×
اقتصادی
شناسه خبر : 180359
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/04/13 ساعت 09:00
هدهد و کوثر راهی فضا می‌شوند

هدهد و کوثر راهی فضا می‌شوند

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد همزمان 2 ماهواره کوثر و هدهد در سال جاری به فضا پرتاب می شوند و فرآیند ساخت کل پروژه شهید سلیمانی که شامل منظومه ماهواره اینترنت اشیا است، اواخر امسال آغاز می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: دکتر حسن سالاریه در پاسخ به این سؤال که ماهواره‌های کوثر و هدهد بخش خصوصی که قرار بود با پرتاب بین‌المللی انجام شوند، آیا محقق خواهد شد؟ توضیح داد: امسال همان طور که اعلام هم شده بود، انشاءالله سال ویژه‌ای برای پرتاب ماهواره‌های توسعه داده شده توسط بخش خصوصی خواهد بود. ماهواره «کوثر» که یک ماهواره سنجشی است و سازمان فضایی اقدام به انعقاد قرارداد خرید تصاویر آن کرده و مسیر را برای بازارسازی محصولات بخش خصوصی باز کرده است، مقرر شده در سال جاری پرتاب شود و در مدار قرار گیرد.

او افزود: البته همان طور که در خبرهای گذشته هم آمده، چندماهی پرتاب ماهواره به تاخیر افتاد. ماهواره «هدهد» هم به عنوان یک ماهواره تحقیقاتی-ارتباطی مقرر است همزمان با ماهواره «کوثر» پرتاب شود.

سالاریه با تاکید بر اینکه تاریخ دقیق پرتاب در آینده نزدیک معلوم خواهد شد و اطلاع‌رسانی می‌شود، ادامه داد: ماهواره‌های دیگری نیز که به سفارش پژوهشگاه فضایی توسط بخش خصوصی در حال ساخت است، انشاءالله در سال جاری پرتاب خواهد شد. البته گاهی اوقات تاریخ‌های پرتاب به دلایل مختلف فنی جا به جا می‌شود که در صنعت فضایی چندان دور از ذهن نیست.

رئیس سازمان فضایی با اشاره به پروژه ماهواره اینترنت اشیاء، توضیح داد: منظومه باریک باند تعریف شده در قالب پروژه شهید سلیمانی نیز امسال طبق برنامه‌ریزی به مراحل خوبی خواهد رسید.

او یادآور شد: این پروژه که از اواسط سال گذشته با اعتماد به بخش خصوصی و با هدف توسعه بازار فناوری‌های فضایی و تقویت و توسعه زیست بوم خصوصی حوزه فضایی مرحله طراحی آن شروع شد، امسال به ساخت نمونه‌های آزمایشی می‌رسد و امیدواریم پرتاب‌های آزمایشی آن با هدف صحه‌گذاری نهایی طراحی و انجام اصلاحات مورد نیاز شروع خواهد شد.

سالاریه افزود: در صورتی که مشکل فنی خاصی پیش نیاید، باید امسال نمونه ماهواره‌های تشکیل دهنده این منظومه نهایی شوند و فرایند ساخت کل منظومه از اواخر امسال شروع شود.

وی اضافه کرد: ناگفته نماند که مطالعه نسل‌های بعدی همین منظومه از سال گذشته شروع شده است و به زودی فرایند مناقصه برای ماهواره‌های پیشرفته‌تر نسل بعدی شروع خواهد شد.

سالاریه با اشاره به عملکرد ماهواره «خیام»، اظهار کرد: دسترسی به تصاویر ماهواره «خیام» توسط دستگاه‌های دولتی در قالب تفاهم‌نامه و ثبت سفارش دوره‌ای در حال انجام است.

او افزود: در این راستا برخی دستگاه‌ها چون به طور متناوب نیاز به تصویر از مکان‌های خاص دارند، با سازمان فضایی یا پژوهشگاه فضایی تفاهم‌نامه امضا کرده‌اند و تصاویر مورد نیازشان بر اساس قابلیت ماهواره در حال اخذ است. علاوه بر این می‌توانند از مسیر سایت پژوهشگاه فضایی یا سازمان فضایی هم اشخاص حقوقی و یا اساتید و دانشجویان بر اساس روالی که در سایت مشخص شده است، از بین تصاویر آرشیوی اقدام به دریافت تصویر کنند یا سفارش‌گذاری کنند.

سالاریه خاطر نشان کرد: البته خدمات تکمیلی با ارزش افزوده نیز که به معنای پردازش‌های اضافی و تهیه گزارش است، قابل ارائه است که در حوزه‌های راهبردی بنا بر درخواست دستگاه‌ها ارائه می‌شود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟