×
اقتصادی
شناسه خبر : 182411
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/04/31 ساعت 08:31
تنظیم بازار خودرو با واردات 160 هزار دستگاه

نورنیوز از فرایند واردات خودرو به کشور گزارش می دهد

تنظیم بازار خودرو با واردات 160 هزار دستگاه

نیاز سالانه خودرو درایران حدود یک میلیون و 500 هزار دستگاه است که در سال 1402 حدود 90 درصد آن توسط خودروسازان داخلی تامین شده است. تنظیم بازار خودرو ایران به واردات بیش از 160 هزار خودرو در سال نیازمند است. رقمی که درصورت تحقق آن، حدود یک میلیارد و 460 میلیون دلار ارزبری خواهد داشت.

نورنیور – گروه اقتصادی: درحالی که نیاز سالانه خودرو در کشور حدود یک میلیون و 500 هزار دستگاه برآورد می‌شود، تولید داخلی در سال 1402 حدود یک میلیون و 338 هزار دستگاه بوده است. این رقم علی رغم رشد 8 درصدی نسبت به سال 1401، پایین تر از اهداف تعیین شده است و نشان می‌دهد تنظیم بازار خودرو همچنان به واردات نیازمند است.

به این ترتیب، تولید داخلی در سال گذشته حدود 90 درصد نیاز کشور را پوشش داده است و تنظیم بازار ایران به واردات  بیش از 160 هزار دستگاه انواع خودرو سواری و باری درسال نیازمند خواهد بود. این موضوع درحالی است که براساس آمار منتشر شده از طرف گمرک، در سال  1402 تنها 11 هزار و 236 دستگاه خودرو سواری وارد کشور شده است و بخش زیادی از نیاز وارداتی مغفول مانده است. از نظر کارشناسان، محدودیت عرضه خودرو یکی از عواملی بود که در سال گذشته منجر به افزایش حباب قیمت‌ها در بازار خودرو ایران شد و اختلاف قیمت‌های کارخانه و بازار آزاد را به بیش از 200 درصد رسانده بود.

با توجه به این شرایط دولت اقداماتی را در جهت تنظیم بازار خودرو پیگیری کرد که پیرو آن، آیین نامه اجرایی ماده 11 قانون ساماندهی صنعت خودرو که در سال 1402 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود، در جلسه 13 تیرماه 1403 از طرف هیئت وزیران تصویب و ابلاغ شد. براین اساس، اشخاص حقیقی با درنظر گرفتن شرایط مندرج در آیین نامه، می‌توانند نسبت به واردات انواع خودروهای کارکرده شامل انواع خودرو سواری، وانت، مینی بوس، اتوبوس، کامیون، کامیونت و کشنده تریلر اقدام کنند.

مطابق با آیین نامه مذکور، اشخاص حقیقی می‌توانند بر اساس ضوابط اعلامی از طرف بانک مرکزی اقدام به افتتاح حساب ارزی کرده و پس از آن برای واردات خودرو اقدام کنند. واردات خودرو توسط اشخاص حقیقی مشروط به عدم امکان واگذاری خودرو وارداتی تا ۵ سال است و این افراد باید گواهی عدم سرقتی بودن خودرو را از پلیس کشور مبدا اخذ نموده و ارائه دهند.

منابع ارزی واردات خودرو با رعایت ضوابط ارزی بانک مرکزی از محل ارز حاصل از صادرات اعم از کالا و خدمات، سرمایه گذاری خارجی با اولویت حمل و نقل عمومی (با تأیید سازمان سرمایه گذاری خارجی) و سایر منابع مورد تأیید بانک مرکزی از جمله منابع ارزی با منشأ خارجی تأمین خواهد شد.

سن خودرو باید بر اساس نشان مرتبط با نوع (مدل) سال خودرو در شماره شناسایی خودرو، در زمان ورود به کشور بیشتر از ۳ سال و کمتر از ۵ سال باشد. همچنین واردات خودروی سواری با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی و با فرمان راست ممنوع است. ترخیص خودرو منوط به ارائه گواهی اسقاط است و خودروهای وارداتی باید ژاپنی، کره‌جنوبی یا ساخت کشورهایی اروپایی باشند.

ارزبری واردات خودرو چقدر است؟

براساس آمار گمرک ایران، در سه ماهه ابتدایی سال 1403 حدود 8250 خودروی سواری به صورت قطعی از مبادی گمرکی ترخیص شده است که ارزش آنها به حدود 165 میلیون دلار می‌رسد. با این حساب هر خودرو ترخیص شده در سال جاری به طور میانگین 20 هزار دلار ارزش داشته که شامل انواع خودروهای نو و صفرکیلومتر است.

اگر واردات خودرو نو در فصل‌های باقی مانده از سال نیز به میزان سه ماهه ابتدایی سال باشد، می‌توان انتظار داشت که حدود 33 هزار خودرو تا پایان سال 1403 وارد کشور شود که درحدود 660 میلیون دلار ارزبری خواهد داشت.

از طرفی ارزش خودروهای کارکرده که می‌توانند براساس آیین نامه دولت، به کشور وارد شوند در حدود 5 تا 7 هزار دلار تخمین زده می‌شود. با این حساب حداکثر ارز مورد نیاز برای واردات خودروهای کارکرده نمی‌تواند از 800 میلیون دلار فراتر برود. براساس محاسبات مذکور، به نظر نمی‌رسد کل ارزبری واردات خودرو در سال 1403از مبلغ یک میلیارد و 460 میلیون دلار فراتر برود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
بسیاری از مردم و بسیجیان برای حضور در ایست‌های بازرسی داوطلب شدند
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی