×
بین الملل
شناسه خبر : 181669
تاریخ انتشار : شنبه 1403/04/23 ساعت 22:28
هشتمین ترور ناکام محمد الضیف یا سرپوش حمله به پناهگاه در خان یونس؟

«نورنیوز» بررسی می‌کند؛

هشتمین ترور ناکام محمد الضیف یا سرپوش حمله به پناهگاه در خان یونس؟

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیه‌ای ادعای ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر هدف قرارگرفتن فرماندهان مقاومت را تکذیب کرد. ساعتی پیش رادیو ارتش رژیم اسرائیل ادعا کرد در حمله به خان‌یونس، «محمد الضیف»، فرمانده گردان‌های عزالدین قسام را هدف قرار داده است؛ محمد الضیف کیست و چرا برای رژیم صهیونیستی تا این حد اهمیت دارد؟

نورنیوز- گروه بین‌الملل؛ اگر ادعای ارتش رژیم اسرائیل درست باشد، این هشتمین تلاش صهیونیست‌ها برای ترور محمد الضیف است؛ فرمانده مرموز واحد نظامی حماس که از او به عنوان مغر متفکر عملیات «طوفان‌الاقصی» و معمار تونل‌های زیرزمینی غزه یاد می‌کنند.

چند ساعت پیش بود که رادیو ارتش رژیم اسرائیل، ادعا کرد فرمانده گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس را در خان یونس هدف قرار داده‌اند. ادعایی که خیلی زود هم از سوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و هم از سوی «سامی ابو زهری» از رهبران جنبش حماس تکذیب شد.

رژیم صهیونیستی به تازگی به محله‌ای به نام المواصی در خان یونس حمله کرد؛ محله‌ای که به عنوان نقطه امن و پناهگاه برای آوارگان اختصاص داده شده بود. به گزارش خبرگزاری «سما» در این یورش دست‌کم 71 نفر شهید و 279 نفر زخمی شده‌اند و رژیم صهیونیستی در توجیه حملات امروز خود عنوان کرد که هدف، محمد الضیف بوده است.

محمد الضیف کیست؟

«ضیف» در زبان عربی یعنی «مهمان» و این لقب، استعاره‌ای از چریک گریزپایی است که سال‌هاست رهبری گردان‌های «عزالدین قسام» شاخه نظامی حماس را به عهده دارد. او هیچ وقت یکجا بند نمی‌شود و با این ترفند کلاسیک نظامی، دست‌کم هفت عملیاتی که از سوی رژیم صهیونیستی برای ترور او طراحی شده را ناکام گذاشته است. بر همین اساس، رژیم صهیونیستی محمد را موجودی با 9 جان معرفی می‌کند و رسانه‌های عبری و عربی او را «تحت تعقیب‌ترین آدم روی زمین» برای رژیم اسرائیل می‌دانند. 

تا پیش از حمله اخیر صهیونیست‌ها به غزه، از «مغز متفکر حماس» تنها سه عکس قدیمی و بی‌کیفیت وجود داشت که یکی از آنها هم با نقاب بود و او را در دهه دوم و سوم زندگی‌اش نشان می‌داد. زمستان سال گذشته، رژیم صهیونیستی تصویری تازه از وی منتشر کرد که نشان می‌داد برخلاف ادعاهای گذشته اسرائیلی‌ها، محمد الضیف توان حرکتی خود را از دست نداده است. از او به عنوان طراح اصلی عملیات «طوفان الاقصی» یا هفتم اکتبر یاد می‌کنند. عملیاتی که حداقل از دو سال پیش از اجرا روی آن برنامه‌ریزی و تمرین شده بود و نه تنها دستگاه عریض و طویل  اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی از آن بویی نبرد، بلکه توان و اشراف دستگاههای اطلاعاتی متحدان و حامیان غربی و منطقه ای تل‌آویو را نیز  به چالش کشید. 

«محمد ضیف» در دهه‌های اخیر نشان داد، مبارزی رادارگریز و آشنا به فنون جنگ نابرابری است که در کشاکش آن به دنیا آمده بود. او یکی از هزاران نوزادی است که در اردوگاه آوارگان در «خان یونس» چشم به جهان گشود و اگرچه در سالهای جوانی و دوران دانشجویی کوشید سرش را به زیست‌شناسی و هنر گرم کند، اما ریاست کمیته سرگرمی دانشگاه و کارهای کمدی برای روح تشنه‌ای که تراژیک‌ترین قسمت تاریخ سرزمینش را تماشا می‌کرد، راضی کننده نبود. 

او یکی از دوستان و همراهان «یحیی عبدالطیف عیاش»، مبارزی بود که شاخه نظامی حماس یعنی گردانهای شهید عزالدین قسام را پایه‌گذاری کرد و به دلیل عملیات‌های موفقی که در هلاکت اسرائیلی‌ها داشت، به او «مهندس مرگ» لقب داده بودند. رژیم صهیونیستی اما درنهایت به کمک یک خائن و با یک موبایل بمبگذاری شده او را به شهادت رساند و شاید از همین روست که «محمد ضیف» هیچگاه از تلفن همراه استفاده نمی‌کند.   

رژیم صهیونیستی بعد از آخرین ترور او در سال 2021، مدعی شد، «محمد ضیف» آسیب جدی دیده و حتی عنوان شد یک چشمش را از دست داده است.  حال دو سال بعد از آن ادعا، صهیونیست‌ها عنوان کردند که او را یکبار دیگر هدف قرار داده‌اند. ادعایی که از سوی حماس قویا رد و تاکید شد: «این اولین بار نیست که این رژیم ادعا می‌کند فرماندهان فلسطینی را هدف قرار می‌دهد و دروغ‌های آن در آینده برملا خواهد شد. این دروغ‌پردازی‌ها برای سرپوش گذاشتن بر بزرگی قتل‌عام وحشتناک شهروندان فلسطینی در نوار غزه است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما