مراکز خرید و پاساژها به همراه ساختمان های مهم اداری ، خوابگاه های دانشجویی و همچنین مراکز درمانی و بیمارستان ها به چشم می خورد. 8 بیمارستان دولتی که هر روز تعداد زیادی بیمار به آنجا مراجعه می کنند جزو ساختمان های ناایمن قرار داشتند. با وجود اخطارهای متعددی که آتش نشانی به این بیمارستان ها داده اما اقدام چندانی در جهت ایمن سازی انجام نشد. بعد از حریق پنج شنبه شب بیمارستان شریعتی ، سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بیمارستان های ناایمن گفت: ۸ بیمارستان شامل حضرت رسول اکرم، امام خمینی (ره)، لولاگر، طرفه، سینا، بوعلی، شهدای یافت‌آباد و فیاض‌بخش به عنوان ساختمان ناایمن معرفی شده اند. برخی از بیمارستان ها نیز دارای نواقص ایمنی بودند اما نام آنها در این فهرست نیست و اخطارهای ایمنی از سوی سازمان آتش نشانی دریافت کردند که بیمارستان گاندی که سال گذشته دچار آتش سوزی شد و همچنین بیمارستان شریعتی شامل این بیمارستان ها هستند.

رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران افزود: با پیگیری های کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران برخی از این ساختمان های اعلام شده استانداردهای لازم را کسب کردند و ناایمنی آنها رفع شده است اما تعدادی از آن ها هنوز ناایمن هستند و علاوه بر آن ساختمان های زیادی در شهر تهران وجود دارد که اخطارهای مربوط به ایمنی را دریافت کردند اما مالک یا مالکان آنها هیچ توجه ای به آن نمی کنند.

سوده نجفی با بیان اینکه بیمارستان ها و مراکز درمانی از جمله مکان هایی است که باید دارای ایمنی لازم باشند گفت: آنچه که در لیست اعلام شده دیده می شود بیمارستان های دولتی بیش از بیمارستان های خصوصی دارای مشکلات ایمنی می باشند علاوه بر این بیمارستان های دولتی به دلیل هزینه های درمانی پایین تر نسبت به بیمارستان های خصوصی مراجعه کننده بیشتری دارند لذا در صورت وقوع هرگونه حادثه احتمالی شهروندان ممکن است شهروندان بیشتری دچار سانحه شوند.

قدرت اله محمدی،‌ مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهر تهران هم دیروز با اشاره به ایمنی بیمارستان‌ها گفت:« پس از حوادثی مانند ریزش ساختمان متروپل، تحولی در نظارت بر ایمنی ساختمان‌ها ایجاد شد و سختگیری توسط همه نهادها در دستورکار قرار گرفت اما معتقدم که هنوز این اقدامات کافی نیست. ما در آتش‌نشانی تهران در عرض دو سه سال اخیر توانستیم ۵۴ هزار ساختمان را یک به یک مورد ارزیابی ایمنی قرار دهیم و از ساختمان‌ها براساس میزان خطرشان، یک فهرست منسجم ایجاد کردیم. در این فهرست ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر داشتیم که با اقدامات قضایی توانستیم این عدد را به ۷۱ ساختمان در سال‌جاری کاهش دهیم یعنی برخی از این ساختمان‌ها موارد ایمنی را رعایت کردند و از فهرست ساختمان‌های خطرناک خط خوردند و ان‌شالله تا پایان سال این رقم به صفر می‌رسد.» 

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران افزود:« متاسفانه هنوز پنج بیمارستان در پایتخت ناایمن بوده و شرایط بحرانی دارند که تذکرات لازم را دریافت کرده‌اند اما هنوز اقدامات موثری از سوی آنها صورت نگرفته است. اگر تا پایان امسال ایمن سازی را آغاز نکنند در خطر تخلیه یا پلمب قرار خواهند گرفت.»

 حریق بیمارستان ها و ساختمان های ناایمن، بی اثر بودن اخطارهای آتش نشانی و عدم اهتمام صاحبان آنها را نشان می دهد. انتشار لیست بلند بالای ساختمان‌های ناایمن، نگرانی از تردد در مکان‌های پرتردد و پرخطر را گوشزد می‌کند؛ لیستی که در آن از بیمارستان گرفته تا مراکز دولتی و مراکز تجاری و آموزشی خودنمایی می‌کنند و معلوم نیست اگر بازهم حادثه‌ای مشابه رخ دهد، چه اتفاقاتی در کمین ساکنان آنها خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زلنسکی: دور سوم مذاکرات صلح اوکراین دشوار اما کاری و حرفه‌ای بود
جهش حداقل 50 درصدی فروش نفت ایران در جنگ رمضان
تاکید قطر و پاکستان بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
انفجارهای شدید در تل‌آویو
اعتراض سناتور آمریکایی به سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ
رایزنی ایران و روسیه درباره تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی
تشریح جزئیات روز بیست و ششم عملیات وعده صادق4
موج 81 عملیات وعده صادق 4/شکار چهارمین اف 18/حمله پهپادی ارتش به مراکز پشتیبانی هوایی دشمن
تاب‌آوری سطح بالای زیرساخت‌های حیاتی کشور
دیدار لوکاشنکو با رهبر کره شمالی
تداوم جنگ در منطقه اقتصاد جهانی را وارد دوره‌ای تازه از بی‌ثباتی خواهد کرد
نقشه زیرساخت‌های عربستان و کویت روی میز نیروهای مسلح ایران
اسرائیل مانع خروج آمریکا از خاورمیانه
رهبر حزب سعادت ترکیه: ما با ایران در یک طرف هستیم‏
28 لبنانی شهید و زخمی شدند
گوترش: توقف فوری جنگ تنها راه کاهش پیامدهای ویرانگر آن است
رونمایی از بازوی توزیع بهینه سوخت در پیام‌رسان داخلی
تردد در تنگه هرمز با کد عبور ویژه و اسکورت
شنیده‌شدن صدای آژیر و انفجار در بحرین
فرود اضطراری سوخت‌رسان آمریکایی در تل‌آویو
سناتور آمریکایی جنگ با ایران را احمقانه‌ترین نبرد تاریخ آمریکا خواند
عراقچی : امروز جنگ به صورت مستمر به فروش می‌رسد
آکسفام: اسرائیل زیرساخت‌های آب لبنان را تخریب کرده است
تله ایران برای شکار نظامیان آمریکایی در جزیره خارک
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی / شهادت جمعی از غیرنظامی روستای کفری شیراز
لغو فوری توافق امنیتی عراق با آمریکا
بازگشایی گذرگاه رفح از امروز
هشدار مسکو به واشنگتن و تل‌آویو درباره پیامد تجاوز احتمالی به جزیره خارک
محمدرضا خردمندان: این نوروز لباس حماسه پوشیده است
فضائلی: خطای راهبردی دشمن درباره عملیات زمینی، تبعات گسترده‌ای دارد
وقوع انفجارهای مهیب در عربستان سعودی
جنگ کودکی را می‌گیرد
انجام 80 عملیات از سوی حزب الله فقط در یک روز
با 90 میلیون سرباز ایرانی طرفید
یهودیان آمریکا مخالف جنگ با ایران هستند
هشدار شیخ اکرم الکعبی به حاکمان عرب: دشمن اگر ایران را شکست دهد، هدف بعدی شما هستید
بحران عرضه نفت از خلیج فارس در حال جهانی‌شدن است
بیست‌وپنجمین مانور اقتدار ملت کفِ خیابان برگزار شد
عارف: کار برای مردم متوقف نشده است
محسن رضایی: منتظر سربازان آمریکایی هستیم!
تنگه هرمز، ابزار ایران در جنگ
شب های حماسه
نورویدئو | یک انتصاب هدفمند، پل میان سیاست، قدرت نظامی و‌عمق منطقه ای
8 راهکار برای حفظ سلامت روان در شرایط جنگی
اطلاعات محرمانه سازنده اف 35 و تاد منتشر می‌شود
خسارات جنگی بناهای تاریخی کردستان بررسی شد
پیش‌بینی سناریوهای حج تمتع 1405
آشا محرابی برای وطن نوشت
استعفای سخنگوی رسمی نتانیاهو
استاندار خوزستان: روند تخلیه کالا در بندر امام با سرعت در حال انجام است