×
سیاسی
شناسه خبر : 178740
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/29 ساعت 23:00
قالیباف در پاسخ به ظریف: قانون اقدام راهبردی دست مذاکره‌کننده‌ها را پر کرد

قالیباف در پاسخ به ظریف: قانون اقدام راهبردی دست مذاکره‌کننده‌ها را پر کرد

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه می‌گویند «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، مانع رفع تحریم است» اصلا درست نیست و این قانون بود که دست مذاکره‌کننده‌ها را پر کرد.

نورنیوز ـ گروه سیاست: محمدباقر قالیباف شامگاه سه‌شنبه( ۲۹ خردادماه)، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که از شبکه خبر سیما پخش شد، درباره شرایط کشاورزی و اینکه هزاران تن از محصولات بر روی زمین می‌ماند یا دلال‌ها با پایین‌ترین قیمت محصولات را خریداری می‌کنند، اظهار  داشت:  یکی از بخش‌هایی مهم کشور کشاورزی است و به صورت مستقیم ۴ میلیون شغل در این بخش وجود دارد و در حوزه امنیت غذایی کشاورزی بحث بسیار مهمی برای کشور است.

ضرورت نوسازی و مدرن‌سازی صنعت کشاورزی

قالیباف تاکید کرد: یکی از چالش‌های جدی، اساسی و طولانی مدت که زخم کهنه‌ای شده، گرانی پیاز در یک سال و سیب زمینی در سالی دیگر یا نبود برخی از محصولات در برخی سالها است؛ در بسیاری از کشورها در حوزه فناوری کشاورزی پیشرفت کردند، اما ما در برداشت محصولات اشکالات قابل توجهی داریم. چرا که مصرف آب در کشاورزی همچنان به صورت سنتی و قرقآبی است. حتی در موضوع تکنولوژی در کشاورزی در برخی از قسمت‌ها به صورت بارانی و در مواردی قطره ای انجام می شود که این موارد در دنیا منسوخ است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به ضرورت ایجاد سیستم آبیاری قطره‌ای در صنعت کشاورزی گفت: در این صنعت باید تحول ایجاد کنیم، به رغم دانشی که در این حوزه داریم هنوز موفق عمل نکردیم، حتی این موضوع بر الگوی کشت هم تاثیر می گذارد. 

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تفاوت در قیمت تمام شده محصول برای تولید کننده و مصرف کننده، گفت: کشاورز حداکثر ۳۰ درصد از محصول تولیدی سهم دارد و ۷۰ درصد مابقی را واسطه ها و شبکه توزیع سود می‌برند. به نحوی که قیمت محصول تولیدی نسبت به قیمت محصولی که به دست مصرف کننده می رسد، حدود ۱۰ برابر حداقل فاصله است.

وی با اشاره به موضوع صادرات که موفقیت در این حوزه کم است، عنوان کرد: دلیل این موضوع عدم ثبات است. در حالی که اوج زمستان در جنوب کشور برداشت صیفی‌جات داریم و باید به این موضوع برای صادرات توجه شود و در  این حوزه برنامه ریزی دقیقی وجود ندارد.

واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی/حضور کشاورزان و صنوف در قیمت‌گذاری

قالیباف با اشاره به کشاورزی‌ خرد در دورترین نقاط کشور گفت: باید کشاورزان را به سمت خروج از کشاورزی سنتی سوق داد  که در برنامه هفتم دیده شده است؛ در بحث قیمت‌گذاری هم در مجلس یازدهم شورایی برای قیمت‌گذاری تعیین شد زیرا یکی از مشکلات ما قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی است. 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: موضوع دیگر واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی است که بیش از نیاز واردات داریم. در چای و برنج مشکلاتی داریم که باید برطرف شود هم در برنامه هفتم توسعه و هم در برخی قوانین باید این مسائل مرتفع شود. 

وی ادامه داد: طبق قانون اکنون دیگر در قیمت‌گذاری خود کشاورزان و صنوف آنها حضور دارند، زیرا ذینفع اصلی آنها هستند. در کالاهای دیگر نیز شاهد قیمت‌گذاری از این دست بودیم و باید به همین صورت اقدامات لازم انجام شود. 

قالیباف با بیان اینکه در کالاهای اساسی عمدتا واردکننده هستیم، افزود: اگر چه در گندم مشکل نداریم، اما در دیگر دانه‌ها مثل ذرت، دانه‌های روغنی و جو مشکلاتی داریم و وارد می‌کنیم در حالی که می‌توانیم این دانه ها را در داخل تولید کنیم؛ بر این اساس در برنامه هفتم پیش‌بینی‌هایی انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که اهداف پیش‌بینی شده در پایان برنامه هفتم محقق می‌شود؟ گفت: اینکه یک برنامه را دنبال کنیم و سال آخر به نتیجه برسیم، حرف غیرمنطقی است؛ برنامه‌ای موفق است که وقتی شروع می‌شود در سال اول حتما بین ۱۰ تا ۱۵ درصد اهداف محقق شود و در سال‌های دوم و سوم درصد پیشرفت باید بیشتر باشد و اگر منتظر سال آخر باشیم همچون ۶ برنامه قبلی که محقق نشد برنامه هفتم هم محقق نمی‌شود. 

تولید در روستا متولی ندارد

قالیباف در پاسخ به این سوال که ظرفیت‌های داخلی را چگونه به کار می‌گیرید، گفت: من فکر می‌کنیم این موضوع مهم است که دولت متولی باشد و دخالت‌های بی‌مورد نداشته باشد مثلا در قیمت‌گذاری دخالت نکند.؛ باید اجازه دهیم این بخش‌ها را خود مردم تنظیم کنند و مردمی سازی جدی است و به روستاها توجه کنیم. 
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در روستا خیلی متفرق هستیم و یک دهدار داریم، فرد دیگری مسئول مسکن است، اما تولید بی‌صاحب است هم اکنون باید به این مسائل در روستاها مورد توجه قرارگیرد و البته در برنامه توجه نیز به این مسائل پرداخته شده است.

قانون اقدام راهبردی دست مذاکره‌کننده‌ها را پر کرد

قالیباف گفت: امروز موضوع سیاست خارجی و سیاست‌های حاکمیت از اولویت‌های دولت چهاردهم است، در این زمینه موضوع خنثی‌سازی تحریم باید به ظرفیت‌های درونی تکیه کنیم، یک بخش در رفع تحریم همین مربوط به مذاکرات هسته‌ای است، این که می‌گویند «قانون اقدام راهبردی مانع رفع تحریم است» اصلا درست نیست، چرا تابع سیاست‌های ابلاغی و راهبردی نیستید، این قانون دست مذاکره کننده‌ها را پر کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
روایت مخبر از روز حادثه بالگرد رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
بررسی حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
نبی: لژیونرها تا پایان هفته به اردوی تیم ملی در ترکیه می‌پیوندند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی