نورنیوز- گروه بینالملل؛ مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با حضور ۴۱ هیات از ۳۱ کشور آسیایی و ۹ سازمان بینالمللی در سطح وزرا همچنین شماری از نمایندگان و مقامات عالیرتبه برگزار شد.
این نشست در شرایط به میزبانی ایران برگزار شد که کشور بعد از شهادت رئیس دستگاه اجرایی و دیپلماسی، خود را برای برگزاری انتخابات زودهنگام آماده میکرد و مردم و مسئولان در تدارک و برنامهریزی برای تحقق این مهم بودند. برگزاری موفق این اجلاس نشانهای دیگر بر ساختار نهادینه و زیربنایی نظام اسلامی است که در کوتاهترین زمان ممکن بعد از شهادت رئیسجمهور و وزیر امورخارجه توانست بدون هیچ وقفهای برنامهها و تعهدات خویش را پیش ببرد.
نکته مهم آنکه حضور وزرا و نمایندگان ارشد کشورها در این اجلاس نمود و نمادی از اعتماد جهانی به ثبات سیاسی جمهوری اسلامی در سیاست خارجی بود. اعتماد و اطمینان به اینکه دگرگونی در ساختار اجرایی، تغییری در تعاملات منطقهای و جهانی جمهوری اسلامی ایران ایجاد نخواهد کرد و روند روبهگسترش مناسبات تهران با سایر کشورها بدون وقفه ادامه دارد.
نتیجه این نگاه مثبت جهانی به ایران را میشد در رایزنیهای انفرادی کشورهای حاضر در این نشست با سرپرست وزارت امور خارجه و سایر مسئولان اجرایی کشور و نیز گام جدید و مثبت ایران و بحرین برای احیای کامل روابط و به نتیجه رساندن مذاکرات آزادسازی داراییهای ایران در این کشور مشاهده کرد.
مواضع مطرحشده در نشست مذکور نشانگر تلاش همهجانبه و گسترده کشورها برای تغییر در ساختار نظام بینالملل از تکقطبی غربی به چندجانبهگرایی بود. بهویژه اینکه بخش قابل توجهی از کشورهای حاضر در این نشست دارای روابط نزدیکی با آمریکا هستند، اما با آگاهی از دگرگونی در معادلات جهانی، بر لزوم رسیدن به جهان چندقطبی عادلانه و نقشآفرینی بیشتر نهادهای منطقهای همچون مجمع گفتوگوی همکاری آسیا تاکید کردند. نظم نوینی که جمهوری اسلامی ابتکارعملها و طرحهای متعددی برای تحقق آن دارد که در نشستهای مجمع گفت وگوی همکاری آسیا، دی 8، بریکس و شانگهای مطرح شده است.
یکی دیگر از نکات مهم در این اجلاس، اجماع سراسری در حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی همچنین سانسور این نشست در رسانههای فارسی زبان خارجی بود.
با این حال به اعتقاد ناظران، اجلاس تهران در کنار نمایش دیپلماسی موفق و عملگرای ایران میتواند زمینهساز تحولاتی نوین در صحنه منطقه و نظام بینالملل باشد.
نور نیوز