×
بین الملل
شناسه خبر : 181669
تاریخ انتشار : شنبه 1403/04/23 ساعت 22:28
هشتمین ترور ناکام محمد الضیف یا سرپوش حمله به پناهگاه در خان یونس؟

«نورنیوز» بررسی می‌کند؛

هشتمین ترور ناکام محمد الضیف یا سرپوش حمله به پناهگاه در خان یونس؟

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیه‌ای ادعای ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر هدف قرارگرفتن فرماندهان مقاومت را تکذیب کرد. ساعتی پیش رادیو ارتش رژیم اسرائیل ادعا کرد در حمله به خان‌یونس، «محمد الضیف»، فرمانده گردان‌های عزالدین قسام را هدف قرار داده است؛ محمد الضیف کیست و چرا برای رژیم صهیونیستی تا این حد اهمیت دارد؟

نورنیوز- گروه بین‌الملل؛ اگر ادعای ارتش رژیم اسرائیل درست باشد، این هشتمین تلاش صهیونیست‌ها برای ترور محمد الضیف است؛ فرمانده مرموز واحد نظامی حماس که از او به عنوان مغر متفکر عملیات «طوفان‌الاقصی» و معمار تونل‌های زیرزمینی غزه یاد می‌کنند.

چند ساعت پیش بود که رادیو ارتش رژیم اسرائیل، ادعا کرد فرمانده گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس را در خان یونس هدف قرار داده‌اند. ادعایی که خیلی زود هم از سوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین و هم از سوی «سامی ابو زهری» از رهبران جنبش حماس تکذیب شد.

رژیم صهیونیستی به تازگی به محله‌ای به نام المواصی در خان یونس حمله کرد؛ محله‌ای که به عنوان نقطه امن و پناهگاه برای آوارگان اختصاص داده شده بود. به گزارش خبرگزاری «سما» در این یورش دست‌کم 71 نفر شهید و 279 نفر زخمی شده‌اند و رژیم صهیونیستی در توجیه حملات امروز خود عنوان کرد که هدف، محمد الضیف بوده است.

محمد الضیف کیست؟

«ضیف» در زبان عربی یعنی «مهمان» و این لقب، استعاره‌ای از چریک گریزپایی است که سال‌هاست رهبری گردان‌های «عزالدین قسام» شاخه نظامی حماس را به عهده دارد. او هیچ وقت یکجا بند نمی‌شود و با این ترفند کلاسیک نظامی، دست‌کم هفت عملیاتی که از سوی رژیم صهیونیستی برای ترور او طراحی شده را ناکام گذاشته است. بر همین اساس، رژیم صهیونیستی محمد را موجودی با 9 جان معرفی می‌کند و رسانه‌های عبری و عربی او را «تحت تعقیب‌ترین آدم روی زمین» برای رژیم اسرائیل می‌دانند. 

تا پیش از حمله اخیر صهیونیست‌ها به غزه، از «مغز متفکر حماس» تنها سه عکس قدیمی و بی‌کیفیت وجود داشت که یکی از آنها هم با نقاب بود و او را در دهه دوم و سوم زندگی‌اش نشان می‌داد. زمستان سال گذشته، رژیم صهیونیستی تصویری تازه از وی منتشر کرد که نشان می‌داد برخلاف ادعاهای گذشته اسرائیلی‌ها، محمد الضیف توان حرکتی خود را از دست نداده است. از او به عنوان طراح اصلی عملیات «طوفان الاقصی» یا هفتم اکتبر یاد می‌کنند. عملیاتی که حداقل از دو سال پیش از اجرا روی آن برنامه‌ریزی و تمرین شده بود و نه تنها دستگاه عریض و طویل  اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی از آن بویی نبرد، بلکه توان و اشراف دستگاههای اطلاعاتی متحدان و حامیان غربی و منطقه ای تل‌آویو را نیز  به چالش کشید. 

«محمد ضیف» در دهه‌های اخیر نشان داد، مبارزی رادارگریز و آشنا به فنون جنگ نابرابری است که در کشاکش آن به دنیا آمده بود. او یکی از هزاران نوزادی است که در اردوگاه آوارگان در «خان یونس» چشم به جهان گشود و اگرچه در سالهای جوانی و دوران دانشجویی کوشید سرش را به زیست‌شناسی و هنر گرم کند، اما ریاست کمیته سرگرمی دانشگاه و کارهای کمدی برای روح تشنه‌ای که تراژیک‌ترین قسمت تاریخ سرزمینش را تماشا می‌کرد، راضی کننده نبود. 

او یکی از دوستان و همراهان «یحیی عبدالطیف عیاش»، مبارزی بود که شاخه نظامی حماس یعنی گردانهای شهید عزالدین قسام را پایه‌گذاری کرد و به دلیل عملیات‌های موفقی که در هلاکت اسرائیلی‌ها داشت، به او «مهندس مرگ» لقب داده بودند. رژیم صهیونیستی اما درنهایت به کمک یک خائن و با یک موبایل بمبگذاری شده او را به شهادت رساند و شاید از همین روست که «محمد ضیف» هیچگاه از تلفن همراه استفاده نمی‌کند.   

رژیم صهیونیستی بعد از آخرین ترور او در سال 2021، مدعی شد، «محمد ضیف» آسیب جدی دیده و حتی عنوان شد یک چشمش را از دست داده است.  حال دو سال بعد از آن ادعا، صهیونیست‌ها عنوان کردند که او را یکبار دیگر هدف قرار داده‌اند. ادعایی که از سوی حماس قویا رد و تاکید شد: «این اولین بار نیست که این رژیم ادعا می‌کند فرماندهان فلسطینی را هدف قرار می‌دهد و دروغ‌های آن در آینده برملا خواهد شد. این دروغ‌پردازی‌ها برای سرپوش گذاشتن بر بزرگی قتل‌عام وحشتناک شهروندان فلسطینی در نوار غزه است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است
مقام سابق پنتاگون: آمریکا تا سال‌ها هزینه جنگ با ایران را خواهد پرداخت
مقام روس: تجربه ونزوئلا، دلیل گمراهی آمریکا درقبال ایران بود
نماینده آمریکایی: جنگ ترامپ علیه ایران یک فاجعه تمام‌عیار بوده است
شلیک موشک از لبنان، مراسم مذهبی «مرون» در اسرائیل را لغو کرد
روایت عراقچی از دستور کار مذاکرات: با مقامات پاکستان و عمان مشورت خوبی داشتیم
توقیف یک کشتی باری در آب‌های سومالی
عراقچی برای دیدار با پوتین وارد سن‌پترزبورگ شد
آخرین وضعیت ایستگاه‌های جدید سنجش آلودگی هوای تهران
رکورد جهانی ماراتن در رقابت های لندن شکسته شد
پرداخت 65 درصد از بدهی‌های دارو
بنت و لاپید برای کنار زدن نتانیاهو متحد شدند
کدام مواد غذایی نباید در فریزر باشند؟
افشاگری هارتص از ربودن کودکان در غزه
مجروح شدن چند صهیونیست در پی تیراندازی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین
گروهک‌های مسلح وابسته، به دنبال ایجاد ناامنی علیه غیرنظامیان در غزه است
حمله حزب الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست
عراقچی: همسایگان ما اولویت ما هستند
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تساوی میلان و یوونتوس در بازی حساس
سخنان نتانیاهو درباره حملات شدید به لبنان بیشتر جنبه «نمایش قدرت» دارد
«دریچه آتش بس یازمینه جنگ»
قدردانی سفیر ایران از دولت و مردم پاکستان برای میزبانی مذاکرات با آمریکا
جهش بی‌سابقه «کرک‌اسپرد» بنزین
عزم اسلام‌آباد برای ادامه ترانزیت کالا به ایران
درس امروز قالیباف به ترامپ؛ چه کسی کارت‌هایش تمام شده!؟
برقراری سفر رسمی چارلز سوم به ایالات متحده پس از بررسی‌های امنیتی
معاون رئیس‌جمهور : به هراقدام جنگی پاسخی چهار برابری خواهیم داد
وزارت خارجه ایران: عراقچی به روسیه سفر کرد/دیدار با پوتین در سن‌پترزبورگ