×
بین الملل
شناسه خبر : 182018
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/04/27 ساعت 16:16
دورنمای جنگ بین رژیم اسرائیل و حزب‌الله  لبنان

«فارن‌پالسی» بررسی کرد؛

دورنمای جنگ بین رژیم اسرائیل و حزب‌الله لبنان

در حالی که جنگ غزه توجه بسیاری از جهانیان را در هشت ماه گذشته به خود جلب کرده است، نبرد در جبهه دوم یعنی در مرز شمالی اراضی اشغالی با لبنان رو به وخامت گذاشته است.

نورنیوز ـ رسانه‌های خارجی: حزب‌الله لبنان هفته گذشته در تلافی حمله هوایی [رژیم] اسرائیل که منجر به کشته شدن [شهادت] یکی از فرماندهان ارشد حزب‌الله شد، مهم‌ترین حمله موشکی خود را به اسرائیل [اراضی اشغالی] انجام داد و نگرانی‌ درباره تشدید تنش در مرز اراضی اشغالی با لبنان را افزایش داد.

جنگ در مرزهای شمالی [اراضی اشغالی] ماه‌هاست که ادامه دارد؛ زیرا حزب‌الله هزاران راکت، موشک ضدتانک و هواپیماهای بدون سرنشین را به سمت اسرائیل [فلسطین اشغالی] پرتاب کرده است و نیروی هوایی [رژیم] اسرائیل نیز با هزاران حمله هوایی پاسخ داده است.

حدود 140هزار نفر در دو طرف مرز از خانه‌های خود آواره شده‌اند. «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت، نه [رژیم] اسرائیل و نه حزب‌الله به دنبال جنگ گسترده‌تری نیستند، با این وجود «به طور بالقوه در آن جهت حرکت می‌کنند».

«اسرائیل کاتز» وزیر امور خارجه [رژیم] اسرائیل هم روز سه‌شنبه اشاره کرد که تل‌آویو به تصمیم آغاز جنگ نزدیک است و هشدار داد که «در یک جنگ کامل، حزب‌الله نابود خواهد شد و لبنان ضربه سختی خواهد دید».

اما در این میان [رژیم] اسرائیل نیز آسیب جدی خواهد دید. به گفته مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک، حزب‌الله دشمنی بسیار سرسخت‌تر از حماس است، زیرا تصور می‌شود این گروه مسلح‌ترین بازیگر غیردولتی در جهان است.

حزب‌الله لبنان به کمک ایران، سوریه و روسیه مهمات بسیار پیشرفته‌ای ساخته است. «مایکل اورن» که در دوران دولت اوباما سفیر [رژیم] اسرائیل در ایالات متحده بود، گفت: «حماس یک تهدید تاکتیکی برای [رژیم] اسرائیل است، اما حزب الله یک تهدید استراتژیک برای اوست. تخمین زده می‌شود که حزب‌الله حدود 130هزار راکت و موشک داشته باشد که می‌تواند به سرعت سیستم‌های پیشرفته پدافند هوایی کشور [فلسطین اشغالی] را تحت تأثیر قرار دهد و به بزرگترین شهرهای آن حمله کند». اورن ادامه داد: «من تخمین‌هایی را خوانده‌ام که می‌گوید حزب‌الله می‌تواند در سه روز با ما کاری انجام دهد که بسیار وحشتناک است.» وی با اشاره به سایت تاسیسات تحقیقاتی هسته‌ای [رژیم] اسرائیل گفت: «ما در مورد از بین‌بردن تمام زیرساخت های ضروری، پالایشگاه‌های نفت، پایگاه های هوایی و دیمونا صحبت می‌کنید.»

این گروه لبنانی به‌تازگی تصاویر پهپادی از بندر حیفا واقع در 17 مایلی مرز لبنان را منتشر کرد تا آشکارا توانایی خود را برای نفوذ به پدافند هوایی [رژیم] اسرائیل و رسیدن به عمق [اراضی اشغالی] را نشان دهد.

[رژیم] اسرائیل و حزب الله سال 2006 یک جنگ 33‌روزه داشتند که با یک بن‌بست پایان یافت. در سال‌های پس از آن، گروه لبنانی انبارهای مهمات خود را تقویت کرده و با جنگ در کنار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران برای حمایت از بشار اسد، رهبر سوریه در طول جنگ داخلی کشورش تجربیات قابل توجهی در میدان جنگ به دست آورده است.

یکی از فرماندهان حزب الله سال 2016 به «صدای آمریکا» گفت که این درگیری یک «تمرین» برای جنگ بعدی با [رژیم] اسرائیل است. حزب الله نیز مانند حماس، یک شبکه تونلی ایجاد کرده است که در زیر لبنان قرار دارد و برخی تحلیلگران اسرائیلی معتقدند که حتی گسترده‌تر از شبکه مورد استفاده حماس است و برخلاف غزه که از نظر جغرافیایی از حامیان خود در تهران جدا شده است، ایران مسیرهای تدارکاتی زمینی و هوایی منتهی به لبنان را از طریق عراق و سوریه ایجاد کرده است که می‌تواند برای حفظ نیروهای حزب الله در صورت وقوع یک جنگ همه‌جانبه استفاده شود.

تشدید تنش البته برای لبنان نیز ویرانگر خواهد بود؛ جایی که حزب‌الله به عنوان یک «دولت در یک دولت» توصیف شده است، زیرا [رژیم] اسرائیل احتمالا پایتخت، بیروت و دیگر شهرها را هدف قرار خواهد داد. «یوآو گالانت»، وزیر دفاع اسرائیل هشدار داده است که در صورت وقوع جنگ، رژیم اسرائیل «لبنان را به عصر حجر باز خواهد گرداند»؛مانند حماس در غزه.

در طول جنگ 2006، [رژیم] اسرائیل به دلیل استفاده بیش از حد از زور، حمله به طیفی از اهداف غیرنظامی مرتبط با حزب‌الله - از جمله بانک‌ها، مدارس، و دفاتر سیاسی - و حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی این کشور به طور گسترده توسط گروه‌های حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفت. «جاناتان شانزر»، معاون ارشد تحقیقات در اندیشکدۀ بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، گفت: «برنامه این است که تمام ظاهر حکومت حزب الله را در کشوری که تحت سلطه این گروه است از بین برود».

سال‌های سکوت پس از جنگ 2006، زمانی که حزب‌الله در پی حملات 7 اکتبر 2023  و در همبستگی آشکار با حماس - رگبار راکت‌ها و موشک‌ها را به سمت [رژیم] اسرائیل پرتاب کرد، ناگهان پایان یافت. به گفته «دانیل بایمن» استاد دانشکده خدمات خارجی دانشگاه جورج تاون، راه کاهش تنش در مرز شمالی اسرائیل [اراضی اشغالی] از غزه عبور می‌کند. بایمن گفت: «من فکر می‌کنم اگر حماس با آتش‌بس موافقت کند، حزب الله نیز به آن احترام خواهد گذاشت.» به‌ویژه که رهبران ارشد حزب‌الله گفته‌اند که خواهان تشدید تنش نیستند. تعداد فزاینده‌ای از مقامات و تحلیلگران در [رژیم] اسرائیل و فراتر از آن، غزه را تنها یک جبهه در جنگ گسترده‌تر با ایران می‌دانند و به این باور رسیده‌اند که تشدید تنش با حزب‌الله غیرقابل اجتناب است.

«آموس هوخشتاین» فرستاده جهانی انرژی جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در رویدادی که ماه گذشته توسط بنیاد کارنگی برگزار شد، گفت که حتی اگر دو طرف امیدوار باشند که از جنگ اجتناب کنند، ممکن است به یک جنگ دچار شوند. وی گفت: «از آنجایی که [رژیم] اسرائیل و حزب‌الله تقریباً هر روز به تبادل آتش ادامه می‌دهند، یک حادثه یا اشتباه می‌تواند اوضاع را از کنترل خارج کند».

هوخشتاین حالا به نماینده اصلی دولت بایدن در مذاکرات با هدف کاهش تنش در مرزها تبدیل شده است. او در این هفته با نمایندگان لبنان و [رژیم] اسرائیل گفتگو می‌کند. هوخشتاین گفت: «آنچه من هر روز نگران آن هستم این است که یک اشتباه محاسباتی یا تصادف، یک موشک که برای هدفی در نظر گرفته شده است، هدف را از دست بدهد و به چیز دیگری برخورد کند. این می‌تواند سیستم سیاسی هر دو کشور را وادار کند که به گونه‌ای تلافی کند که ما را به سمت جنگ بکشاند.»

 [رژیم] اسرائیل تحت فشار فزاینده‌ای برای یافتن راه‌حلی است که به حدود 60هزار نفر از آوارگان جنگ اجازه می‌دهد تا با شروع سال تحصیلی جدید در ماه سپتامبر به خانه‌های خود در امتداد مرز شمالی [اراضی اشغالی] بازگردند. بایمن گفت: «فشار سیاسی در هر دو جهت وجود دارد. یک جنگ گسترده همه‌جانبه که اسرائیلی‌ها را در سرتاسر کشور [فلسطین اشغالی] به پناهگاه‌هایی وارد می‌کند که پایانی در آن دیده نمی‌شود و از نظر سیاسی نیز اصلاً جذاب نیست.»

تحلیلگران حملات 7 اکتبر حماس را به عنوان صفحه‌ای از کتاب بازی حزب الله توصیف و تأکید کرده‌اند که این گروه سال‌ها برای تهاجم زمینی به اسرائیل [اراضی اشغالی] آموزش دیده است. حتی اگر مذاکرات جاری موفق به توقف شلیک موشک شود، ترس از حمله بیشتر حزب‌الله، احتمالاً تلاش‌ها برای بازگرداندن احساس امنیت را پیچیده خواهد کرد. هوخشتاین در مراسم کارنگی گفت: «اگر فقط شلیک از هر دو طرف را متوقف کنید، اساساً به وضعیت 6 اکتبر باز می‌گردید و این اجازه نمی‌دهد اسرائیلی‌ها با امنیت به خانه‌های خود بازگردند.» او گفت که یک توافق گسترده‌تر برای امکان بازگشت غیرنظامیان به خانه‌های خود در دو طرف مرز ضروری است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ
البوسعیدی رایزنی با عراقچی را مُثمر ثمر خواند
اعلام جزئیات فروش ارز به زائران حج
اینتر یک قدم دیگر به قهرمانی نزدیک شد
نفتالی بنت: نتانیاهو باید کنار برود
شگفتی از معماری ذخیره‌سازی نفت از سوی ایران
هشدار صنعا درپی جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
تشکیل حزبی جدید برای رقابت با نتانیاهو در انتخابات
انتقاد عضو شورای شهر از تبلیغ جوایز میلیاردی در پیامک‌های شهرداری
اسلام‌آباد: به تلاش‌های خود برای پیشبرد صلح در منطقه ادامه خواهیم داد
کشته و زخمی شدن چند نظامی اسرائیل در حمله پهپادی به جنوب لبنان
اولیانوف: آمریکا اخاذی در برابر ایران را کنار بگذارد
نورنما | یادآوری یک نوای خاطره‌برانگیز از زبان کودکان دهه هشتاد
انتشار دستخطی از شهید علی لاریجانی از روزهای پایانی عمرش + تصویر
افزایش منابع قرض الحسنه اشتغال در سال 1405/ سهم هر استان چقدر است؟
برگزاری اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها 9 اردیبهشت در تهران + جزئیات
برگزاری آزمون دکتری دانشگاه آزاد به‌صورت مجازی
نمایشگاه مجازی کتاب تهران چقدر تخفیف برای خریداران در نظر گرفته است؟
هاآرتص: موج خودکشی در نیروهای اسرائیلی؛ 11 مورد در کمتر از یک ماه
یورش پلیس به باند برادران قاچاقچی فروش سلاح
تجزیه‌طلبان با انتقاد از ترامپ به مزدوری و اختلاس اعتراف کردند
آمار شهدای لبنان از مرز 2 هزار و 500 نفر گذشت
صعود سخت چلسی به فینال جام‌ حذفی
عارف: آیین‌نامه جدید برای تعیین نرخ سوخت نیروگاه‌ها تصویب شد
تمام فرضیات ترامپ درباره ایران اشتباه از آب درآمد
مخبر: با کمک نخبگان می توان فرآیند بازسازی را کمتر کرد
سایت مصری از تیم ملی فوتبال ایران حریف تیم کشورش نوشت
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان خواهد یافت
حزب‌الله: نه روی دیپلماسی شکست‌خورده حساب باز می‌کنیم و نه دولت
آغاز پرداخت حقوق کادر درمان بعد از چند روز وقفه
اعلام آخرین نرخ بیکاری؛ کاهش یا افزایش؟
دستگیری جاسوس موساد در لرستان
آزمون جامع دکتری به‌صورت مجازی برگزار می‌شود+ جزئیات
وزیر دفاع مالی در حمله‌ای مسلحانه کشته شد
جلالی زمان سفر عراقچی به مسکو را اعلام کرد/دیدار با پوتین در دستور کار
خبرخوش برای جاماندگان کالابرگ؛ ثبت‌نام تمدید شد/ اعتبار از کی افزایش می‌یابد؟
ارائه اختیارات ویژه به گمرکات در شرایط جنگی/ ترخیص 3.2 میلیون تن کالای وارداتی از 13 بندر
ابلاغ بسته حمایتی دولت از واحدهای فناور جنگ‌زده/ آغاز طرح «کارت امید مادر»