×
اقتصادی
شناسه خبر : 179324
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/04/03 ساعت 18:10
289 شهر در وضعیت تنش محدود آبی/ نگران تامین آب تابستان نیستیم

289 شهر در وضعیت تنش محدود آبی/ نگران تامین آب تابستان نیستیم

مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشورگفت: آبان‌ماه سال گذشته 500 شهر کشور در تنش آبی به‌سر می‌بردند اما با بارش‌هایی که داشتیم این تعداد به 289 شهر رسیده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مدیرعامل شرکت مهندسی آبفای کشور گفت: با بارش‌هایی که در اواخر سال گذشته و ابتدای سال جاری رخ داد و پروژه‌هایی که در شهرهای با تنش آبی انجام شد، هم‌اکنون تعداد ۲۸۹ شهر در وضعیت تنش محدود آبی هستند که در این شهرها نیز پروژه‌های جبرانی اجرا شده‌اند.

 هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در نشستی خبری اظهار داشت: کشور ما در یک اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار دارد و مدیریت منابع آب در چنین اقلیمی اهمیت بسزایی دارد و دستگاه‌های اجرایی باید برنامه‌های خود را به‌گونه‌ای تدوین کنند که در راستای مدیریت بهینه منابع آبی و مدیریت بهینه برداشت از این منابع و مصرف آب باشد.

وی افزود: متوسط بارش‌های جهان، 800 تا 850 میلیمتر، متوسط بارش‌های آسیا، 600 تا 650 میلیمتر و متوسط بارش‌های ایران 200 تا 250 میلمتر است؛ این کسری بارش‌ها نسبت به متوسط آسیا و جهان، موجب شده میزان آب تجدیدپذیر و در دسترس ایران نیز به نسبت کمتر باشد.

امینی در خصوص سهم بخش‌های مختلف از مصرف آب تجدیدپذیر کشور گفت: حدود 92درصد در بخش کشاورزی، حدود 6درصد در بخش شرب و حدود 2 درصد در بخش صنعت و سایر مصارف به‌مصرف می‌رسد.

وی ادامه داد: بخش شرب با‌وجود آنکه سهم بسیار کمتری را نسبت به بخش کشاورزی دارد، اما بخش استراتژیکی است چرا که سلامت و حیات جوامع انسانی کشور به بخش شرب بارمی‌گردد و هر ساله در تقویم، هفته‌ ابتدایی تیرماه به عنوان هفته صرفه‌جویی در مصرف آب لحاظ می‌شود درحالی که باید تمامی ایام سال، به اهمیت مدیریت مصرف آب و صرفه‌جویی در آن توجه ویژه شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: در تعرفه‌های قانونی منطبق با برنامه ششم توسعه و قوانین بودجه 1402 و 1403، تعرفه‌گذاری آب به‌گونه‌ای دیده شده که مشترکین پرمصرف و بدمصرف به طبقات پایین‌تر مصرفی مهاجرت کنند و شاهد تغییر رفتار مشترکین پرمصرف و بدمصرف با اعمال تعرفه‌های پلکانی باشیم که در چند سال گذشته شاهد موثر بودن این راهکار بوده‌ایم.

پای آب خاکستری به ساختمان‌های مسکونی باز می‌شود

وی افزود: طبق بند ع تبصره 8 بودجه 1402 باید از ظرفیت‌های پساب فاضلاب و منابع غیرمتعارف در بخش صنعت و کشاورزی استفاده کنیم که در این زمینه تاکنون صنایع بزرگی چون فولادمبارکه اصفهان، ذوب‌آهن اصفهان و صنایعی در خراسان جنوبی، خراسان رضوی و کرمان قراردادهایی را در جهت ایجاد تأسیسات جمع‌اوری، تصفیه و انتقال پساب منعقد کرده‌اند و در زمینه کشاورزی نیز اقدامانی در راستای جایگزینی پساب در بخش‌های غیرمثمر و آبیاری فضای سبز با منابع متعارف آغاز شده است.

امینی با بیان اینکه "استفاده از منابع آب خاکستری در ساختمان‌های مسکونی نیز در دستور گار قرار گرفته"، گفت: این اقدام، اقدامی مهم در راستای مدیریت بهینه مصرف آب در ساختمان‌ها است به‌گونه‌ای که از پساب تصفیه‌شده آب مصرفی در روشویی‌ها و سینک ظرفشویی بتوان با بازچرخانی و تصفهی در ساختمان‌ها، برای فلش‌تانک‌ها و آبیاری فضای سبز همان ساختمان‌ها استفاده کرد که در این زمینه باید سازمان نظام مهندسی ساختمان پای کار بیاید تا با تأکیدات قانونی و ظرفیت‌های مباحث 16 و 19 قوانین ساختمان بتوان این امر مهم را پیاده‌سازی کرد.

امسال مرکز دیسپاچینگ ملی آب راه‌اندازی می‌شود

وی ادامه داد: درحال حاضر در 12 کلانشهر سامانه تله‌متری و کنترل را به‌اتمام رسانده‌ایم و مقرر کردیم مرکز دیسپاچینگ ملی آب را در سال 1403 راه‌اندازی کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: اصطلاح شبکه فرسوده به‌طور مستمر در دستور کار شرکت‌های آب و فاضلاب قرار دارد به‌طوری که در سال 1402 بالغ بر 3 هزار و 767 کیلومتر از شبکه‌های فرسوده اصلاح شده و 32 هزار و 799 کیلومتر از شبکه‌های توزیع نشت‌یابی شده است.

وی افزود: در خصوص انشعابات فرسوده نیز بحث نوسازی و استانداردسازی این انشعاب‌ها به‌صورت روزانه در حال انجام است و در سال 1402 بالغ بر 173 هزار انشعاب، استانداردسازی شد.

289 شهر در وضعیت تنش محدود آبی هستند

مدیرعامل آبفای کشور با بیان اینکه آبان‌ماه سال 1402 بالغ بر 500 شهر کشور در تنش آبی به‌سر می‌بردند که شاهد ناترازی منابع و مصارف آب در این شهرها بودیم، گفت: با بارش‌هایی که در اواخر سال گذشته و ابتدای سال جاری رخ داد و پروژه‌هایی که در شهرهای با تنش آبی انجام شد، هم‌اکنون تعداد 289 شهر در وضعیت تنش محدود آبی هستند که در این شهرها نیز پروژه‌های جبرانی اجرا شده و نگرانی بابت تأمین آب تابستان نداریم.

وی ادامه داد: در دولت مردمی مقرر شده بود که 9 درصد به‌میزان 700 میلیون مترمکعب به ظرفیت تأمین آب شرب کشور افزوده شود که تا امروز با تلاش شبانه‌روزی یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب نسبت به ابتدای دولت، به ظرفیت تأمین آب شرب کشور افزوده شده است.

تکمیل آبرسانی به 10هزار روستا تا پایان 1403

امینی اذعان داشت: همچنین مقرر شده بود 64 طرح فاضلاب با حجم 1.2 میلیون مترمکعب احداث شود که تا امروز 647 هزار مترمکعب از این ظرفیت به‌بهره‌برداری رسیده و شاهد تحقق 54درصدی این برنامه هستیم و مابقی طرح‌ها نیز تا پایان نیمه نخست 1404 تکمیل می‌شوند.

وی افزود: در ابتدای دولت نگرانی در خصوص تأمین آب روستاهای دارای تنش آبی وجود داشت که 10هزار روستا در قالب جهاد آبرسانی تعریف شد تا شاخص بهره‌مندی روستاها از آب شرب و بهداشتی در طول دولت سیزدهم از 82درصد به 90 درصد برسد که تا امروز از مجموع 10 هزار روستا، آبرسانی به 5700 روستا تکمیل شده و شاخص بهره‌مندی روستاهای ایران از آب شرب و بهداشتی پایدار به 87 درصد رسیده است و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال 1403، همه این 10هزار روستا آبرسانی می‌شوند.

پایدار سازی آب شرب سیستان و زاهدان با پروژه‌های اضطراری، میان‌مدت و بلندمدت

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه نگرانی‌های جدی برای تأمین آب منطقه سیستان و زاهدان در اواخر سال گذشته وجود داشت، گفت: با توجه به عدم رهاسازی حق‌آبه هیرمند و خالی بودن چاه‌نیمه‌ها  نگرانی جدی وجود داشت که با اجرای پروژه‌هایی در سه‌سطح اضطراری، میان‌مدت و بلندمدت، تأمین آب شرب منطقه سیستان و زاهدان برای همیشه پایدار خواهد بود.

وی ادامه داد: فقط در منطقه شیله، حرمک و هامون 73 حلقه چاه جدید حفاری شد و با چاه‌های حفاری شده در منطقه زاهدان و زابل، تعداد این چاه‌ها به 115 حلقه چاه رسید و با احداث و بهره برداری از آب شیرین‌کن 100 هزار مترمکعبی، آب این چاه‌ها شیرین‌سازی شده و برای شرب منطقه سیستان و بخشی از زاهدان تخصیص خواهد یافت.

امینی در خصوص قیمت تمام شده تأمین این آب گفت: یکی از گران‌ترین آب‌های تولیدی، آب تولید شده از آب‌شیرین‌کن‌ها است به‌طوری که آب تأمین شده توسط آب‌شیرین‌کن‌های بخش خصوصی مترمکعبی 36 هزار تومان هزینه دربردارد اما همین آب را مترمکعبی 3000 تومان به مشترکین می‌دهیم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی