×
اقتصادی
شناسه خبر : 181063
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/04/18 ساعت 16:31
رونق به معاملات مسکن برگشت

رونق به معاملات مسکن برگشت

تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمت مسکن نشان می دهد که در خرداد‌ماه سال 1403، تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به 9/3 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 20.6 درصد کاهش و 14.1 درصد افزایش یافته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران حاکی از افزایش ۱۴.۱ درصدی تعداد آپارتمان های معامله شده در تهران در خرداد ماه سال ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال گذشته است.
 تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از تغییرات قیمت مسکن نشان می دهد که در خرداد‌ماه سال 1403، تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به 9/3 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 20.6 درصد کاهش و 14.1 درصد افزایش یافته است. 

همچنین در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 859.1 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.4 و 9.7 درصد افزایش نشان می‌دهد.

گفتنی است، نرخ رشد نقطه به نقطه مسکن در تهران خرداد ماه امسال در حالی 9.7 درصد بوده که نرخ رشد قیمت‌ها در خرداد سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن در 1401، 98.7 درصد بوده است.

در میان مناطق 22 گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل 1609.5 میلیون ریال به منقطه یک و کمترین آن با 445.2 میلیون ریال به منطقه 19 تعلق داشته است.

 بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در خردادماه امسال در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 27.6 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند.

بنابراین از مجموع 3782 واحد مسکونی معامله شده واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 27.6 درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. سهم مذکور در مقایسه با خردادماه سال قبل حدود 1.1 واحد درصد کاهش یافته است.

توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در خردادماه سال 1403 حاکی از آن است که از میان مناطق 22 گانه شهرتهران، منطقه 5 با سهم 13.5 درصد از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق 4،2،10 در رتبه های بعدی قرار دارند.

همچنین بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و کل مناطق شهری در خردادماه سال 1403 به ترتیب نشان دهنده رشد 3.5 و 3.8 درصدی شاخص های مزبور نسبت به ماه قبل می باشد.

رشد نقطه به نقطه شاخص مزبور در خردادماه سال جاری در شهر تهران و کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل 47 و 51.6 درصد می باشد.

گزارش «تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در خردادماه سال 1403» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی‌بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
روایت حماس از 195 روز آتش‌بس در غزه
افشای هویت و انگیزه عامل تیراندازی در مراسم کاخ سفید
جزئیات جدید از فرصت دوباره برای جاماندگان کالابرگ + زمان اعتبار کالابرگ
معاون وزیر جهادکشاورزی: افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ گرانفروشی نیست
تغییر معادلات بازار طلا در سایه بحران نفت
ادعای جدید آمریکا درباره توقیف کشتی ایرانی
هشدار هواشناسی درباره افت دما و بارش در زنجان
پروازهای تهران، نجف و مشهد فعال شد
هوای قابل قبول پایتخت در ششمین روز اردیبهشت
معاریو: جنگ با ایران میلیاردها دلار برای آمریکا هزینه داشت
اژه‌ای: اتحاد ملی سد شکست‌ناپذیر مقابل دشمن است
«نشست تهران»؛ دیپلماسی جهانی تنگه هرمز
انتقاد سناتور دموکرات از دولت ترامپ به دلیل گرانی سوخت
روانپریشی که دنیا را تهدید می‌کند
مهلت ثبت درخواست بیمه بیکاری تمدید شد
مداردیپلماسی | آیا بحران ایران و آمریکا وارد فاز نهایی شده است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ جدول
سفر‌های دیپلماتیک عراقچی
تغییر نگاه نسل Z به سیاست خارجی آمریکا
تغییرات راهبردی فوری جنگ
اضافه‌وزن در 17 تا 29 سالگی خطرناک‌تر از میانسالی است
پیش یینی جنجالی سخنگوی کاخ سفید از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ
حسن عجمی طلایی شد؛ آغاز درخشان کاروان ایران در سانیا 2026
پایان پرونده تروریست آموزش‌دیده؛ اجرای حکم اعدام عامر رامش در بامداد امروز
دستکاری ژنتیکی سلول‌های بنیادی؛ جهشی تازه در مسیر پزشکی بازساختی
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ + فیلم تیراندازی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 6 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر