×
اقتصادی
شناسه خبر : 180359
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/04/13 ساعت 09:00
هدهد و کوثر راهی فضا می‌شوند

هدهد و کوثر راهی فضا می‌شوند

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد همزمان 2 ماهواره کوثر و هدهد در سال جاری به فضا پرتاب می شوند و فرآیند ساخت کل پروژه شهید سلیمانی که شامل منظومه ماهواره اینترنت اشیا است، اواخر امسال آغاز می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: دکتر حسن سالاریه در پاسخ به این سؤال که ماهواره‌های کوثر و هدهد بخش خصوصی که قرار بود با پرتاب بین‌المللی انجام شوند، آیا محقق خواهد شد؟ توضیح داد: امسال همان طور که اعلام هم شده بود، انشاءالله سال ویژه‌ای برای پرتاب ماهواره‌های توسعه داده شده توسط بخش خصوصی خواهد بود. ماهواره «کوثر» که یک ماهواره سنجشی است و سازمان فضایی اقدام به انعقاد قرارداد خرید تصاویر آن کرده و مسیر را برای بازارسازی محصولات بخش خصوصی باز کرده است، مقرر شده در سال جاری پرتاب شود و در مدار قرار گیرد.

او افزود: البته همان طور که در خبرهای گذشته هم آمده، چندماهی پرتاب ماهواره به تاخیر افتاد. ماهواره «هدهد» هم به عنوان یک ماهواره تحقیقاتی-ارتباطی مقرر است همزمان با ماهواره «کوثر» پرتاب شود.

سالاریه با تاکید بر اینکه تاریخ دقیق پرتاب در آینده نزدیک معلوم خواهد شد و اطلاع‌رسانی می‌شود، ادامه داد: ماهواره‌های دیگری نیز که به سفارش پژوهشگاه فضایی توسط بخش خصوصی در حال ساخت است، انشاءالله در سال جاری پرتاب خواهد شد. البته گاهی اوقات تاریخ‌های پرتاب به دلایل مختلف فنی جا به جا می‌شود که در صنعت فضایی چندان دور از ذهن نیست.

رئیس سازمان فضایی با اشاره به پروژه ماهواره اینترنت اشیاء، توضیح داد: منظومه باریک باند تعریف شده در قالب پروژه شهید سلیمانی نیز امسال طبق برنامه‌ریزی به مراحل خوبی خواهد رسید.

او یادآور شد: این پروژه که از اواسط سال گذشته با اعتماد به بخش خصوصی و با هدف توسعه بازار فناوری‌های فضایی و تقویت و توسعه زیست بوم خصوصی حوزه فضایی مرحله طراحی آن شروع شد، امسال به ساخت نمونه‌های آزمایشی می‌رسد و امیدواریم پرتاب‌های آزمایشی آن با هدف صحه‌گذاری نهایی طراحی و انجام اصلاحات مورد نیاز شروع خواهد شد.

سالاریه افزود: در صورتی که مشکل فنی خاصی پیش نیاید، باید امسال نمونه ماهواره‌های تشکیل دهنده این منظومه نهایی شوند و فرایند ساخت کل منظومه از اواخر امسال شروع شود.

وی اضافه کرد: ناگفته نماند که مطالعه نسل‌های بعدی همین منظومه از سال گذشته شروع شده است و به زودی فرایند مناقصه برای ماهواره‌های پیشرفته‌تر نسل بعدی شروع خواهد شد.

سالاریه با اشاره به عملکرد ماهواره «خیام»، اظهار کرد: دسترسی به تصاویر ماهواره «خیام» توسط دستگاه‌های دولتی در قالب تفاهم‌نامه و ثبت سفارش دوره‌ای در حال انجام است.

او افزود: در این راستا برخی دستگاه‌ها چون به طور متناوب نیاز به تصویر از مکان‌های خاص دارند، با سازمان فضایی یا پژوهشگاه فضایی تفاهم‌نامه امضا کرده‌اند و تصاویر مورد نیازشان بر اساس قابلیت ماهواره در حال اخذ است. علاوه بر این می‌توانند از مسیر سایت پژوهشگاه فضایی یا سازمان فضایی هم اشخاص حقوقی و یا اساتید و دانشجویان بر اساس روالی که در سایت مشخص شده است، از بین تصاویر آرشیوی اقدام به دریافت تصویر کنند یا سفارش‌گذاری کنند.

سالاریه خاطر نشان کرد: البته خدمات تکمیلی با ارزش افزوده نیز که به معنای پردازش‌های اضافی و تهیه گزارش است، قابل ارائه است که در حوزه‌های راهبردی بنا بر درخواست دستگاه‌ها ارائه می‌شود.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
X
آگهی تبلیغاتی