×
فرهنگی
شناسه خبر : 179007
تاریخ انتشار : جمعه 1403/04/01 ساعت 12:45
8 نفر از مفاخر میراث‌فرهنگی تجلیل شدند

با حضور وزیر میراث فرهنگی و به پاس سالها خدمات،

8 نفر از مفاخر میراث‌فرهنگی تجلیل شدند

8 تن از پیشکسوتان حوزه میراث‌فرهنگی در همایش تجلیل از چهره‌های ماندگار میراث‌فرهنگی به پاس سال‌ها خدمت در این عرصه تقدیر شدند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: در این همایش که در محل سالن آمفی‌تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی امروز برگزار شد و  زنده یاد دکتر صادق ملک شهمیرزادی (باستان شناس)، دکتر عبدالمجید ارفعی (پژوهشگر و متخصص زبانهای باستانی)، دکتر احمد جلالی (سفیر پیشین ایران در یونسکو و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی)، دکتر فخری دانشپور پرور (باستان شناس)، دکتر مهدی رهبر (باستان‌شناس، پژوهشگر، حفاظت‌گر آثار تاریخی)، دکتر محمدمنصور فلامکی (پیشکسوت مرمت و آموزش معماری)، مهندس احمد منتظر (مرمت‌گر آثار و اشیای تاریخی) و مهندس بهروز وجدانی (پژوهشگر موسیقی و پیشکسوت میراث فرهنگی) از جمله افرادی بودند که تجلیل شدند.

 توقع داریم بزرگترها بزرگی کنند

وزیر میراث فرهنگی در مراسم تجلیل از چهره‌های های ماندگار میراث فرهنگی گفت: توقعی که از بزرگترها داریم این است که بزرگی کنند.

سید عزت‌الله ضرغامی اظهار کرد: به همه نخبگان و سرآمدان و پیشکسوتان حوزه میراث‌فرهنگی ادای احترام می‌کنم. حضور من در سومین دوره این همایش باعث خرسندی و افتخار است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با گرامی‌داشت یاد آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت، افزود: رئیس‌جمهور شهید با ما چندین بار نشست داشتند و درباره برگزاری چنین همایشی تاکید و بر تداوم آن نیز توجه داشت. آقای رئیسی شخصیت بسیار بی‌نظیری بود. من در دولت‌های مختلف کار کردم. حقیقتاً آقای رئیسی شخصیت برجسته و کم‌بدیلی بود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: توقعی که از بزرگترها داریم این است که بزرگی کنند و نمی‌کنند اما واقعاً شهید رئیسی شخصیتی بود که بزرگی می‌کرد. جای خالی او پر نمی‌شود. خوشحالیم که امروز در این همایش از این شخصیت بزرگوار به‌عنوان حامی میراث‌فرهنگی تجلیل می‌کنیم.

وی اضافه کرد: تجلیل از بزرگان ما در حوزه میراث‌فرهنگی تجلیل و ادای احترام نسبت به تمدن، فرهنگ و ریشه‌ها است. ریشه اصل است و اگر رویش جدیدی شکل می‌گیرد این رویش‌ها اتصال به ریشه دارد. اگر ریشه قطع شود، رویش جدیدی نخواهیم داشت. ما ریشه‌ها را باید حفظ کنیم. این اقدام و این مراسم در حقیقت افزایش سواد میراثی جامعه، توجه دادن نسل جوان، تکریم از شخصیت‌های ارزشمند و در اصل پاسداشت ریشه‌هاست.

وی سپس به حمایت‌های آیت‌الله رئیسی به تمام حوزه‌های این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: اعتبارات مرمت چندین برابر شده که البته هنوز هم کفایت نمی‌کند. چرا که فقط برای فنس کشیدن تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی ۴ هزار میلیارد تومان نیاز است.

تجلیل و تکریم مقام انسانیت است

قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی در این با طرح این سوال که چرا باید همایش تجلیل از چهره‌های ماندگار را برگزار کنیم؟ گفت: اول اینکه برگزاری این همایش، تجلیل و تکریم مقام انسانیت است چرا که انسان تنها موجودی است که تاج خلیفه‌الله را بر سر دارد. انسان را نسخه کامل می‌دانند که مظهر اسماً و صفات باری تعالی است.

علی دارابی ادامه داد: متفکر و فیلسوف بزرگ علامه مطهری و نیز بزرگانی چون حافظ، فردوسی و سعدی درباره انسان و مقام انسانیت صحبت‌های بسیار نیکویی را ارائه داده‌اند.

یادآور شد: قدرشناسی از چهره‌های پیشکسوت و ماندگار کمترین کاری است که باید برای حفظ هویت تاریخی و فرهنگ، هنر و تمدن این سرزمین انجام داد.

معاون میراث‌فرهنگی کشور افزود: معرفی الگوها و اسوه‌ها، تکمیل زنجیره استادی و شاگردی و … از دیگر اهداف برگزاری چنین همایش‌هایی است. جامعه‌ای که قدردان سرمایه‌های بزرگ خود باشد نشان‌دهنده این است که قدردان هویت تاریخی خود است.

دارابی سپس به مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه میراث‌فرهنگی اشاره و خاطرنشان کرد: ارتقای جایگاه ایران از هفتم به پنجم، برگزاری دو دوره جشنواره ملی تولیدات چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی، سامان‌دهی و تهیه جایگاه شغلی هزار نفر از هنرمندان، برپایی نمایشگاه‌های موزه‌ای در راستای دیپلماسی فرهنگی، ایجاد ۶۵ موزه جدید، جذب نخبگان در گارگروه‌های مختلف معاونت میراث‌فرهنگی از جمله اقدامات مهم این حوزه در دولت سیزدهم است.

گفتنی است در این مراسم از قطعه «سپاس فرزندم» توسط حسام الدین سراج رونمایی شد. رونمایی از تمبر یادبود شهید رئیسی با حضور ضرغامی، دارابی و برادر شهید رئیسی و همچنین خانه چهره‌های ماندگار به همت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از دیگر بخش‌های این مراسم بود.

در بخش دیگری از مراسم سومین دوره نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی ایران از استاد ذوالفقار بیتانه هنرمند نوازنده دوتار و سازنده سازهای سنتی و میراث دار موسیقی خراسان که در فروردین سال جاری درگذشت، تجلیل شد.

مفاخر
 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آتش در نیروگاه‌ها، انفجار در اقتصاد جهانی
ساختار صنعت برق امکان خاموشی سراسری را تأیید نمی‌کند
رئیس اتحادیه لوازم یدکی: مشکلی در تأمین قطعات وجود ندارد
حمله به اطراف نیروگاه بوشهر نقض قوانین بین‌المللی است
اظهارات اسکات ریتر درباره پیامدهای عملیات آمریکا علیه ایران
رمزگشایی بقایی از عملیات فریب ارتش آمریکا در پوشش نجات خلبان
درخواست عراق از مشتریان آسیایی برای اعلام فوری برنامه بارگیری نفت
تحقیق رژیم اسرائیل درباره ناکامی در رهگیری موشک
کشف 1800 تن کالای احتکاری توسط فراجا
هشدار نیویورک‌تایمز درباره کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر آمریکا
معاون پزشکیان: اعتراف دشمن به قبول شکست قطعی، نزدیک است
فعالیت برنامه پیامک سامسونگ متوقف می‌شود
تحلیل گاردین از جنگ ایران؛ واشنگتن همچنان با هزینه‌های سنگین روبه‌روست
خرید تضمینی گندم با پرداخت علی‌الحساب
هدف قرار گرفتن 360 مرکز درمانی، بهداشتی، آموزشی و تحقیقاتی
آزمونهای یازدهمی ها و دوازدهمی «نهایی» است
رئیس سازمان اطلاعات سپاه به شهادت رسید
عارف: بمب‌های سنگرشکن حریف «دانش ایرانی» نمی‌شوند
سخنگوی انجمن صنایع لبنی: بازار در وضعیت عادی و پایدار است
شبکه گاز تهران پایدار ماند؛ مشکل ایستگاه شریف برطرف شد
توافق هشت عضو اوپک‌پلاس برای افزایش محدود عرضه نفت
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به دانشگاه شریف و شهر قم و تهران
غریب‌آبادی: ایران به هرگونه تجاوز پاسخ قاطع و پشیمان‌کننده می‌دهد
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 17 فروردین 1405
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 فروردین 1405+ جدول
دوفوریتی | شلیک جنایت کاران جنگی به محیط زیست منطقه
مراسم چهلمین روز عروج دریاسالار شهید علی شمخانی در امامزاده صالح تهران برگزار می‌شود
پیش‌شرط ثبات و سکوی جهش
در صورت اقدام آمریکا در هرمز هیچ تأسیسات نفتی سالم نمی‌ماند
هشدار ظریف به اروپا و کشورهای منطقه
جنگی علیه موجودیت ایران
پرداخت ودیعه مسکن به خانوارهای آسیب‌دیده از جنگ
تقویت تاب‌آوری، کلید حفظ سلامت روان در شرایط استرس‌زا
ژنرال‌ها می‌دانستند سرِ گاو در خُمره گیر می‌کند
نیویورک تایمز: ترامپ از تهدید به جنایات جنگی علیه ایران لذت می‌برد
تناقض پیش‌روی درخواست برای مداخله بشردوستانه
یوسف پزشکیان: آیا جنگ ما با آمریکا و اسرائیل است یا با خودمان؟
این پروتئین مغز را زودتر پیر می کند
رهبر دموکرات‌های سنا: ترامپ مانند دیوانه‌ای افسارگسیخته یاوه‌گویی می‌کند
تردد روان در محورهای شمالی کشور
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 17 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
افزایش قیمت نفت پس از تهدیدات ترامپ علیه تأسیسات انرژی ایران
عضو مجلس نمایندگان آمریکا: حمله به ایران اشتباه بود
سفیر سابق آمریکا در تل‌آویو: ترامپ دیوانه‌وار به دنبال خروج از بحران جنگ با ایران است
مقام سابق آمریکایی: میهن‌پرستی دور نگه داشتن کشور از جنگ‌های احمقانه است
شهادت 6 کودک در حملات آمریکایی ـ صهیونیستی به استان تهران
یک عنصر دشمن در اغتشاشات دی‌ماه 1404 به دار مجازات آویخته شد
تامین داروی ایرانی و وارداتی بیماران تالاسمی
ریزش بازارهای آمریکا؛ بلای جان دولت ترامپ
14 استان پربارش شده‌اند