×
سیاسی
شناسه خبر : 179567
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/04/06 ساعت 12:17
جای خالی "صداقت" بهشتی

تحلیلی " جمهوری اسلامی" از سیره سیاسی شهید دکتر بهشتی

جای خالی "صداقت" بهشتی

انقلاب و نظام جمهوری اسلامی برای آینده خود به صداقت بهشتی نیازمند است. ما اکنون در شبکه حکومت عاشقان خدمت بی‌منت به مردم قرار نداریم و به همین دلیل نمی‌توانیم به مرحله مطلوب در بافت و ساخت حکومت برسیم.

نورنیوز - گروه سیاسی: افرادی که در یک نظام حکومتی به مسئولیت می‌رسند و در یک دوره زمانی با شهرت و قدرت همزیستی می‌کنند، به دو گروه قابل تقسیمند؛ عده‌ای به دلیل اینکه بر ظواهر تکیه می‌کنند بعد از مدت کوتاهی فراموش می‌شوند و عده‌ای دیگر که صاحب بنیان‌های فکری و ارزشی هستند در طول زمان ماندگارند و حتی تندبادهای حوادث و دشمنی‌ها و کینه‌توزی‌ها نمی‌توانند آنها را زمین‌گیر کنند.
آیت‌الله بهشتی که در حیات خود و بعد از شهادت در هفتم تیر 1360 تاکنون آماج انواع حملات و تهمت‌ها بوده و هنوز هم هست، از مصادیق بارز گروه دوم است. بهشتی در متن تاریخ ماندگار شد و به عنوان یک عالم دینی روشن‌ضمیر مدیر و مدبر در عرصه حکمرانی ایران درخشید.
تفاوت شهید بهشتی با دیگران اینست که او بدون استفاده از رانت‌های تبلیغاتی و اغراق‌ها و تزریق‌های رسانه‌ای جایگاه ثابت و ماندگاری در تاریخ انقلاب و نظام جمهوری اسلامی پیدا کرد. شاید گفته شود این درخشش و ماندگاری، محصول خدمات بزرگی است که بهشتی در تدوین قانون اساسی، پایه‌ریزی تشکیلات قضائی نظام اسلامی، ایجاد منظومه فکری و نهادینه کردن فرهنگ مبتنی بر ارزش‌های دینی در مدت کوتاه عمر کاری خود در نظام جمهوری اسلامی ارائه کرد. سهم این خدمات را در این درخشش نمی‌توان انکار کرد ولی این مجموعه ارزشمند را نمی‌توان عامل اصلی دانست. عامل اصلی ماندگاری شهید بهشتی صداقت او بود که جوهر وجودش را در برابر وسوسه‌های قدرت بیمه کرد.
قدرت، مهم‌ترین و موثرترین عامل لغزش کارگزاران در نظام‌های حکومتی است. شیرینی قدرت به انسان اجازه حفاظت از خویشتن خویش را نمی‌دهد و او را به بیراهه می‌کشاند و از انسانیت کیلومترها دور می‌کند. این بیماری مسری و بسیار واگیردار، فقط به ساحت انسان‌های مهذب راه ندارد. تهذیب نفس، انسان را خالص می‌کند و نتیجه خلوص، رسیدن به آستان بلند «صداقت» است. کسی که به امتیاز بزرگ «صداقت» دست بیابد، از دستبردهای هلاکت‌بار قدرت مصون می‌ماند.
شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی به ساحت بلند «صداقت» دست یافته بود. به همین دلیل می‌گفت و صادقانه هم می‌گفت: «اگر الفبای صحبت و عمل ما، در داخل و بیرون، الفبای قدرت باشد، این جمهوری دیگر جمهوری اسلامی نخواهد بود.» عامل اصلی درخشش و ماندگاری شهید بهشتی همین صداقت او بود آنهم نصاب بالای صداقت.
تفسیری که شهید بهشتی از انقلاب اسلامی داشت، متاثر از گوهر وجودی مالامال از صداقت او بود. تفسیر او این بود که «انقلاب اسلامی فقط وقتی که تمام افرادِ قرار گرفته در شبکه حکومت، عاشقان خدمت بی‌منت به مردم نباشند، به مرحله مطلوبش در بافت و ساخت حکومت نرسیده است».
انقلاب و نظام جمهوری اسلامی برای آینده خود به صداقت بهشتی نیازمند است. ما اکنون در شبکه حکومت عاشقان خدمت بی‌منت به مردم قرار نداریم و به همین دلیل نمی‌توانیم به مرحله مطلوب در بافت و ساخت حکومت برسیم. فقط زمانی به این مرحله خواهیم رسید که صداقت بهشتی در رگ‌های حکمرانان ما جاری شود. اگر بهشتی در میان ما بود، نظام جمهوری اسلامی اکنون گرفتار ریاکاری‌های موجود نبود. ریاکاری، در نقطه مقابل صداقت قرار دارد. مفاسد اقتصادی، سوء‌استفاده‌های سیاسی، بداخلاقی‌ها، منازعات خانمان‌برانداز، بی‌اعتمادی‌های گسترده و گسست عمیقی که میان مردم و مسئولین وجود دارد، همگی نتیجه فقدان صداقتی از جنس صداقت بهشتی هستند.
در چهل و سومین سالگرد توطئه انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و شهادت مظلومانه آیت‌الله بهشتی و 72 همراه صادق او، با این شهیدان پیمان ببندیم به صداقت روی‌آور شویم تا بتوانیم با صلابت بهشتی از عهده حفاظت از نظام اسلامی، این میراث ارزشمند امام خمینی، برآئیم.


روزنامه جمهوری اسلامی
نظرات

آخرین اخبار
واکنش شدید چین به توقیف کشتی در مسیر ایران ؛ با آتش بازی نکنید
مدال افتخار مجاهدت در سه جنگ تحمیلی بر سینه بزرگ‌مردان سپاه می‌درخشد
چین از حل‌وفصل دیپلماتیک اختلافات ایران و آمریکا حمایت کرد
بحران سوخت ناشی از جنگ؛ لوفت‌هانزا 20 هزار پرواز را لغو می‌کند
آمریکا حضور هاکبی در دور دوم مذاکرات اسرائیل و لبنان را تأیید کرد
پزشکیان: سپاه نهادی برخاسته از مردم و پاسدار استقلال و عزت کشور است
حملات هوایی سرنوشت جنگ را تعیین نکرد؛ ایران به نبرد ادامه داد
پیام سرلشکر حاتمی به مناسبت سالروز سپاه: اتحاد نیروهای مسلح ضامن امنیت کشور است
انفجار تانک در رزمایش ژاپن؛ 3 نظامی کشته شدند
الجزیره: کشتی باری در نزدیکی عمان مورد حمله قرار گرفت
توافق تجاری هند و آمریکا تا پایان ژوئن نهایی می‌شود
عارف: دسترسی برابر و بدون تبعیض به اینترنت باید برای همه فراهم باشد
آخرین قیمت مرغ در بازار ؛ امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت
درگیری‌های خاورمیانه تابستان دشواری برای بازار انرژی رقم می‌زند
نوراینفو | 5 توصیه برای داشتن قلبی سالم
نوراینفو | این علائم یعنی تیروئید شما درست کار نمیکند!
نوراینفو | 5 راهکار برای یادگیری بیشتر
نوراینفو | 10 ماده غذایی موثر برای افزایش سرعت سوخت و ساز بدن
ارکستری که رهبرش نت‌ بلد نیست!
مدیرکل آژانس: روند پایان جنگ «پیچیده» است و باید تداوم یابد
نماینده مجلس: «نقض عهد آمریکا» مانع ادامه مذاکرات در پاکستان شد
ملاحظاتی درباره آینده جنگ رمضان
حقوق و مستمری فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شد
تو رستم تهمتنی!
تکذیب قاطع تهران؛ ادعاهای اسرائیل درباره باکو بی‌اساس است
پرسه‌زنی هواپیماهای جاسوسی آمریکا در آسمان عراق
سیاستمدار پیشین آلمان از ترامپ و نتانیاهو به‌شدت انتقاد کرد
پایان تعلیق: از تحریم تا جنگ
دروازه‌بان سابق پرسپولیس درگذشت
انتقاد دو مقام نظامی سابق از عملکرد دولت نتانیاهو
شمایل تنظیم‌گری تنگه هرمز پس از جنگ
پشت پرده ماجرای جلیقه ضدگلوله نتانیاهو فاش شد
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
طلای جهانی پس از افت روز گذشته، دوباره صعودی شد
آغاز هفته آینده با بارش؛ پیش‌بینی رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید
کشتی‌های آمریکایی اهداف مشروع خواهند بود
چرا ترامپ پس از تهدید به جنگ با اعلام آتش‌بس یک‌طرفه، عقب نشینی کرد؟
امروز آخرین مهلت ثبت‌نام وام ودیعه مسکن متاهلی و وام تحصیلی دانشجویان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 2 اردیبهشت 1405 + جدول
قطب نمای انرژی جهان در حال چرخش به سمت راکتورهای هسته ای است
نورنما | 2 اردیبهشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
جام جهانی 2026؛ میزبان مکزیکی در تعقیب رؤیای عبور از یک هشتم نهایی
بازار خودرو قفل شد؛ معاملات به صفر رسید
سازمان ملل: تمدید آتش‌بس میان آمریکا و ایران گامی مهم برای کاهش تنش است
سپاه: دشمن به «خلا شناختی» رسید؛ پاسخ «آنی و قاطع» به هر تهدید جدید
دیپلماسی نشانه ضعف نیست، مسئولیتی ملی برای بازگرداندن حاکمیت است
حزب‌الله «خط زرد» تعیین‌شده در جنوب لبنان را به رسمیت نمی‌شناسد
اقتصادنگار | اقتصاد ایران در مواجهه با جنگ چقدر آماده بود؟
چرا نباید از هوش مصنوعی مشورت پزشکی بگیریم؟
مقام مستعفی دولت ترامپ: آمریکا باید مانند ریگان نیروهایش را از خاورمیانه خارج کند