×
اجتماعی
شناسه خبر : 179514
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/04/05 ساعت 19:12

برگزاری «مهمونی10 کیلومتری غدیر» در تهران

مهمانی 10 کیلیومتری عید غدیر از میدان آزادی تا بزرگراه امام علی (ع)، با حضور گروه‌های مختلف مردم در تهران برگزار شد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: «مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر» با حضور گروه‌های مختلف مردم تهران، عاشقان راه ولایت و امامت، از مسیر میدان آزادی تا بزرگراه امام علی (ع) در حال برگزاری است.

جشنی بزرگ به پهنای ۱۰ کیلومتر از میدان آزادی تا بزرگراه امام علی (ع)، امروز سه شنبه - ۵ تیر- همزمان با عید سعید غدیر خم جشنی فرهنگی مذهبی با حضور گروه‌های مختلف مردم در تهران آغاز شد، همزمان ۳۸۰ شهر و روستای کشور غدیر را جشن گرفته است، امروز ایران اسلامی قدرشناس غدیر است. 

 عصر یک روز تابستانی تیر ماهی، سه‌شنبه - ۵ تیر- تهران پایتخت باشکوه ایران زمین، اینجا میدان امام حسین (ع) عاشقان ولایت، امامت و اهل بیت (ع) گردهم می‌آیند؛ از صیح امروز موکب‌ها آماده پذیرایی هستند تا ۲۲ شب؛ عید است و جشن و شادی و ۱۰ کیلومتر مهمونی.

حضوری رنگارنگ از جنس شادی کوچک‌ترها

بارزترین چیزی که اینجا در میدان امام حسین (ع) دیده می‌شود، شور و حضور بچه‌هاست. شاید تعجب کنید اما رنگارنگی این مهمانی ۱۰ کیلومتری به حضور بچه‌هاست؛ به کتاب ها و مدادهای رنگی و میزهایی که برای نقاشی تعبیه شده اند. به وسایل بادی شهربازی که قدش از کل جمعیت بلندتر است و رد انگشت اشاره بچه‌ها در آخر به همان‌ها ختم می‌شود. 

مجریان تلویریونی و گروه‌های هنری به میدان انقلاب تهران آمده‌اند، برای بچه‌هایی که همراه پدر و مادرشان به جشن آمده اند، برنامه‌های شادمانه اجرا می کنند.

پذیرایی در موکب هیات فاطمیون

موکب هیات فاطمیون به رسم سه سال گذشته در حال پذیرایی از مهمان های غدیر است، شربت و شیرینی صدای صلوات و یاعلی در حوالی این موکب بلند است، عاشقان مولا عید را به هم تبریک می گویند و شربت تعارف می کنند. 

 دیوار نگاره میدان انقلاب

دیواره نگاره میدان انقلاب تصویری از واقعه تاریخی غدیر خم است، در میدان همه امکانات فراهم است، از آمبولانس امداد، تا ماشین‌های آتش نشانی، همه پای کار عید آماده اند تا مهمانی غدیر به خوبی برگزار شد. 

مهمانی+غدیر
 

سومین مهمونی غدیر ، مردمی و ملی

ضرب‌المثلی قدیمی میان همه ما رایج است که می‌گوییم «تا سه نشه بازی نشه». مثلی که گویی سه بار تکرار موتیف‌وار یک واقعه را سرآغاز رخداد و اتفاقی شگرف می‌داند. حالا و در سومین سال برگزاری مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر می‌توان این همایی مردم و اقشار مختلف جامعه را سرآغازی بر یک جشن ملی و مذهبی دید. جشنی که مردمی بودنش، آن را سر و شکل داده، متمایز کرده و هر سال با قوت بیشتری نسبت به قبل پیش می‌برد. 

مهمان‌ها آرام آرام از راه می‌رسند، پهنه میدان امام حسین (ع) برای نشستن مهمانها در کنار هم آماده شده است، این سومین مهمانی ۱۰ کیلومتری اما کاملا با دو مهمانی قبلی متفاوت است؛ در این مهمانی هم مثل دیگر محافل، تب صحبت در میان گروه‌های کوچک مردم درباره انتخابات داغ است و جامانده‌های مناظره گوشه‌ای نشسته اند، گفت‌وگوها را دنبال می‌کنند و با هم گپ می‌زنند. جامانده‌هایی که در بین آنها زن و مرد و  پیر و جوان نشسته‌اند و هم دستی بر آتش انتخاب دارند و هم حضوری در دل یک مهمانی به طول ۱۰ کیلومتر. 

از میدان امام حسین(ع) به سمت غرب تا چشم کار می‌کرد، حضور بچه‌ها به چشم می‌آید. یکی از آنها در حالیکه به سمت کشتی اسباب بازی می رفت از پدرش می‌خواست کمی صبر کند تا بازی کند؛ هنوز عرق پریدن روی قصر بادی خشک نشده بود، روی تاب فلزی می‌پرید؛ هنوز سرگیجه‌اش از تاب‌بازی آرام نگرفته بود، توی استخر توپ می‌پرید؛ هنوز نفسش از استخر توپ بالا نیامده بود خودش را تشک بازی رها می‌کرد.

یک نفر از کنارم می‌گذرد و می‌شنوم که به بغل دستی اش درباره شباهت این مهمانی با پیاده‌روی اربعین می‌گوید. تا می‌آیم باقی صحبت‌هایش را بشنوم رد می‌شود و من اربعین را در ذهنم مسجم می‌کنم. جایی که همین دلدادگی موکب‌داران جریان دارد و عاشقان سیدالشهدا (ع) را به کربلا می‌کشاند. حالا هم با همان شکل، عاشقان امیر المومنین(ع) را از میدان امام حسین(ع) تا میدان آزادی روانه کرده است. 

میهمانان مولا بر خوان غدیر؛ وقتی تفاوت‌ها رنگ می‌بازد

حالا دیگر تفاوت‌ها رنگ باخته‌اند، شیفتگان مولا و حرکت در مسیر غدیر تفاوت های قومی، زبانی و حتی مذهبی را در کلان شهر تهران به فراموشی سپرده است، مولا میزبان است یا تهرانی ها، هرچه باشد غدیر امروز عصر پایتخت، مهمانی است که کسی نمی تواند خود را میزبان آن بداند جز صاحب غدیر، برای این مهمانی هیچ شرط و شروطی هم تعیین نشده؛ آنچه مهمانان را به سمت سفر غدیر خواهد کشاند حُب مولا و ارادت به خاندان عصمت و طهارت (ع) است.

در این میهمانی تنها یک قشر خاص حضور ندارد بلکه همه اقوام، اقلیت‌ها، از همه زبان‌ها، گویش و مذاهب ایران در این خیابان و میدان حضور دارند،  حتی در بین این مهمانان اتباع دیگر کشورها دیده می شود. شکوه و عظمت حضور مردم در جشن غدیر همان تعبییر زیبایی بود که صبح امروز رهبر انقلاب در سخنرانی خود به آن اشاره داشند؛ معظم له در بیانات خود اعلام کردند که غدیر به معنای درست و برجسته ای که از آن می شود متعلق به تمام مسلمانان است.

حضور اقشار مختلف جامعه بدون توجه به گرایش های فکری و سیاسی در کنار هم هستند؛ در آستانه انتخابات هستیم، یک اتحاد و رفاقت در کنار رقابت انتخابات یک پیام خاصی دارد، ما علوی هستیم و غدیر جشن ماست، امروز جشن امامت است و کسی از اختلاف جناح های سیاسی و فکری سخن به میان نمی آورد، این پیام دقیقی برای کسانی دارد که به دنبال تفرقه در جامعه هستند.

کمی آن‌سوتر نوجوانی بغض کرده بود و از اینکه در یکی از مسابقه ها باخته، ناراحت بود. غرفه دیگری را نشانش دادم که پسربچه های همسن خودش آهنگی را می‌خواندند و مسابقه دیگری به راه بود. بغضش هنوز باز نشده بود اما همراهی اش کردم تا کمی سر ذوق بیاید. راستش صدای بلند سرودها و همخوانی ها لا به لای جیغ گه گاه بچه‌ها نمی‌گذاشت کسی ناراحت بماند و خواه ناخواه او را با این مهمانی همراه می‌کرد.

مردم امروز جشن غدیر از تیپهای مختلف حضور دارند، کسی به دنبال جستجو همفکر سیاسی یا اجتماعی نیست بلکه همه زیر یک بیرق و پرچم و در امتداد مسیر غدیر در حرکت هستند و این پیام را به بانیان تئوری شکاف نسلی و فکری در ایران خواهند داد که پرچم غدیر و تفکر ولایت و امامت وحدت بخش تمام اقشار جامعه است.

حضور نسل های مختلف جامعه در میهمانی ۱۰ کیلومتری نشان از آن دارد که حب مولا در ژنتیک ایرانیان وجود دارد و هر ساله، مراسم مختلف را بهانه قرار می دهند تا ارادت خود را به اهل بیت (ع)ثابت کنند؛ در میدان انقلاب کودکان و نوجوانان در این مهمونی حضور چشمگیری دارند و شاید آمدند تا در جشن امامت و قرار گرفتن در سیل شیفتگان مولا خود به تمرین ولایت‌مداری بپردازند. آنان نیز مروج پویش لقمه میلیونی بودند تا جشن غدیر از جیب دوستداران امامت پرداخت شود و منابع آن وابسته به بودجه یک یا چند نهاد خاص نباشد.

برای تکمیل این پویش مردمی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ موکب برای حضور در جشن غدیر پایتخت ثبت‌نام کردند تا خدمت رسانی لازم را به مهمانان مولا انجام دهند. بله این مردم پا پیش گذاشته تا در روز جشن امامت و ولایت مروج سنت حسنه اطعام غدیرانه در کشور باشند سنتی که در صورت تداوم می تواند به یک رویه منطقه و جهانی تبدیل شود.

مهمانی+غدیر
 

تمام برنامه‌های مهمونی غدیر به اطعام ختم نمی‌شود بلکه در مسیر این مهمونی ۱۰ کیلومتری، برنامه‌های شاد و متنوعی برای تمام اقشار جامعه در نظر گرفته شده که کودکان شاید بیش از هر قشر دیگر از آن لذت ببرند؛ کودکانی که امروز تمام شرایط بازی و شادی برای آنان مهیا شده است.
موکب‌ها فعالیت کاملی برای خدمت‌رسانی دارند و موکب شهدای خدمت به یاد شهید جمهور فعالیت دارد و یکی از شلوغ‌ترین موکب‌ها در خدمت‌رسانی در فاصله چندمتری این موکب، شیفتگان مولا در تیپ فاطمیون موکبی را برپا و در حال خدمت‌رسانی هستند.

شبکه پویا نیز با اجرایی متنوع زمینه بازی و شادی را فراهم کرده است؛ در میدان انقلاب و در جشن غدیر، پرچم های فلسطین بر دوش مردم است و پرچم های مقاومت نیز در اهتزاز است و رقص پرچم‌ها در این مهمانی ۱۰ کیلومتری, هلالی شیعی درست کرده که در آن ملیت، قومیت و زبان و نژاد معنی ندارد؛ مهمانان غدیر از یک گروه نیستند و قشرهای متنوع جامعه به شمار می روند این همان محفل عشقی است که امروز همه در کنار هم هستند.

 غدیر خانوادگی
در کنار بچه ها، آنچه این مهمانی را متمایز کرده، حضور خانواده هاست. چه خانواده‌هایی که موکب دارند و دسته‌جمعی آن را می‌چرخانند، چه آنان که پای پیاده آمده اند و با اشاره بچه ها به این‌سو و آن‌سو کشیده می‌شوند. ساده بگویم فضای جشن، آن قدر خانوادگی است که انگار پاکبانان، اصحاب رسانه، نیروهای انتظامی، نیروهای آتش‌نشانی و اورژانس و همه کسانی که برای انجام وظیفه شغلی خود در این مسیر حضور دارند، تافته جدابافته‌ای هستند.

موکب‌ها عمق محبتی است که مردم به امیرالمومنین(ع) دارند؛ از صبح خیلی زود ماشین‌ها و کامیون‌ها در خیابان انقلاب به دنبال جای پارک بودند تا موکب‌ها را آماده کنند. فارغ از آنهایی که میان جمعیت می‌چرخند و خوراکی‌ها را پخش می‌کنند، هستند آنهایی که پشت موکب از خستگی خوابشان برده و سوژه عکاس‌ها می‌شوند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی