×
سیاسی
شناسه خبر : 180894
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/04/17 ساعت 14:01
همه با هم

مسعود رضایی*

همه با هم

وقت آن است که بعد از یک انتخابات پرشور، ما مردم ایران، همه با هم، به سمت قله پیشرفت و تعالی حرکت کنیم که راه چندانی برای رسیدن به آن در پیش رو نداریم.

نورنیوز - گروه سیاسی: چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران با حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رأی در پانزدهمین روز از تیرماه، به انجام رسید و آقای دکتر مسعود پزشکیان با کسب اکثریت آرا، عهده‌دار این مسئولیت خطیر شد.در این حال رهبر معظم انقلاب با صدور پیامی ضمن تبریک به رئیس‌جمهور منتخب، نکاتی را متذکر شده‌اند که جا دارد در حد مقدور این نوشتار به آنها پرداخته شود.


برگزاری انتخابات در مدت کوتاه قانونی: با توجه به شهادت آقای رئیسی و لزوم تعیین رئیس‌جمهور جدید طی حداکثر ۵۰ روز، تمامی امکانات کشور برای انجام این وظیفه قانونی بسیج گردید و اگرچه انتخابات به دور دوم نیز کشیده شد، با سعی و تلاش فراوان مسئولان، روند برگزاری انتخابات به‌گونه‌ای پیش رفت که در مدت زمان قانونی، رئیس‌جمهور جدید قادر به شروع کار باشد. این مسأله حاکی از عزم جدی رهبری بر رعایت قانون در کشور به‌ویژه برای تضمین جمهوریت نظام و جلوگیری از تأخیر حتی یک‌روزه در این امر خطیر است.
 به یاد داریم هنگامی که تعلل‌هایی از سوی دولت وقت در برگزاری انتخابات مجلس هفتم به چشم خورد، رهبری با تأکید بر انجام به‌موقع انتخابات در زمان مقرر قانونی، از بروز خلل در این زمینه که می‌توانست در دوره‌های بعدی نیز به بهانه‌های گوناگون تکرار شود و حتی به یک رویه مبدل گردد و جمهوریت نظام را خدشه‌دار سازد، جلوگیری به عمل آوردند. این بدان معناست که تعطیلی حتی یک روزه جمهوریت نیز ممنوع!

انتخابات آزاد و شفاف: حضور نمایندگان از طیف‌های مختلف فکری و با رویکردها و راه‌حل‌های متفاوت، یک انتخابات واقعی را در ایران رقم زد و به‌ویژه فراهم‌آمدن فرصت برای کاندیداها به منظور طرح دیدگاه‌های خود از طریق رسانه‌ملی بدون هیچ‌گونه محدودیت و همچنین حضور در میان هواداران خود در شهرها و مناطق مختلف کشور، فضای بسیار مناسبی را برای مردم به‌وجود آورد تا بتوانند آزادانه و آگاهانه دست به انتخاب بزنند و یکی را از آن میان برگزینند. از طرفی، تمامی مراحل انتخابات به صورتی کاملا شفاف در پیش روی مردم و به‌ویژه ناظران و نمایندگان کاندیداها در جریان بود تا مبادا شبهه و شائبه‌ای در این زمینه برای کسی به وجود آید.

امانت کامل: بی‌تردید یکی از اصول تردیدناپذیر و مستحکم در نظام جمهوری اسلامی از همان ابتدای تأسیس تاکنون، صیانت از رأی مردم به‌عنوان حق‌الناس بوده و هست و این یکی از بزرگ‌ترین افتخارات نظام محسوب می‌شود.این در حالی است که البته بعضا کسانی از سر غفلت یا خودخواهی، اتهاماتی را در مقاطعی به نظام وارد ساخته‌اند اما وجدان عمومی جامعه طی ده‌ها بار برگزاری انتخابات که به جابه‌جایی قدرت در بین گروه‌ها و افراد مختلف انجامیده است، به‌خوبی از این حقیقت آگاه است که امانت‌داری در انتخابات، خط قرمز نظام و رهبری محسوب می‌شود و هیچ‌گاه به هیچ دلیل و بهانه‌ای از آن تخطی نشده و نخواهد شد.

احساس مسئولیت مردم در قبال غوغای تحریم انتخابات: به یقین می‌توان گفت که انتخابات در ایران از یک لحاظ منحصر به‌فرد است و آن حجم تبلیغات منفی‌ای است که دشمنان ما در قبال آن به راه می‌اندازند. این حجم گسترده از جنگ روانی با صرف هزینه‌های کلان برای جلوگیری از حضور مردم در عرصه انتخابات را بی‌تردید در مورد هیچ کشور دیگری نمی‌توان مشاهده کرد؛ بنابراین هنگامی که میزان مشارکت در انتخابات در ایران و یک کشور دیگر با هم مقایسه می‌شوند، جا دارد این عملیات گسترده تخریبی و تحریمی نیز به‌عنوان یک عامل مهم دراین زمینه مد نظر قرار داشته باشد. با این همه مردم ایران با حضور درپای صندوق‌های رأی، امید طراحان و حامیان و مجریان این‌گونه تحریم‌ها را زائل ساختند وآنهارابه هذیان‌گویی‌های بعد ازیک ضربه سهمگین واداشتند.

همکاری و نیک‌اندیشی برای پیشرفت و عزت ایران: اگرچه ذات و ماهیت انتخابات همواره با رقابت و چالش همراه است که گاه حتی به برخی تندروی‌ها نیز کشیده می‌شود اما بلافاصله بعد از انتخاب رئیس‌جمهور، رقابت‌ها باید به رفاقت و همکاری و مودت و خیرخواهی برای آینده کشور تبدیل شود و همه برای پیشرفت و عزت ایران عزیز کوشش کنند. این به معنای بسته‌شدن باب نقد و انتقاد نیست. اتفاقا نقدهای سازنده و انتقادهای عالمانه و خیرخواهانه، نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد دولت مستقر ایفا می‌کند و مبادا روزی که سکوت جایگزین چنین نقد و انتقادهایی شود.

ادامه‌ راه شهیدرئیسی وبهره‌بردن ازظرفیت‌های فراوان کشور:طبیعی‌است که هرکاندیدایی پس‌ازرسیدن به جایگاه ریاست‌جمهوری، برنامه‌های خاص خود را دارد و برای تحقق آنها می‌کوشد اما آنچه مسلم و ضروری است، بهره‌بردن از ظرفیت‌های فراوان کشور به‌ویژه منابع انسانی جوان و انقلابی و مؤمن در مسیر تحقق برنامه‌ها و آسایش مردم و پیشرفت کشور است. منش و بینش شهید رئیسی نیز همواره بر این اصل استوار بود و در عین تلاش برای گسترش روابط بین‌الملل و استفاده از ظرفیت تعاملات جهانی اما همواره نگاهش به داخل بود و هیچ‌گاه از ظرفیت‌های فراوان کشور و بهره‌بردن از منابع انسانی جوان و انقلابی و مؤمن غافل نبود. بدون شک ادامه این راه و حرکت در این مسیر، توقع همه مردم از رئیس‌جمهور منتخب است و آحاد ملت انتظار دارند تا دکتر مسعود پزشکیان، ضمن توجه ویژه به همکاری‌های بین‌المللی، حتی یک لحظه هم از ظرفیت‌های داخل کشور و منابع انسانی جوان و انقلابی و مومن و ادامه راه شهید رئیسی غافل نشود.

تبدیل رفتارهای رقابتی به هنجارهای رفاقتی: اگرچه ممکن است سمت و سوی این توصیه بیشتر متوجه کاندیداهای ریاست‌جمهوری باشد اما از رویکرد اجتماعی و فراگیر این توصیه نیز نباید غافل شد. در طول رقابت‌های انتخاباتی، طبعا جامعه به دو بخش بزرگ طرفدار این یا آن کاندیدا تبدیل می‌شود. چه‌بسا که حتی در درون یک خانواده نیز چنین اتفاقی روی دهد. 

این همه نه‌تنها هیچ عیب و ایرادی ندارد، بلکه جزو ذات یک انتخابات آزاد به‌شمار می‌رود. اشکال و ایراد آنجاست که این رفتارهای رقابتی در دوران بعد از انتخابات نیز در سطح جامعه امتداد یابد و زمینه‌ای را برای افتراق و اختلاف و تنش فراهم آورد که در این صورت یقینا دشمنان ملت ایران، از این موقعیت بهره‌های خاص خود را خواهند برد. در فرهنگ اسلامی ما مردم ایران، مودت و برادری و رفاقت با یکدیگر، یک اصل اصیل و بسیار ریشه‌دار است و همین امر است که ملت بزرگ ایران را در طول تاریخ در مقابل دشمنانش، متحد و یکپارچه نگاه داشته و حسرت شکست و تجزیه ما را بر دل آنها نهاده است. اینک وقت آن است که بعد از یک انتخابات پرشور، ما مردم ایران، همه با هم، به سمت قله پیشرفت و تعالی حرکت کنیم که راه چندانی برای رسیدن به آن در پیش رو نداریم. ان‌شاءا... .

* تحلیلگر مسائل سیاسی


روزنامه جام جم
نظرات

آخرین اخبار
دامنه نوسان بورس تغییر می‌کند؟ پاسخ مدیرعامل بورس تهران
وزیر نیرو زمان پایان قطعی برق در بخش خانگی را اعلام کرد
تاکید مسعود پزشکیان و امامعلی رحمان بر توسعه و تعمیق مناسبات
قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 10 شهریور؛ جدول خاموشی رشت اعلام شد
مومنی: سفر پزشکیان به قرقیزستان در مسائل مرزی و امنیتی مؤثر است
هدف دشمن ناامیدسازی جامعه است؛ تاب‌آوری اجتماعی در دستور کار دولت
کلاس‌های دانشجویان کارشناسی و کاردانی دانشگاه هرمزگان مجازی شد+جزئیات
فشار جنگ بر اقتصاد عربستان؛ مذاکره بر سر وام 8 میلیارد دلاری
بازدید فرمانده پدافند هوایی از نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه خاتم
هشدار درباره شکست کیف پول شهروندی؛ یارانه‌ها و کالابرگ باید یکجا تجمیع شوند
هاشمی: بیش از 500 سایت ارتباطی در جنگ آسیب دید اما ارتباطات ایران خاموش نشد
موتورسیکلت‌های قاچاق 4.5 میلیارد تومانی در اصفهان توقیف شد
اسرائیل علیه اروپا؛ چرا اشغالگر متحدانش را شوراند؟
نورنما | طوفان در ایالت لوئیزیانا تریلی 18 چرخ را واژگون کرد
ترخیص خودروهای وارداتی از سر گرفته شد؛ واردکنندگان تا چه روزی مهلت دارند؟
تحرک تازه پکن در آسیای مرکزی؛ شی جین‌پینگ با جپاروف توافق‌های راهبردی امضا کرد
تازه‌ترین اقدام حفاظت محیط زیست درباره یوزپلنگ آسیایی
حمله تند سیاستمدار فرانسوی به دولت ماکرون پس از انتشار یک ویدئو
ترافیک سنگین در جاده چالوس؛ مسیر شمال به جنوب از ساعت 16 ممنوع شد
آخرین قیمت نقره امروز 9 شهریور 1405؛ نقره گران شد+جدول قیمت ها
انتقاد تند لیبرمن از نتانیاهو
بازار تازه برای دسترنج زنان عشایر؛ فروش آنلاین صنایع دستی کلید خورد
جزئیات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ‌ اعلام شد؛ تسویه بیش از 31 هزار پرونده
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 9 شهریور 1405
پیام قاطع یحیی سریع خطاب به ابوعبیده: صدایت هنوز دشمن اسرائیلی را آشفته می‌کند
تعداد شهدا و مجروحان حمله آمریکای متجاوز به لارک اعلام شد
بورس امروز دوشنبه 9 شهریور 1405؛ شاخص کل به 6.5 میلیون واحد رسید
قدیمی‌ترین سینمای رشت تعطیل شد؛ ماجرا چیست؟
حمایت 250 میلیون تومانی از دانشجویان پزشکی و داروسازی؛ 451 نخبه جذب دانشگاه‌ها شدند
ایران 2 - فلسطین 1؛ شروع موفق جوانان ایران در مقدماتی جام ملت‌های آسیا
ایران و قرقیزستان به دنبال توسعه و تعمیق مناسبات
قیمت مرغ امروز دوشنبه 9 شهریور 1405 + جدول قیمت انواع مرغ
برنامه قطعی برق گلستان فردا سه‌شنبه 10 شهریور 1405؛ برق گرگان چه ساعتی قطع می‌شود؟
قیمت معاینه فنی خودرو 1405 اعلام شد
بلیت پنج میلیون تومانی تئاتر «نوید محمدزاده» جنجالی شد
واژگونی اتوبوس در جاده سبزوار ـ نیشابور؛ آخرین جزئیات از مجروحان و فوتی ها
نخست‌وزیر هند: خواهان گسترش و تنوع‌بخشی به سبد تجاری ایران و هند هستیم
آدم‌ربایی سه میلیارد تومانی در پونک؛ گروگان با نقشه پلیس آزاد شد
زلزله شرق تهران زنگ خطر بافت‌های فرسوده را به صدا درآورد
قدرت‌نمایی با سلاح در اینستاگرام؛ متهم سابقه‌دار دستگیر شد
گازوئیل در مسیر آتش؛ وقتی جنگ مرز ندارد
اژه‌ای:در برابر آمریکا کوتاه نمی‌آییم؛ پاسخ بعدی قاطع‌تر خواهد بود
داور داربی 107 مشخص شد
آزمون استخدامی معلولان آبان‌ماه برگزار می‌شود
سفر هوایی عتبات متوقف شد؛ دلیل چیست؟
هند، دیدار مودی با پزشکیان را سازنده و پربار خواند
خبر خوش دانشگاه تهران برای رتبه‌های برتر کنکور؛ ماهی 20 میلیون تومان بگیرید
پل B1 کرج پس از حمله چه سرنوشتی پیدا کرد؟ رقم بازسازی اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 9 شهریور 1405؛سکه امامی 218 میلیون تومان شد+جدول قیمت ها
حمله به لارک چگونه پارادوکس ترامپ در جنگ با ایران را آشکار کرد؟