×
سیاسی
شناسه خبر : 182502
تاریخ انتشار :

باقری: ایران شریک راهبردی بریکس است

سرپرست وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران یک شریک راهبری اعضای بریکس است، گفت: مجموعه بریکس بزرگترین سازوکار تجاری خارج از چهارچوب یک جانبه گرایی به حساب می‌آید.

نورنیوز-گروه سیاسی: سرپرست وزارت امور خارجه گفت: مجموعه بریکس بزرگترین سازوکار تجاری خارج از چهارچوب یک جانبه گرایی به حساب می‌آید و امروز ایران به عنوان یک شریک راهبردی تصمیم گیری در کنار سایر اعضای بریکس تبدیل شده است.

 علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه بعدازظهر امروز (یکشنبه) در جلسه هیات دولت در خصوص عملکرد دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم اظهارداشت: دولت آیت الله رئیسی در وضعیت سیال نظام بین‌الملل وارد میدان شد و پیش از آن نظام بین‌الملل یک ثباتی را داشت، اما در مقطع اخیر نبودِ قدرت محوری در سازوکارهای بین‌المللی شرایط ویژه‌ای را در مناسبات بین المللی ایجاد کرد.

وی گفت: این شرایط ویژه میتوانست برای ما هم فرصت و هم تهدید ایجاد کند، اما رویکردی که دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی اتخاذ کرد، مبتنی بر تنوع راهبردی در سیاست خارجی بود که یک چابکی و بالندگی به سیاست خارجی داد که در نتیجه عملاً ما شاهد هستیم که در طول سه سال گذشته هیچگاه کشور با بن‌بست مواجه نشده است.

سرپرست وزارت امور خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این سه سال بازیگری نقش آفرین و فعال در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است، تصریح کرد: در عرصه سیاست خارجی دولت سیزدهم ما توانستیم عنصری فعال باشیم و نه بازیگری منفعل، در عرصه سیاست خارجی دولت چند محور را دنبال کرده که به نظر من مهم‌ترین ویژگی آن این است که محورهای آن کاملاً اجماعی است و معارض ندارد.

باقری ادامه داد: مهمترین محور سیاست خارجی دولت سیزدهم بحث همسایگی است که مطمئناً در دولت چهاردهم هم این موضوع ادامه خواهد داشت. پس از مراسم تحلیف آیت الله رئیسی موضوع اعتماد متقابل میان ایران و کشورهای مختلف مدنظر رئیس جمهور بود و نتیجه این شد که در یک مدت بسیار کوتاه این نحوه رفتار و سیاست رئیس جمهور منجر به بهبود روابط ایران با کشورهای همسایه و منطقه شد. همچنین ما غلبه فضای همکاری بر رقابت در میان کشورهای منطقه را در این مدت شاهد بودیم.

وی عنوان کرد: نکته دیگر تشکیل ائتلاف‌های چند جانبه کوچک بود که یکی از زیر راهبردهای دولت آیت الله رئیسی در عرصه سیاست خارجی بود که توانست کارکردهای خوبی را برای ما داشته باشد. بحث ایجاد معادله توازن میان محیط فرهنگی، سیاسی و امنیتی اطراف ما نیز نکته مهم دیگری بود، ما ۱۵ کشور همسایه داریم که از نظر فرهنگی، سیاسی اقتصادی و رویکرد آنها با کشورهای دیگر معمولاً در تضاد هستند. ما در شرایطی که برخی بازیگران و بعضاً تروریست‌ها تلاش کردند تنش و تهدیدات زیادی را برای ایران ایجاد کنند، با اجرای مناسب سیاست همسایگی شرایط مطلوب و رو به جلویی را در تحولات منطقه‌ای ایجاد کردیم.

سرپرست وزارت امور خارجه بیان داشت: نکته دیگری که در عرصه سیاست خارجی دولت سیزدهم وجود دارد تاکید بر مسئله چند جانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل است. حتی خود آمریکایی‌ها هم به این نتیجه رسیدند که یک جانبه‌گرایی نه تنها راهکار نیست بلکه بن‌بست است و در عمل هم آمریکا این موضوع را نشان داده که نمی‌تواند معضلات جامعه جهانی را حل کند و خودش هم به یک معضل تبدیل شده است.

باقری در پایان خاطرنشان کرد: سیاست تاکید بر چند جانبه گرایی از آغاز دولت سیزدهم با الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای آغاز شد و عضویت ما در بریکس هم یکی دیگر از نتایج هوشمندی سیاست خارجی دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور به حساب می آید. مجموعه بریکس بزرگترین سازوکار تجاری خارج از چهارچوب یک جانبه گرایی به حساب می‌آید و امروز ایران به عنوان یک شریک راهبردی تصمیم گیری در کنار سایر اعضای بریکس تبدیل شده است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نتانیاهو به پناهگاه رفت
تعطیلی یک هفته‌ای مسابقات فوتبال تهران
صدای مهیب انفجار در نزدیکی ستاد کل نیروهای مسلح در خیابان معلم تهران
تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو
آسمان کشور تا ساعت 14 روز شنبه بسته است
عراقچی: دعوت به خویشتن‌داری را نمی‌پذیریم
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد
فرار خبرنگار و فیلمبردار فاکس نیوز حین پخش زنده
خلبان یکی از دو جنگنده رژیم صهیونیستی که ساقط شد زن بود
بیانیه سپاه پاسداران در پی انجام عملیات وعده صادق 3
گزارش تصویری | حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی
آغاز دور جدید عملیات «وعده صادق 3»؛ ایران قلب سرزمین‌های اشغالی را موشک‌ باران کرد+ تصاویر
ارتش: 8 جنگنده رژیم صهیونیستی و چندین پهپاد متجاوز سرنگون شدند
ضربه مستقیم یا نمایندگی تجاوز؟
سایت هسته‌ای «یو سی اف» مورد حمله قرار گرفت
امیر سرلشکر حاتمی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران شد
راهنمای بقا در شرایط جنگی در پنج قدم
مهدی کروبی تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد
ره‌گیری موفق پرتابه‌ها در آسمان تهران
شلیک به فرمول موازنه
ساقط شدن پهپاد متجاوز رژیم صهیونیستی در آسمان قم
پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب خطاب به ملت ایران منتشر شد
فعال‌شدن پدافند هوایی در مرکز تهران+ فیلم
محدوده ستارخان همین الان+فیلم
واکنش اعضای تیم ملی فوتبال به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی
اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی
حمله رژیم صهیونیستی به محدوده سایت فردو +فیلم
شهادت دریابان شمخانی تکذیب شد
حملات جدید رژیم صهیونیستی به مناطقی در حوالی چیتگر +فیلم
فعال شدن پدافند پارچین در شرق تهران +فیلم
دقایقی قبل؛ انفجار و مشاهده دود در منطقه گرمدره +فیلم
به درخواست ایران امشب شورای امنیت سازمان ملل تشکیل می‌شود
سرلشکر پاکپور: به‌زودی درهای جهنم به روی رژیم کودک‌کش گشوده می‌شود
راه‌آهن: هیچ اختلالی در حرکت قطارها نداریم
فراجا هشدار داد: از جابجایی موشک‌ها فیلم نگیرید
عراقچی: ایران از اروپا انتظار دارد صهیونیست‌ها را محکوم کنند
واکنش محسن چاوشی به حمله دیشب رژیم صهیونیستی: لگد کردی، لگد می‌شی ...
آیت‌الله جوادی آملی: سنگ را از همان‌جا که آمده، برگردانید
دادستانی کل هشدار داد: انتشار محتوای مخل امنیت روانی جامعه جرم است
ایران هیچ حمله پهپادی انجام نداده است
فرماندهان شهید ایران را بیشتر بشناسید
پاسخ سنگین ایران در راه است؛ شهادت تنی چند از فرماندهان سپاه+فیل
درخواست مردم همدان از نیروهای مسلح
در شرایط جنگی حواسمان به علائم هشدار دهنده روان کودکان باشد
بمباران سنگین اطراف تبریز توسط رژیم صهیونیستی +فیلم
ویتکاف خواهان دیدار با عراقچی شد؛ ایران نپذیرفت!
توقف واریز و برداشت در پلتفرم‌های طلا با دستور بانک مرکزی
مجمع روحانیون مبارز: ذات رژیم صهیونیستی دشمن صلح است
پزشکیان: پاسخ ما دشمن را پشیمان می‌کند
آمار غیررسمی شهدا و زخمی شدگان در حملات دیشب اسرائیل به ایران
X
آگهی تبلیغاتی