×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 180794
تاریخ انتشار : شنبه 1403/04/16 ساعت 18:02
چرا جهان از ریاست جمهوری ترامپ می‌ترسد؟

«سیدنی مورنینگ هرالد» بررسی کرد؛

چرا جهان از ریاست جمهوری ترامپ می‌ترسد؟

مناظره هفته گذشته ریاست جمهوری ایالات ‌متحده آمریکا باعث ترس بسیاری از متحدان سنتی و شرکای تجاری آمریکا شد؛ چراکه حضور و عملکرد ضعیف جو بایدن و نحوه بیان او، عملکرد چالش برانگیز دونالد ترامپ را تحت الشعاع قرار داد.

نورنیوز-رسانه‌های خارجی؛ احتمال دور دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ بسیار بیشتر از گذشته شد. این واقعیت برای متحدان آمریکا در اروپا و آسیا که جو بایدن روابط خود را با آنها بازسازی کرد، چشم‌انداز نگران‌کننده‌ای است. نمایش ضعیف بایدن نگرانی‌ها در داخل چین را هم افزایش خواهد داد.

جو بایدن با حفظ تعرفه‌های دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر واردات از چین، سیاست استراتژیک و ظریف‌تری را دنبال کرد. استراتژی «حیاط کوچک و حصار بلند» او در عین حال که به طور محدودتری بخش‌ها و فناوری‌های استراتژیک را هدف قرار داده است، تلاش می‌کند تا روابط پایدارتر و گفتگوی مستمر نسبت به رویکرد خام دونالد ترامپ را در زمینه تجارت و ژئوپلیتیک حفظ کند.

وعده دونالد ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه 60درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی از چین، در کنار 10درصد «تعرفه پایه جهانی» بر تمامی واردات از جاهای دیگر، هم برای  چین و هم متحدان سنتی آمریکا، نگران‌کننده خواهد بود.

جو بایدن روابط با اروپا را که به‌طور فزاینده‌ای همسو و در راستای رویکرد دولت او در تجارت با چین قرار می‌گیرد، ترمیم کرده است. حمایت ایالات‌متحده از ناتو، اوکراین و تحریم‌های مشترک اروپا و آمریکا علیه روسیه به بازگرداندن برخی اعتمادها کمک کرده است.

تعرفه‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چین، بررسی‌های این اتحادیه در مورد یارانه‌های توربین خورشیدی و بادی چین که ممکن است منجر به تعیین تعرفه‌ها شود و زبانی که مقامات اتحادیه اروپا برای توصیف سیاست‌های تجاری دولتی چین به کار می‌برند، به طور فزاینده‌ای با سیاست‌های دولت بایدن هماهنگ است.

اگر دونالد ترامپ دوباره قدرت را به دست گیرد، بر همه کالاهای صادراتی اروپا به آمریکا تعرفه وضع کند، دوباره به خروج از ناتو و سایر نهادهای بین‌المللی تهدید کند و ارائه کمک‌های خود به اوکراین را قطع کند، نگرش اروپا نسبت به آمریکا و چین ناگزیر پسرفت کرده و سیر قهقرایی در پیش می‌گیرد و فرصتی برای چین فراهم می‌کند که می‌تواند از آن بهره‌برداری کند.

این فرصت می‌تواند با موفقیت تظاهرات «مارین لوپن» در دور اول انتخابات فرانسه در آخر هفته افزایش یابد. سیاست‌های حزب راست افراطی بازتاب برخی از اولویت‌بندی‌های سیاست ترامپ درباره مسائل داخلی بر تعامل بین‌المللی و جهانی‌شدن است.

در قلب اتحادیه اروپا روابط بین فرانسه و آلمان بخش جدایی‌ناپذیر از سیاست گسترده اروپا را تشکیل می‌دهد. اختلاف نظرها در مورد رویکرد اوکراین، روسیه  و چین این پتانسیل را دارد که آنچه از آن به‌عنوان «موتور  اتحادیه اروپا« توصیف می‌شود، شکست دهد.

آلمان، با داشتن روابط قوی‌تر با اقتصاد پکن نسبت به بقیه اروپا، مورد هدف چین قرار خواهد گرفت. کشوری که قبلاً تلاش کرده است از اختلافات درون اروپا برای جلوگیری از تحریم‌های تجاری سوء‌استفاده کند.

با این که دونالد ترامپ دوباره متعهد شد که متحدان را وادار کند هزینه حضور نظامی آمریکا را بپردازند، این فقط اروپا نیست که دوباره ممکن است تنش‌ها در آن رو به افزایش رود.

متحدان کلیدی ایالات‌متحده در آسیا و اقیانوسیه مانند ژاپن و کره جنوبی نیز با همان تهدید مواجه خواهند شد که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم هزینه حضور نظامی ایالات‌ متحده یا خروج نیروها را پرداخت می‌کنند. علاوه بر تعرفه‌های پایه که همه اقتصادهای آسیایی خارج از چین با آن مواجه خواهند شد، خطر شکست اتحادهای نظامی و تجاری در منطقه، چین و کره شمالی را خوشحال می‌کند.

اعتقادات اقتصادی بی سوادانه ترامپ مبنی بر اینکه جنگ‌های تجاری خوب است و به‌راحتی می‌توان پیروز شد، به این معنی است که در صورت پیروزی او در انتخابات نوامبر، دور جدیدی از جنگ‌های تجاری اجتناب‌ناپذیر است.

سیاست های تجاری او نه ‌تنها به اقتصاد چین بلکه به اقتصاد جهانی آسیب می‌رساند و نرخ تورم را در ایالات ‌متحده و جاهای دیگر افزایش می‌دهد.

قبل از مناظره اخیر، نتیجه انتخابات آمریکا سخت به نظر می‌رسید و بایدن شانس واقعی برای حفظ ریاست جمهوری را داشت. پس از پنج‌شنبه، بقیه جهان باید تهدید دونالد ترامپ  و دولتی را که مصمم‌تر و آماده‌تر از سال 2016 برای تغییر ماهیت روابط آمریکا با بقیه جهان است، جدی‌تر بگیرند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان
واکنش مجلس اعلای اسلامی عراق به مداخلات ترامپ
آیت‌الله جنتی: مقام معظم رهبری سدی در برابر زیاده‌خواهی دشمنان است
شرط جدید بخشش غیبت سربازی اعلام شد
کلاس‌های رسمی موتورسواری بانوان زیر نظر فدراسیون کلید خورد
المالکی: با مداخله آمریکا در امور داخلی عراق مخالفیم
آسیب 250 مدرسه در حوادث اخیر
مخالفت فرانسه با اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اولین نشانۀ شنیدن اعتراض، احساس تغییر در زبان حکمرانی ا‌ست
چراغ سبز ترامپ برای بازگشایی سفارت در ونزوئلا
تهران در انتظار بارش برف و باران و کاهش دما
اعلام قیمت‌های جدید ایران‌خودرو متوقف شد
توضیحات "میدری" درباره بازگشت بانک رفاه به تامین‌اجتماعی
شرط ایران برای مذاکره با آمریکا از زبان عراقچی: پایان تهدید و احترام متقابل
واکنش نوری المالکی به تهدید ترامپ
کالاس: اروپا دیگر محور اصلی تمرکز آمریکا نیست
سپاهان- گل گهر ؛ سپاهان در نقش‌جهان به‌دنبال بازگشت به قله