×
اجتماعی
شناسه خبر : 182292
تاریخ انتشار : شنبه 1403/04/30 ساعت 11:05
ابتلای 150 نفر به بیماری دانگ/ روند ابتلا ثابت ماند

ابتلای 150 نفر به بیماری دانگ/ روند ابتلا ثابت ماند

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه روند ابتلا به تب دنگی افزایشی نبود و ثابت مانده است، گفت: 150 بیمار مبتلا به دانگ در کشور شناسایی شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تعداد بیمارانی که از کشورهای آلوده به کشور ما آمده بودند در طول چند هفته گذشته ثابت مانده است، گفت: در حال حاضر ۱۵۰ بیمار مبتلا به دانگ شناسایی شده است.
«عبدالرضا میراولیایی» مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره آخرین وضعیت مقابله با پشه آئدس و بیماری دانگ گفت: تغییرات اقلیمی باعث گسترش پشه در کشور‌های مختلف شده است؛ با توجه به اینکه مناطق زیادی در کشور، شرایط استقرار پشه و تکثیر پشه را دارند، ما در استان‌هایی پشه آئدس را صید کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در کشور ما نیز این شرایط وجود دارد و ما نباید اجازه دهیم که پشه آئدس در کشور گسترش پیدا کرده و در هموطنان ما بیماری ایجاد کند. از همین رو نکته مهم این است که ما پشه را در جایی که در حال گسترش است به سرعت شناسایی کنیم. کشورهای اطراف ما کشورهایی هستند که عمدتا آلوده به پشه آئدس هستند یعنی یا پشه آئدس را دارند و یا پشه آئدس و بیماری دانگ را دارند بنابراین کشورهای آلوده محسوب می‌شوند.

مدیر برنامه مدیریت بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در حدود یک الی دو ماه آینده به دلیل اینکه آب و هوا تغییر می‌کند و هوا خنک‌تر می‌شود کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس نیز دمای خنک‌تری خواهند داشت و این باعث می‌شود فعالیت پشه بیشتر شود و هر زمان که فعالیت پشه بیشتر شود، شانس اینکه بیماری ایجاد شود نیز بیشتر می‌شود. بنابراین الان فرصتی است که آمادگی لازم را پیدا کنیم تا زمانی که هوا خنک‌تر می‌شود، بتوانیم از تکثیر پشه و بیماری جلوگیری کنیم.

میراولیایی خاطرنشان کرد: ما علاوه بر اینکه رصد و پایش مناطق مرزی را انجام می‌دهیم و استان‌هایی مانند گیلان و یا بوشهر و هرمزگان را مراقبت می‌کنیم، استان‌های همجوار با این استان‌ها را نیز رصد و پایش می‌کنیم از این جهت که احتمال می‌دهیم، این پشه از استان‌هایی که در حال حاضر پشه در آن‌ها صید شده به استان‌های همجوارشان نیز نفوذ کند، از همین رو مراقبت‌هایی تاکنون انجام شده و ما این پشه را در استان مازندران و شهرستان رامسر رصد و پایش می‌کنیم. خوشبختانه در مرز استان گیلان و مازندران که شهرستان رامسر است ما این پشه را پیدا کرده و اقدامات کنترلی را انجام دادیم. در حال حاضر نیز تاکنون این پشه به سایر نقاط مازندران گسترش پیدا نکرده است.

وی ادامه داد: ما در چند روز گذشته در شهرستان بیله‌سوار در استان اردبیل که هم مرز با کشور آذربایجان است تورهای مراقبتی را پهن کرده بودیم و در آنجا نیز پشه آئدس آل‌پوپیکتوس را شناسایی کرده‌ایم و اقدامات کنترلی را نیز همکاران من در این منطقه شروع کرده‌اند. این خیلی خوب است که سیستم مراقبتی سیستم سلامت یک سیستم هوشیار است و به محض اینکه این پشه وارد یک منطقه بشود، پشه را شناسایی می‌کند و خیلی امید داریم تا بتوانیم این پشه را به صورت کامل کنترل کنیم تا گسترش پیدا نکند.

مدیر برنامه مدیریت بیماریهای منتقله از آئدس مهاجم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اما انتظار داریم که حتما بحث بهسازی و پاکیزه نگه‌داشتن محیط پیرامونی را واقعا جدی بگیرند. این پشه همانطور که اعلام شده است می‌تواند در اثرعدم مدیریت پسماند و اینکه فاضلاب یا زباله در معابر عمومی رها شده باشد رشد کند. همچنین ممکن است در منازل مسکونی زیست گاه پشه را داشته باشیم و از بین نبرده باشیم و این خطر وجود دارد که در سطح منازل و در سطح شهرها این پشه گسترش پیدا کند و شدیدا نیازمند همکاری مردم در خصوص مقابله با این پشه هستیم. همانطور که اعلام شده است در ظرف زیر گلدان اگر آبی جمع شود و یا در ظروف جمع‌آوری آب در زیر کولرهای گازی و در تایرهای مستعمل که در کوچه و خیابان رها شده و یا در دیواره باغ‌ها از آن استفاده شده باشد این پشه می‌تواند تخم‌گذاری کند. از همین‌رو بسیار اهمیت دارد که مردم در کنار سازمان‌هایی که متولی بهسازی محیط هستند در سطح معابر عمومی، پای کار آمده و کمک کنند تا شرایط به گونه‌ای پیش برود که برای زیست پشه ناامن شود.

میراولیایی تصریح کرد: ما موارد بیماری که از کشور امارات در چند هفته گذشته داشته‌ایم ثابت مانده است یعنی اینکه بیمار جدیدی از کشور امارات وارد کشور ما نشده است علیرغم اینکه ما در پایانه‌های مرزی بنادر و فرودگاه‌های بین المللی پروازهایی به کشورهای جنوب خلیج فارس دریای عمان قطر و امارات داریم بیمار جدیدی شناسایی نکرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: تعداد بیماران تا این لحظه ۱۵۰ بیمار است. حتما اگر مردم به مناطق آلوده سفر می‌کنند اقدامات خودمراقبتی را انجام داده وجدی بگیرند. از اسکان در فضاهای مسقف و پنجره‌هایی که توری دار است تا پوشیدن لباس‌های بلند و روشن و استفاده از دورکننده‌های حشرات می‌تواند در جلوگیری از گزش پشه کمک کننده باشد اگر به مناطق آلوده سفر کردند هر گونه علائمی مانند تب و بدن درد ودرد پشت چشم و تهوع و استفراغ و علائمی که علائم بیماری دانگ است را داشتند حتما به مرکز درمانی مراجعه کرده و سابقه سفر خود را یادآوری کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
سرمای گزنده به جان آوارگان غزه افتاده است
فحاشی در ورزشگاه‌ها کار دست تیم‌ها می‌دهد
X
آگهی تبلیغاتی