×
سیاسی
شناسه خبر : 178819
تاریخ انتشار :

مسعود اکبری*

نامزدها بگویند «کجا ایستاده‌ایم؟!»

انتظار از نامزدهای جریان انقلاب این است که ضمن تشریح و تفکیک این دو گفتمان، صراحتا نظر خود را راجع به این دو بیان کنند. این به هیچ عنوان به معنای دامن زدن به دوقطبی نیست، بلکه به معنای انتخاب راه صحیح و تاکید بر این راه است.

نورنیوز - گروه سیاسی: اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، دوشنبه شب- 28 خرداد- از شبکه یک سیما پخش شد. یکی از تفاوت‌های بارز این مناظره با مناظره‌های دوره‌های قبل این بود که در این مناظره از تخریب‌ها و بداخلاقی‌های انتخاباتی خبری نبود و مخاطب صرفا شاهد برخی کنایه‌ها و جدل‌های کلامی محدود بود و این یک نقطه قوت در این مناظره بود.
اما، این مناظره یک نقطه ضعف بارز داشت و آن، این بود که هیچ‌کدام از نامزدها دقیق به این مسئله نپرداختند که «ما اکنون در کجا ایستاده‌ایم؟». بر همین اساس نگارنده در این وجیزه به تشریح پاسخ این سؤال خواهد پرداخت. 
1- ما در شرایطی قرار داریم که دولت سیزدهم، دوره 4 ساله خود را به پایان نرسانده و هنوز یک‌سال از عمر این دولت باقی مانده بود. دولت سیزدهم هر چند دوره چهار ساله خود را به اتمام نرساند اما کارنامه درخشانی بر جای گذاشت. این در شرایطی بود که به گفته بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به ‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای مانده از دولت پیش از خود نبود.


2- تلاش‌های شبانه‌روزی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و پُرکاری و خستگی‌ناپذیری وی در رفع مشکلات در کنار تحرک بالای دولت سیزدهم، امید را در دل مردم زنده کرد. به همین علت بود که سفرهای استانی آقای رئیسی با استقبال انبوه مردم مواجه شده و استقبال باشکوه و حماسی مردم، جزو لاینفک سفرهای استانی آیت‌الله رئیسی بود. 


3- وقتی آیت‌الله رئیسی دولت را تحویل گرفت، شیوع کرونا در اقصی نقاط جهان و از جمله ایران، وضعیت بغرنجی را پدید آورده بود. در تابستان ۱۴۰۰ میزان فوتی‌های روزانه کرونا به بیش از ۷۰۰ نفر افزایش یافته بود. به گفته دولتمردان، وقتی آقای رئیسی وارد اولین جلسه دولت شد که وزرا هنوز به دولت قبل اختصاص داشتند، رئیس بانک مرکزی وقت در آن جلسه گفت پول نداریم حقوق این ماه را بدهیم!. 
تعطیلی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی، قطع مداوم و گسترده برق، مشکل آبرسانی در استان‌هائی از قبیل خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان و همدان، قطعی گاز در استان‌های شمالی در فصول سرد سال، وجود بدهی سرسام‌آور به صندوق‌های بازنشستگی، بدهی چندهزار میلیاردی بانک مرکزی، وضعیت نامناسب در صادرات نفتی و غیرنفتی، فشل بودن دیپلماسی اقتصادی، ضعف مفرط در دیپلماسی منطقه‌ای، دیپلماسی التماسی در مواجهه با دولت‌های غربی، بی‌اعتنایی به دیپلماسی چند‌جانبه. 
همچنین حمایت از مفسدان اقتصادی دانه‌درشت، رفتار توهین‌آمیز برخی دولتمردان با منتقدان و رکوردزنی در توهین به منتقدان، پرهیز برخی دولتمردان از حضور بی‌واسطه در میان مردم، سوءمدیریت فاحش در مواقع بروز سیل و زلزله، عدم اعتماد به جوانان و روی کار بودن کابینه پیر و خسته، عدم اعتنا به توان عظیم داخلی و تحقیر توانمندی‌هایی از جمله خودکفایی در کشاورزی، افتخار به نساختن مسکن برای مردم، رکوردزنی در تورم و گرانی و موارد متعدد دیگر که از حوصله این وجیزه خارج است. این‌ها همگی میراثی بود که آیت‌الله رئیسی تحویل گرفت. 


4- خب، آقای رئیسی با تحویل گرفتن این وضعیت بغرنج، در طول سه سال فعالیت و در شرایطی که هنوز یک‌سال تا پایان دولت سیزدهم فرصت باقی مانده بود، کار را به کجا رساند؟ بخوانید:
با مجاهدت دولت سیزدهم و به‌کارگیری دیپلماسی مقتدرانه در کنار اعتماد به نخبگان و دانشمندان داخلی، واکسیناسیون سراسری به بهترین نحو اجرا شد و بارها رکورد روزهای بدون فوتی کرونا در تقویم کشور ثبت شد. 
دولت رئیسی علاوه‌بر پرداخت به‌موقع حقوق کارمندان، موفق شد حجم بزرگی از بدهی‌ها و تعهدات دولت قبل را تسویه کند، از جمله: تسویه ۲۷۰هزار میلیارد تومان بدهی اصل و سود اوراق، تسویه ۱۰۰هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق‌های بازنشستگی، اختصاص ۴۰هزار میلیارد برای رتبه‌بندی معلمان و ۵۴ هزار میلیارد برای تسویه بدهی بانک مرکزی.
عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری‌های اقتصادی شانگهای، عضویت رسمی ایران در گروه بریکس، آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران، امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، کنار رفتن دست اندازها و موانعی از جمله برجام و FATF، راه‌اندازی کریدور شمال- جنوب، امضای موافقنامه جامع همکاری اقتصادی با چندین کشور، کسب تراز تجاری مثبت در تعامل اقتصادی با ۸۴ کشور، اقدامات تحسین برانگیز در حمایت از مردم مظلوم فلسطین(به خصوص پس از عملیات طوفان‌الاقصی)، تحول در دیپلماسی منطقه‌ای و روابط با کشورهای همسایه و...بخشی از کارنامه موفق دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی است. 
در دولت آقای رئیسی حدود ۸ هزار و ۸۰۰ کارخانه و واحد تولیدی در نهضت احیا به چرخه تولید بازگشتند و ۷۲۰ واحد راکد، نیمه‌فعال و غیرفعال نیز در حال احیا و بازگشت به چرخه اقتصادی کشور هستند. همچنین کاهش نرخ بیکاری به هشت و دو دهم که کمترین نرخ بیکاری پس از انقلاب است؛ در نتیجه افزایش رشد اقتصادی و احیای واحدهای تولیدی در دولت سیزدهم رخ داد.
در نیمه اول سال ۱۴۰۰ و در مقطعی که دولت قبل روی کار بود شاهد قطع مداوم و گسترده برق در شهرهای مختلف کشورمان بودیم. در همان مقطع رسانه‌های زنجیره‌ای مدعی شدند که قطعی برق ناشی از تحریم‌هاست. در این فقره نیز با تغییر دولت و تغییر ریل‌گذاری، شاهد تغییر و تحولات مهمی بودیم. به دلیل سوءمدیریت در دولت قبل، واحدهای نیروگاهی در اوج بار به دلیل تعمیرات نیروگاهی از مدار خارج می‌شدند. اما در دولت سیزدهم با مدیریت جهادی به نقطه‌ای رسیدیم که هیچ واحد نیروگاهی، خارج از مدار قرار نداشت.
همچنین در دولت سیزدهم با امضا و اجرای قرارداد سوآپ گازی با همسایگان، گاز در استان‌های شمالی در فصل سرما تأمین شد. در دولت قبل حتی آب خوردن مردم نیز به تحریم‌ها و اخم و لبخند دشمن گره خورد. این رویکرد تأسف برانگیز ضمن تشویق دشمن به تشدید گستاخی و فشار، مردم را نیز گلایه‌مند و آزرده خاطر کرد. کار به جایی رسید که در مناطقی از جمله غیزانیه در خوزستان، مردم با مشکلات زیادی در حوزه تأمین آب مواجه شدند.اما در دولت سیزدهم با اینکه تحریم‌های ظالمانه کنار نرفت، پروژه‌های عظیم آبرسانی در خوزستان و کردستان و همدان و سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط کشور به بهره‌برداری رسید و آبرسانی به ۵ هزار روستا به مرحله اجرا درآمد.


5- یک‌بار دیگر این سؤال را مطرح می‌کنیم؛ «ما اکنون در کجا ایستاده‌ایم؟» ما اکنون در میانه دوران بهبود و درمان هستیم. درمان بیماری‌ای که دولت مدعی تدبیر و امید- بخوانید دولت مدعیان اصلاحات- آن را به کشور تحمیل کرد و دولت رئیسی به بهبود آن پرداخت و شهادت رئیس‌جمهور و هیئت همراه، درمان این بیماری را نیمه کاره گذاشت. 
تجربه دولت مدعی تدبیر و امید در کنار تجربه دولت شهید رئیسی، به ما می‌گوید که باید ضمن پرهیز از ادامه مسیر دولت دوازدهم، مسیر ناتمام دولت سیزدهم به سرمنزل مقصود برسد. 
6- اگر بخواهیم صریح‌تر بگوییم، ما با دو گفتمان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مواجه هستیم، یکی «گفتمان ادامه دولت مدعی تدبیر و امید» است و دیگری «گفتمان ادامه دولت شهید رئیسی»؛ هر دو گفتمان مذکور در انتخابات جاری، دارای نماینده و به عبارتی دارای نامزد می‌باشند.
حال انتظار از نامزدهای جریان انقلاب این است که ضمن تشریح و تفکیک این دو گفتمان، صراحتا نظر خود را راجع به این دو بیان کنند. این به هیچ عنوان به معنای دامن زدن به دوقطبی نیست، بلکه به معنای انتخاب راه صحیح و تاکید بر این راه است. 
 

* روزنامه نگار


روزنامه کیهان
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هیات مذاکره کننده رژیم اسرائیل اواخر هفته به دوحه می‌رود
ظریف: مبنای وفاق، منافع مردم است
قالیباف: بخش دوم لایحه بودجه 1404 کل کشور تقدیم مجلس شد
عرضه سیب زمینی 36 هزار تومانی در میادین
عرضه کالاهای اساسی در نمایشگاههای بهاره/ آغاز توزیع میوه شب عید از اول اسفند
سیاست نامه | قدرت سازی متوازن
مهاجرانی:خبر خوش وزیر نفت بزودی اعلام می شود/پرداخت عیدی کارمندان در اوایل اسفندماه
تعرفه 10 درصدی چین بر واردات نفت خام از آمریکا
تصادف زنجیره ای 11 خودرو در اتوبان بابایی
هوای تهران همچنان آلوده است/هشدار بارش گسترده برف و باران در کشور
پادکست | مروری بر مطبوعات کشور سه شنبه 16 بهمن
شمخانی: ایران از حقوق هسته‌ای خود دفاع می‌کند
اقتصاد ایران پس از انقلاب؛ مسیر رشد در میان چالش‌ها
تاکید وزارت خارجه بر عدم تغییر وضعیت مدیریت پرونده هسته‌ای
پیرترین بانوی چهارمحال و بختیاری در 123 سالگی درگذشت
اتهام تازه علیه نخست‌وزیر انگلیس
نور ویدیو |گزارش خبرنگار نورنیوز از چهارمین روز جشنواره فیلم فجر در برج میلاد
عراقچی: برای مذاکره با آمریکا هیچ برنامه‌ای نداریم
ترامپ: مواد مخدر دلیل جنگ با کانادا است
نور ویدیو | هوشیاری یا افتادن در دام دروغ های نتانیاهو
واگذاری سهام ایران‌خودرو به بخش خصوصی کلید خورد
نور ویدیو | تلاش مذبوحانه برای حفظ جایگاه متزلزل
مخبر: ظرفیت استان مرکزی برای تولید و صادرات پوشاک باکیفیت ایرانی بالاست
نور ویدیو | مصاحبه با رضا فرهمند نویسنده و کارگردان فیلم لولی
ایران با تمام توان از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود دفاع می‌کند
روادید بین ایران و تاجیکستان لغو شد
نور ویدیو | جنگ تعرفه ها ، انزوای جهانی / بحران داخلی
حضور پررنگ بخش خصوصی و سینمای مستقل، نقطه قوت جشنواره فجر چهل و سوم
پزشکیان بخش اول قانون بودجه سال 1404 را ابلاغ کرد
معاون رئیس‌جمهور: پزشکیان جناحی نمی‌شود
آمادگی حماس برای مذاکره بر سر مرحله دوم آتش‌بس غزه
محکومیت سرباز انگلیسی به زندان به اتهام جاسوسی برای ایران
پروازهای «لوفت‌هانزا» به آسمان ایران برمی‌گردد
دروازه‌بان الشرطه به دلیل مصدومیت ببازی با استقلال را از دست داد
پادکست | تکنیک تنفسی نظامی ها برای آرامش در شرایط استرس زا
محدودیت ترافیکی در کندوان به پایان می‌رسد
عارف: شرکت‌های یزد از طریق مسئولیت اجتماعی طرح‌های نیمه‌تمام را تکمیل کنند
استقلال 1 - 1 الشرطه/ تساوی تلخ آبی‌پوشان در شب شلوغ آزادی +فیلم
قیمت بلیت جایگاه ورزشگاه آزادی سربه فلک کشید!/ ارزان‌ترین بلیت 800 هزار تومان
گانتس: زمان برچیدن پروژه هسته‌ای ایران فرا رسیده است.
برنامه‌ریزی حمایت 30 میلیارد تومانی بنیاد برکت از جانبازان و معلولان
70 فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به کرانه باختری شهید شدند
حماس: شهروند اسیر روسی را به زودی آزاد می‌شود
احداث 2 پایگاه نظامی توسط رژیم صهیونیستی/ حضور سرکرده اجولانی در خانه کعبه+ فیلم
نور ویدیو | وقتی صدای ملت دیر شنیده می شود
معاون وزیر خارجه پاکستان با عراقچی دیدار کرد
نخست‌وزیر دانمارک بار دیگر بر فروشی نبودن گرینلند تاکید کرد
کرملین: با سوریه درباره پایگاه نظامی طرطوس گفت‌و‌گو می‌کنیم
جزئیات جدید از درگیری خونین خانوادگی در همدان
گزارش تصویری | عکس هایی از حاشیه های روز چهارم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر