×
سیاسی
شناسه خبر : 180868
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/04/17 ساعت 11:17
شهید رئیسی، الگوی مدیریتی برای دولت‌ها و مسئولان

رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای هیأت دولت سیزدهم تبیین کردند:

شهید رئیسی، الگوی مدیریتی برای دولت‌ها و مسئولان

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار که آخرین دیدار اعضای دولت سیزدهم بود، دولت سیزدهم را دولت «کار و امید و حرکت» برشمردند و گفتند: شهید رئیسی واقعاً امیدوار و به حق، به آینده خوش‌بین بود و تصمیم قاطع داشت که به اهداف ترسیم شده برسد.

نورنیوز-گروه سیاسی : رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار آقای مخبر سرپرست ریاست جمهوری و اعضای هیأت دولت سیزدهم، تلاش بی‌وقفه برای حل مشکلات توده‌های مردم (نه خواص و ویژه‌خواران)، اعتقاد عمیق به توانایی‌های داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگی‌ناپذیری، مأیوس نشدن، رعایت تعامل و عزت‌مندی در سیاست خارجی، اهتمام به اجرای طرح‌های بزرگ، تواضع و بردباری و معنویت و ذکر و توسل را از ویژگی‌های برجسته فردی و کاری شهید رئیسی خواندند و تأکید کردند: رئیسی عزیز به عنوان یک الگو نشان داد می‌توان به عنوان رئیس جمهور یک کشور از مجموعه این خصوصیات فکری، قلبی و عملی برخوردار بود و آن را در عمل دنبال کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار که آخرین دیدار اعضای دولت سیزدهم بود،دولت سیزدهم را دولت «کار و امید و حرکت» برشمردند و گفتند: شهید رئیسی واقعاً امیدوار و به حق، به آینده خوش‌بین بود و تصمیم قاطع داشت که به اهداف ترسیم شده برسد.

ایشان در تبیین ویژگی‌های برجسته آقای رئیسی، مردمی بودن او را خصوصیتی بسیار مهم و الگویی حقیقی برای همه مسئولان خواندند و گفتند: رئیسی عزیز به مردم احترام می‌گذاشت و با حضور در میان مردم، حقایق و نیازها را لمس می‌کرد و حل مشکلات و تامین نیازهای توده‌های مردم را محور برنامه‌ها و اقدامات خود قرار می‌داد.

رهبر معظم انقلاب ویژگی «با مردم بودن» را خواست اسلام از مقامات و مسئولان خواندند و با استناد به فرمان امیرمومنان(ع) به مالک اشتر افزودند: حضرت امیر(ع) به مالک تاکید می‌کند محبوبترین کارها در چشم تو باید کاری باشد که رضایت و خشنودی توده‌های مردم را جلب کند؛ چرا که در همه عرصه‌ها از جمله مقابله با دشمنی و ایجاد وحدت، همین توده‌های مردم یار تو هستند نه خواص و ویژه‌خوارانی که توقعشان بالاست و فقط برای منافع خود کار می‌کنند و به همین علت با آن‌ها وحدتی در جامعه ایجاد نمی‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: همین حقایق و ویژگی‌ها را از توده‌های مردم در دفاع مقدس و دیگر عرصه‌ها دیده‌ایم و شهید رئیسی همین خط و روش امیرمومنان(ع) را دنبال می‌کرد که این نیز باید برای همه الگو باشد.

ایشان اعتقاد عمیق به توانایی‌های داخلی را دیگر خصوصیات برجسته شهید رئیسی خواندند و گفتند: در دوره‌های مختلف با مسئولان دراین‌‌باره صحبت کرده‌ایم، کسی هم مخالف نبود؛ اما انسان می‌فهمد که رئیسی از بُن دندان به ظرفیت‌ها و توانایی‌های داخلی برای حل مشکلات کشور اعتقاد داشت.

صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی و «پرهیز از بیان حرف‌های دوپهلو و یا ملاحظه خوش‌آمد دیگران» ، ویژگی دیگر رئیس جمهور شهید بود که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: رئیسی به آنچه با صراحت می‌گفت، در عمل نیز پایبند بود؛ مثلاً در اولین مصاحبه از او سوال کردند با فلان کشور ارتباط برقرار می‌کنید، پاسخ داد «خیر» و تا آخر هم به همین خط صریح و روشن پایبند بود.

خستگی ناپذیری از کار، یکی دیگر از ویژگی‌های شهید رئیسی بود که رهبر انقلاب از آن تمجید کردند. ایشان گفتند: من مکرر به رئیسی توصیه می‌کردم برای ادامه‌ی بدون مشکل فعالیت‌ها قدری استراحت کند اما او می‌گفت «از کار خسته نمی‌شوم» و واقعا هم خسته نمی‌شد و این ویژگی عملی، حقیقتا تعجب‌آور بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مأیوس نشدن شهید رئیسی از مشکلات و زخم ‌‌زبان‌ها افزودند: انسان غالباً از ناسپاسی یا انتقاد دیگران بدش می‌آید و دلسرد می‌شود اما رئیسی با وجودی که رنج می‌برد و گاهی هم به من شکایت می‌کرد، هیچگاه از این مسائل مأیوس و از پیگیری کارها دلسرد نمی‌شد.

رعایت همزمان تعامل و عزت‌مندی نیز از جمله خصوصیات برجسته آقای رئیسی بود که رهبرانقلاب به تبیین آن پرداختند.

ایشان گفتند: رئیسی به اصل ارتباط عقیده داشت و اهل تعامل بود اما از موضع عزت، نه آنچنان تند و دورکننده بحث می‌کرد که ارتباط قطع شود و نه بیهوده خود را دست پایین می‌گرفت و امتیاز می‌داد.

رهبر معظم  انقلاب افزودند: تعامل رئیس جمهور شهیدمان از موضع عزت با همه کشورهایی که امکان داشت و با اولویت همسایگان، باعث شد پس از شهادت او، چند نفر از سران برجسته جهان در پیام‌های تسلیت از رئیسی به عنوان یک چهره برجسته یاد کنند نه سیاستمدار عادی.

«اهتمام به اجرای طرح‌های بزرگ» از جمله انتقال آب دریا به شهرهای تشنه آب و «بردباری و صبوری و مدارا»، دو ویژگی عملی دیگر شهید رئیسی از دیدگاه رهبر انقلاب بود.

ایشان افزودند: رئیسی از اختلافات،‌ اوقاتش تلخ می‌شد اما با همه مدارا می‌کرد. در یک مورد هم که اختلافی جدی وجود داشت و ممکن بود دعوای بزرگی در کشور راه بیفتد، به ایشان گفتم مطلقا عکس‌العمل نشان ندهد؛ برایش سخت بود اما عکس‌العملی نشان نداد و مدارا کرد.

آخرین ویژگی برجسته شهید رئیسی که مورد تمجید رهبر انقلاب قرار گرفت، «معنویت و ذکر و دعا و توسل» رئیس جمهور سیزدهم بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع‌بندی این بخش از سخنان‌شان گفتند: این ویژگی‌ها برای تبیین یک الگو و ثبت در تاریخ بیان شد تا معلوم شود رئیس قوه مجریه می‌تواند مجموعه‌ای از فضائل فکری، قلبی و عملی داشته باشد و آنها را در عملکرد حاکمیتی و فردی خود دنبال کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر از اعضای هیأت دولت در همراهی و همکاری با آقای رئیسی، گفتند: اگر همکاری شما نبود، طبعاً این فعالیت‌ها امکان پذیر نمی‌شد.

رهبر معظم انقلاب با تشکر ویژه از آقای مخبر –هم بخاطر همراهی با دولت سه‌ساله شهید رئیسی و هم به علت اداره «انصافاً خوب» امور اجرایی کشور بعد از شهادت رئیس‌جمهور- گفتند: تا آخرین لحظه کاری به این فعالیت‌ها ادامه دهید که این نیز یک الگوست؛ البته طبعاً تشکیلات دولت تغییراتی خواهد کرد اما خدمات شما نه تنها در چارچوب عناوین و مدیریت‌های خاص بلکه در همه شرایط می‌تواند ادامه یابد.

رهبر معظم انقلاب در پایان سخنان‌شان بار دیگر از مردم و کار و تلاش مسئولان دولتی، وزارت کشور، رسانه ملی و نیروهای انتظامی و امنیتی برای برگزاری خوب و بدون حادثه انتخابات صمیمانه تشکر کردند و گفتند: در برخی کشورهای دنیا، انتخابات با دعوا و یقه‌گیری همراه است؛ در حالیکه در کشور ما انتخابات به بهترین وجه برگزار شد.

در ابتدای این دیدار آقای مخبر سرپرست ریاست جمهوری، درهم تنیدگی مدیریت و معنویت را از بزرگترین ویژگی‌های شهید رئیسی دانست و با اشاره به نگاه جامع و اولویت‌دار او در حل مسائل کشور، تکیه به توان داخلی، عدم احساس بن‌بست و یأس، تعامل کم‌نظیر با همه مسئولان و آحاد مردم و پرهیز جدی از حواشی را از دیگر خصوصیات برجسته رئیس جمهور شهید برشمرد.

آقای مخبر با اشاره به شرایط کشور در تابستان سال ۱۴۰۰، اقدام برای رفع «تورم بجامانده از دهه نود، بدهی سنگین دولت دوازدهم، کاهش سرمایه‌گذاری و رکود و شرطی‌شدن اقتصاد» را اولین برنامه‌ی دولت سیزدهم در آغاز کار خواند و با ارائه آمار مقایسه‌ای از عملکرد دولت شهید رئیسی با دولت پیش از خود در زمینه‌های چون « تورم تولیدکننده و مصرف‌کننده، نرخ رشد نقدینگی، نرخ رشد پایه پولی، رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، آبرسانی و تولید برق، رشد صنعت، احیای کارخانه‌ها، سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی، ترانزیت، یارانه نقدی، طرح‌های معیشتی و بیمه سلامت»، به فراهم شدن تمام ملزومات برای رشد اقتصادی در سال جاری اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی دولت سیزدهم برای رشد اقتصادی در سال جاری، ۸ درصد است که اگر همین روند ادامه یابد، تردیدی برای تحقق آن وجود ندارد.

سرپرست ریاست جمهوری در انتهای سخنانش با بیان اینکه کابینه شهید رئیسی تا روز آخر به خدمت به مردم ادامه می‌دهد، افزود: در این ایام نرخ ارز و بازار نیز ثبات داشت و با وجود فرصت کم برای برگزاری انتخابات، این کارزار سیاسی بدون هیچگونه مشکل و یا اعتراضی با موفقیت به پایان رسید.


پایگاه دفتر اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
نظرات

آخرین اخبار
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد