×
سیاسی
شناسه خبر : 181381
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/04/21 ساعت 11:05
محکومیت بیش از 6میلیارد دلاری آمریکا به دلیل تحریم بیماران پروانه‌ای ایران

دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران رای داد؛

محکومیت بیش از 6میلیارد دلاری آمریکا به دلیل تحریم بیماران پروانه‌ای ایران

دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران رای به محکومیت 6 میلیارد و 785 میلیون دلاری دولت و مقامات آمریکایی به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌های پرونده بیماران پروانه‌ای صادر کرد.

نورنیوز- گروه سیاسی:‌ پس از طرح دعوای حقوقی ۲۹۵ نفر از بازماندگان و همچنین بیماران پروانه‌ای به طرفیت ۳۰ نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی دولت آمریکا که در وضع و اعمال تحریم‌ها علیه این کودکان بیمار نقش داشتند، شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران، پس از برگزاری چندین جلسه رسیدگی، اخذ اسناد مربوط به تحریم این کودکان و بیماران و ارجاع به کارشناسان مختلف و تخصصی، تحریم‌های غیرقانونی که منجر به جنایت و ایراد درد و رنج بی دلیل به این بیماران شده است را احراز کرد و رای به محکومیت ۶ میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلاری دولت و مقامات آمریکایی به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌های این پرونده صادر کرد.

بنابر اعلام میزان، در پی خروج دولت وقت آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷، برخی از شرکت‌های وابسته به آمریکا و کشورهای اروپایی مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را قطع نمودند که از جمله این موارد شرکت سوئدی مونلیکه می‌باشد.

این شرکت تنها تولیدکننده پانسمان‌های التیام بخش و بهبودکننده زخم‌های بیماران پروانه‌ای در دنیا محسوب می‌شود که به محض اعمال تحریم‌های مجدد توسط دونالد ترامپ نمایندگی و هرگونه تبادلات با ایران را قطع کرد. 

در فاصله حدود ۸ ماه بعد از این تصمیم، بیماران پروانه‌ای فاقد هرگونه دارو و پمادی برای التیام و بهبود زخم‌های وخیم و عمیق پوستی شدند و به همین دلیل حدود ۲۰ نفر از این بیماران جان خودشان را از دست دادند و سایر بیماران که زنده ماندند علاوه بر درد و رنج فراوان، آسیب‌های جسمی غیرقابل جبرانی را تحمل می‌کنند. 

در طول این مدت دولت ایران، بیماران پروانه‌ای، سازمان مردم نهاد خانه‌ ای بی و ... تلاش‌های زیادی برای تأمین داروها و پمادهای این بیماران انجام دادند، ولی همه این تلاش‌ها به دلیل عدم همکاری شرکت سوئدی - آمریکایی مونلیکه بی نتیجه ماند. 

در ادامه عده‌ای از خانواده بیماران پروانه‌ای در نهادهای قانونی سوئد برای الزام این شرکت به رفع تحریم‌ها علیه آن‌ها اقدام کردند، ولی دولت سوئد برخلاف اصول مسلم انسانی از رسیدگی به شکایت آن‌ها خودداری کرد و با آمریکایی‌ها همراهی کرد!

در نهایت عده‌ای از این بیماران و خانواده آن‌ها که به شدت از تحریم‌های آمریکا دچار آسیب شده بودند با طرح دعوای حقوقی در شعبه بین‌الملل دادگستری تهران درخواست دادخواهی کردند.

دادگاه نیز به دلیل ماهیت انسانی پرونده و اینکه قربانیان همگی از کودکان و افراد بیمار بودند، با دقت و سرعت به درخواست آن‌ها رسیدگی کرد. 

دادگاه در این دادنامه به مواردی از قبیل غیرقانونی و نامشروع بودن تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران، عدم مشروعیت تحریم اقلام بشر دوستانه از جمله دارو، عدم مشروعیت تحریم‌ها نسبت به کودکان و سایر اقشار آسیب پذیر، آثار زیان بار تحریم‌ها بر حقوق سلامت بیماران پروانه‌ای و بررسی تطبیقی حقوق سلامت در نظام‌های حقوقی و آثار تحریم‌های آمریکا بر حیات، سلامت و رفاه بیماران پروانه‌ای و خانواده آنان استناد کرده است.

بر اساس رای صادره توسط شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل مبلغ محکومیت دولت و مقامات آمریکا از حیث خسارات مادی، معنوی و تنبیهی در این پرونده به شرح ذیل است:

۱- بر اساس رای صادره دادگاه از باب خسارات مادی به ازای هر خواهان مبلغ ۵ میلیون دلار و مجموعا یک میلیارد و ۴۷۵ میلیون دلار حکم بر محکومیت خواندگان صادر شده است.

۲- از باب خسارات معنوی وارده نیز با عنایت به استدلالات و با لحاظ قانون اقدام متقابل به ازای هر خواهان هشت میلیون دلار و مجموعا ۲ میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار حکم صادر شده است.

۳- همچنین از باب خسارات تنبیهی نیز دادگاه با عنایت به ماده ۴ قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران حکم بر محکومیت خواندگان به پرداخت دو برابر خسارات مادی وارده به ازای هرخواهان ۱۰ میلیون دلار و مجموعا ۲ میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلار صادر کرده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ایران در مسیر اقتصاد آبی؛ توسعه بدون تخریب طبیعت
انفجار موشک چین تنها 85 ثانیه پس از پرتاب + فیلم
افشای ارتباط بانکدار همکار اینفانتینو در فروش سهام فیفا با جفری اپستین
نحوه پرداخت بلیت در خطوط تندرو تغییر می کند+ جزییات
فوتوالی ایران بر بام باکو؛ قهرمانی با شکست میزبان
حمله یمن به کشتی عربستان در باب‌المندب
جزئیات تازه از واردات خودروهای خارجی
قیمت اقلام میوه و تره بار امروز سه شنبه 20 مرداد + جدول
پخش زنده وزنه‌برداری آسیا از امروز
سخنگوی دولت: نفت 71 دلاری به 48 دلار رسید؛ مدیریت هزینه‌ها در جنگ آسان نبود
دریای خزر در آستانه بحران؛ هشدار درباره کاهش آب و آلودگی
ثبت 96 زمین‌لرزه در ایران طی یک هفته؛ جزئیات اعلام شد
پیامد شکست جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
هانتر بایدن علیه «نتانیاهو» اقدام کرد
حاصل نشست فرمانده تروریست‌های آمریکایی در لانه جنایتکاران جنگی چه بود؟
راه‌اندازی دو رشته جدید در دانشگاه خوارزمی
رشد 50 درصدی ترافیک بین‌الملل اینترنت ایران
سناتور آمریکایی، خواستار استعفای توجیه‌گر دولت افراطی اسرائیل شد
حادثه مرگبار اتوبوس در درمیان
واقعیت درباره شبکه ملی اطلاعات؛ اینترنت جایگزین نمی‌شود
بقائی: آمریکا شریک جنایات اسرائیل در منطقه است
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 20 مرداد 1405
پارلمان ترکیه قانون صلح با پ.ک.ک را تصویب کرد
رکورد تازه تولید برق؛ 9774 مگاوات به ظرفیت کشور اضافه شد
شکست راهبردی آمریکا با کارت تنگه هرمز ایران
قیمت نفت خام امروز سه شنبه 20 مرداد در بازارهای جهانی چقدر شد؟
تبریک قالیباف به فرماندهان جدید با تأکید بر تقویت اقتدار دفاعی
اعلام محدودیت‌های ترافیکی اجتماع خادمان امام رضا(ع) در میدان امام حسین+ جزییات
گروگانگیری در خیابان ولیعصر؛ حضور تیم رهایی گروگان پلیس
کوشنر، نتانیاهو را متهم کرد
نوراینفو | 3 تداخل دارویی خطرناک که نباید نادیده بگیرید
موازنه ناپایدار و توافق‌های شکننده
کالابرگ قطع می شود؟+ ماجرای پیامک های جنجالی وزارت رفاه
همسایگان جنوبی خلیج فارس!؟
قیمت طلای جهانی امروز 20 مرداد 1405؛ اونس طلا اوج گرفت
ایران از دریای خزر چند درصد سهم دارد؟ واقعیت حقوقی چیست؟
کلمبیا بلندی‌های جولان را ضمیمه رژیم صهیونیستی کرد!
پیام انتصاب فرماندهان به دشمن
عقب‌نشینی سوخت‌رسان‌های آمریکایی از بن گوریون؟
قیمت گوشت گوسفندی و گوساله امروز 20 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
آیا با بن‌بست مواجهیم؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 20 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
اسامی داوران برای زدن سوت در آغاز لیگ بیست و ششم اعلام شد
تصمیم شوکه‌کننده مسی پس از مرگ پدر؛ ستاره آرژانتینی فوتبال را کنار می گذارد؟
ترامپ چگونه از ترکیه فرار کرد؟ وقتی رئیس جمهور آمریکا در کامیون حمل غذا مخفی شد
هوای تهران ناسالم شد؛ شاخص آلودگی به 110 رسید
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال؛ تونل 18 مسدود شد
دلیل حمله پیشدستانه انصارالله یمن به المخا
سیاست نامه | این هرچه هست، حزب‌الله ایران نیست!
آیا گروه‌های مسلح ضدایرانی در عراق خلع سلاح می‌شوند؟