×
بین الملل
شناسه خبر : 180617
تاریخ انتشار : جمعه 1403/04/15 ساعت 13:05
استارمر نخست وزیر انگلیس شد

استارمر نخست وزیر انگلیس شد

طبق نتایج آمار شمارش شده حزب کارگر با کسب 326 کرسی از 650 کرسی مجلس عوام، توانسته است به عنوان حزب غالب در مجلس عوام انگلیس و بدون نیاز به تشکیل ائتلاف با احزاب کوچک‌تر سکان دولت را به‌مدت پنج سال در دست بگیرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: در مقابل حزب محافظه‌کار به رهبری ریشی سوناک با از دست دادن  ۱۷۰ کرسی، در مسیر سنگین‌ترین شکست سیاسی خود از زمان تاسیس این حزب در قرن ۱۹ میلادی قرار دارد. بر اساس نتایج یاد شده، حزب محافظه‌کار ۷۱ کرسی، حزب لیبرال دمکرات ۴۴ کرسی، حزب ملی اسکاتلند ۴ کرسی و سایر احزاب سیاسی و افراد مستقل نیز۲۲ کرسی کسب کرده‌اند.

طبق آمارها وزرای دفاع، فرهنگ، دادگستری و آموزش انگلیس کرسی‌های پارلمانی خود را از دست داده و از ورود به مجلس آتی باز ماندند. مقام‌های حزب محافظه‌کار نتیجه انتخابات را فاجعه‌بار توصیف کرده و بر اساس گزارش‌ها، رایزنی‌های درون حزبی برای تعیین جانشین ریشی سوناک آغاز شده است.

سوناک پیشتر اعلام کرد که در تماس تلفنی با کی‌یر استارمر، پیروزی او را در انتخابات تبریک گفته است. او مسئولیت شکست حزب محافظه‌کار را پذیرفت و گفت که محافظه‌کاران باید درباره نتیجه انتخابات تامل کنند.

استارمر نیز پس از آنکه در حوزه انتخابیه هولبورن و سنت‌پانکراس پیروز شد، عنوان کرد: امروز مردم این منطقه و سراسر بریتانیا اعلام کردند که برای تغییر کشور آماده‌اند. آن‌ها به حزب کارگر رای دادند و اکنون ما وظیفه داریم که به وعده‌های خود عمل کنیم.

حزب کارگر ۱۴ سال از قدرت دور بود. این حزب آخرین بار در انتخابات سال ۲۰۰۵ برای سومین دوره متوالی پیروز شد اما محبوبیت آن به تدریج در پی سیاست‌های جنگ‌طلبانه بلــر افول کرد تا سرانجام در انتخابات سال ۲۰۱۰ میلادی، سکان دولت را به ائتلاف دو حزب محافظه‌کار و لیبرال دمکرات واگذار کرد.

محافظه‌کاران در ۵ سال نخست، تا حدی مشکلات مالی کشور را به‌واسطه سیاست‌های بحث‌برانگیز ریاضت‌ اقتصادی و کاهش خدمات عمومی سامان‌دهی کردند. اما تبعات سیاسی و اقتصادی ناشی از برگزاری همه پرسی برگزیت، همه‌گیری کرونا، جنگ اوکراین، ناآرامی‌ها در دریای سرخ و مشکلات ترانزیت کالا، اوضاع اقتصادی این کشور را در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار داده است.

این روزها، بحران هزینه‌های زندگی، نارضایتی‌های گسترده‌ای را در سطح کشور ایجاد کرده و مشاغل عمومی بارها در اعتراض به دستمزدهای پایین و شرایط نامطلوب کاری دست به اعتصاب‌های فلج‌کننده زده‌اند. هزاران تن از پزشکان انگلیسی هفته پیش دست از کار کشیدند تا در آستانه انتخابات، اعتراض خود را پیرامون بحران هزینه‌های زندگی، به دولت آتی منتقل کنند.

کارشناسان معتقدند که حزب محافظه‌کار از سوی رای‌دهندگانی تنبیه شد که اقساط وام مسکن‌ آن‌ها در سال‌های اخیر به‌واسطه افزایش نرخ تورم و بهره بانکی بالا رفته است. بانک مرکزی انگلیس از دو سال پیش برای مهار تورم، نرخ بهره پایه را ۵۲۵ واحد درصد افزایش داده و این مساله صدها پوند به مخارج ماهانه مردم اضافه کرده است.

سوناک پیش از انتخابات وعده داده بود که تورم را مهار و نرخ بهره بانک مرکزی را کاهش خواهد داد اما نتیجه آرا مشخص کرد که اعتماد مردم را از دست داده است.

نخست وزیر جدید انگلیس که بر اساس گزارش‌ها از مخالفان برگزیت است قصد دارد که از طریق ترمیم روابط با اتحادیه اروپا، اقتصاد این کشور را متحول کند. انتظار می‌رود که او تا ساعاتی دیگر نخستین نطق خود را به‌عنوان نخست وزیر جدید انگلیس و اولویت‌های دولت خود را ارائه کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
حریق مرگبار در جنوب ترکیه؛ آتش‌نشانان درگیر مهار آتش+فیلم
جواد مجابی در امام‌زاده طاهر آرام گرفت
پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 6 هزار تومانی در یک روز
کوئینسی: تکرار اشتباهات 25 ساله گذشته واشنگتن در جنگ با ایران
دوگانه‌سوز شدن رایگان تاکسی‌های اینترنتی کلید خورد؛ چه خودروهایی مشمول می‌شوند؟
صنعا: محاصره یمن در خدمت اسرائیل است
چرایی کاهش 13 درصدی تماس‌های خودکشی در تهران
هشدار گلدمن ساکس درباره نفت 120 دلاری
ترکیب احتمالی بارسلونا و فاینورد در نیوکمپ+برنامه بازی‌های لیگ قهرمانان
6 ادعای جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از حمله آمریکا تا ماجرای دانشجویان عراقی
نتانیاهو از هاآرتص شکایت می‌کند
تاجگردون: دولت فعلاً با اختیارات بودجه 1405 را پیش می‌برد
دیدار عراقچی و شیخ‌الاسلامی؛ تلاش برای بسیج توان جهان اسلام علیه جنایات صهیونیستی
محکومیت توطئه صهیونیستی در قدس اشغالی از سوی سازمان همکاری اسلامی
جزئیات آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌های هرمزگان؛ تکلیف کلاس‌های حضوری و مجازی مشخص شد
بازگشت سکوی ایران امیرکبیر به آب‌های عمیق خزر؛ حفاری نفت از 1406
هشدار یک متخصص؛ گیم چگونه ذهن و رفتار جوانان را تغییر می‌دهد؟
سوریه ناآرام؛ از انفجار مشکوک در ادلب تا نفوذ نظامیان صهیونیست به قنیطره
سخنگوی سپاه: ناو هواپیمابر آمریکا را در فاصله 500 کیلومتری هدف قرار دادیم
آغاز مرمت‌های اضطراری مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان
رد پای ساسانیان در خانه‌ای در روستای مرزی حصارچه خراسان شمالی
متلاشی شدن شبکه بزرگ فساد گندم در استان ایلام
اتهام‌زنی مرتس به روسیه
هشدار سطح زرد هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید و احتمال رگبار از جمعه
آغاز شبکه‌سازی برای اتصال زنان کشاورز به بازارهای فروش سراسر کشور
پاسخ انگلیس به شهرک‌سازی اسرائیل؛ تحریم‌ بانک‌ها و شرکت‌های صهیونیستی هم در راه است
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ دلار به کانال 231 هزار تومان رسید
مراقب کوچک‌شدن «ما» باشید
جزئیات شکار زیرسطحی آمریکا در تنگه هرمز؛ Dive-LD چگونه به دام افتاد؟
حادثه برای یک کشتی در نزدیکی امارات؛ نفوذ آب پس از اصابت پرتابه
قدردانی پزشکیان از همراهی مردم و عوامل اجرایی در اجرای طرح بنزین
ایران 3 - چین 1؛ صدرنشینی ایران در والیبال آسیا ؛ فینال برابر سامورایی ها
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛هر گرم به 24 میلیون تومان رسید
5.6 میلیون تن گندم کجاست؟
رابطه ایران با چین و روسیه
نورنما | ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی از حمله ربات به انسان
نتایج مرحله کتبی آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی اعلام شد
جایزه یک میلیون دلاری برای OpenAI؛ آیا هوش مصنوعی بر ریاضیات غلبه کرد؟
جهش دوباره قیمت نفت در سایه تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
افزایش تنش صهیونیست‌ها با لندن؛ اسرائیل کنسولگری انگلیس را تعطیل می‌کند
بیانیه وزارت خارجه در پی تعرض آمریکا به شناورهای ایرانی
قیمت طلاو سکه امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ سکه در آستانه 240 میلیون تومان
هزارمین پیوند مغز استخوان در مرکز طبی کودکان؛ 20 بیمارستان فوق‌تخصصی اطفال در کشور
ناتالی هارپ دوباره خبرساز شد؛ ماجرای هدیه نقدی 45 هزار دلاری ترامپ
پزشکیان: رسیدگی به محرومان از اولویت‌های حکمرانی است
نوراینفو | همه پهپادهای انتحاری ایران در یک نگاه + مشخصات و تصاویر
استقلال راهی بصره می‌شود؛ زمان دیدار با السد در لیگ نخبگان آسیا مشخص شد
قیمت دینار عراق امروز 18 شهریور؛ اختلاف نرخ خرید با کارت و پول نقد
سریال پایتخت را با کیفیت فراتر ببینید
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ قیمت به 162 هزار تومان رسید