×
بین الملل
شناسه خبر : 180617
تاریخ انتشار : جمعه 1403/04/15 ساعت 13:05
استارمر نخست وزیر انگلیس شد

استارمر نخست وزیر انگلیس شد

طبق نتایج آمار شمارش شده حزب کارگر با کسب 326 کرسی از 650 کرسی مجلس عوام، توانسته است به عنوان حزب غالب در مجلس عوام انگلیس و بدون نیاز به تشکیل ائتلاف با احزاب کوچک‌تر سکان دولت را به‌مدت پنج سال در دست بگیرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: در مقابل حزب محافظه‌کار به رهبری ریشی سوناک با از دست دادن  ۱۷۰ کرسی، در مسیر سنگین‌ترین شکست سیاسی خود از زمان تاسیس این حزب در قرن ۱۹ میلادی قرار دارد. بر اساس نتایج یاد شده، حزب محافظه‌کار ۷۱ کرسی، حزب لیبرال دمکرات ۴۴ کرسی، حزب ملی اسکاتلند ۴ کرسی و سایر احزاب سیاسی و افراد مستقل نیز۲۲ کرسی کسب کرده‌اند.

طبق آمارها وزرای دفاع، فرهنگ، دادگستری و آموزش انگلیس کرسی‌های پارلمانی خود را از دست داده و از ورود به مجلس آتی باز ماندند. مقام‌های حزب محافظه‌کار نتیجه انتخابات را فاجعه‌بار توصیف کرده و بر اساس گزارش‌ها، رایزنی‌های درون حزبی برای تعیین جانشین ریشی سوناک آغاز شده است.

سوناک پیشتر اعلام کرد که در تماس تلفنی با کی‌یر استارمر، پیروزی او را در انتخابات تبریک گفته است. او مسئولیت شکست حزب محافظه‌کار را پذیرفت و گفت که محافظه‌کاران باید درباره نتیجه انتخابات تامل کنند.

استارمر نیز پس از آنکه در حوزه انتخابیه هولبورن و سنت‌پانکراس پیروز شد، عنوان کرد: امروز مردم این منطقه و سراسر بریتانیا اعلام کردند که برای تغییر کشور آماده‌اند. آن‌ها به حزب کارگر رای دادند و اکنون ما وظیفه داریم که به وعده‌های خود عمل کنیم.

حزب کارگر ۱۴ سال از قدرت دور بود. این حزب آخرین بار در انتخابات سال ۲۰۰۵ برای سومین دوره متوالی پیروز شد اما محبوبیت آن به تدریج در پی سیاست‌های جنگ‌طلبانه بلــر افول کرد تا سرانجام در انتخابات سال ۲۰۱۰ میلادی، سکان دولت را به ائتلاف دو حزب محافظه‌کار و لیبرال دمکرات واگذار کرد.

محافظه‌کاران در ۵ سال نخست، تا حدی مشکلات مالی کشور را به‌واسطه سیاست‌های بحث‌برانگیز ریاضت‌ اقتصادی و کاهش خدمات عمومی سامان‌دهی کردند. اما تبعات سیاسی و اقتصادی ناشی از برگزاری همه پرسی برگزیت، همه‌گیری کرونا، جنگ اوکراین، ناآرامی‌ها در دریای سرخ و مشکلات ترانزیت کالا، اوضاع اقتصادی این کشور را در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار داده است.

این روزها، بحران هزینه‌های زندگی، نارضایتی‌های گسترده‌ای را در سطح کشور ایجاد کرده و مشاغل عمومی بارها در اعتراض به دستمزدهای پایین و شرایط نامطلوب کاری دست به اعتصاب‌های فلج‌کننده زده‌اند. هزاران تن از پزشکان انگلیسی هفته پیش دست از کار کشیدند تا در آستانه انتخابات، اعتراض خود را پیرامون بحران هزینه‌های زندگی، به دولت آتی منتقل کنند.

کارشناسان معتقدند که حزب محافظه‌کار از سوی رای‌دهندگانی تنبیه شد که اقساط وام مسکن‌ آن‌ها در سال‌های اخیر به‌واسطه افزایش نرخ تورم و بهره بانکی بالا رفته است. بانک مرکزی انگلیس از دو سال پیش برای مهار تورم، نرخ بهره پایه را ۵۲۵ واحد درصد افزایش داده و این مساله صدها پوند به مخارج ماهانه مردم اضافه کرده است.

سوناک پیش از انتخابات وعده داده بود که تورم را مهار و نرخ بهره بانک مرکزی را کاهش خواهد داد اما نتیجه آرا مشخص کرد که اعتماد مردم را از دست داده است.

نخست وزیر جدید انگلیس که بر اساس گزارش‌ها از مخالفان برگزیت است قصد دارد که از طریق ترمیم روابط با اتحادیه اروپا، اقتصاد این کشور را متحول کند. انتظار می‌رود که او تا ساعاتی دیگر نخستین نطق خود را به‌عنوان نخست وزیر جدید انگلیس و اولویت‌های دولت خود را ارائه کند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فیلسوف آشتی و گفت‌وگو
تشدید حملات در کرانه باختری/شهادت دو فلسطینی در شمال قدس
هوای تهران برای گروه های حساس ناسالم شد
زلزله 4 ریشتری خراسان را لرزاند
نتانیاهو: سفرم به نیویورک را لغو نمی‌کنم!
لایحه‌ای که باعث افزایش میل کارمندان به بازنشستگی می شود
چند نفر از فهرست یارانه نقدی در آبان ماه حذف شدند؟
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | جمعه 1 آذر
تشدید فرونشست در 3 استان
وزارت خارجه ایران: قطعنامه آژانس غیرقانونی و ناموجه است
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 30 آبان+ وضعیت استان ها
ماساژ کف پا، راهکاری ساده برای بهبود خواب زنان یائسه
مشارکت در توسعه فناوری درمان سرطان به کمک ریزتراشه
بازی، راهی ساده برای بهبود ناهنجاری‌های بدنی کودکان
حضور 142 رشته دانشگاه های ایران در رتبه بندی شانگهای 2025
ناسا نزدیکترین تصویر از دنباله‌دار مرموز را منتشر کرد
کاظمی‌قمی: مردم عراق در انتخابات شگفتی آفریدند
پویش برای آزادی مادران زندانی غیرعمد
پزشکیان: کشور نه وابسته به فرد یا مقام خاص بلکه بر مردم و ظرفیت‌های درونی استوار است
عراقچی: موافق مذاکره و یک توافق عادلانه و متوازن هستیم
امیریان به طلای 800 متر رسید
جزییات واریز یارانه آبان 1404 +دهک‌های مشمول
آفریقای جنوبی از زورگویی آمریکا انتقاد کرد
نماینده مجلس لبنان: پروژه آمریکا و اسرائیل علیه لبنان آشکار و خطرناک است
فردا مهلت استعفا برای داوطلبی در انتخابات شوراهای اسلامی روستا به پایان می‌رسد
وزیر اقتصاد: تفویض اختیارات بانکی، مالیاتی و گمرکی به استان‌ها به زودی ابلاغ می‌شود
نورنما | فوران پرفشار چشمه آب در معدن مس سرچشمه
زخمی شدن نظامی اسرائیلی توسط رزمندگان مقاومت در کرانه باختری
درخواست غیرقانونی نماینده آمریکا از ایران در شورای حکام
سخنگوی وزارت خارجه: قطعنامه جدید شورای حکام حتما با واکنش ایران مواجه می‌شود
درگذشت ناگهانی فعال رسانه‌ای تبریز در جریان نشست وزیر اقتصاد
راننده‌ها اینترنتی بیمه می شوند/جزییات +فیلم
مقام آمریکایی: شرکت‌های چینی و هندی در حال اعمال تحریم‌ها علیه روسیه هستند
ترامپ خواستار دستگیری برخی قانونگذاران دموکرات شد
نماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام:دیپلماسی تنها راه‌حل پایدار در موضوع هسته‌ای ایران است
لاوروف و عراقچی گفتگو کردند
آماده‌باش پاکستان برای احتمال جنگ
درستکار: امیدوارم چهار طلای دیگر کسب کنیم
نجات یک قلاده پلنگ در کوه‌های بشاگرد
رحمان عموزاد طلا گرفت
نورنما | شکست امیرحسین زارع
لوکاشنکو: زلنسکی از سوی حامیان خارجی خود برکنار می شود
تأکید رئیس پارلمان لبنان بر اهمیت استقلال و تعهد ملی
اتحادیه اروپا 10 مقام روسیه را تحریم کرد
سخنگوی حماس: اشغالگران روزانه توافق آتش بس را نقض می‌کنند
صادرات کالا تنها با کارت بازرگانی معتبر امکان‌پذیر است
وزیر ارشاد نشان درجه یک هنری را به شاعر لرستانی اعطا کرد
مدال برنز جنجالی برای تیم سابر شمشیربازی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
خشم کویت از سفر نتانیاهو به جولان
X
آگهی تبلیغاتی