×
بین الملل
شناسه خبر : 181174
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/04/19 ساعت 12:44
آخرین وضعیت دوئل بایدن فراموشکار با ترامپ خلافکار

«نورنیوز» بررسی کرد؛

آخرین وضعیت دوئل بایدن فراموشکار با ترامپ خلافکار

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا در نامه‌ای خطاب به دموکرات‌های کنگره به قطعیت اعلام کرد از رقابت‌های ریاست‌جمهوری کنار نخواهد کشید و از هم‌حزبی‌هایش خواست به درخواست‌ها برای کناره‌گیری او که بعد از مناظره با دونالد ترامپ اوج گرفته است، پایان دهند.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: نامه جو بایدن خطاب به اعضای ارشد مجلس نمایندگان آمریکا نوشته شده که خواستار کناره‌گیری او از رقابت‌های انتخاباتی شده بودند؛ پاسخ به یک حزب مضطرب و پریشان که از فردای مناظره بایدن و ترامپ، نگران آینده رقابت‌هاست.

حزب دموکرات امروز خود را در آستانه دو گزینه پرریسک روبه‌رو می‌بیند؛ نخست کنارزدن بایدن و معرفی جایگزین و دوم احیای مبارزات انتخاباتی برای انتخاب مجدد او. دموکرات‌ها به زودی باید دست به انتخابی بزنند که آینده سیاسی آنها را بیشتر تضمین کند، اما بایدن به صراحت اعلام کرده قصد انصراف ندارد.

رئیس‌جمهور امریکا در نامه دوصفحه‌ای خود خطاب به هم‌قطارانش تاکید کرده که دموکرات‌ها امروز یک ماموریت و وظیفه بیشتر ندارند و آن شکست دونالد ترامپ، نامزد احتمالی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر است. جو بایدن با یادآوری اینکه دموکرات‌ها کمتر از 120 روز تا انتخابات عمومی فرصت دارند، هشدار داد که سستی اراده حزب در حمایت از او، تنها به ترامپ کمک می‌کند.   

حزب دموکرات که مخاطب جو بایدن در این نامه قاطعانه بود، درون خود با دو دیدگاه مواجه است؛ برخی سرسختانه حامی بایدن هستند و معتقدند هیچ‌کس بهتر از بایدن نمی‌تواند ترامپ را در یکی از حساس‌ترین رقابت‌های ایالات متحده شکست دهد و در مقابل عده‌ای با ابراز ناامیدی از نمایش ضعیف بایدن در مناظره با ترامپ، معتقدند نباید مصلحت حزب را فدای اصرار و پافشاری بایدن سالمند و فراموشکار کرد. شرایطی که نشان می‌دهد هیچ گزینه راحتی برای دموکرات‌ها وجود ندارد.

زمان اصلا به سود دموکرات‌ها نیست؛ با این حال کمپین تبلیغاتی بایدن امیدوار است توجه حزب و افکار عمومی به محکومیت‌ها و پرونده‌های قضایی جو بایدن می‌تواند برگ برنده تضمین‌کننده‌ای در رقابت‌های پیش‌رو باشد؛ همان مخمصه‌ای که جو بایدن ز آن به‌عنوان نقطه‌عطف انتخابات یاد می‌کند. بر این اساس است که می‌گوید فقط در صورتی کنار می‌رود که خداوند متعال به او بگوید!

 حال نوبت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان و سناست که کدام گزینه سخت را انتخاب کنند؛ آیا آنها رئیس‌جمهور را در مسیر دشوارش همراهی می‌کنند یا مسیر را تغییر خواهند داد؟

دموکرات‌هایی هستند که می‌خواهند پیش از اتخاذ تصمیم نهایی، روی نظرات حزب تاثیر بگذارند و در همین رابطه دیدارها و تماس‌های خصوصی بیشتر و بیشتر شده است. اما هرچه تماس‌ها بیشتر می‌شود، شکاف میان حزب دموکرات پدیدارتر می‌شود. 

کاملا هریس جایگزین بایدن می‌شود؟

در این اثنا نام «کامالا هریس» به‌عنوان جانشین احتمالی بایدن در صورت کناره‌گیری مطرح شده است. هریس، زنی 59 ساله است که پیشتر سناتور و دادستان کل کالیفرنیا بود و بعد از پیروزی بایدن به عنوان اولین فرد آفریقایی-آسیایی و آمریکایی به عنوان معاون رئیس‌جمهور مشغول به کار شد. برخی از نظرسنجی‌ها حاکی از این است که هریس می‌تواند در برابر ترامپ، عملکرد بهتری نسبت به بایدن داشته باشد؛ اگرچه احتمالا او نیز با رقابت سختی روبرو خواهد بود. طیفی از دموکرات‌ها بر این باورند که هریس می‌تواند نظر مثبت آن دسته از رای‌دهندگان را جلب کند که اعتمادشان را نسبت به بایدن از دست داده‌اند؛ از جمله  سیاه‌پوستان، جوانان و کسانی که به مدیریت بایدن در جنگ غزه انتقاد دارند.

کار دشوار جمهوری‌خواهان با ترامپ

با این حال طیف دیگری از دموکرات‌ها و در راس آن نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان امریکا همچنان پشتیبان بایدن است و معتقد است تنها رئیس‌جمهور فعلی می‌تواند ترامپ را در مبازرات انتخاباتی شکست دهد. به‌ویژه که رئیس‌جمهور سابق امریکا امروز با انبوهی از اتهامات و احکام قضایی احاطه شده و از همیشه آسیب‌پذیرتر است. ترامپ به‌تازگی در ارتباط با پرداخت 130هزار دلار حق‌السکوت به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن پیش از انتخابات سال 2016 و مخفی نگه‌داشتن صورت‌حساب‌های مالی آن گناهکار شناخته شده است. با این حال اعلام محکومیت رسمی دونالد ترامپ در این مورد و موارد دیگر تا زمان برپایی کنوانسیون جمهوری‌خواهان به تعویق افتاده است. هدف از این کنوانسیون، تعیین و معرفی نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات پیش روست. مشابه این کنوانسیون یک ماه و نیم دیگر نیز در حزب دموکرات برگزار می‌شود؛ حال باید منتظر ماند و دید جو بایدن و دونالد ترامپ با وجود تمام حواشی‌شان می‌توانند پشتیبانی تمام و کمال حزب متبوعشان را به دست بیاورند یا جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها، بازی را عوض کرده و با ورق سرد وارد رقابت‌ها می‌شوند؟ فعلا امریکایی‌ها هر دو گزینه اصلی را ناامیدکننده می‌دانند.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات حمله آمریکا به ایران؛ سپاه از دفع حمله به سیریک و پاسخ قریب‌الوقوع خبر داد
تکرار ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران
شب بزرگ جام جهانی 2026 ؛ طوفان خروس‌ها و شکست سنگین عراق 10 نفره
پرسپولیس ( 1) - چادرملو (2) / پرسپولیس به آسیا هم نرسید+ فیلم
کمک تحقیرآمیز دولت تروریست آمریکا به دولت غربگرای لبنان
بورکینافاسو روابط دیپلماتیک با فرانسه را قطع می‌کند
برگزاری یکصد و هجدهمین شب تجمعات خودجوش مردمی در سراسر کشور
حزب‌الله: توافق دولت لبنان با اسرائیل را نمی‌پذیریم
نتانیاهو توافق با لبنان را «دستاورد بزرگ» خواند
کهورک زاهدان دوباره داغ‌ترین نقطه ایران شد؛ دما به 50 درجه رسید
ادعای مقام‌های اسرائیلی درباره دستیابی به توافق چارچوبی با لبنان
از میدان جنگ تا میز مذاکره؛ هرمز تعیین‌کننده بازی جدید
ترامپ اروپا را به تعرفه 100 درصدی تهدید کرد
ششمین شب عزاداری حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید برگزار شد
نورنما | شهادت امام سجاد(ع) وارث نهضت عاشورا تسلیت باد.
سرلشکر رضایی: اگر آمریکا و اسرائیل جنگ جدیدی آغاز کنند، تلفات وسیع خواهند داد
گروسی بار دیگر خواستار بازرسی‌های آژانس در ایران شد
ادامه شکنجه اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل
درخشش نوجوانان تکواندو کار ایران؛ دو مدال نقره به کاروان کشور رسید
ادعای رسانه‌ها درباره توافق تاریخی لبنان و اسرائیل
نگرانی کشورهای عربی خلیج فارس از پیامدهای توافق احتمالی ایران و آمریکا
کشته های زلزله ونزوئلا به 920 تن افزایش یافت
گزارش دیده‌بان حقوق بشر علیه دولت ترامپ؛ او تهدیدی برای دموکراسی است
بیانیه مقاومت اسلامی: ادعای اشغال ارتفاعات علی‌الطاهر صحت ندارد
دبیرکل سازمان ملل: اجرای گزینشی قوانین، نظم جهانی را از بین می‌برد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه ایران با همتایان رومانی، مصر، امارات، پاکستان و انگلیس
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت امام جماعت مسجد ابوذر قرائت شد
پایان انتظار برای نیمکت تیم ملی هندبال؛ کلاییچ هدایت ایران را بر عهده گرفت
هشدار زرد هواشناسی برای اردبیل؛ رگبار و احتمال سیلاب از شنبه شب
موج گرمای بی‌سابقه اروپا قربانی گرفت؛ زندگی در چند کشور مختل شد
سخنگوی سپاه: تنگه هرمز سرزمین ایران است و هیچ ارتباطی با آمریکا ندارد
حمله دوباره اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا؛ تأسیسات برق آسیب دید
جایزه اورول 2026 به «رونویسی» و «فرار از کابل» رسید+ اسامی برندگان
تیم ملی ایران 2 - 3 ژاپن/واگذاری بازی به سامورایی ها
چه استان هایی فردا دیرتر از معمول کار خود را آغاز می کنند؟
اعتراف جان بولتون به نگهداری غیرقانونی اسناد محرمانه امنیتی
اختلافات خانوادگی به قتل جوانی ختم شد+ جزئیات حادثه
هشدار تهران به شورای همکاری خلیج فارس؛ ثبات منطقه را قربانی نکنید
پاسخ تند مشاور رهبر انقلاب به شورای همکاری خلیج فارس
استاندارد یورو 6 کافی نیست؛ خودروهای داخلی همچنان پرمصرف‌اند
ترامپ مدعی نقض آتش بس شد
ادعای بلومبرگ درباره پیام عمان به اروپا؛ آینده تنگه هرمز تغییر کرده است
نیروی هوافضای سپاه پیام منتسب به فرمانده خود را تکذیب کرد
ساخت راه‌آهن هرات–مزارشریف با اجرای ایران آغاز شد
سازمان جهانی دریانوردی عملیات تخلیه کشتی‌ها را متوقف کرد
العربیه: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سوئیس برگزار می‌شود
فروش بلیت پرواز مستقیم تهران–دبی آغاز شد
حمله خرس به شهروند مراغه‌ای در دامنه سهند+ جزئیات حادثه
60 درصد آمریکایی‌ها حمله نظامی به ایران را بی‌فایده می‌دانند
تبادل 160 اسیر میان روسیه و اوکراین با میانجیگری امارات