×
بین الملل
شناسه خبر : 181916
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/04/26 ساعت 14:30

اتهام‌زنی جدید انگلیس علیه «ایران»، «چین»، «روسیه» و «کره‌شمالی»

مشاور امور دفاعی دولت جدید انگلیس ادعا کرد که «ما با گروه چهارگانه مرگباری از کشورها مواجه هستیم که به طور فزاینده ای با هم کار می کنند.»

نورنیوز-گروه بین الملل: مشاور امور دفاعی دولت جدید انگلیس امروز (سه شنبه) با تکرار اتهام‌ها و ادعاهای بی‌اساس کشورهای غربی علیه ایران، روسیه، چین و کره‌شمالی مدعی شد که ارتش بریتانیا باید توانایی رویارویی با آنچه او «گروه مرگبار چهارگانه» نامید، داشته باشند.

 جرج رابرتسون ملقب به لرد رابرتسون که از سوی کی‌یر استارمر نخست‌وزیر جدید انگلیس برای بازنگری سیاست‌های دفاعی این کشور انتخاب شده است، ادعا کرد که «ما با گروه چهارگانه مرگباری از کشورها مواجه هستیم که به طور فزاینده ای با هم کار می کنند.»

وی افزود: ما در انگلیس و ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) باید بتوانیم با این گروه خاص و همچنین سایر مشکلاتی که جهان را فرا گرفته است، مقابله کنیم.

رابرتسون به نام کشورهای این «گروه مرگبار» اشاره نکرد اما به گزارش رسانه‌های انگلیس، اشاره او به چین، روسیه، ایران و کره شمالی بوده است.

رابرتسون طی سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳ در دولت تونی بلر رهبر آن زمان حزب کارگر، وزیر دفاع بود و در پایان آن نیز یک دوره دبیر کلی ناتو را بر عهده داشت. وی به تازگی در یک نشست خبری در لندن، چالش‌هایی را که انگلیس با آن روبه‌روست تشریح کرد.

وی مدعی شد که اجلاس اخیر سران ناتو در هفته گذشته «کاملا روشن کرد که تهدید ناشی از چین، موضوعی است که باید بسیار بسیار جدی گرفته شود. آن‌چه که در آسیا- اقیانوسیه در جریان است می‌تواند خیلی سریع در اروپا- آتلانتیک هم رخ دهد».

بر اساس گزارش رسانه‌های انگلیس، این برای نخستین بار است که یک مقام دولتی از واژه مرگبار برای توصیف چین استفاده می‌کند. دولت سابق محافظه‌کار انگلیس به رغم فشار نمایندگان جناح راست، از توصیف چین به‌عنوان یک کشور متخاصم برای جلوگیری از تیره شدن روابط با پکن اجتناب می‌کرد.

جان هیلی وزیر دفاع جدید انگلیس در همین نشست مدعی شد که این کشور به «دوران جدیدی برای دفاع» نیاز دارد. وی بر همین اساس نقش گسترده‌تری در برنامه‌های رشد اقتصادی دولت برای بخش دفاعی و صنایع نظامی را خواستار شد و افزود: اگر صرفاً از بودجه اضافی برای کاهش فشارهای موجود در برنامه‌ها و طرح‌های فعلی استفاده کنیم، نمی‌توانیم با وضعیت بسیار خطیری که با آن روبه‌رو هستیم، مقابله کنیم. ما باید کاری کنیم که برای جنگیدن در آینده آمادگی بهتری داشته باشیم، بهتر بتوانیم از کشور دفاع کنیم و بتوانیم از تهدیداتی که ممکن است در آینده با آن مواجه شویم، جلوگیری کنیم.

بر اساس این گزارش، ماموریت رابرتسون طیف وسیعی از بازنگری‌ها از جمله در حوزه استخدام نیروهای نظامی و آموزش آن‌ها تا مشارکت در همکاری بین‌المللی و مدرن‌تر کردن قوای نظامی را شامل می‌شود. قرار است دو شخصیت دیگر به رابرتسون در تحقق این اهداف کمک کنند و به‌طور منظم نخست‌وزیر را در جریان پیشرفت اهداف طرح بازنگری راهبردی قرار دهند.

فیونا هیل، کارشناس امور روسیه که تابعیت آمریکا را نیز دارد به همراه ژنرال سِر ریچارد بارونز که در گذشته رئیس ستاد نیروهای مسلح بود، همکار جرج رابرتسون خواهد بود. البته از آن‌جا که خانم هیل در جریان استیضاح کنگره علیه دونالد ترامپ شهادت داده بود، رسانه‌های انگلیس ابراز نگرانی کردند که انتصاب او موجب انتقاد ترامپ خواهد شد که بخت بالایی برای بازگشت به کاخ سفید دارد.

رابرتسون درحالی ماموریت بازنگری در سیاست‌های دفاعی انگلیس را برعهده گرفته است که قوای نظامی این کشور از نظر بیشتر کارشناسان نظامی، در وضعیت بغرنجی قرار دارد.

چندی پیش تایمز در گزارشی نوشت که توان ارتش انگلیس به حدی کاهش یافته است که از سوی ایالات متحده به‌عنوان یک نیروی نظامی در سطح بالا محسوب نمی‌شود. فروردین ماه گذشته نیز شماری از وزرای دفاع و مدیران امنیتی پیشین انگلیس وضعیت ارتش را «بحرانی» توصیف و تاکید کردند که دولت باید به موضوع کمبود سرباز و مهمات جنگی رسیدگی کند.

در همین حال خبرگزاری اسکای گزارش داد که اگر جنگی آغاز شود، مهمات نیروهای مسلح انگلیس «در عرض چند روز» تمام می‌شود؛ این کشور توانایی دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکی و پهپادی که اوکراین در حال تحمل آن است، ندارد. پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا ارتش بتواند یک لشکر جنگی متشکل از ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز را با پشتیبانی تانک، توپخانه و بالگرد به میدان بیاورد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تنیسور ایرانی با پیروزی مقابل روسیه فینالیست شد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
X
آگهی تبلیغاتی