×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 180794
تاریخ انتشار : شنبه 1403/04/16 ساعت 18:02
چرا جهان از ریاست جمهوری ترامپ می‌ترسد؟

«سیدنی مورنینگ هرالد» بررسی کرد؛

چرا جهان از ریاست جمهوری ترامپ می‌ترسد؟

مناظره هفته گذشته ریاست جمهوری ایالات ‌متحده آمریکا باعث ترس بسیاری از متحدان سنتی و شرکای تجاری آمریکا شد؛ چراکه حضور و عملکرد ضعیف جو بایدن و نحوه بیان او، عملکرد چالش برانگیز دونالد ترامپ را تحت الشعاع قرار داد.

نورنیوز-رسانه‌های خارجی؛ احتمال دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ بسیار بیشتر از گذشته شد. این واقعیت برای متحدان آمریکا در اروپا و آسیا که جو بایدن روابط خود را با آنها بازسازی کرد، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای است. نمایش ضعیف بایدن نگرانی‌ها در داخل چین را هم افزایش خواهد داد.

جو بایدن با حفظ تعرفه‌های دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر واردات از چین، سیاست استراتژیک و ظریف‌تری را دنبال کرد. استراتژی «حیاط کوچک و حصار بلند» او در عین حال که به طور محدودتری بخش‌ها و فناوری‌های استراتژیک را هدف قرار داده است، تلاش می‌کند تا روابط پایدارتر و گفتگوی مستمر نسبت به رویکرد خام دونالد ترامپ را در زمینه تجارت و ژئوپلیتیک حفظ کند.

وعده دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه 60درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی از چین، در کنار 10درصد «تعرفه پایه جهانی» بر تمامی واردات از جاهای دیگر، هم برای  چین و هم متحدان سنتی آمریکا، نگران‌کننده خواهد بود.

جو بایدن روابط با اروپا را که به‌طور فزاینده‌ای همسو و در راستای رویکرد دولت او در تجارت با چین قرار می‌گیرد، ترمیم کرده است. حمایت ایالات‌متحده از ناتو، اوکراین و تحریم‌های مشترک اروپا و آمریکا علیه روسیه به بازگرداندن برخی اعتمادها کمک کرده است.

تعرفه‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چین، بررسی‌های این اتحادیه در مورد یارانه‌های توربین خورشیدی و بادی چین که ممکن است منجر به تعیین تعرفه‌ها شود و زبانی که مقامات اتحادیه اروپا برای توصیف سیاست‌های تجاری دولتی چین به کار می‌برند، به طور فزاینده‌ای با سیاست‌های دولت بایدن هماهنگ است.

اگر دونالد ترامپ دوباره قدرت را به دست گیرد، بر همه کالاهای صادراتی اروپا به آمریکا تعرفه وضع کند، دوباره به خروج از ناتو و سایر نهادهای بین‌المللی تهدید کند و ارائه کمک‌های خود به اوکراین را قطع کند، نگرش اروپا نسبت به آمریکا و چین ناگزیر پسرفت کرده و سیر قهقرایی در پیش می‌گیرد و فرصتی برای چین فراهم می‌کند که می‌تواند از آن بهره‌برداری کند.

این فرصت می‌تواند با موفقیت تظاهرات «مارین لوپن» در دور اول انتخابات فرانسه در آخر هفته افزایش یابد. سیاست‌های حزب راست افراطی بازتاب برخی از اولویت‌بندی‌های سیاست ترامپ درباره مسائل داخلی بر تعامل بین‌المللی و جهانی‌شدن است.

در قلب اتحادیه اروپا روابط بین فرانسه و آلمان بخش جدایی‌ناپذیر از سیاست گسترده اروپا را تشکیل می‌دهد. اختلاف نظرها در مورد رویکرد اوکراین، روسیه  و چین این پتانسیل را دارد که آنچه از آن به‌عنوان «موتور  اتحادیه اروپا« توصیف می‌شود، شکست دهد.

آلمان، با داشتن روابط قوی‌تر با اقتصاد پکن نسبت به بقیه اروپا، مورد هدف چین قرار خواهد گرفت. کشوری که قبلاً تلاش کرده است از اختلافات درون اروپا برای جلوگیری از تحریم‌های تجاری سوء‌استفاده کند.

با این که دونالد ترامپ دوباره متعهد شد که متحدان را وادار کند هزینه حضور نظامی آمریکا را بپردازند، این فقط اروپا نیست که دوباره ممکن است تنش‌ها در آن رو به افزایش رود.

متحدان کلیدی ایالات‌متحده در آسیا و اقیانوسیه مانند ژاپن و کره جنوبی نیز با همان تهدید مواجه خواهند شد که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم هزینه حضور نظامی ایالات‌ متحده یا خروج نیروها را پرداخت می‌کنند. علاوه بر تعرفه‌های پایه که همه اقتصادهای آسیایی خارج از چین با آن مواجه خواهند شد، خطر شکست اتحادهای نظامی و تجاری در منطقه، چین و کره شمالی را خوشحال می‌کند.

اعتقادات اقتصادی بی سوادانه ترامپ مبنی بر اینکه جنگ‌های تجاری خوب است و به‌راحتی می‌توان پیروز شد، به این معنی است که در صورت پیروزی او در انتخابات نوامبر، دور جدیدی از جنگ‌های تجاری اجتناب‌ناپذیر است.

سیاست های تجاری او نه ‌تنها به اقتصاد چین بلکه به اقتصاد جهانی آسیب می‌رساند و نرخ تورم را در ایالات ‌متحده و جاهای دیگر افزایش می‌دهد.

قبل از مناظره اخیر، نتیجه انتخابات آمریکا سخت به نظر می‌رسید و بایدن شانس واقعی برای حفظ ریاست جمهوری را داشت. پس از پنج‌شنبه، بقیه جهان باید تهدید دونالد ترامپ  و دولتی را که مصمم‌تر و آماده‌تر از سال 2016 برای تغییر ماهیت روابط آمریکا با بقیه جهان است، جدی‌تر بگیرند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزئیات تازه از مرگ دانش‌آموز شیرازی/مدرسه هیچ اقدام تنبیهی انجام نداده است
مرگ دو عمانی ارتباطی با آب معدنی ایرانی ندارد
برد آسان پسران زیر 18 سال والیبال در بازی‌های آسیایی
دیدار پاپ با قربانیان سوءاستفاده جنسی کلیسای کاتولیک
چرا کشورها از اعزام نیروی حافظ صلح به غزه می‌ترسند؟
سپاهان(0) - الهلال (0)| نبردی جذاب در نقش جهان
آغاز صدور ویزای کارگری برای اتباع افغانستانی
پیشنهادهای تازۀ ایران به یونسکو
معاون ترامپ وارد سرزمین‌های اشغالی شد
پاسخ منفی ژاپن به درخواست ترامپ برای قطع واردات نفت و گاز از روسیه
کرملین: هنوز تاریخ دیدار پوتین و ترامپ مشخص نشده است
قیمت گوشت های وارداتی اعلام شد+ جدول قیمت ها
دیدار نماینده ویژه پوتین با لاریجانی
دستگیری دو تبعه خارجی متهم به قتل در ایران
لهستان و بازی غیر شرافتمندانه ایران هراسی
قیمت سکه و طلا امروز 29 مهر 1404 +جدول قیمتها
ساپینتو: بازی فردا برای ما حکم فینال را دارد
تعارض در رفتار خودروسازان باید شفاف‌سازی شود
خبر مهم اژه ای در مورد وضعیت بانک آینده
جزئیات جدید سرقت بزرگ از موزه لوور+مالک تلگرام مشتری جدید طلاهای سرقتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 مهر 1404
امیر قطر: نوار غزه بخش جدایی‌ناپذیر فلسطین است
سایپا باز هم قیمت محصولاتش را افزایش می‌دهد
آغاز فعالیت دادگاه‌های خانواده با تعیین قضات مشاور زن
مهلت ثبت معافیت تحصیلی برای مشمولان کنکور 1403 تا پایان مهرماه
رژیم صهیونیستی مانع ورود کمک‌های انسانی به غزه می شود
سارکوزی برای اجرای حکم 5 سال زندان وارد پاریس شد
مهدیه اسفندیاری در کانال تبادل قرار گرفت
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(106) « بندرسیراف»
سازمان ملل خواستار احیای مذاکرات هسته‌ای ایران شد
کاهش تنش با تبادل پیام
دیدار پوتین و ترامپ در بوداپست به تعویق افتاد
بازندگان خاموش و برندگان طلایی اقتصاد ایران
جزئیات تازه از پرونده تجاوز و آدم‌ربایی بازیگر و فوتبالیست مشهور + اطلاعیه پلیس
کولیوند برای چهار سال دیگر در ریاست جمعیت هلال‌احمر ابقا شد
لاریجانی:پس از فعال شدن مکانیسم ماشه، ما توافق قاهره را نامعتبر می‌دانیم
تماشاخانه شرم‌الشیخ؟!
درخواست مصر برای پایبندی اسرائیل و حماس به آتش‌بس
سرنوشت جنگ روسیه علیه اوکراین و تصمیمات خلق‌الساعه ترامپ
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه‌شنبه 29 مهر1404+ جدول
شایعه سکته مغزی تتلو تکذیب شد
وزیر صهیونیست: جسد یحیی السنوار را بسوزانید
صف تخصیص ارز برای فعالان اقتصادی به یک دغدغه جدی تبدیل شده است+فیلم
چمران: تاکسی‌های پلاک شهرستان نمی‌توانند در تهران فعالیت کنند
تیم ملی فوتبال بانوان ایران امروز به مصاف هند می‌رود
اخراج 16 هزار کارمند نستله در پی تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی
سفر معاون ترامپ به نوار غزه به دلایل امنیتی لغو شد
«سانائه تاکایچی» اولین زن نخست‌وزیر در تاریخ ژاپن شد
نه به پادشاهی!
سرماخوردگی تا 8 بار در سال برای کودکان طبیعی است
X
آگهی تبلیغاتی