×
اقتصادی
شناسه خبر : 180359
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/04/13 ساعت 09:00

هدهد و کوثر راهی فضا می‌شوند

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد همزمان 2 ماهواره کوثر و هدهد در سال جاری به فضا پرتاب می شوند و فرآیند ساخت کل پروژه شهید سلیمانی که شامل منظومه ماهواره اینترنت اشیا است، اواخر امسال آغاز می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: دکتر حسن سالاریه در پاسخ به این سؤال که ماهواره‌های کوثر و هدهد بخش خصوصی که قرار بود با پرتاب بین‌المللی انجام شوند، آیا محقق خواهد شد؟ توضیح داد: امسال همان طور که اعلام هم شده بود، انشاءالله سال ویژه‌ای برای پرتاب ماهواره‌های توسعه داده شده توسط بخش خصوصی خواهد بود. ماهواره «کوثر» که یک ماهواره سنجشی است و سازمان فضایی اقدام به انعقاد قرارداد خرید تصاویر آن کرده و مسیر را برای بازارسازی محصولات بخش خصوصی باز کرده است، مقرر شده در سال جاری پرتاب شود و در مدار قرار گیرد.

او افزود: البته همان طور که در خبرهای گذشته هم آمده، چندماهی پرتاب ماهواره به تاخیر افتاد. ماهواره «هدهد» هم به عنوان یک ماهواره تحقیقاتی-ارتباطی مقرر است همزمان با ماهواره «کوثر» پرتاب شود.

سالاریه با تاکید بر اینکه تاریخ دقیق پرتاب در آینده نزدیک معلوم خواهد شد و اطلاع‌رسانی می‌شود، ادامه داد: ماهواره‌های دیگری نیز که به سفارش پژوهشگاه فضایی توسط بخش خصوصی در حال ساخت است، انشاءالله در سال جاری پرتاب خواهد شد. البته گاهی اوقات تاریخ‌های پرتاب به دلایل مختلف فنی جا به جا می‌شود که در صنعت فضایی چندان دور از ذهن نیست.

رئیس سازمان فضایی با اشاره به پروژه ماهواره اینترنت اشیاء، توضیح داد: منظومه باریک باند تعریف شده در قالب پروژه شهید سلیمانی نیز امسال طبق برنامه‌ریزی به مراحل خوبی خواهد رسید.

او یادآور شد: این پروژه که از اواسط سال گذشته با اعتماد به بخش خصوصی و با هدف توسعه بازار فناوری‌های فضایی و تقویت و توسعه زیست بوم خصوصی حوزه فضایی مرحله طراحی آن شروع شد، امسال به ساخت نمونه‌های آزمایشی می‌رسد و امیدواریم پرتاب‌های آزمایشی آن با هدف صحه‌گذاری نهایی طراحی و انجام اصلاحات مورد نیاز شروع خواهد شد.

سالاریه افزود: در صورتی که مشکل فنی خاصی پیش نیاید، باید امسال نمونه ماهواره‌های تشکیل دهنده این منظومه نهایی شوند و فرایند ساخت کل منظومه از اواخر امسال شروع شود.

وی اضافه کرد: ناگفته نماند که مطالعه نسل‌های بعدی همین منظومه از سال گذشته شروع شده است و به زودی فرایند مناقصه برای ماهواره‌های پیشرفته‌تر نسل بعدی شروع خواهد شد.

سالاریه با اشاره به عملکرد ماهواره «خیام»، اظهار کرد: دسترسی به تصاویر ماهواره «خیام» توسط دستگاه‌های دولتی در قالب تفاهم‌نامه و ثبت سفارش دوره‌ای در حال انجام است.

او افزود: در این راستا برخی دستگاه‌ها چون به طور متناوب نیاز به تصویر از مکان‌های خاص دارند، با سازمان فضایی یا پژوهشگاه فضایی تفاهم‌نامه امضا کرده‌اند و تصاویر مورد نیازشان بر اساس قابلیت ماهواره در حال اخذ است. علاوه بر این می‌توانند از مسیر سایت پژوهشگاه فضایی یا سازمان فضایی هم اشخاص حقوقی و یا اساتید و دانشجویان بر اساس روالی که در سایت مشخص شده است، از بین تصاویر آرشیوی اقدام به دریافت تصویر کنند یا سفارش‌گذاری کنند.

سالاریه خاطر نشان کرد: البته خدمات تکمیلی با ارزش افزوده نیز که به معنای پردازش‌های اضافی و تهیه گزارش است، قابل ارائه است که در حوزه‌های راهبردی بنا بر درخواست دستگاه‌ها ارائه می‌شود.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی