×
اجتماعی
شناسه خبر : 181351
تاریخ انتشار :

نورنیوز از نوبت دوم کنکور و حواشی های آن و امنیت برگزاری آن گزارش می دهد؛

داغ ترین رقابت علمی در گرم ترین روزها

نوبت دوم از ماراتن کنکور 1403 امروز پنجشنبه و فردا جمعه برگزار می شود و 984 هزار و 214 نفر داوطلب برای ورود به دانشگاه با هم رقابت می کنند. این رقابت در حالی آغاز می شود که در نوبت اول یک میلیون و 152 هزار و 518 داوطلب حضور داشتند .

نورنیوز- گروه اجتماعی: نوبت دوم کنکور 1403 که  قرار بود روزهای 7 و 8 تیرماه برگزار شود به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با دوهفته تاخیر برگزار می شود. در این مرحله  ۶۲۰ هزار و ۵۵۷ نفر زن و ۳۶۳ هزار و ۶۵۷ نفر مرد حضور دارند و در مجموع ۳۷ درصد داوطلبان را مردان و ۶۳ درصد داوطلبان را زنان تشکیل می‌دهند. در گروه آزمایشی ریاضی و فنی بیش از ۱۲۵ هزار نفر داوطلب شرکت کرده‌اند که از این تعداد ۳۵ درصد زنان و ۶۵ درصد مردان، در گروه آزمایشی علوم تجربی ۴۷۱ هزار داوطلب شرکت کرده‌اند که از این تعداد ۳۳ درصد مردان و ۶۷ درصد زنان هستند. در گروه آزمایشی علوم انسانی ۲۷۰ هزار داوطلب شرکت کرده‌اند ۶۶ درصد زنان و ۳۴ درصد مردان هستند. در گروه هنر و زبان نیز بیش از ۷۰ درصد داوطلبان را زنان تشکیل می‌دهد.

نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در هزار و ۷۴۷ حوزه اصلی و در ۴۰۸ شهرستان برگزار می‌شود و به گفته مسئولان سازمان سنجش مسن‌ترین داوطلبان آزمون امسال، دو زن متولد ۱۳۲۲ و ۱۳۲۷ هر دو از کرمانشاه و متقاضی گروه‌های هنر و علوم انسانی هستند و جوان‌ترین داوطلب نیز یک خانم متولد ۱۳۹۰ از کنگاور و چهار نفر متولد ۱۳۸۸ شامل یک نفر مرد و سه نفر زن از دیگر نقاط کشور هستند.

 درصد در هاله ای از ابهام

نوبت دوم کنکور 1403 با تاثیر 50 درصدی در قبولی آزمون درحالی برگزار می شود که قرار بود چند روز قبل از برگزاری نتایج آزمون نهایی پایه دوازدهم اعلام شود. آزمونی که نتیجه آن برای داوطلبان با توجه به تاثیر 50 درصدی در قبولی کنکور بسیار مهم است  اما آموزش و پرورش،‌اعلام نمرات امتحان نهایی را به بعد از کنکور موکول کرد.

مسئولان سازمان سنجش از چند سال قبل به دنبال راهی بودند تا در فرآیند پذیرش داوطلبان کنکور عدالت بیشتری برقرار شود؛ نتیجه این شد که شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد سوابق تحصیلی تاثیر قطعی و مهمی در پذیرش داوطلبان در کنکور دارد. تا قبل از کنکور 1402 تاثیر معدل یا همان سوابق تحصیلی تاثیر 25 درصدی در قبولی داوطلبان در کنکور داشت و داوطلبان کنکور باید 75 درصد دیگر را در آزمون کنکور بدست می آوردند. اما سال گذشته تاثیر معدل به 40 درصد رسید و همین امر باعث شد تا دانش آموزان پایه دوازدهم و دانش آموزانی که سالهای قبل فارغ التحصیل شده بودند دوباره در آزمون نهایی پایه دوازدهم شرکت کنند  اما اقدامات عجیب وزارت آموزش و پرورش در موضوع معدل امتحانات نهایی امسال و اعلام نکردن نتیجه آن  نگرانی های داوطلبان را دوچندان کرد. 

امسال نیز مسئولان سازمان سنجش اعلام کردند تاثیر معدل امتحانات نهایی 50 درصد است و تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور 1403 بر اساس نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم محاسبه می‌شود و برای کنکور سال ۱۴۰۴-۱۴۰۵ امتحانات پایه یازدهم و دوازدهم تاثیر قطعی ۶۰ درصد خواهد داشت. این موضوع به این معنی است که تا دو سال آینده امتحانات پایه یازدهم نیز مانند پایه دوازدهم بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود.

 امنیت کنکور را تضمین می‌کنیم

بعد از اتفاق هایی که در کنکور سال های 1399 و 1400 رقم خورد و به گفته رئیس سازمان سنجش برخی از داوطلبان با تقلب در کنکور وارد دانشگاه شدند بسیاری از خانواده ها نسبت به این موضوع نگران هستند. در این میان افراد سودجو نیز با راه اندازی کانال هایی در فضای مجازی تحت عنوان فروش سوالات کنکور، داوطلبان را ترغیب می کنند با عضویت در این کانال ها و پرداخت پول به راحتی از سد کنکور عبور کنند. چنین تبلیغات و فعالیت هایی طبعا آرامش ذهنی داوطلبان و امنیت روانی خانواده ها را ازبین می برد.  سوداگران با راه اندازی کانال های مختلف در فضای مجاز ی مدعی انتشار سوالات می شوند و پول هنگفتی هم به جیب می زنند.  اما سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور روز یکشنبه در نشست خبری با تاکید بر اینکه شبکه‌های مجازی شیادی و کلاهبرداری برای اقدامات متقلبانه در نوبت اول کنکور شکست خوردند و این بار نیز شکست خواهند خورد بر امنیت کامل کنکور تاکید کرد. سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور در مورد سلامت آزمون سراسری، گفت: شبکه‌های مجازی شیادی و کلاهبرداری برای اقدامات متقلبانه تلاش می‌کنند که اقدامات آنها در نوبت اول آزمون سراسری ناکام بود و ۳۵ نفر در آزمون نوبت اول ۱۴۰۳ قبل از هر اقدامی دستگیر شدند که تجهیزات غیر مجاز در جلسه آزمون با خود همراه داشتند و در مقایسه با تخلف‌های سال‌های قبل که به هزار مورد هم می‌رسید، ناچیز و بی‌تأثیر بوده است.

دکترپورعباس به والدین داوطلبان هشدار داد که فریب این شبکه‌ها و افراد را نخورند و مراقب باشند که داوطلبان به این جریان‌ها آلوده نشوند زیرا این افراد با گرفتن مدارکی از داوطلبان، مدعی می‌شوند که درصورت بروز مشکل، آن‌ها را به عنوان همدست خود معرفی می‌کنند و در واقع به دنبال اخاذی هستند.

وی همچنین گفت: با توجه به نسل سوم دستگاه‌های سیگنال یاب، نیازی به قطع اینترنت در زمان برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری نیست. دستگاه‌های آشکارساز در اختیار حوزه‌های آزمون قرار گرفته و به محض اینکه سیگنالی مشاهده شود اقدامات لازم صورت می‌گیرد، همچنین قضات کشیک در تمام شهرستان‌ها و استان‌ها حضور دارند و پلیس فتا نیز همزمان فعالیت خواهد داشت تا هر گونه اقدامی در مسیر ایجاد شائبه و تخلف در کنکور کشف شود.

مدیریت اضطراب شب کنکور

بسیاری از داوطلبان و خانواده های آنها چشم به فردا دارند. سالها برای رسیدن این روز و به ثمر رسیدن تلاش شان لحظه شماری کرده اند و اکنون وقت آن است که نتیجه این زحمات به ثمر بنشیند. بسیاری از کارشناسان کنکور برای شب کنکور توصیه هایی از جنس آرامش دارند. توصیه هایی که  داوطلب و خانواده او با اجرای این توصیه ها می توانند نقش مهمی در کسب موفقیت داشته باشند. از سوی دیگر مسئولان سازمان سنجش اعلام کردند کنکوری ها مطمئن باشند امنیت آزمون به طور کامل تأمین می‌شود و به هیچ عنوان اجازه تقلب به هیچ کسی را نخواهند داد.

یکی از نکاتی که دانش آموزان در روز قبل از کنکور لازم است رعایت کنند این است که از مطالعه مطلب جدید اجتناب کنند . سعید حسینی مشاور آموزشی آموزش و وپرورش با تاکید بر  ضرورت کاهش اضطراب دانش آموزان  در روز قبل از کنکور می گوید :" خواب، تغذیه کافی و باکیفیت از عوامل مهار اضطراب است. دانش آموزان باید اهداف واقع بینانه برای خودشان را تعیین کنند و این را بدانند که کنکور یک مرحله از زندگی به حساب می‌آید و کل زندگی آنها نیست.» او  با اشاره به تأثیر نتایج 50  درصدی معدل تحصیلی سال سوم و چهارم دبیرستان دانش آموزان در رتبه کنکور گفت: «کنکور سراسری دو بار در سال برگزار می شود و اگر در نوبت اول به نتیجه دلخواه دست پیدا نکردید تیرماه فرصت دارید که جبران کنید.»

محمد کاربین مشاور تحصیلی هم توصیه های جالبی برای داوطلبان دارد. می گوید :« کاری به درجه سختی سوالات کنکور نداشته باشید. حتما می دانید که 50 درصد نتیجه کنکور شما به نمره امتحان نهایی شما ارتباط دارد. از سوی دیگر 50 درصد سوالات  کنکور هم به دروس پایه دوازدهم ارتباط دارد. بنابراین برای فردی که قصد موفقیت در کنکور 1403 را دارد، امسال فرصتی بسیار خوب فراهم است.»

 

 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله موشکی یمن به یک کشتی در دریای سرخ
گزارش تصویری | سالگرد عملیات غرور آفرین فتح المبین
رژیم صهیونیستی به شهر صور لبنان حمله کرد
آغاز حملات شدید اسرائیل به جنوب لبنان؛ آیا جنگ جدیدی در راه است؟
گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه مصر در رابطه با حملات به غزه
رهبر انصارالله: ناو هواپیمابر آمریکا در دریای سرخ شکست خورده
گفت‌وگوی عراقچی با همتای عربستانی
نور نما | نوستالژی/ نوحه،قدیمی که 50 سال پیش توسط جهانبخش کردی زاده خوانده شد
تصادف در آزادراه غدیر استان تهران منجر به مرگ شد
دستگیری قاتل کمتر از دوساعت توسط فرمانده انتظامی شهرستان ری
شکسته شدن رکورد 17 ساله کاهش ارزش بورس استانبول
افزایش قیمت نفت برای دومین هفته متوالی
فرمانده نیروی زمینی سپاه از مرزهای جنوب غرب کشور بازدید کرد
مخبر به شعار تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب چه واکنشی نشان داد؟
حفر چاه باعث انفجار و تخریب یک ساختمان در تهران شد
مداردیپلماسی | چرا مذاکره با آمریکا بی نتیجه است؟
آغاز دادگاه امام اوغلو، شهردار استانبول و رقیب اصلی اردوغان
دستیگیری گروگانگیران کمتر از 2 ساعت توسط پلیس گیلان
پادکست | دعا در آیینه قرآن
اسرائیل 21 پایگاه نظامی دیگر سوریه را ویران کرد
حزب‌الله: هیچ ارتباطی به حمله موشکی نداریم؛ دشمن به دنبال بهانه است
مهاجران و آینده‌ای که اروپا نمی‌خواهد ببیند
سد کرج دوباره جان گرفت
پروازهای حج تمتع از 13 اردیبهشت آغاز می‌شود
حسین انصاریان: به خاطر گرانی‌ها خجالت می‌کشم منبر بروم
شهردار بازداشت شده استانبول نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شد
بیش از یک میلیون نفر در 250 مرکز پزشکی هسته‌ای از رادیوداروهای ایرانی استفاده می‌‌کنند
بازدید سرزده فرمانده نیروی زمینی ارتش از پروژه انسداد مرزی سیستان و بلوچستان
رمزگشایی از پیام جدید کاخ سفید به ایران؛ تغییر واقعی یا فریب دیپلماتیک؟
بارش شدید برف و باران در 23 استان؛ جاده‌ها لغزنده و خطرناک شدند
انتقال تنها زندانی ایرانی در قرقیزستان به کشور
ویتکاف ادعا کرد: هدف ترامپ اعتمادسازی با ایران است
نور نما | لحظه هدف قرار دادن خودرو خانواده فلسطینی با پهپاد
شکاف اقتصادی در ایران عمیق‌تر شد؛ کدام استان‌ها تورم بیشتری دارند؟
رگبار باران و وزش باد شدید در برخی نقاط کشور
کدامیک از رئیسان جمهور به ورزشگاه آزادی رفتند؟
وجود خطا در دستگاه‌های پایش دائمی قند خون
ترافیک نیمه سنگین در چالوس/ بارش باران در محورهای شمالی
دومین ناو هواپیمابر آمریکا عازم منطقه می‌شود
سیاست نامه | خطر! به تمامیت خواهی نزدیک می شوید
روشنایی‌های یک تراژدی
اعدام جاسوس رژیم صهیونیستی در غزه
دعا در قرآن
خاطره‌ فواد بابان از خبر مشترک دردسرساز با محمدرضا حیاتی
پزشکیان: باید به یکدیگر کمک کنیم تا جامعه‌ای با صلح و آرامش بسازیم
نامه ایران به شورای امنیت در پی اتهامات اخیر آمریکا
لحن جدید ⁧‫ویتکاف‬⁩، سوء تفاهم‌ها را رفع نمی‌کند
شکایت مرد نروژی از چت‌‌جی‌ پی تی؛ هوش مصنوعی به‌اشتباه او را قاتل فرزندانش معرفی کرد
نحوه ورود سارقان به خانه‌ای در محله جلفا در تهران+فیلم
هشدارپلیس راهور: بارش باران در 23 محور کشور؛ رانندگان احتیاط کنند
X
آگهی تبلیغاتی