×
بین الملل
شناسه خبر : 179634
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/04/06 ساعت 20:56

اسرائیل در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان

آنتونیو گوترش ، دبیرکل سازمان ملل، اسرائیل را رسما در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار داد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود با عنوان «کودکان در درگیری‌های مسلحانه» نام اسرائیل را بصورت رسمی در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان در جهان قرار دارد.

 خانم ویرجینیا گامبا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور کودکان و درگیری های مسلحانه، گزارش سالانه کودکان در درگیری های مسلحانه را روز چهارشنبه به وقت محلی (۶ تیرماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۶ ژوئن ۲۰۲۴ ) در نشست شورای امنیت قرائت کرد و گفت: دبیر کل سازمان ملل متحد با ارزیابی تخلفات شدیدی که علیه کودکان صورت گرفته است، نیروهای مسلح و امنیتی اسرائیل را برای کشتن و ناقص کردن کودکان و حمله به مدارس و بیمارستان ها در فهرست ناقضان حقوق کودکان قرار داده است.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: وضعیت کودکان و درگیری‌های مسلحانه با بیشترین تعداد نقض شدید حقوق آنها در طول سال ۲۰۲۳، در اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی فلسطین از جمله غزه، کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی، جمهوری دموکراتیک کنگو، میانمار، سومالی، نیجریه و سودان بودند. در میانمار، ما شاهد افزایش ۱۲۳ درصدی تخلفات جدی علیه حقوق کودکان بودیم.

خانم گامبا تصریح کرد: ««درگیری در نوار غزه، کرانه باختری اشغالی، از جمله قدس شرقی، و در اسرائیل به مقیاس بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و رنج غیرقابل تصوری را بر هزاران کودک تحمیل کرده است. من از کشتار و معلول کردن و ربودن کودکان توسط حماس و دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی و تعداد کودکان کشته و مجروح شده توسط نیروهای مسلح و امنیتی اسرائیل در نوار غزه و کرانه باختری اشغالی وحشت زده شده ام. آمار کل نقض حقوق کودکان در این منطقه ۱۵۵ درصد افزایش یافته است و ۸ هزار و ۹ مورد تخلف جدی علیه ۴ هزار و ۳۶۰ کودک تأیید شده است. »»

در این گزارش آمده است: «همچنین ۲۳ هزار مورد دیگر نقض حقوق کودکان فلسطینی و اسرائیلی گزارش شده است و فرآیندهای راستی آزمایی در این زمینه آغاز شده است. پشت هر حادثه نقض حقوق کودکان در شرایط جنگ، تجربه منحصر به فرد یک کودک نهفته است. ما نمی توانیم این را فراموش کنیم.»

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: « دبیر کل سازمان ملل متحد با ارزیابی تخلفات شدیدی که در این شرایط علیه کودکان صورت گرفته است، نیروهای مسلح و امنیتی اسرائیل را برای کشتن و ناقص کردن کودکان و حمله به مدارس و بیمارستان ها در لیست ناقضان حقوق کودکان قرار داده است.»

این گزارش در ۱۴ ژوئن جاری برابر با ۲۵ خرداد ماه ۱۴۰۳  با اعضای شورای امنیت سازمان ملل به اشتراک گذاشته شد و پیش از آن بر اساس روش مرسوم در سازمان ملل، مقامات این سازمان پیش از انتشار گزارش با کشورهایی که قرار است به این فهرست اضافه شوند، تماس می گیرند تا از افشاگری و درز اطلاعات جلوگیری شود.

اما گیلعاد اردان سفیر وقت اسرائیل تماس تلفنی «کورتنی راتری» مشاور آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل را ضبط کرد و بخشی از آن را در حساب های خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشت که باعث انتقاد و تعجب سخنگوی سازمان ملل شد.

سخنگوی سازمان ملل گفت: «ضبط ویدئویی تماس تلفنی و انتشار بخشی از آن در توئیتر توسط سفیر اسرائیل تکان دهنده و غیرقابل قبول است و صادقانه بگویم اقدامی است که من در طول ۲۴ سال خدمتم به این سازمان هرگز ندیده ام.»

در پی ضبط ویدئویی و انتشار مکالمه تلفنی دفتر دبیرکل سازمان ملل از سوی «گیلعاد اردان» سفیر وقت اسرائیل در سازمان ملل، شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد که او برکنار و سفیر سابق این رژیم جایگزین او شده است.

 شبکه خبری سی ان ان آمریکا گزارش داد دنی دانون، سفیر سابق اسرائیل در سازمان ملل متحد به عنوان نماینده این رژیم به سمت قبلی خود بازمی گردد.

بر اساس این گزارش، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و وزیرخارجه اسرائیل تصمیم گرفتند تا دنی دانون را به عنوان سفیر اسرائیل در سازمان ملل منصوب کنند. در بیانیه دفتر نخست وزیر اسرائیل آمده است: "دانون تجربه قابل توجهی در عرصه بین المللی دارد و شکی نیست که استعداد و تجربه او در این زمان خود را نشان خواهد داد. این انتصاب برای تایید دولت ارائه خواهد شد و پس از آن دانون، دومین دوره خود را به عنوان سفیر اسرائیل در سازمان ملل آغاز خواهد کرد."

دانون از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ نماینده اسرائیل در سازمان ملل بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
X
آگهی تبلیغاتی