×
بین الملل
شناسه خبر : 182336
تاریخ انتشار : شنبه 1403/04/30 ساعت 14:14

«نورنیوز» بررسی می‌کند؛

تیر خلاص لاهه به اشغالگری رژیم صهیونیستی

دادگاه عالی سازمان ملل در تازه‌ترین ارزیابی خود، ساخت و توسعه شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی و حضور رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را «غیرقانونی» خواند و خواستار پایان آن شد.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: «نواف سلام»، رئیس دیوان بین‌المللی دادگستری، با ارائه یافته‌های دادگاه گفت که «تداوم حضور [رژیم] اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی غیرقانونی است». او گفت: «دولت [رژیم] اسرائیل موظف است که در اسرع وقت به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین پایان دهد». دادگاه همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی باید تمامی شهرک‌نشینان خود را از این مناطق خارج کند و بابت خسارت ناشی از اشغال به فلسطینی‌ها غرامت بپردازد. رژیم اسرائیل از سال ۱۹۶۷ میلادی حدود ۱۶۰ شهرک مسکونی برای حدود ۷۰۰ هزار یهودی در کرانه باختری و بیت المقدس شرقی ساخته است و حال دادگاه به صراحت می‌گوید که ساخت این شهرک‌ها غیرقانونی است.

در بیانیه دیوان بین‌المللی دادگستری که متشکل از ۱۵ قاضی برجسته از سراسر جهان است، آمده: «انتقال شهرک‌نشینان توسط رژیم صهیونیستی به کرانه باختری و بیت المقدس و همچنین حفظ حضور آن‌ها از سوی اسرائیل، مغایر با ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو است.»

 استقبال تشکیلات خودگردان فلسطین از رای لاهه

«ریاض منصور»، سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل، با استقبال از رای دادگاه لاهه خواستار افزایش فشار بر رژیم صهیونیستی برای «مقاومت در برابر این اشغال غیرقانونی» شده است. او گفت: فلسطینی‌ها خواستار پایان این اشغال هستند. آنچه امروز رخ داد، گامی مهم در راستای پایان‌دادن به اشغالگری و دستیابی به حقوق مسلم مردم فلسطین از جمله حق تعیین سرنوشت، حکومت و بازگشت آوارگان است. او ادامه داد: مقامات فلسطینی  تمام نکات این حکم را مطالعه خواهند کرد، طرحی را توسعه خواهند داد و در نهایت «در راستای این تصمیم تاریخی دادگاه لاهه، قطعنامه ای کامل را در مجمع عمومی ارائه خواهند کرد».

درخواست حماس از مجمع عمومی سازمان ملل

جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز از رای حقوقی دیوان بین‌المللی دادگستری استقبال کرد. حماس در بیانیه‌ای‌ تاکید کرد که صدور این رای نظام بین‌الملل را وا می‌دارد تا نسبت به پایان‌دادن به اشغالگری و اجرای قطعنامه‌های دیوان بین‌المللی دادگستری، جلوگیری از توسعه خطرناک شهرک‌سازی در کرانه باختری و تلاش گسترده برای یهودی‌سازی قدس و مسجد الاقصی احساس مسئولیت کند.

حماس تأکید کرد: «امروز رأی دیوان بین‌المللی دادگستری در معرض آماج هجمه رژیم صهیونیستی قرار دارد؛ بنابراین درخواست ما از جامعه جهانی این است که قطعنامه‌های صادر شده علیه رژیم صهیونیستی به اجرا گذاشته و خواسته و اراده دولت آمریکا را کنار بگذارند و در تلاش باشند تا رژیم اشغالگر صهیونیست مجبور شود که به صورت فوری این قطعنامه‌ها را امضا کند.»
 خشم مقامات رژیم صهیونیستی از رای دادگاه

«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) به رای دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد اشغالگری این رژیم در سرزمین‌های فلسطین تاخت و آن را اشتباه خواند. «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم حکم دیوان بین‌المللی دادگستری را بیانگر یهودستیزی این دیوان دانست و مدعی شد «پند و اندرزهای دیوان لاهه را نمی‌پذیرد». «بتسلئیل اسموتریچ»، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هم ادعا کرد «اکنون باید حاکمیت رژیم صهیونیستی بر فلسطین اعمال شود». نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل هم گفت: «ما باید اقدامات بی سابقه‌ای علیه سازمان ملل و نهادهای آن اتخاذ کنیم». «یائیر لاپید»، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز گفت: «برای شکست این حکم دیوان بین‌المللی دادگستری در محافل بین‌المللی و کشورهای عضو تلاش خواهیم کرد. این حکم مغرضانه است، رویکرد یهودستیزی دارد و فقط خدمتی به تروریسم اسلامی و جنگ علیه رژیم صهیونیستی است»

 استقبال کشورهای اسلامی

کشورهای عربی و اسلامی از رأی دیوان بین‌المللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی استقبال کردند. وزارت امورخارجه عربستان با استقبال از این حکم که غیر قانونی بودن بیش از ۵۷ سال حضور رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین را تأیید کرده است، بر ضرورت  اقدامات عملی و معتبر برای رسیدن به یک راه‌حل عادلانه و جامع برای موضوع فلسطین بر اساس ابتکار صلح کشورهای عربی و قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی تأکید کرد. وزارت امورخارجه عربستان افزود که «این راه‌حل باید حق مشروع و قانونی ملت فلسطین برای تعیین سرنوشت و تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ به مرکزیت قدس شرقی را تضمین کند».

وزارت امورخارجه کویت نیز با صدور بیانیه‌ای با استقبال از صدور این حکم تأکید کرد که «این حکم در واقع اعتراف به نامشروع و غیرقانونی بودن اقداماتی است که رژیم اشغالگر رژیم صهیونیستی مرتکب شد». کویت هم اعلام کرد که «این کشور بر ضرورت اقدام جامعه جهانی برای انجام وظایف قانونی، سیاسی و اخلاقی خود برای تحقق خواسته مردم فلسطین در تشکیل دولت مستقل  و توقف جنگ در غزه تأکید دارد». عمان نیز با استقبال از صدور این حکم از جامعه جهانی خواست که قطعنامه‌ها و منشور بین‌المللی را اجرا کنند؛ قطعنامه‌هایی که از رژیم صهیونیستی خواسته تا به صورت فوری به اشغال غیرقانونی اراضی اشغالی، گسترش شهرک‌سازی و ادامه خشونت در فلسطین پایان دهد. دولت مسقط بار دیگر بر موضع ثابت خود در بهره مندی ملت فلسطین از حق مسلم آن برای تشکیل یک دولت مستقل در مرزهای ۱۹۶۷ به مرکزیت قدس شرقی تأکید کرد.

با حکم جدید لاهه، اینکه مسئولیت پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطین برعهده مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت است. این حکم همچنین همکاری‌های امنیتی و نظامی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد؛ زیرا قوانین بین‌المللی تجارت تسلیحات با طرف‌های ناقض حقوق بشر را تحریم می‌کند.

 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نقشه قدرت آسیا منتشر شد ؛ تراکتور در کنار غول‌های غرب قاره
اربعین؛ محک صداقت و آینه مسئولیت
نتانیاهو: مردم اسرائیل تصمیم خواهند گرفت که این آخرین دوره نخست‌وزیری من باشد یا خیر
پرونده مبهم اسرای اسرائیلی؛ بن‌بست در مذاکرات با حماس
روایت موشک‌های ایرانی در جنگ 12 روزه؛ خرمشهرها در پیش است!
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 22 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
سیاست‌نامه | ماموریت لاریجانی برای به‌روزرسانی راهبرد امنیت ملی
از جنگ 12 روزه تا احیای دیپلماسی هسته‌ای
پول‌های جدید از چه تاریخی در معاملات استفاده می‌شوند؟
داستان تلخ مرگ شیدا کاردگر 15 ساله در بابل/ چه کسی او را کشت؟
رویارویی آبی‌پوشان با رونالدو تحقق می یابد؟
مرکز آمار: با افزایش تورم، نرخ زاد و ولد هم کاهشی شد
«پیرپسر» با رقمی کم سابقه دومین فیلم پرفروش سال شد
حمایت گسترده شماری حقوقدان ایرانی از گزارشگر ویژه سازمان ملل
ساپینتو: سه سال محرومیت من باورکردنی نیست/ منتظر تکمیل تیم هستم
توافق سرمربی پرسپولیس با جذب بازیکن خارجی برای خط حمله
پرمصرف ترین مشترک برق کشور شناسایی شد
وزیر دفاع: اقدامات دشمن را لحظه به لحظه زیر نظر داریم
چهارمین قربانی قاتل سریالی/این بار خانواده‌اش به خاک و خون کشیده شد
محل دیدار استقلال و تراکتور مشخص شد
افتخارآفرینی ایرانی‌ها در جشنواره‌های جهانی/ داوری دو فیلمساز و اکران یک فیلم در ایرلند
آیا اسرائیل و ایران در آستانه دومین رویارویی مستقیم قرار دارند؟
امکان استفاده از سپرده‌های ارزی به‌عنوان وثیقه وام‌های بانکی فراهم شد
هشدار انگلیس به اروپا در مذاکرات آلاسکا/ خویشتنداری کنید!
هشدار قطعه‌سازان به روش قیمت‌گذاری خودرو
محل دقیق دیدار «ترامپ» و «پوتین» اعلام شد/زلنسکی دعوت نیست!
پوتین مانع اجرای معامله ترامپ و آذربایجان–ارمنستان خواهد شد؟
ورود هیئت حماس به قاهره برای گفت‌وگو درباره آتش‌بس در غزه/تشکیل کمیته‌ای برای اداره غزه
افشاگری شبکه سی‌ان‌ان درباره فشارهای اسرائیل بر خبرنگاران غربی
پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا/ سپاهان شکست خورد و از صعود بازماند
گام های شیدایی ؛ تصاویری از راهپیمایی اربعین
رسانه‌های اسرائیل: همه جهان علیه ما متحد شده‌اند
اسلامی: ترور دانشمندان هسته‌ای باید با جدیت از سوی آژانس بین المللی محکوم شود
نیمار بعد از 3 سال رکوردی بی‌سابقه را به نام خود ثبت کرد
اعتراض در لاهه/ سفارت رژیم صهیونیستی به رنگ خون در آمد
باقرزاده طلا گرفت و سلام نظامی داد+ فیلم
پزشکیان راهی ارمنستان می شود
وزیر اطلاعات دولت روحانی، در پی سکته مغزی بستری شد
حجت‌الاسلام خطیب: دفاع مقدس 12 روزه، جهان را مبهوت کرد
خسروپناه: افزایش سن جذب معلمان پیگیری می شود
هشدار هواشناسی برای سه استان شمالی کشور
امکان شنود تماس‌های تلفنی از راه دور با هوش مصنوعی
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
بازگشت بیش از 17 هزار زائر اربعین به کشور با 145 پرواز
حمله پهپادی یمنی‌ها به بندر اشغالی ایلات
خبر کمبود برنج در بازار تکذیب می‌شود
رئیس جمهور: پزشکان برای ایجاد تغییر و پیشرفت منتظر دولت نمانند
ترامپ کمک‌های هوایی به غزه جدی نگرفته است
بیانیه بی‌سابقه 27 کشور غربی درباره بحران انسانی در غزه
میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تهران روز اربعین تعطیل است
X
آگهی تبلیغاتی