شناسه خبر : 179860
تاریخ انتشار : شنبه 9 تیر ساعت 09:01
تابستان گران

نورنیوز از وضعیت هزینه کلاس های تابستانی و آموزشگاه ها گزارش می دهد؛

تابستان گران

سال گذشته ، سهم تفریح و سرگرمی در سبد هزینه خانوار شهری، تنها 1.6 درصد بود و سهم آن نسبت به دو دهه گذشته کاهشی 60 درصدی داشته است. اکنون با فرا رسیدن فصل تابستان بیشترین سهم عمده هزینه تفریح و سرگرمی خانوار به فرزندان اختصاص پیدا می‌کند. از شهریه 5 میلیون تومانی برای کلاس شنا تا شهریه 10 میلیون تومانی کلاس فوتبال و 8 میلیون تومانی کلاس های رباتیک.

نورنیوز – گروه اجتماعی: با شروع تابستان و اوقات فراغت، بیشتر خانواده‌ها به‌دنبال راهی برای سرگرم‌کردن فرزندان خود هستند . آنهایی که در مدارس غیر انتفاعی درس می خوانند شرایط شان کمی فرق می کند. معمولااین مدارس برای تابستان بچه ها برنامه دارند و علاوه بر مرور درس ها برنامه های تفریحی و آموزشی و اردو را در لیست برنامه های تابستان قرار می دهند. در این میان نیز خانواده هایی که به سختی هزینه های یک سال تحصیلی را تأمین کرده اند باید برای تابستان و پر کردن اوقات فرزندشان بازهم دست به جیب بشوند. تب تبلیغات کلاس‌های فوق‌برنامه در کوچه و خیابان‌ها و همچنین فضای‌مجازی نیز این روزها بالا گرفته  و بسیاری از خانواده ها برای پیدا کردن کلاس مناسب دست به کار می شوند.

برخلاف اینکه وزارت آموزش و پرورش هر سال مدعی نظارت بر شهریه های مدارس غیردولتی  است بررسی ها نشان می دهد نظارتی بر هزینه کلاس های تابستانی نیست. به این ترتیب هر مدرسه بر اساس کلاس هایی که برای بچه ها  در نظر می‌گیرد شهریه تعیین می کند. این بار هم خبری از قسطی کردن شهریه نیست و خانواده ه باید همان اول شهریه را پرداخت کنند.

مرتضی که دخترش در پایه سوم یکی از مدارس غیردولتی تهران تحصیل می کند با اشاره به شهریه های کلاس تابستانی و رقم هایی که هر سال بیش از 50 درصد افزایش پیدا می کند به نور نیوز  می گوید : «کلاس های تابستانی زمان تحصیل ما با امروز خیلی متفاوت است. ما در کلاس های کانون های پرورش فکری و یا کلاس های تابستانی مساجد شرکت می کردیم و در کنار آن استخر و توپ بازی باعث می شد اوقات فراغت ما پر شود. هزینه این کلاس ها هم آن قدر زیاد نبود و خیلی از آنها هم رایگان بود. اما الان باید برای هر کلاس پول زیادی پرداخت کنیم. خیلی از خانواده ها فقط برای اینکه در تابستان زمان فرزندشان به بیهودگی سپری نشود سراغ کلاس های تابستانی می روند . مدارس غیر انتفاعی معمولا برای دو ماه کلاس تابستانی برگزار می کنند و مبالغ عجیبی هم می گیرند. مثلا برای سه روز در هفته و آن هم برای 4 ساعت شهریه 10 میلیون تومانی می گیرند. کلاس ها هم شامل بازی های فکری و هنری و رباتیک در کنار چند اردوی داخل شهر است. باور کنید چیز زیادی هم بچه ها یاد نمی گیرند و فقط چند ساعتی کنار هم هستند و بازی می کنند.  اگر هم نخواهیم ثبت نام کنیم باید دخترم هر روز به خانه مادربزرگ و یا خاله هایش برود چون همسرم شاغل است. در ساعت هایی هم که آن جا است یا تلویزون تماشا می کند و یا با تبلت و گوشی بازی می کند. متاسفانه آن قدر هزینه وسایل بازی مثل دوچرخه و اسکوتر بالا است که خیلی از خانواده ها توان خرید آن را ندارند.»

 از شنای 5 میلیونی تا رباتیک 8 میلیونی

با شروع تابستان بازار کلاس های آموزشی مخصوص این فصل نیز داغ می شود. شنا ، فوتبال ، صنایع دستی ، ورزش های رزمی تا کلاس های قصه گویی و شاهنامه خوانی و شطرنج. هر کدام هم نرخ خودشان را دارند. برخی از آموزشگاه ها نیز چند کلاس را در قالب یک پکیج ارایه می دهند تا بچه ها به صورت فشرده در همه این کلاس ها حضور داشته باشند.

ملیحه که پسرش در پایه پنجم تحصیل می کند با اشاره به هزینه های بالای کلاس های آموزشی به نور نیوز می گوید : «کلاس های آموزشی و تفریحی تابستان این سالها با زمان کودکی ما خیلی فرق می کند. هم در نوع کلاس ها و هم در هزینه ها. متاسفانه دیگر مثل گذشته خبری از برگزاری کلاس های تابستانی در مساجد و حسینیه ها نیست. دهه 70 و 80 در خیلی از مساجد کلاس های تابستانی برگزار می شد و خیلی از بچه ها هم در این کلاس ها شرکت می کردند . برای دخترها کلاس های بافندگی ، گلدوزی ، قرائت قرآن و احکام و آموزش زبان و شاهنامه خوانی برگزار می شد و هزینه چندانی هم از خانواده ها دریافت نمی‌شد. همه بچه های محل هم در این کلاس ها حاضر می شدند و لحظه های خوبی کنار هم سپری می‌کردیم. اما نسل امروز متفاوت است و تک فرزندی باعث شده تا خانواده ها سعی کنند فرزندشان را در بهترین کلاس های آموزشی ثبت نام کنند. در این میان هم آموزشگاه ها هر نرخی که دوست دارند تعیین می‌کنند. مثلا کلاس آموزش شنا برای 12 جلسه 5 میلیون تومان ، کلاس آموزش فوتبال سه ماه و هفته ای دو روز 8 میلیون تومان ، کلاس رباتیک 15 جلسه 7 میلیون تومان و آموزش شطرنج 3 میلیون تومان. کلاس های آموزش رزمی هم نرخ های متفاوت دارند. از 2 میلیون تومان تا 6 میلیون تومان. اینها به جز هزینه خرید لباس و وسایل ورزشی است. کلاس های آموزش موسیقی هم شهریه های نجومی می گیرند.  این هزینه ها برای خانواده هایی که حقوق کارمندی دارند زیاد است و خیلی از خانواده ها به دنبال آموزشگاه های دولتی مثل کانون پرورش فکری و یا مراکزی هستند که شهریه کمتری می گیرند. این آموزشگاه ها هم به دلیل استقبال زیاد خانواده ها خیلی زود پر می شوند. متاسفانه شرایط بازی کردن بچه ها در کوچه و خیابان مثل گذشته نیست و آنها نمی توانند در آپارتمان انرژی شان را تخلیه کنند.»

 غیبت نهادهای فرهنگی

نیمه دهه ۸۰ بود که فرهنگسراهای تابستانی در برخی از مراکز تهران فعال شد. این مراکز ایجاد شدند تا با برنامه‌های متنوع بتوانند بخش زیادی از ساعات فراغت کودکان و نوجوانان را پر کنند. تقریبا با توجه به قیمت مناسبی که کلاس‌های تابستانی این مراکز مثل نقاشی، خوشنویسی، کاراته، تکواندو و… داشت، باعث شد تا خانواده‌ها از این مراکز استقبال کنند اما تقریبا در دهه ۹۰ دیگر از این فرهنگسراهای تابستانی خبری نبود. البته یک نکته مهم این است که کودک و نوجوان امروز با کودک و نوجوان دهه ۷۰ و ۸۰ متفاوت است، برای همین کلاس‌ها باید مطابق با سلیقه او باشد. علاوه بر آن نهاد فرهنگی مثل مساجد و یا کانون های پرورش فکری که در دهه 70 و 80 مهمترین مراکز فرهنگی و آموزشی در تابستان بودند در دهه 90 کمرنگ شدند وامروز نیز در هر منطقه فقط یک یا دو مسجد و یا کانونی رامی توان پیدا کرد که کلاس های تابستانی برگزار می کند. وقتی پای حرف رتبه های برتر کنکور دهه 70 و یا 80 می نشینیم آنها یکی از موفقیت های شان را حضور در کلاس های تابستانی مساجد و کانون ها عنوان می کنند. کلاس هایی که دانشجویان ممتاز به بچه ها تدریس می کردند و علاوه بر آن بچه ها در اردوهایی که مسئولان مساجد برپا می کردند شرکت کرده و ساعت های خوبی را کنار هم سپری می کردند. امروز این مراکز فرهنگی جای خودشان را به خانه های کودک و نوجوان و یا مراکز خصوصی آموزش هنر و ورزش داده اند. یکی از این خانه های کودک دو زبانه که فارسی و انگلیسی تدریس می کند برای سه ماه  تابستان شهریه 13 میلیون و 600 هزار تومان تعیین کرده است. همچنین نگاهی به شهریه های یکی از فرهنگسراها نشان می‌دهد که میانگین نرخ کلاس های آموزش های هنری مانند خوشنویسی و خیاطی و کمک های اولیه و زبان و شطرنج بین 400 هزار تومان تا 800 هزار تومان است.

 این روزها زیاد می‌شنویم که خلاقیت بچه‌ها را باید پرورش داد و این خلاقیت پا را از مدارس فراتر گذاشته و به کلاس‌های اوقات فراغت هم رسیده است. هزینه ۱۰ جلسه کلاس پرورش خلاقیت هنری کودکان در تهران 2 میلیون و 500  هزار تومان است. رباتیک طرفداران خودش را دارد و همین باعث شده که در جست‌وجوهای خانواده ها  به‌عنوان یکی از کلاس‌های پرطرفدار تابستان ۱۴۰۲ مطرح شود. کسی که بخواهد فرزندش را در این کلاس‌ها ثبت‌نام کند، برای ۲۰ جلسه ۲ ساعته باید حدود 8 میلیون و ۶۸۰ هزار تومان پرداخت کند. البته برای کلاس‌های درجه ۲ رباتیک این قیمت به حدود 4میلیون و ۷۰۰ هزار تومان می‌رسد.

به نظر می رسد نهادهای فرهنگی که بودجه های کلانی نیز برای کارهای فرهنگی می گیرند باید برای پرکردن مناسب اوقات فراغت نوجوانان در تابستان برنامه ریزی مناسب تری داشته باشند. این برنامه ها باید الگوی جدیدی از برنامه های فرهنگی در تابستان برای نسل نوجوانی طراحی کنند که بعد از 9 ماه تحصیل به دنبال تفریح و فعالیت های غیردرسی اند.


نورنیوز
نظرات

اسد از حمایت ترکیه از شورشیان خشمگین بود

خطای نابهنگام مرندی

خیانت سیستماتیک در حق حزب‌اللهی‌ها

اوج قدرت سیاستمداران

تهران- باکو در مسیر آشتی

ایران و آینده خاورمیانه

آیا قانون «حجاب» تعلیق شده است؟

مدار دیپلماسی | تروریسم، سوریه و ایران؛ روایت رهبر انقلاب از آینده جبهه مقاومت +فیلم

اردبیل سردترین نقطه کشور شد/ رکورد سرما در تهران

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های یکشنبه 25 آذر

هوای تهران پاک شد

تغییر زمان بازی تراکتور و ملوان

ایرانی‌ها هر روز چاقتر می‌شوند

نجات معجزه‌آسای یک زن زیر چرخ‌های خودرو+ فیلم

حذف ارز نیمایی چه تاثیری روی قدرت خرید مردم دارد؟/ آیا قیمت کالاها افزایش می‌یابد؟

نورنما | ویدیویی از شدت برف در آمریکا +فیلم

945 نفر به تب دنگی مبتلا شدند

بیانیه پایانی نشست عقبه درباره سوریه/اسرائیل در حال مذاکره با حاکمان جدید سوریه

سران چه کشورهایی در مراسم تحلیف ترامپ شرکت می‌کنند؟

قبل از رفتن به‌ فرودگاه پروازهای خود را چک کنید

حمله سایبری به بانک های رژیم صهیونیستی

وزیر دفاع سابق برزیل بازداشت شد

نقض مکرر آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی؛ 225 تجاوز به لبنان ثبت شد

کشته شدن اسرای اسرائیلی توسط رژیم صهیونیستی

عکس های منتخب ایران، شنبه 24 آذر 1403

نشست مشترک وزرای خارجه عربی و غربی در اردن؛ تأکید بر همکاری برای صلح پایدار در سوریه

جزئیات تعطیلی ناشی از آلودگی هوا و سرما در استان‌های مختلف برای روز یکشنبه 25 آذر +فیلم

ام‌البنین ایران به پسران شهیدش پیوست

گزارش سالانه وزارت امورخارجه در خصوص نقض حقوق بشر در آمریکا و انگلیس

«مهدی کرمی» طلسم دسته 109 کیلوگرم را شکست

جاده هراز و چالوس از دوشنبه مسدود می‌شود

نورنما | سالروز وفات حضرت ام البنین (س) ، روز تکریم مادران و همسران شهدا گرامی باد +فیلم

شیخ‌ نعیم قاسم: صهیونیست‌ها در شکستن کانون مقاومت ناکام ماندند.

حامیان فلسطین باز‌هم به خیابان‌های لندن آمدند

سازمان زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1404 را اعلام کرد

پادکست | ریشه های سقوط نظام سوریه و آینده مقاومت در منطقه

سرویس اطلاعاتی روسیه: درباره سوریه با سیا تماسی نداشتیم

کدام وزرا به «پویش دو درجه کمتر» پیوستند؟

محدودیتی برای درج نرخ در سامانه نیما وجود ندارد

الجولانی: نمی‌خواهیم با اسرائیل درگیر شویم

نویسندگان برتر در جشنواره کتاب سال حوزه تجلیل می‌شوند

تلاش‌های جهانی برای عدالت: محاکمه جنایات جنگی در کانون توجه

حراج هشتاد و ششم با فروش 7 هزار و 464 قطعه سکه انجام شد

سازمان لیگ با کاهش قیمت بلیت دیدارهای خانگی تراکتور مخالفت کرد

نشست تبیین گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس برگزار شد

آغاز به کار سفارت ترکیه در سوریه پس از 12 سال +فیلم

ابراهیم حاتمی‌کیا با «موسی کلیم‌الله(ع)» به جشنواره فجر باز می‌گردد

فرستاده سازمان ملل: از فروپاشی نهادهای حیاتی سوریه جلوگیری شود

ماکرون: اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین لازم است

عوامل قتل راننده تاکسی اینترنتی در قرچک دستگیر شدند

نورنما | مار غول پیکر در یکی از خیابان های بان دون راک/تایلند +فیلم

سخنگوی وزارت دفاع: توانایی ساخت هواپیمای مسافربری را داریم

«میخائیل کاولاشویلی» رئیس‌جمهور گرجستان شد

ممنوعیت صادرات حبوبات لغو شد

رشد قیمت سکه و طلا در بازار

پوتین: آماده مقابله با دشمنان در تمام جبهه‌ها هستیم

دریافت 80 هزار ردیف استخدامی جدید

قبل از تحلیف ترامپ؛ فرصتی برای آتش‌بس در غزه

افشاگری هیئت تحریرالشام از براندازی بشار اسد/جولان داعش واعدام 100 نفر/آغاز بازداشت علویها

یک فوتبالیست رئیس‌جمهور جدید گرجستان شد

پزشکیان به مصر می‌رود

حسن جودکی سرپرست مجموعه تئاتر شهر شد

سوریه به کجا می رود؟

بورس 58 هزار واحد صعود کرد

گزاره‌های اشتباه

صدور سند برای قلعه بمپور سیستان و بلوچستان

شکست اتحاد شوم آمریکا و اسرائیل در سوریه قطعی است

پنج تفاوت طالبان و تحریرالشام/ در برابر جولانی چه باید کرد؟

بازتاب رسانه‌ای سخنان دریابان شمخانی در نشست دانشجویی نورنیوز

دمای منفی 14 درجه در مشهد

شاسی بلند «ری‌را» به بازار آمد

فاش شدن راز یک جنایت خونین در اندیمشک

سارقان چوپان بلوچی را به رگبار بستند

حجم معاملات ارز تجاری اعلام شد

پادکست | حفظ سلامت ریه ها در روزهای خاکستری

پایان خونین اختلاف شخصی

آغاز حراج سکه‌های 1403 از دوشنبه

غافلگیری مصری‌ها از مخالفت محمود عباس با کمیته اداره نوار غزه

راه‌اندازی خط دریایی مسافری اروندکنار-کویت

ادامه حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه و کرانه باختری/عربستان کشتار در النصیرات را محکوم کرد

برادر خالد مشعل از زندان امریکا آزاد شد

اسامی داوران 3 بازی پایانی لیگ برتر

کاپ جهانی؛ گروه‌بندی واترپلوی ایران تغییر کرد

رسانه عبری خبر داد؛ پیشرفت مستمر در مذاکرات تبادل اسرا جریان دارد

از غزه تا دمشق؛ استانداردهای دوگانه حقوق بشر غربی

قاچاق سوخت آنلاین شد

همتی: قیمت‌گذاری دستوری فسادزا است

رکورد تولد فرزند دومی‌ها در کشور

تفحص از نحوه اجرای قانون نهضت ملی مسکن در مجلس کلید خورد

پنج فیلم برگزیده تماشاگران سینما حقیقت

اجرای زنده کنسرت «از وین تا تهران» در خانه هنرمندان ایران

نورنما | هنرنمایی با لودر +فیلم

بازدید رئیس مجلس از پشت صحنه سریال‌های سلمان فارسی و موسی کلیم الله

فهرست جدید شهدای ترور در همایش ایران قربانی تروریسم رونمایی می‌شود

وزیر دفاع:به پویش کاهش دو درجه‌ای دما بپیوندید

عارف : مقام معظم رهبری تکلیف کرده ‌اند 100 مدیر توانا تربیت کنیم

بازدید سرزده رئیس‌جمهور از سازمان برنامه و بودجه

آغاز پیک دوم آنفلوآنزا از دی‌ماه/ این افراد حتما واکسن بزنند

انتشار جدول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان+ عکس

فرشید اسماعیلی محروم شد

X
آگهی تبلیغاتی