×
سیاسی
شناسه خبر : 179923
تاریخ انتشار : شنبه 1403/04/09 ساعت 15:10
تجدیدنظر در مصداق «رجل سیاسی»

سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی

تجدیدنظر در مصداق «رجل سیاسی»

در انتخابات‌های ریاست ‌جمهوری، حضور پوششی‌ها بهیچوجه شایسته جامعه ایرانی نیست. خود پوششی بودن، یکی از نشانه‌های بارز فاقد صلاحیت بودن نامزدهای ریاست‌ جمهوری است. مردم بشدت بابت اینهمه هزینه که برای استفاده نامزدهای پوششی در رسانه ملی می‌شود ناراضی هستند.

نورنیوز - گروه سیاسی: با قطع نظر از خروجی انتخابات اخیر ریاست‌ جمهوری، سازوکارهای این انتخابات نشان داد که باید در زمینه تعریف «رجل سیاسی» و مصادیق آن و بعضی از مسائل مرتبط با نامزدهای ریاست ‌جمهوری تجدید نظر اساسی صورت بگیرد.
1- سطح نامزدهای ریاست ‌جمهوری از نیاز واقعی کشور، بسیار پائین‌تر است. این موضوع به تعریف «رجل سیاسی» مربوط می‌شود که به دلیل نادرست بودن آنچه در مصوبات مرتبط با این عنوان وجود دارد، چنین مشکلی پدید می‌آید. ویژگی‌هائی از قبیل سابقه وزارت، معاونت قوه، استانداری، نمایندگی مجلس و... بهیچوجه نمی‌توانند الزاماً مقوم عنوان «رجل سیاسی» باشند. چه بسا افرادی که در این پست‌ها حضور داشته باشند ولی فاقد تدبیر لازم و مدیریت کافی برای انجام همان مسئولیت‌ها بوده باشند. این نکته را بیشتر از این جهت باید در نظر داشت که متاسفانه در نظام حکمرانی ما بسیاری از مسئولیت‌ها براساس دوستی‌ و هم‌جناح بودن و رفاقت و حتی قوم و خویشی واگذار می‌شوند و رعایت معیار لیاقت و کاردانی و شایسته‌سالاری تقریباً فراموش شده است. در مقابل، چه بسا افراد که بدون اشغال چنین پست‌ها و سمت‌هائی دارای شایستگی‌های لازم برای مدیریت کشور و تدبیر امور هستند ولی به دلایل مختلف به مسئولیت‌های کلیدی که احراز آنها از شرایط قرار گرفتن در دایره تعریف عنوان «رجل سیاسی» است قرار نگرفته‌اند. این واقعیت را در جامعه خودمان و در همین انتخابات‌ها بسیار دیده‌ایم و حتی افرادی را در جایگاه ریاست‌ جمهوری مشاهده کرده‌ایم که به جای حل مشکلات کشور بر مشکلات افزودند و جامعه را به قهقرا بردند. روشن است که باید در تعریف عنوان «رجل سیاسی» تجدید نظر اساسی صورت بگیرد تا کشور از وضعیت نامطلوب کنونی نجات یابد و مردم بتوانند به راحتی افراد مناسب کلان‌ترین مدیریت کشور را انتخاب کنند. در شرایط کنونی، انتخاب صالح ناممکن است چه رسد به انتخاب اصلح.
2- در انتخابات‌های ریاست ‌جمهوری، حضور پوششی‌ها بهیچوجه شایسته جامعه ایرانی نیست. خود پوششی بودن، یکی از نشانه‌های بارز فاقد صلاحیت بودن نامزدهای ریاست‌ جمهوری است. مردم بشدت بابت اینهمه هزینه که برای استفاده نامزدهای پوششی در رسانه ملی می‌شود ناراضی هستند. هزینه رسانه ملی از اموال عمومی و بیت‌المال است. چرا بیت‌المال صرف مطرح شدن افراد پوششی می‌شود؟ علاوه بر این، وقت مردم نیز با رجزخوانی‌های این قبیل افراد تلف می‌شود و از این بابت نیز جامعه و کشور دچار خسران می‌شوند. شورای نگهبان باید عناصری را که سابقه پوششی بودن دارند فاقد صلاحیت بداند زیرا واقعاً چنین افرادی از مصادیق «رجل سیاسی» نیستند.
3- دسته دیگر افراد فاقد صلاحیت احراز جایگاه ریاست ‌جمهوری، کسانی هستند که حداقل دو بار در انتخابات شرکت کرده‌اند و مردم به آنها رای نداده‌اند. متاسفانه در انتخابات‌های ریاست ‌جمهوری افرادی واجدصلاحیت دانسته می‌شوند که چندین بار شانس خود را امتحان کرده‌اند و کاملاً مشخص شده که مردم آنها را قبول ندارند. این افراد را هم شورای نگهبان باید فاقد صلاحیت بداند و اجازه مطرح شدن چندین‌باره به آنها ندهد. حضور مکرر این قبیل افراد در میان نامزدهای ریاست‌ جمهوری از عوامل فاصله گرفتن مردم از صندوق‌های رای است، زیرا عدم اقبال مردم به این معناست که آنها از مصادیق «رجل سیاسی» نیستند.
4- ممکن است گفته شود برای جلوگیری از ورود افراد پوششی و کسانی که چند بار نامزد شده ولی رای نیاورده‌اند، قانونی وجود ندارد. حل این مشکل برای شورای نگهبان بسیار آسان است. زیرا اولاً شورای نگهبان سابقه عمل کردن به تشخیص خود را زیاد دارد و در این موارد هم می‌تواند به همین روش عمل کند. ثانیاً برای تصویب قانون در این زمینه زمان زیادی لازم نیست به ویژه برای شورای نگهبان البته اگر اراده کند. تجدید نظر اساسی در مصادیق «رجل سیاسی» اکنون یک ضرورت است.


روزنامه جمهوری اسلامی
نظرات

آخرین اخبار
تقاص تک‌تک خون‌های به ناحق‌ریخته شده و غرامت آسیب‌های وارده را پس خواهید داد
ارتش پاکستان حمله پهپادی افغانستان را تائید کرد / چهار نفر زخمی شدند
تصمیم آمریکا در زمینه کاهش تحریم‌های ونزوئلا برای تجارت نفت و کود
هیچ موشکی از سوی ایران به ترکیه شلیک نشده است
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و دیگر شهرهای کشور
ایران شرایط مجوز عبور محدود نفت از تنگه هرمز را بررسی می کند
اجرای موج47 عملیات مقتدرانه وعده صادق4/حمله علیه اهداف آمریکایی صهیونی در منطقه
سازمان ملل خواستار عبور ایمن محموله‌های بشر دوستانه از تنگه هرمز شد
قدردانی عراقچی از دولت و ملت ترکیه
حمله دشمن آمریکایی و صهیونیستی به منطقه دروازه ری شهر قم
واکنش الجزیره به اظهارات وزیر جنگ آمریکا
بازداشت 4 عضو گروهک نفاق در رباط‌کریم
ابوعبیده: حملات موشکی ایران به تل‌آویو دل‌های آزادگان را روشن کرد
انصارالله: هدف قرار دادن پایگاه های آمریکا حق مشروع ایران است
5 پهپاد مهاجم صهیونیستی آمریکایی در تور پدافندی سپاه شکار شدند
قالیباف: هیچ تفکیکی بین رژیم صهیونیستی و آمریکا قائل نیستیم
حمله هوایی آمریکایی صهیونیستی به منزل مسکونی در خمین 6 شهید بر جای گذاشت
عراقچی وضعیت رقت بار آمریکا و اروپا پس از جنگ علیه ایران را تشریح کرد
کاظمی: زمان امتحانات خرداد تغییر خواهد کرد
رئیس مؤسسه محراب الازهر: خدایا، اینها (ایرانیان) چه مردم شگفت‌انگیزی هستند؟!
فایننشال تایمز: قیمت نفت از رکورد 128 دلار عبور خواهد کرد
لغو مسابقات فرمول یک در بحرین و عربستان
آثار تاریخی ثبت ملی کیش نشانه‌دار شدند
سناتور هندی: کور‌ خوانده‌اید؛ ایرانیان تسلیم نمی‌شوند
دستگیری 14 نفر از عناصر آمریکایی-اسرائیلی در کرمان
تاکنون به چند واحد غیر نظامی آسیب وارد شده است؟
تماس‌های مکرر پزشکان برای همکاری داوطلبانه با اورژانس
آغاز موج جدید حملات موشکی به سرزمین‌های اشغالی
قدردانی عراقچی از همبستگی مردم ترکیه
شیخ نعیم قاسم: برای یک نبرد طولانی آماده شده‌ایم
اذعان رسانه صهیونیستی: حملات علیه سکوهای موشکی ایران بی فایده است
استاندار مازندران: تاکنون میزبان 7 میلیون مسافر بوده‌ایم
روز قدس؛ جلوه نبرد روایت‌ها در خیابان‌های ایران
سفارت ایران: هیچ پرتابه‌ای از ایران به سوی ترکیه شلیک نشده است
2 تیم ارسال کننده تصاویر به شبکه تروریستی اینترنشنال دستگیر شد
فرار 70 هزار آمریکایی از خاورمیانه
پیش بینی بانک آمریکایی از کاهش دو برابری تولید نفت
سناتور آمریکایی: پول بیشتری برای جنگ با ایران نمی‌دهیم
لغو محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی کشور
قالیباف: حضور مردم در روز قدس نمایشی از اقتدار ملی بود
ترامپ حمله زمینی برای تصاحب اورانیوم ایران را رد کرد
تعیین جایزه برای ارائه اطلاعات درخصوص اشغالگران آمریکایی
اتحادیه عرب به تعطیلی مسجدالاقصی واکنش نشان داد
احتمال پیگیری تمرینات استقلال در خارج از تهران
از داخل برای ماندن بچه‌ها پاس گل دادند/ زلفی خیلی زود منصرف شد
اسطوره استقلال از ICU مرخص شد
در هر نقطه‌ای از منطقه باشید، زیر آتش و آوار دفن خواهید شد
درخواست رئیس سازمان نظام پزشکی از رزمندگان کشور
نحوه فعالیت بانک‌های کشور در هفته پایانی سال اعلام شد
تلاش قانونگذاران دموکرات آمریکا برای برکناری هگست