×
سیاسی
شناسه خبر : 178701
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/29 ساعت 15:51
پزشکیان: با تحریم شاید بشود زنده ماند اما نمی‌شود پیشرفت کرد

پزشکیان: با تحریم شاید بشود زنده ماند اما نمی‌شود پیشرفت کرد

مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در میزگرد سیاسی که بعد از ظهر امروز در صداو سیما برگزار شد، گفت: با تحریم شاید بشود زنده ماند اما نمی‌شود پیشرفت کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: پزشکیان افزود: امروز هیچکس تردیدی ندارد که سیاست خارجی نقش تعیین کننده‌ای در زندگی مردم دارد.راهنمای سیاست خارجی  ما منافع مردم ایران خواهد بود. در سیاست خارجی که شعارهای دهن پر کن که جیب مردم را خالی کند نخواهم داد. شعاری که مردم را از قافله توسعه عقب بندازد، نخواهم داد. مردم ایران و کارآفرینان سزوار داشتن بهترین تجهیزات هستند.

این نامزد انتخابات بیان کرد: هدف سیاست خارجی ما فقط بقا نخواهد بود. می خواهم از زندگی حداقلی به یک زندگی رضایت بخش برسییم که مردم فرصت رشد داشته باشند. نمی خواهیم در دنیا منزوی باشیم. ما فقط همین یک ایران را داریم چاره‌ای نداریم جز  اینکه آن را اباد کنیم.سیاست خارجی ما راهگشا خواهد بود نه ناامید کننده

وی افزود: باور دارم بلاتکلیفی در سیاست خارجی یعنی بلاتکلیفی مردم. نمی خواهم مردم مدام جشمشان به خبر باشد که بیشتر تحریم می شویم یا نه یا قیمت دلار بالا می رود یا نه می خواهم ثبات ایجاد شود مردم برای بلند مدت برای زندگیشان برنامه ریزی کنند.

پزشکیان گفت: نمی خواهم ایرانی بودن برای مردم ما دردسرساز باشد. مردم ما عزت می خواهند اما ستیزه جویی را نمی پسندد. ما دیگر فرصت نداریم کشورهای دیگر با شتاب در حال پیشرفت هستند.ایران یک هویت فراگیر فرهنگی است.مردم شایسته زندگی بهتر هستند.پول نفت ما نباید به جیب قاچاقچیان برود

با تحریم شاید بشود زنده ماند اما نمی‌شود پیشرفت کرد.سیاست خارجی ما تحول‌گرا واقع گرا و توسعه گرا خواهد بود.

او توضیح داد: منافع خود را برون سپاری نخواهیم کرد.منافع خود را برون سپاری نخواهیم کرد.اجازه خدشه‌دار شدن استقلال ایران را نخواهیم داد.از شرق‌گرایی و غرب‌گرایی پرهیز خواهیم کرد.روابط متوازن با دنیا  فقط منافع ملی ایران را تامین خواهد کرد.

پزشکیان ادامه داد:قرار بود تحریم‌ها را دور بزنیم اما اکنون مسیرهای ارتباطی منطقه ما را دور زدند. ما خواهان روابط خوب با اروپا براساس احترام متقابل و از موضع برابر هستیم.نداشتن روابط سیاسی با آمریکا نباید به تشنج هزینه‌آفرین بی‌انجامد.قرار بود تحریم‌ها را دور بزنیم اما الان کرویدورهای و مسیرهای ارتباطی منطقه ما را دور زدند.

نگاه من به منطقه و جهان فرصت‌گرا خواهد نه تهدید گرا

محمد جواد ظریف در میزگرد سیاسی امروز که به همراه مسعود پزشکیان حاضر شد، گفت: پزشکیان شخصیتی صادق و وطن پرست است. بسیار مهم است که چه کسی در خانه پاستور مینشیند.رییس‌جمهور است که سیاستها را میسازد و اجرا می کند و کسی که با نگرش روشن به سیاست خارجی هم خودش خط دارد هم به کارشناسان باور دارد می تواند در آینده کشور نقش داشته باشد.

او گفت: بدون سیاست خارجی معقول و متین نمی‌توانیم حتی با دوستانمان ارتباط درستی داشته باشیم.بدون سیاست خارجی مستقر نمی‌توانیم منافع اقتصادی کشور را پیش ببریم.بدون سیاست خارجی معقول نمی‌توانیم حتی با دوستانمان ارتباط داشته باشیم.معتقدم این سیاست خارجی می‌تواند برای ایرانیان و مردم ایران راه گشا باشد.

یک سیاست خارجی موفق پشتوانه افکار عمومی را می‌خواهد

از دیگر مشاوران حاضر در این میزگرد مهدی سنایی است که گفت:  در سال های اخیر، بیش از اینکه سیاست خارجی آورده ای داشته باشد، موجب فشار و تحریم شده است.یک سیاست خارجی موفق پشتوانه افکار عمومی را می‌خواهد.

او ادامه داد: چین کشوری است که با باز کردن درهایش، به نتیجه رسید.چند کارشناس بلند مرتبه چینی اخیرا به من گفتند که سیاسیون شما می گویند واقعا فکر می کنید با تحریم پیشرفت می کنید.شما یک کشور مثال بزنید که با تحریم پیشرفت کرده باشد  حکمت و مصلحت اقتضا می‌کند از دایره تحریم ها بیرون بیاییم.

سنایی بیان کرد: در سال‌ها گذشته و در برخی از دوره‌ها بیش از این که سیاست خارجی درستاورد داشته باشد  برای ما تحریم به همراه داشته است.یک سیاست خارجی موفق پشتوانه افکار عمومی را می‌خواهد.مردم ایران یک سیاست خارجی چند سویه می‌خواهد.سیاست آسیایی و شرقی منوط به چند سویه عمل کردن است و گرنه بر ضد خود تبدیل می‌شود.چین کشوری است که با باز کردن درها با قدرت کنونی خود رسید.

در ادامه فواد ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی گفت: اقای پزشکیان، شما گفتید دولت سوم روحانی نیستید، اما با حضور ظریف، یعنی از این بحث خیلی دور نیستید.ایا می دانید که تحریم ها پس از برجام بیشتر شد. بدترین قانون تحریمی هم بعد از برجام تصویب شد.اینکه فکر کنیم امضای کری یا قطعنامه برای امریکا الزام ایجاد می کند که در برجام بماند، درست نیست.خوشبینی نسبت به اینده برجام در دولت قبل داشتند. روحانی گفت امریکا کد خداست و با امریکا بستن راحت تر است؛ این یکی از مواضع و پروژه های اصلی روحانی بود؛ یعنی ایجاد رابطه با امریکا…

پزشکیان پاسخ داد: اگر بخواهیم دعوا کنیم، باید همین فضا را ادامه دهیم.ادامه این دعوا یعنی بدبختی بیشتر مردم.ما اگر بتوانیم تحریم ها را حل کنیم، مردم راحت می توانند زندگی کنند.اگر می خواهیم در تحریم بمانیم، یعنی مردم را به فلاکت بکشانیم.هیچ کشوری بدون سرمایه گذاری خارجی و صادرات نتوانسته رشد، کند.اگر می خواهید مردم زیر تحریم بمیرند، همین سیاست فعلی را دنبال کنید.

پزشکیان در ادامه گفت: تحریم فقط به نفع کاسبان تحریم است.برخی از آقازاده این زندگی اشرافی را از همین بخور بخور های تحریم  تهیه کرده‌اند. عراقی ها با وجود کمک های سردار سلیمانی و نابودی داعش، پول ما را نمی دهد‌. کاسبان تحریم، مخالفان از بین رفتن تحریم ها هستند.صادرات نفت ما بعد از توافق هسته ای، افزایشی بوده است.معلوم نیست پول فروش نفت به کجا می رود.خیلی از آقازاده ها از بخوربخورها زندگی خود را بهتر کرده اند.

این نامزد انتخاباتی خطاب ایزدی ادامه داد: شما اگر ادعای حل مشکلات مردم را با وجود تحریم ها دارید، باید گردنتان را بگذارید و مشکلات مردم  را حل کنید. باید کمک کنیم مردم را از این وضعیتی که در آن قرار دارند نجات دهیم.معلوم نیست پول فروش نفت به کجا می رود.خیلی از آقازاده ها از بخوربخورها زندگی خود را بهتر کرده اند

پزشکیان گفت:  تابستان برق را قطع می‌کنیم و زمستان گاز را در بسیاری از حوزه‌ها بحران داریم.پزشکیان ما اینجا نیستیم که تصمیمی بگیریم زندگی مردم‌ را سیاه بکند.مردم ما یک زندگی معمولی می‌خواهند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم