×
اقتصادی
شناسه خبر : 179176
تاریخ انتشار : شنبه 1403/04/02 ساعت 18:16
صادرات میوه در ازای وارات آیفون؛ لوازم خانگی جای خود را به محصولات کشاورزی داد

صادرات میوه در ازای وارات آیفون؛ لوازم خانگی جای خود را به محصولات کشاورزی داد

اخیرا صادرات لوازم خانگی برای واردات موبایل رفرش شده جای خود را به محصولات کشاورزی و میوه داده است. این امر نه تنها موجب ایجاد سودهای غیرقانونی و یکشبه برای برخی واردکنندگان شده که گرانی برخی از اقلام کشاورزی در داخل را هم رقم زده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: با وجود تلاش‌های برخی برای واردات آیفون رفرش و ریپک شده و کسب سود از محل بیش‌اظهاری و گران فروشی، شاهد اقدام به صادرات میوه و تره‌بار و محصولات کشاورزی برای استفاده از رویه واردات از محل صادرات خود هستیم که منجر به افزایش قیمت در داخل شده است.
اخیرا سود بازرگانی واردات آیفون به صورت تجاری 96 درصد تعیین شده است. با توجه به اینکه پیش از این مقرر شده بود تا حقوق وردی واردات کالا از طریق رویه مسافری دو برابر رویه تجاری باشد، واردات آیفون از طریق رویه مسافری با احتساب حقوق ورودی و عوارض گمرکی حدود 196 درصد هزینه خواهد داشت.

نکته‌ای که در خصوص واردات آیفون وجود دارد اما بسیار فراتر از حقوق ورودی است که این روزها به آن توجه می‌شود. مسئله اصلی مربوط به رویه وارداتی است که براساس آن آیفون وارد کشور می‌شود. از سال 1401، برخی مدل‌های تلفن‌های همراه بالای 600 دلار براساس رویه واردات از محل صادرات خود وارد کشور می‌شوند.

در این رویه واردات رانتی که به عنوان یک مشوق وارداتی در نظر گرفته شد، تنها برخی صادرکنندگان امکان پیدا کردند تا اقدام به واردات آیفون کنند. براساس گزارش سازمان توسعه تجارت در سال 1402، این رویه منجر به این شد تا برخی واردکنندگان حواله صادراتی خود را در اختیار افراد دیگری قرار دهند که مانند اجاره دادن کارت بازرگانی بود.

عده دیگری از واردکنندگان نیز خود راساً اقدام به واردات آیفون کرده بودند که منجر به واردات آیفون رفرش و ریپک شد. با این وجود از سال گذشته تغییری در روند واردات ایجاد نشده است و با وجود عدم تولید آیفون 13 و مدل‌های قدیمی‌تر و ممنوعیت واردات آیفون 14 و 15 شاهد گسترش واردات آیفون رفرش و ریپک بوده‌ایم.

باید به این موضوع توجه داشت که قیمت آیفون‌های رفرش و ریپک شده بسیار پایین‌تر از قیمت کالای نو است اما کالا به عنوان نو به گمرک اظهار می‌شود و در نهایت به قیمت کالای نو نیز به مصرف کننده نهایی فروخته می‌شود. به این ترتیب واردکننده هم از محل بیش‌اظهاری در گمرک و هم از محل فروش کالای رفرش به جای نو به مصرف‌کننده نهایی منتفع می‌شود و سود کلانی کسب می‌کند.

جهش قیمت کالاهای کشاورزی و میوه برای واردات آیفون فرش

به دلیل جذابیت همین سودهای غیرقانونی برخی اقدام به صادرات میوه و کالاهای کشاورزی کردند تا بتوانند از محل صادرات اقدام به واردات آیفون کنند. این موضوع سبب افزایش صادرات و کمبود کالا در داخل کشور شده است. نتیجه این رویه نیز افزایش قیمت میوه و برخی کالاهای کشاورزی دیگر در داخل کشور بوده است.

در گذشته و براساس اعلام مسئولان وزارت صمت، از صادرات لوازم خانگی برای واردات موبایل رفرش استفاده می‌کردند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که اخیرا وارد بازار محصولات کشاورزی و میوه شده‌اند که صادرات آن ساده‌تر است و همین موضوع بر قیمت این کالاها در داخل کشور اثر گذار بوده است.

با وجود همه این اشکالات همچنان شاهد واردات چند صد میلیون دلاری آیفون رفرش هستیم و به نظر نمی‌رسد مسئولان امر قصدی برای تغییر این رویه چالش برانگیز داشته باشند.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟