×
سیاسی
شناسه خبر : 181381
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/04/21 ساعت 11:05
محکومیت بیش از 6میلیارد دلاری آمریکا به دلیل تحریم بیماران پروانه‌ای ایران

دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران رای داد؛

محکومیت بیش از 6میلیارد دلاری آمریکا به دلیل تحریم بیماران پروانه‌ای ایران

دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران رای به محکومیت 6 میلیارد و 785 میلیون دلاری دولت و مقامات آمریکایی به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌های پرونده بیماران پروانه‌ای صادر کرد.

نورنیوز- گروه سیاسی:‌ پس از طرح دعوای حقوقی ۲۹۵ نفر از بازماندگان و همچنین بیماران پروانه‌ای به طرفیت ۳۰ نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی دولت آمریکا که در وضع و اعمال تحریم‌ها علیه این کودکان بیمار نقش داشتند، شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل تهران، پس از برگزاری چندین جلسه رسیدگی، اخذ اسناد مربوط به تحریم این کودکان و بیماران و ارجاع به کارشناسان مختلف و تخصصی، تحریم‌های غیرقانونی که منجر به جنایت و ایراد درد و رنج بی دلیل به این بیماران شده است را احراز کرد و رای به محکومیت ۶ میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلاری دولت و مقامات آمریکایی به پرداخت خسارت مادی، معنوی و تنبیهی در حق خواهان‌های این پرونده صادر کرد.

بنابر اعلام میزان، در پی خروج دولت وقت آمریکا از برجام در سال ۱۳۹۷، برخی از شرکت‌های وابسته به آمریکا و کشورهای اروپایی مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را قطع نمودند که از جمله این موارد شرکت سوئدی مونلیکه می‌باشد.

این شرکت تنها تولیدکننده پانسمان‌های التیام بخش و بهبودکننده زخم‌های بیماران پروانه‌ای در دنیا محسوب می‌شود که به محض اعمال تحریم‌های مجدد توسط دونالد ترامپ نمایندگی و هرگونه تبادلات با ایران را قطع کرد. 

در فاصله حدود ۸ ماه بعد از این تصمیم، بیماران پروانه‌ای فاقد هرگونه دارو و پمادی برای التیام و بهبود زخم‌های وخیم و عمیق پوستی شدند و به همین دلیل حدود ۲۰ نفر از این بیماران جان خودشان را از دست دادند و سایر بیماران که زنده ماندند علاوه بر درد و رنج فراوان، آسیب‌های جسمی غیرقابل جبرانی را تحمل می‌کنند. 

در طول این مدت دولت ایران، بیماران پروانه‌ای، سازمان مردم نهاد خانه‌ ای بی و ... تلاش‌های زیادی برای تأمین داروها و پمادهای این بیماران انجام دادند، ولی همه این تلاش‌ها به دلیل عدم همکاری شرکت سوئدی - آمریکایی مونلیکه بی نتیجه ماند. 

در ادامه عده‌ای از خانواده بیماران پروانه‌ای در نهادهای قانونی سوئد برای الزام این شرکت به رفع تحریم‌ها علیه آن‌ها اقدام کردند، ولی دولت سوئد برخلاف اصول مسلم انسانی از رسیدگی به شکایت آن‌ها خودداری کرد و با آمریکایی‌ها همراهی کرد!

در نهایت عده‌ای از این بیماران و خانواده آن‌ها که به شدت از تحریم‌های آمریکا دچار آسیب شده بودند با طرح دعوای حقوقی در شعبه بین‌الملل دادگستری تهران درخواست دادخواهی کردند.

دادگاه نیز به دلیل ماهیت انسانی پرونده و اینکه قربانیان همگی از کودکان و افراد بیمار بودند، با دقت و سرعت به درخواست آن‌ها رسیدگی کرد. 

دادگاه در این دادنامه به مواردی از قبیل غیرقانونی و نامشروع بودن تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران، عدم مشروعیت تحریم اقلام بشر دوستانه از جمله دارو، عدم مشروعیت تحریم‌ها نسبت به کودکان و سایر اقشار آسیب پذیر، آثار زیان بار تحریم‌ها بر حقوق سلامت بیماران پروانه‌ای و بررسی تطبیقی حقوق سلامت در نظام‌های حقوقی و آثار تحریم‌های آمریکا بر حیات، سلامت و رفاه بیماران پروانه‌ای و خانواده آنان استناد کرده است.

بر اساس رای صادره توسط شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بین‌الملل مبلغ محکومیت دولت و مقامات آمریکا از حیث خسارات مادی، معنوی و تنبیهی در این پرونده به شرح ذیل است:

۱- بر اساس رای صادره دادگاه از باب خسارات مادی به ازای هر خواهان مبلغ ۵ میلیون دلار و مجموعا یک میلیارد و ۴۷۵ میلیون دلار حکم بر محکومیت خواندگان صادر شده است.

۲- از باب خسارات معنوی وارده نیز با عنایت به استدلالات و با لحاظ قانون اقدام متقابل به ازای هر خواهان هشت میلیون دلار و مجموعا ۲ میلیارد و ۳۶۰ میلیون دلار حکم صادر شده است.

۳- همچنین از باب خسارات تنبیهی نیز دادگاه با عنایت به ماده ۴ قانون صلاحیت محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران حکم بر محکومیت خواندگان به پرداخت دو برابر خسارات مادی وارده به ازای هرخواهان ۱۰ میلیون دلار و مجموعا ۲ میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلار صادر کرده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
لایحه امنیتی انگلیس، آزادی رسانه‌ها را نشانه گرفت
مصر و قطر بر تداوم مذاکرات تهران و واشنگتن تأکید کردند
رئیس‌جمهور گرجستان در مراسم تشییع رهبر شهید ایران حضور می‌یابد
اعلام آمادگی کامل نیروی زمینی سپاه برای مراسم تشییع رهبر شهید
سفر هیئت حماس به قاهره برای ادامه مذاکرات آتش‌بس
بودجه ویژه برای مقابله با قاچاق سوخت
آمار شوکه‌کننده وزیر آموزش و پرورش از مدارس آسیب‌دیده
فراخوانی که همه را غافلگیر کرد
تأکید وزارت راه بر هم‌افزایی دستگاه‌ها برای حل بحران مسکن
آشورماتوف به‌زودی به تمرینات آبی‌ها اضافه می‌شود
ثبت‌نام وام بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ جزئیات نحوه نام‌نویسی
ادعای دفن امانتی پیکر رهبر شهید در قم تکذیب شد
ادعای کاخ سفید درباره هزینه 30 میلیارد دلاری جنگ با ایران
قالیباف جزئیات تفاهم اسلام‌آباد و مذاکرات سوئیس را تشریح کرد
لغو ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری
مرتس پس از حذف آلمان، سوژه رسانه‌ها شد
عیادت حجت‌الاسلام مروی به نمایندگی از رهبر انقلاب از حجت‌الاسلام راشد یزدی
طرح 4 میلیارد دلاری آمریکا برای پایگاه‌های نظامی خود در انگلیس
آغاز پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای نصب پنل‌های خورشیدی خانگی
رئیس‌جمهور ترکیه: اتهام‌زنی اسرائیل علیه آنکارا بی‌ارزش است
عموزاد و سهرابی برترین کشتی‌گیران جهان در ماه ژوئن شدند
دروغ مذاکراتی ترامپ برای کاهش قیمت نفت
آمریکا تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله اعمال کرد
پزشکیان: با همکاری کشورهای مسئولیت‌پذیر، تلاش‌های مخرب برخی بازیگران ناکام می‌مانَد
الشرع: سوریه میدان اجرای توطئه‌های خارجی نخواهد شد
وزیر علوم: فناوری روز، ستون فقرات قدرت دفاعی و توسعه اقتصادی کشور است
ثبت‌نام خودرو چانگان آغاز می‌شود+ شرایط
ایران دوباره در مسیر رشد علمی قرار گرفت
جزئیات آتش‌سوزی انبار نفت ری؛ 3 نفر مصدوم شدند
اصلاح قانون استفاده از سلاح محیط‌بانان چه زمانی نهایی می‌شود؟
تقدیر دادگستری البرز از اطلاعات سپاه برای شناسایی و بازداشت جاسوس رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نوزدهم
تقدیر سخنگوی دولت از نقش نیروی دریایی ارتش
راز اصرار ترامپ بر مذاکرات قطر چیست؟
ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ همه قطعات وارد مدار نزولی شدند
بورس 3 روز نخست هفته آینده تعطیل شد
جلسه ویژه دولت و قوه قضائیه؛ از مقابله با گرانی تا تشدید نظارت بر داروخانه‌ها
حجت الاسلام زارع فومنی درگذشت
استاندار: البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست
هشدار حزب‌الله؛ «هیچ‌کس حق چشم‌پوشی از خاک لبنان را ندارد»
ادعای تازه واشنگتن درباره فروش نفت ایران
شوک به بوکس ایران؛ اعزام تیم‌های جوانان و امید در هاله‌ای از ابهام
پیام عارف درباره مراسم تشییع؛ «ایران مقتدر تمام‌قد به میدان خواهد آمد»
وزیر خارجه چین خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران شد
پوشش بیمه‌ای ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
مشهد آماده وداع؛ محل برگزاری مراسم رهبر شهید مشخص شد
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال و ورودی‌های تهران
ناامن‌سازی؛ جبهه تازه جنگ علیه ایران
درخواست فوری صنعت شوینده برای جلوگیری از گرانی محصولات