×
فرهنگی
شناسه خبر : 181106
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/04/18 ساعت 19:46
پخش سریال «طوبی» بعد از اتمام سریال «فراری»

پخش سریال «طوبی» بعد از اتمام سریال «فراری»

چرا سریال ویژه محرم و صفر به نام «طوبی» به آنتن نرسید؟ پیگیری‌ها از تلویزیون نشان می‌دهد سریال «فراری» که از شبکه یک در حال پخش است پس از پایانِ آن، مجموعه تلویزیونی «طوبی» به آنتن شبکه یک سیما خواهد رسید.

نورنیوز-گروه فرهنگی: این شب‌ها تلویزیون سریال «مختارنامه» را بازپخش می‌کند و از فصل جدید «سرزمین مادری» به مناسبت ایام محرم رونمایی کرد و سریال ویژه محرمی‌اش را به زودی راهی آنتن شبکه یک می‌کند.
 یکی از خلأهایی که در چند سال اخیر مورد نقد کارشناسان بوده، عدم توجه به ساخت سریال‌های مناسبتی بوده است، خصوصاً در ایام محرم و صفر که جای خالی سریالی متناسب، احساس می‌شود. هر سال یکی از انتقاداتی که به تلویزیون وارد شده، فقدان سریال ویژه محرمی بوده که مهدی نقویان رئیس مرکز سیمافیلم در جریان معرفی چند سریال جدید که فیلمنامه‌شان آماده شده از ساخت سریالی به نام «طوبی» ویژه ایام محرم و صفر خبر داد.

این سریال در جریان فیلمبرداری قرار گرفت و روزهای ابتدایی‌اش خبرها از شهرک غزالی به گوش می‌رسید. رفته رفته نام بازیگران و چند عکس ویژه از جریان فیلمبرداری هم در فضای‌مجازی دست به دست شد. اما هنوز خبری از این سریال در آنتن سیما نیست. چرا که سریال «فراری» یک روز بعد از دور دومِ انتخابات به آنتن رسید و جایگزین سریال «رخنه» شد. سریالی که با نگاه به سبک زندگی شهدای مدافع حرم و در ژانر اجتماعی به آنتن آمده و چند قسمتی از پخش آن می‌گذرد.

هدایت هاشمی، نسرین بابایی، حسین رفیعی، شهرام قائدی، علی زرمهری، شهین تسلیمی، جواد خواجوی، شهروز آقایی پور، مجید پتکی، افشین آقایی، حسین اجاقلو (بازیگر نوجوان)، زین العابدین تقی‌پور از جمله بازیگرانی هستند که در این سریال حضور دارند.

از طرفی دیگر نوستالژی فراموش‌نشدنی‌ای که اگر پخش نشود مورد انتقاد قرار می‌گیرد، «مختارنامه» از همان شبِ اول محرم پخش خود را در شبکه آی‌فیلم آغاز کرد. «شب دهم» حسن فتحی هم با یک شب دیرتر از اثر داود میرباقری به آنتن آمد. در این راستا شبکه سه سیما هم همزمان با ایام محرم از فصل جدید «سرزمین مادری» که مدت‌ها مخاطبان منتظرِ آن بودند رونمایی کرد. 

در این میان برخی این پرسش را با انتشار خبرهایی عنوان کردند که چرا سریال ویژه محرم و صفر به نام «طوبی» به آنتن نرسید؟ پیگیری‌ها از تلویزیون نشان می‌دهد سریال «فراری» که از شبکه یک در حال پخش است پس از پایانِ آن، مجموعه تلویزیونی «طوبی» به آنتن شبکه یک سیما خواهد رسید.

سیدحسین امیرجهانی فیلمنامه «طوبی» را نوشته است که سابقه نگارش «نجلا» را در کارنامه خود دارد، سریالی که اولین بار ماجرای اربعین سرخ را به شبکه سه آورد. او نگارش فیلمنامه سریال‌های پدر، حکایت‌های کمال، بر سر دوراهی، چرخ‌ و فلک و پیکسل را در کارنامه کاری خود دارد.

اما کارگردانی این مجموعه تلویزیونی به یک سریال‌ساز کهنه‌کار سپرده شد. سعید سلطانی یکی از کارگردانان پرکار تلویزیون در دهه 70، 80 و 90 است که بیشتر با سریال‌های «پس از باران» و اثر چند فصلی «ستایش» شناخته می‌شود. او این سریال را در شهرک غزالی جلوی دوربین برد و کنار بازیگران شناخته‌شده‌ از هنرمندان مستعدِ‌ جوان هم بهره می‌برد.

نکته قابل توجه همکاری دوباره سعید سلطانی با داریوش ارجمند است که در چند فصل «ستایش» نقش محوری را به‌عهده داشت و پیش از این در سریال «یاور» دیگر اثر این کارگردان نیز حضور داشت. او البته این روزها نقش هانی‌بن عروه را در «نامیرا»ی شهریار بحرانی هم بازی می‌کند که احتمالاً در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد.

نقش محوری و یا به‌عبارتی بازیگر اصلی سریال «طوبی» امین زندگانی است، بازیگری که سال گذشته نقش اول سریال «حبیب» را بازی می‌کرد که تولید مشترک ایران و سوریه بود و به‌تازگی نمایش «هفت‌خان اسفندیار» را روی صحنه تئاتر داشت.

نام فریبا متخصص هم در فهرست بازیگران سریال «طوبی» دیده می‌‎شود که از بازیگران پرکار تلویزیون به‌شمار می‌رود که سریال‌های «بازپرس» و «محرمانه» را روی آنتن داشت و اغلب در رادیو فعال‌تر است. همچنین «هومن برق‌نورد» که با سریال «زیرخاکی» و «رحیل» در آنتن شبکه یک و سه سیما ظاهر شد. او در حالی جلوی دوربین سعید سلطانی حاضر شده که اولین تجربه همکاری او با این کارگردان کهنه‌کار محسوب می‌شود.

 یکی دیگر از بازیگران اصلی این سریال، شبنم قربانی است که در ایام جشنواره فیلم فجر توانست با فیلم «مجنون» برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن را شود. او در این فیلم سینمایی که به کارگردانی مهدی شامحمدی ساخته شد نقش همسر شهید زین الدین را در کنار سجاد بابایی بازیگر این نقش ایفا کرد و توانست برنده سیمرغ بلورین شود.

بازیگران دیگری هم به‌تناسب فیلمنامه و پلان‌های جدید وارد داستان شده‌اند و این عاشقانه تاریخی را شکل می‌دهند. احتمالاً این سریال 40 یا 50 قسمتی باشد.

پیگیری‌ها نشان می‌دهد این سریال بیگ‌پروداکشن 40 سال دوره تاریخی از اوایل دهه 1350 تا 1390 را روایت می‌کند و یک قصه عاشقانه‌ای را در دل این تاریخ روایت می‌کند، میانِ این روایت‌ها البته موضوع خانواده اهمیت بسزایی دارد و بخش پیاده‌روی اربعین آن بخش مهم داستان به‌شمار می‌رود. 

گفته می‌شود «طوبی» کاری است که با یک نگاه جدید و منطقه‌ای، پیش می‌رود تا جایی که نهایتاً یک پروژه بین‌المللی از آب درآید که بتوان آن را به کشورهای منطقه هم ارائه کرد.

سیدحامد حسینی تهیه‌کننده شناخته‌شده هم در مقام تهیه‌کننده این سریال حضور دارد.

در کنار بازگشت «از سرگذشت»، «با حسین حرف بزن» و «مجلس واقعه» به شبکه نسیم اما فصل جدید «حسینیه معلی» نگاه همگان را به خودش جذب کرده و شکل جدیدی از برنامه‌سازی مناسبتی را وارد تلویزیون کرده است. در این فصل، نجم‌الدین شریعتی اجرای برنامه را برعهده دارد ولی با تغییراتی که در میز ذاکران (مداحان) اتفاق افتاده است برای نخستین بار محمدرضا طاهری در سری جدید حاضر شد.

همچنین سیدرضا نریمانی و نزار قطری از فصل گذشته در «حسینیه معلی» ماندگار شدند و مهدی رسولی پس از یک فصل غیبت دوباره به این برنامه برگشت. حجت‌الاسلام مصطفی کرمی هم پس از یک تجربه حضور در «حسینیه معلی» یک بار دیگر در ایام محرم کنار دیگر مداحان کارشناس در میز ذاکران حضور پیدا کرد. 

به نظر می‌رسد با تغییر رویه ساخت آثار نمایشی شتاب‌زده برای ایام مناسبتی همچون محرم، تمرکز بر روی برنامه‌های نوآورانه در حوزه موضوعات دینی و مذهبی همچون «حسینیه معلی» یا «مجلس واقعه» و حتی «از سرگذشت» اتفاق بهتری روی آنتن افتاده است. هرچند هنوز این نکته وجود دارد تلویزیون به «مختارنامه‌‌»های جدیدی نیاز دارد که مخاطب را با اتفاقات واقعی و حقیقی واقعه کربلا و داستان‌های تاریخی مذهبی روبرو کند. خصوصاً با تحریفاتی که گاهی ایجاد می‌شود و این نسل بیش از هرچیزی به حقایقی نیاز دارد که متأسفانه این موضوع مغفول مانده و سال‌ها طول می‌کشد تا سریالی همچون «سلمان فارسی» یا حتی «موسی(ع)» آماده شود.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران حمله تروریستی پهپادی در خاک تاجیکستان را محکوم کرد
تشکیل جلسه کارگروه اضطرار آلودگی/مدارس و دانشگاه‌ها فردا شنبه غیرحضوری، ادارات دورکار شدند
اوکراین در آستانه یک کودتای نظامی
«مجنون» رکورددار فروش در سینمای دفاع مقدس ایران شد
وحشت صهیونیست‌ها به دنبال حمله سایبری
دستخط رهبر معظم انقلاب برای نوه شهید حاجی‌زاده+تصویر
جزئیات واریز یارانه آذر 1404
نمایش یادگاری‌های تختی / فرصتی بی‌نظیر برای علاقمندان در تهران!
تعطیلی مدارس بر اساس سه شاخص کلیدی
وضعیت بحرانی تصادفات خودروهای داخلی / ضرورت ایجاد مرکز تست ایمنی
هشدار در سمنان ؛ 8 بیمار به دلیل آنفلوآنزا و کووید در ICU بستری شدند!
حوادث رانندگی در پایتخت؛ چهار کشته در هفت روز گذشته
درخواست‌های مهم ابوترابی از رئیس‌جمهور درباره آلودگی هوا و خودروسازان
جزییات جدید از اجرای مرحله پنجم طرح کالابرگ الکترونیکی اعلام شد/زمان و دهک های مشمول
توسعه ناوگان حمل‌ونقل تهران؛ نیاز به 10 هزار اتوبوس برای کاهش آلودگی
عراقچی: در جنگ 12 روزه نیروهای مسلح ما از حق دفاع مشروع خود استفاده کردند
هیئت ایرانی در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی 2026 شرکت نخواهد کرد +فیلم
حذف «اخراج موقت» دانش آموز و افزایش اختیارات مدرسه
پوتین هفته آینده به هند می‌رود
ارتش لبنان ادعای صهیونیست‌ها علیه حزب‌الله را رد کرد
پزشکیان: از حمایت رهبری انقلاب سپاسگزارم/مسیر پیشرفت را با همراهی مردم دنبال می‌کنیم
بیانیه چین درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
مقامات کُرد عراق از آمریکا درخواست دریافت سامانه پدافند هوایی کردند
امضای یادداشت تفاهم میان ایران و مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ
ترامپ: مهاجرت از کشورهای جهان سوم متوقف می شود
هشدار روزنامه الریاض نسبت به استراتژی خصمانه تل‌آویو در لبنان
69 کشته و 59 مفقود در حادثه سیلاب‌ سوماترای اندونزی
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + چهار حریف تازه برای ایران
تحویل پیام‌های وزیر خارجه ایران به وزیران خارجه نیجر و مالی
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
شمس آذر_ پرسپولیس ؛ اوسمار به دنبال پیروزی پیش از دربی
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
دیپلمات روس: ناتو و اروپا برای جنگ بزرگ با روسیه آماده‌اند
تهران آلوده‌ترین شهر جهان؛ نمی‌توانیم نفس بکشیم
وفاداری به هنر ملی، درخشش در هنر جهانی
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
X
آگهی تبلیغاتی