×
بین الملل
شناسه خبر : 178595
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/03/28 ساعت 20:01
برنده انحلال کابینه جنگ رژیم اسرائیل کیست؟

«نورنیوز» بررسی می‌کند

برنده انحلال کابینه جنگ رژیم اسرائیل کیست؟

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، «کابینه جنگ» را منحل کرد و به این ترتیب «نمایش وحدت» بین رقبای سنتی اسرائیلی که از فردای 7 اکتبر روی صحنه رفته بود، تمام شد. فروپاشی کابینه جنگ اما به‌معنای پایان درگیری‌ها در غزه نیست؛ هرچند ممکن است با تغییراتی در میدان نبرد و سمت‌وسوی نزاع همراه باشد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل؛ استعفای «بنیامین گانتز»، رقیب دیرینه «بنیامین نتانیاهو» و رهبر حزب «اتحاد ملی» از  کابینه جنگ رژیم اسرائیل درنهایت به فروپاشی این جمع کوچک، موقت، اضطراری و البته ائتلافی صهیونیست‌ها منجر شد.

کابینه جنگ، بعد از عملیات غافلگیرکننده حماس در هفتم اکتبر یعنی «طوفان الاقصی» به ابتکار بنی گانتز و با استقبال بنیامین نتانیاهو تشکیل شده بود. هدف «بنی» از این اتحاد نظامی کاستن از نفوذ راست افراطی، متحدان سیاسی نتانیاهو بر اداره جنگ بود و  جواب مثبت «بی‌بی»، با هدف کاستن از قدرت صدای مخالفان سیاسی‌اش در کشاکش جنگ.

علاوه بر بنی گانتز، «گادی آیزنکوت» که او نیز مانند بنی ریاست بر ستاد ارتش رژیم اسرائیل را در کارنامه داشت، در هفته نخست جنگ غزه به کابینه جنگ پیوست تا نشان دهند تصمیمات دولت در رابطه با این نزاع نظامی، از پشتوانه احزاب موافق و مخالف برخوردار است. به این ترتیب کابینه 6نفره جنگ با حضور نتانیاهو، گانتز، آیزنکوت، «یوآو گالانت» وزیر دفاع و «ران درمر» وزیر امور راهبردی تشکیل شد. سه نفر از این کابینه از جمله گانتز حق رای داشتند و سه عضو دیگر ناظر بودند.

«نابودی کامل حماس» و «آزادی اسیران اسرائیلی»، دو هدف ابتدایی نتانیاهو برای یورش به غزه عنوان شد؛ حمله‌ای که حالا هشت ماه از آن می‌گذرد و غیر از کشتار 36هزار فلسطینی اعم از زن، کودک و سالمند و ویرانی غزه برای تل‌آویو دستاوری نداشته است.

قتل‌عام در هیچ جنگی به‌معنای پیروزی نیست و رژیم اسرائیل بر همین قاعده حالا با فوری‌ترین تبعات نسل‌کشی در یک نبرد روبه‌روست؛ یعنی گسترش و تکثر جبهه‌های جنگ علیه رژیم صهیونیستی، پایان افسانه بازدارندگی، فروپاشی رویای عادی‌سازی، موج بی‌سابقه محکومیت بین‌المللی و احکام دادگاه‌های بین‌المللی علیه تل‌آویو.

یک مثل قدیمی می‎گوید: «شکست، یتیم است» و ناکامی رژیم اسرائیل هم در عملیات طوفان الاقصی و هم جنگ طولانی در غزه، یک متهم ردیف اول دارد؛ بنیامین نتانیاهو. او ماه‌هاست شب‌ها با صدای شعارها و اعتراض‌های خانواده اسرای اسرائیلی و سایر ساکنان اراضی اشغالی به خواب می‌رود که با انتقاد از مدیریت جنگ، خواستار توافق و آتش‌بس با حماس و برگزاری انتخابات زودهنگام هستند که جز «برکناری» او معنای دیگری ندارد.

 همنوا با این فضا بود که بنی گانتز قریب یک ماه پیش نتانیاهو را عامل عدم پیروزی در جنگ عنوان کرد و ضمن طرح شروطی شش‌گانه و در مواردی غیرممکن، چند هفته به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی فرصت داد.  این طرح شامل بازگرداندن اسرای اسرائیلی، پایان حکومت حماس، خلع سلاح نوار غزه، تشکیل یک نهاد موقت غیرنظامی بین‌المللی برای اداره غزه، عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی و الزامی‌کردن خدمات سربازی برای همه اسرائیلی‌ها، از جمله یهودیان ارتدکس بود. بنی با این حرکت نشان داد قصد دارد نتانیاهو را تنها متهم جنگ غزه معرفی کند. به اعتقاد ناظران، گانتز در این هشت ماه دو حرکت هوشمندانه انجام داد؛ نخست پیوستن به کابینه جنگ و ترسیم یک چهره ملی از خود که منافع رژیم اسرائیل را قربانی کشمکش‌های جناحی برای کسب قدرت نمی‌کند و دیگری خروج از کابینه جنگ که مسئولیت شکست‌ها در نبرد و پاسخگویی در دادگاه‌های بین‌المللی را به دوش رقیب خود بیندازد؛ دو تصمیمی که محبوبیت او در افکار عمومی ساکنان اراضی اشغالی افزایش داده است و به دلیل اتخاذ سیاست‌های مطلوب واشنگتن، نوعی چراغ سبز نشان دادن به کاخ سفید برای انتخابات‌های آتی قلمداد می‌شود، اما آیا استعفای گانتز و فروپاشی کابینه جنگ به ضرر نتانیاهو تمام می‌شود؟

نتانیاهو؛ برنده یا بازنده انحلال کابینه جنگ؟

«جادوگر» یکی از القاب نتانیاهو بین ساکنان اراضی اشغالی و سیاستمداران حامی یا مخالف اوست. البته این لقب قبل از عملیات غافلگیرکننده حماس کاربرد بیشتری داشت؛ چراکه این باور و تلقی عمومی وجود دارد که نتانیاهو قادر است از بدترین شرایط هم به نفع خود استفاده کند. بعد از جنگ غزه، این تعبیر وجه دومی هم یافت؛ اینکه نتانیاهو قادر است برای منفعت خود، شرایط را از همین که هست هم بدتر کند!

نتانیاهو بعد از خروج گانتز با یک پیشنهاد جنجالی روبه‌رو شد؛ «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت ملی رژیم اسرائیل که به داشتن دیدگاه‌های افراطی شهرت دارد از بی‌بی خواست درهای کابینه جنگ را به روی او بگشاید و حق رأی گانتز را به او بدهد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اما حکم به پایان کار کابینه جنگ داد و بر اساس آنچه رسانه‌های اسرائیلی اعلام کرده‌اند تصمیم‌ها درباره نبرد از این به بعد در جمع‌های کوچکتر و محدودتر اتخاذ می‌شود. جمع‌هایی که درباره ترکیب آنها نتانیاهو تصمیم می‌گیرد و ممکن است بن گویر جزو مدعوینش نباشد یا از مشورت یک خاخام بهره بگیرد. هرچه هست، حالا جمع‌های مشورتی جنگ یک‌دست‌تر و دست نتانیاهو برای اتخاذ تصمیمات بازتر است و جنگ همچنان ادامه دارد؛ هم در غزه و هم بین رهبران رژیم اسرائیل!


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
X
آگهی تبلیغاتی