×
سیاسی
شناسه خبر : 181340
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/04/20 ساعت 20:54
پزشکیان: تروریسم و افراط گرایی درد مشترک همه ما و ملت‌های عربی است

پزشکیان: تروریسم و افراط گرایی درد مشترک همه ما و ملت‌های عربی است

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب در یادداشتی نوشت: تروریسم و افراط گرایی درد مشترک ماست و معالجه ریشه‌ای آن نیازمند همکاری است. رویارویی نظامی میان کشورهای منطقه می‌بایست بر اساس حق و عدالت و حقوق مشروع ملت‌ها پایان یافته و بحران‌های داخلی از راه های مسالمت آمیز حل و فصل شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس‌جمهور منتخب ایران بر تلاش برای گفت‌وگوی سازنده و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای تاکید کرد.

 «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران، ملت‌ها و دولت‌های عربی را مخاطب قرار داد و بر تلاش خود برای گفت‌وگوی سازنده و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای تاکید کرد.

متن کامل یادداشت اختصاصی پزشکیان برای روزنامه فرامنطقه‌ای «العربی الجدید» به شرح ذیل است:

با هم برای منطقه قوی و شکوفا

اینک که با رأی ملت، عهده‌دار مسئولیت ریاست جمهوری اسلامی ایران شده‌ام در آغاز راه مایلم با برادران و خواهران و همسایگان خود در منطقه سخن بگویم، تا با یکدیگر در راه گفتگوی سازنده و تقویت همکاری و همبستگی میان ملت ها و دولت های منطقه گام برداریم.  

آموزه‌های جاودانه قرآن: "واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا" و "تعاونوا علی البر والتقوی و لاتعاونوا علی الاثم و العدوان" و رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله: "الله الله فی جیرانکم‌" و امام علی علیه السلام "سل عن الجار قبل الدار"، اصول راهنمای ما است. 

ما در جغرافیای واحدی زندگی می‌کنیم و برای رسیدن به حیات طیبه ای که آرمان اسلام و تمام ادیان آسمانی است، باید دست در دست یکدیگر دهیم و با اتکاء بر قدرت منطق به جای منطق قدرت، و استفاده از مولفه‌های قدرت ملی و در مقدمه آن‌ها پشتیبانی ملت‌های خود و نیروهای زنده امت اسلامی، ساختار منطقه قوی را پایه گذاری کنیم.

تا هنگامی که ما در منطقه به انسجام نرسیم و برای آینده روشن و بهره‌برداری درست از نعمت‌های خدادادی و موقعیت ژئوپلتیک استثنایی، همکاری نکرده، و زمینه رشد و توسعه عمومی منطقه را فراهم نکنیم، طرح‌های جداگانه برای پیشرفت کشورهای منطقه از موفقیت جدی برخوردار نخواهد شد.

گفت‌وگوی عمیق، سازنده و هدفمند با هدف ایجاد انسجام منطقه ای و همکاری در زمینه‌های مختلف تنها راه گذار ما از چالش‌ها و تلاطم‌های موجود، و ایجاد ثبات و امنیت پایدار و بهره‌مندی مردم منطقه از مواهب و ثروت‌های خود است. اینجانب در آغاز کار خود برای محقق شدن این هدف و حرکت واقعی و جدی در مسیر همکاری، دست دوستی و برادری به سوی همه همسایگان و کشورهای منطقه دراز می‌کنم.

ایران و همسایگان عرب و مسلمان در بسیاری از مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای دیدگاه و منافع مشترک دارند. همه ما با انحصار تصمیم‌گیری‌های جهانی توسط چند قدرت خاص مخالفیم. همه ما با تقسیم جهان و قطب‌بندی بر اساس منافع قدرت‌های بزرگ مخالفیم.

همه ما خواستار پذیرش تنوع فرهنگی و رفع تبعیض و احترام نسبت به ارزش‌های دینی مسلمانان در جوامع دیگر و در نهادهای حقوقی و بین‌المللی هستیم. همه ما برای غلبه بر اسلام هراسی، مسئولیت و منافع مشترک داریم. 

درمان زخم دیرینه اشغال فلسطین و حل آن مسئله همه ما است. جمهوری اسلامی ایران با احترام به ایستادگی اسطوره‌ای ملت و مقاومت فلسطین در غزه در برابر یورش وحشیانه رژیم صهیونیستی بر این باور است که برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه، باید حق مقاومت همه جانبه ملت فلسطین برای رهایی از اشغال و تامین حقوق طبیعی و بدیهی خود به ویژه در زمینه استقلال و حق تعیین سرنوشت به رسمیت شناخته شده و با کمک به این ملت، به اشغال و تبعیض نژادی و کشتار جمعی و تروریسم دولتی رژیم اشغالگر صهیونیستی پایان داده شود.

تروریسم و افراط گرایی درد مشترک ماست و معالجه ریشه‌ای آن نیازمند همکاری است. رویارویی نظامی میان کشورهای منطقه می‌بایست بر اساس حق و عدالت و حقوق مشروع ملت‌ها پایان یافته و بحران‌های داخلی از راه های مسالمت آمیز حل و فصل شود. ادامه بحران‌ها و تناقض‌های درون منطقه‌ای، تنها به سود رژیم اشغالگر اسرائیل و قدرت‌های بیگانه است.

ملت‌های منطقه سزاوار برخورداری از توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی هستند و دولت‌ها برای پیشرفت باید به یکدیگر کمک کنند. ایران آماده مشارکت در طرح‌های توسعه اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های عمرانی و کریدورهای مواصلاتی در کشورهای همسایه بوده و متقابلا آمادگی دارد کشورهای همسایه را در کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب در جغرافیای خود مشارکت دهد.

جمهوری اسلامی ایران قدرت همسایگان را قدرت خود می‌داند و معتقد است توانمندسازی همسایگان نباید به حساب یکدیگر باشد. اَبَر اولویت سیاست خارجی ایران گسترش همکاری‌ها با همسایگان است و دولت جدید خواهد کوشید با حفظ و ارتقای رویکرد دولت فعلی در تحکیم روابط با کشورهای همسایه، در صورت همکاری فعال و متقابل کشورهای منطقه، روابط دوجانبه با آن‌ها را بر اساس احترام متقابل به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی یکدیگر ارتقا دهد. 

سلاح‌های اتمی رژیم صهیونیستی تهدیدی برای منطقه و صلح و امنیت بین المللی است و می‌بایست با همکاری کشورهای منطقه و جهان در جهت خاورمیانه عاری از سلاح های کشتار جمعی گام برداشت.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل