×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 180263
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/04/12 ساعت 13:29
تشدید فعالیت کارگروه‌های سایبری و هسته‌ای رژیم اسرائیل علیه ایران

«آکسیوس» خبر داد؛

تشدید فعالیت کارگروه‌های سایبری و هسته‌ای رژیم اسرائیل علیه ایران

شش گروه در موساد، آژانس امنیت [رژیم] اسرائیل (شاباک) و سایر آژانس‌های اطلاعاتی و سایبری، پس از یک سال و نیم وقفه دوباره علیه ایران راه‌اندازی شدند.

نورنیوز-رسانه‌های خارجی: آکسیوس گزارش داد که [رژیم] اسرائیل در حال ایجاد مجدد کارگروه‌هایی در ارگان‌های مختلف دولتی برای بحث در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است؛ آن هم پس از آنکه این کارگروه‌ها حدود 18 ماه پیش متوقف شدند.

بر اساس این گزارش، در این پروژه با نظارت «تزاچی هانگبی»، مشاور امنیت ملی [رژیم] اسرائیل، شش گروه در موساد، در زمینه‌های اطلاعاتی و سایبری راه‌اندازی مجدد می‌شود. گروه‌های موساد بر برنامه هسته‌ای و تسلیحات تمرکز خواهند کرد؛ در حالی که ISA بر مبارزه با کمپین‌های نفوذ جمهوری اسلامی ایران در اسرائیل [اراضی اشغالی] تمرکز خواهد کرد. به گزارش اکسیوس، سایر تیم‌ها با تهدیدات سایبری علیه حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن مبارزه خواهند کرد.

در همین گزارش به نقل از مقامات اسرائیلی و آمریکایی آمده است که «یوآو گالانت»، وزیر دفاع [رژیم] اسرائیل در دیدارهای هفته جاری خود با مقامات آمریکایی در واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صحبت کرده است.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که تحولات مربوط به برنامه هسته‌ای تهران همچنان باعث نگرانی اورشلیم و واشنگتن شده است.

[رژیم] اسرائیل و ایالات متحده هفته گذشته توافق کرده‌اند که نشستی سطح بالا درباره جمهوری اسلامی ایران برگزار کنند ، اما پس از آن که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر [رژیم] اسرائیل، دولت بایدن را به عدم استفاده از تسلیحات از اورشلیم متهم کرد، این نشست لغو شد.

گروه مشورتی استراتژیک ایالات متحده و اسرائیل (SCG) که در دوره دولت اوباما تشکیل شد، از مارس سال گذشته تشکیل جلسه نداده است.

«گفتگوی راهبردی» توسط جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده و هانگبی، همتای اسرائیلی او رهبری می‌شود و مقامات وزارت خارجه، پنتاگون و آژانس‌های اطلاعاتی در آن حضور دارند.

سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد روز دوشنبه گفت که لندن و سایر طرف‌های اروپایی آماده هستند تا در صورت ادامه برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌ها را علیه جمهوری اسلامی ایران بازگردانند.

سفیر باربارا وودوارد در نشست شورای امنیت سازمان ملل با تمرکز بر اجرای برنامه جامع اقدام مشترک 2015 (برجام) که معمولاً به عنوان توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شود، گفت: با توجه به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران که این کشور را به آستانه تولید سلاح رسانده است، این وضعیت باید برای این شورا نگران‌کننده باشد.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، با توجه به قوت حقوق بین‌الملل توسط قطعنامه شورای امنیت، شامل مکانیسم «بازگشت فوری» است که به موجب آن هر امضاکننده این توافق می‌تواند ادعا کند ایران مفاد آن را نقض می‌کند و تقریباً به‌طور اجتناب‌ناپذیری منجر به اعمال و احیای تحریم‌های قبل از امضای توافق می‌شود.

طبق گزارش‌ها، تهران قرار است ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم خود را در فردو، یکی از مخفی‌ترین تأسیسات هسته‌ای ایران که در آن حدود 1400 سانتریفیوژ پیشرفته IR-6 نصب می‌کند، سه یا احتمالاً چهار برابر کند. بر اساس مفاد برجام، جمهوری اسلامی ایران متعهد شده بود که این سانتریفیوژها را نصب یا راه‌اندازی نکند و از فردو برای اهداف غنی‌سازی استفاده نکند.

تصمیم تهران برای انجام این کار به‌طور بالقوه پاسخی به اقدام 5 ژوئنِ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی است که از آن خواست تا به برجام پایبند باشد و بازرسی‌ها را بازگرداند. این تلاش توسط به اصطلاح گروه E3  شامل بریتانیا، آلمان و فرانسه رهبری شد.

در بیانیه روز دوشنبه E3 آمده است که فعالیت هسته‌ای اخیر ایران «هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد».

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه ۵ ژوئن با تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران، از تهران خواست همکاری‌های خود را با این سازمان افزایش دهد و محدودیت‌های اخیر برای بازرسان این نهاد را لغو کند. این قطعنامه در حالی به تصویب رسید که از ۳۵ عضو شورای حکام، ۲۰ عضو به آن رأی موافق، ۲ عضو رأی مخالف و ۱۲ عضو نیز رأی ممتنع دادند. دو عضو مخالف این قطعنامه کشورهای چین و روسیه بوده‌اند.

شورای حکام در چهارچوب این قطعنامه، از ایران خواسته است که تصمیمش در ممانعت ازفعالیت چند بازرس ارشد آژانس در این کشور را لغو کند. قطعنامه تاکید کرده است که تداوم فعالیت‌های تحقیقاتی این بازرسان برای انجام مؤثر فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس در ایران ضروری است.

این قطعنامه از سوی سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان پیشنهاد شده و هدف از طرح آن افزایش فشارها بر ایران بوده است.این سه کشور همچنین در بیانیه‌ای مشترک، ضمن اشاره به این ضرورت که «شورای حکام باید ایران را در قبال تعهدات قانونی‌اش پاسخگو کند» افزودند نه‌تنها برای چنین اقدامی بسیار دیر شده، بلکه ایران باید «فورا، بطور کامل و بدون ابهام با آژانس همکاری کند.» تهران پیش از این گفته بود که در صورت تصویب این قطعنامه، به آن واکنش نشان خواهد داد.

جمهوری اسلامی ایران گروه E3 را متهم کرده است که به مفاد برجام که همه آنها امضاکننده آن هستند عمل نکرده است و عنوان می‌کند که اقداماتش برای «بازگرداندن تعادل در تعهدات و منافع متقابل بر اساس برجام»است.

آژانس همچنین تایید کرد که جمهوری اسلامی ایران برای اولین‌بار فرآیند تغذیه گاز اورانیوم را به سه آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته IR-4 و IR-6 در تاسیسات غنی‌سازی نطنز آغاز کرده است.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد
عربستان حمله به پایگاه «شاهزاده سلطان» را تکذیب کرد
تغییر مهم در پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
ریزش قیمت طلا در بازار تهران