×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 180067
تاریخ انتشار :

«فایننشال تایمز» بررسی کرد؛

اگر بایدن یا ترامپ بمیرد، انتخابات آمریکا چه می‌شود؟

رقابت جو بایدن 81 ساله و دونالد ترامپ 78 ساله در انتخابات امریکا به عنوان سالمندترین نامزدهای ایالات متحده سبب شد «فایننشال تایمز» در گزارشی به دنبال پاسخ این سوال باشد که اگر این نامزدها در طول رقابت بمیرند یا کنار بروند، چه اتفاقی رخ می‌دهد.

نورنیوز- رسانه‌های خارجی؛ پاسخ‌های مبهم جو بایدن در مناظره با ترامپ نگرانی‌هایی در مورد سن زیاد او برانگیخته و دموکرات‌های ارشد را بر آن داشته تا از او درخواست کنند تلاش خود را برای انتخاب مجدد متوقف کند. دونالد ترامپ 78ساله نیز با سوالاتی در مورد سن، قدرت ذهنی و خلق‌و‌خوی خود مواجه است و ماه آینده به دلیل محکومیت جنایی خود در نیویورک مجرم شناخته خواهد شد.

• اگر یکی از نامزدها به‌طور ناگهانی از رقابت‌های انتخاباتی خارج شود یا بمیرد، چه اتفاقی می‌افتد؟ 

نبرد جانشینی بایدن و ترامپ می‌تواند آشفته و بی‌نظم باشد و هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه را با نوعی سردرگمی سیاسی مواجه کند. هر دو نامزد اوایل سال جاری به‌راحتی رای اولیه حزب خود را به دست آوردند؛ حال اگر احزاب‌شان آنها را کنار بگذارند، یافتن جایگزین به‌عهده نمایندگان کنگره آتی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها خواهد بود. 
«الین کامارک» در اندیشکده موسسه بروکینگز گفت که نمایندگان ایالتی به نتیجه اولیه ایالت خود متعهد نیستند  و می‌توانند به هر نامزدی که دوست دارند، رای دهند. همچنین ممکن است رای‌گیری برای یافتن نامزد مناسب چندین دور طول بکشد.  
بر اساس گزارش FiveThirtyEight، میزان محبوبیت کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور، فقط 39.4 درصد است؛ یعنی کمتر از 39.9 درصد میزان محبوبیت بایدن. به این ترتیب دیگر دموکرات‌ها تقریباً به‌طور قطع وارد دور رقابت خواهند شد. دونالد ترامپ هنوز گزینه خود را برای معاونت انتخاباتی اعلام نکرده است. 

• آیا قبلاً یک نامزد ریاست جمهوری انصراف داده است؟ 

در جواب باید گفت: بله؛ اما زمانی که قوانین اولیه حزب متفاوت بود.
«لیندون جانسون»، سی‌و‌ششمین رئیس‌جمهور حزب دموکرات آمریکا سال 1968، در ماه مارس با کناره‌گیری از رقابت، مردم را شوکه کرد و گفت که ریاست‌جمهوری نباید با «شکاف‌های حزبی» لکه‌دار شود؛ آن هم در شرایطی که امریکا درگیر جنگ جنجالی ویتنام بود. «رابرت اف کندی» هم که امیدوار بود نامزد شود، ترور شد. 
این روزها، اگر هر یک از کاندیداها قبل از انتخابات از رقابت خارج شود، رهبری حزب - DNC یا کمیته ملی جمهوری‌خواه - برای مدیریت پیامدها وارد عمل خواهند شد. کامارک گفت: «نکته ساده‌ای که باید به خاطر بسپارید این است: احزاب تا روز انتخابات کنترل را در دست دارند.»

• اگر نامزدی پس از برگزاری انتخابات انصراف دهد، چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر نامزدی پس از برگزاری انتخابات انصراف دهد، کمیته‌های حزب با رأی‌گیری نامزد جدید را تعیین می‌کنند، اما ابتدا ممکن است یک نبرد پرقدرت بر سر جانشینی وجود داشته باشد.
دموکرات‌ها، معاون رئیس‌جمهور یعنی کاملا هریس را انتخاب می‌کنند؛ هر چند که نیوسام، فرماندار کالیفرنیا مدعی جانشینی جو بایدن خواهد بود. 
اگر دونالد ترامپ کنار برود یا بمیرد، «نیکی هیلی» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و نزدیک‌ترین رقیب ترامپ، از جناح محافظه‌کار سنتی حزب جمهوری‌خواه معرفی می‌شود. بنابراین نبرد برای جایگزینی ترامپ به یک مبارزه ایدئولوژیک تبدیل می‌شود.


• چه زمانی اوضاع بیشتر به هم ریخته می‌شود؟
اگر یکی از این دو نفر پس از پیروزی در انتخابات 5 نوامبر و قبل از رأی‌گیری مجمع الکترال برای انتخاب رسمی به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب، از ادامه مسیر کناره‌گیری کند، اوضاع  عجیب می‌شود. چون انتخاب‌کنندگان در مجمع الکترال به هیچکس وابسته و متعهد نخواهند بود. 
اوضاع هنگامی که مجمع الکترال رای دهد، ساده‌تر خواهد بود: اصلاحیه بیستم قانون اساسی ایالات متحده می‌گوید که اگر رئیس‌جمهور منتخب بمیرد، معاون رئیس‌جمهور منتخب جانشین او می‌شود.

• مجمع الکترال چیست؟

کالج انتخاباتی یا مجمع الکترال مرحله نهایی از روند طولانی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود. انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالات متحده آمریکا به صورت دومرحله‌ای انجام می‌شود. مردم در روز انتخابات اگر چه اسم نامزدهای ریاست‌جمهور را در برگه‌های اخذ رأی می‌نویسند، اما در عمل مجمع گزینندگان به‌طور مستقیم رئیس‌جمهور و معاون او را انتخاب می‌کنند. به این معنی که رأی‌دهندگان هر ایالت گزینش‌گران رئیس‌جمهور (electors)  را انتخاب می‌کنند و آن‌ها بعداً رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند.

در موارد بسیار نادر این امکان وجود دارد که رأی‌دهندگان در برگه اخذ رأی به نامزدی رأی بدهند، ولی گزینش‌گران منتخب آن‌ها شخص دیگری را رئیس‌جمهور کنند؛ در همین راستا پنج مرتبه برنده بیشترین آرای مردمی با پیروز نهایی انتخابات متفاوت بوده‌است. 
این اتفاق آخرین بار در سال ۲۰۱۶ اتفاق افتاد و با وجود آن‌ که بیشتر رای‌دهندگان به هیلاری کلینتون نامزد دمکرات رأی دادند و او سه میلیون رای بیشتری نسبت به دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواه کسب کرد، اما دونالد ترامپ با کسب اکثریت آرای الکترال پیروز انتخابات شد.
پس از تحلیف، رئیس جمهور جدید می‌تواند یک معاون رئیس جمهور را بر اساس اصلاحیه 25 معرفی کند. سپس این انتخاب باید توسط اکثریت هر دو مجلس کنگره تایید شود.


نور نیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تحرکات نظامی تازه در غرب عراق /درگیری عشایر با دروزیها
عنوان قهرمانی جهان به تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران رسید
پزشکیان: گام اساسی در مبارزه با مواد مخدر، آگاهی‌سازی است
گزارش قالیباف از اجلاس ژنو: تمرکز بر بحران غزه و دیپلماسی منطقه‌ای
«وزیر سابق اطلاعات» قائم‌مقام معاونت امور مجلس ریاست جمهوری شد
آغاز ثبت‌نام خودروهای وارداتی از 11 مرداد + جزییات
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 8 مرداد 1404
نوری قزلجه: تجارت کشاورزی ایران و چین به دو برابر افزایش می‌یابد
خبر افزایش 50 درصدی قیمت اینترنت همراه ایرانسل تکذیب شد
ایروانی: نوار غزه به ویرانه تبدیل شده و جنایت علیه مردم ادامه دارد
آینده نیمکت مدیریتی استقلال در گرو تصمیم شنبه باشگاه
اعزام 50 نیروی امدادی برای مهار آتش‌سوزی در گیسکان
آذر ماه، قرعه‌کشی جام جهانی 2026 در لاس‌وگاس
از سرگیری دوباره واردات بنزین سوپر
شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب الله لبنان : احدی از ما نخواهد که تسلیم شویم
پیشروی یا عقب‌نشینی؟
اخذ گواهی دانش‌بنیان برای سه پروژه فناورانه همراه اول
زائران اربعین تا چه زمانی باید ارز مازاد خود را بازگردانند؟
اقتصادنگار | تورم تیرماه، شلیک به سفره‌ی مردم
رأی پرونده قتل الهه حسین‌نژاد صادر شد/ 20 روز مهلت فرجام خواهی
امکان واریز و برداشت پول برای گردشگران خارجی فراهم شد
افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران غیرقابل قبول است
طبیعی اما مرگ‌آور؛ افسانه سیگارهای دست‌ساز زیر ذره‌بین علم
لایحه پهپادهای غیرنظامی زیر ذره‌بین شورای نگهبان
افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی
رییس جمهور شکایتی از کاریکاتوریست ندارد
آمادگی 3200 موکب ایرانی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین + فیلم
پزشکیان: تعطیل کردن کشور برای حل بحران کم‌آبی پاک کردن صورت مسئله است
پورجمشیدیان: به اتباع غیرمجاز خدمات اربعین ارائه نمی‌شود
صرفه‌جویی 67 درصدی مصرف برق در حرم امام رضا(ع) +تصاویر
سهام عدالت در آستانه بازگشت به بورس قرار گرفت
رشد اقتصادی ایران در پیش‌بینی جدید IMF دو برابر شد
عذرخواهی هادی ساعی بابت بی‌احترامی به استاد پیرهادی
سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم
پایان «دیوانه کویر»؛ انهدام باند مسلح در عملیات مشترک پلیس
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
ترامپ: فشار بر اسرائیل یعنی پاداش دادن به حماس + فیلم
دین و دانش؛ نیازمند روش های نو
محدودیت ارز اربعین برطرف شد
تعداد افرادی که در سامانه سماح ثبت‌نام کردند از یک میلیون و 400 هزار نفر گذشت +لینک‌سایت
خطر حلقه‌های ضعیف زنجیر
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404
ماجرای سیلی پدر مبینا نعمت‌زاده به پیشکسوت تکواندو و جنجال در فدراسیون
گزارش CNN از کاهش ذخایر رهگیرهای تاد آمریکا پس از جنگ 12 روزه +فیلم
لوئیز دیاز ستاره کلمبیایی لیورپول به بایرن مونیخ پیوست
صدور سند رسمی برای تخت‌جمشید، باغ ارم و دریاچه پریشان
اسرائیل بزرگ‌ترین دولت-ملت فاشیستی دوران ماست
داوطلبان علوم ورزشی دانشگاه‌ها بخوانند؛ جزئیات آزمون عملی در کنکور 1404
X
آگهی تبلیغاتی