×
سیاسی
شناسه خبر : 177986
تاریخ انتشار :

با حضور در شبکه خبر؛

زاکانی: خدمتگزار باید روی صندلی داغ بنشیند/ فساداصلاح‌طلب و اصولگرا نمی‌شناسد

"علیرضا زاکانی" نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه خدمتگزاری بدون پاکی نمی‌شود و شعار من "پاک باش و خدمتگزار" است، گفت: هرکس می‌خواهد خدمتگزار باشد باید روی صندلی داغ بنشیند.

نورنیوز ـ گروه سیاست: برنامه انتخاباتی صف اول از ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه امروز - چهارشنبه - با حضور علیرضا زاکانی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد. این برنامه که اکنون به صورت زنده از شبکه خبر در حال پخش است به مدت یک ساعت ادامه دارد.

علیرضا زاکانی در این برنامه که اولین برنامه تلویزیونی وی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری است، ضمن پاسخگویی به برخی سوالات، برنامه ها و محورهای خود را تشریح می‌کند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این برنامه ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت شهدای خدمت به ویژه شهید رئیسی در پاسخ به درخواست مجری برای بازخوانی سوابقش گفت: من متولد ۱۲ اسفند ۱۳۴۴ تهران هستم و در محله اتابک لرزاده بین میدان شوش و خراسان به دنیا آمدم. قبل از انقلاب حدود ۱۱ سال داشتم. انقلاب که به پیروزی رسید حیات سیاسی من به عنوان یک نوجوان بر بستر تظاهرات شکل گرفت. 

وی با یادآوری این‌ نکته که در ۱۵ سالگی در ماه های ابتدایی جنگ به منطقه رفته است، اظهار کرد: آن موقع جنگ های نامنظم اتفاق می‌افتاد و شهید چمران برای من یک اسطوره بود. بیش از ۶۲ ماه در منطقه در واحد تخریب و همچنین واحد اطلاعات و عملیات حضور داشتم. زمانی که دستم آسیب دید و جانباز شدم به واحد اطلاعات و عملیات رفتم. مسئول اطلاعات و عملیات محور نجف ۳ و مسئول گردان و قائم مقام اطلاعات و عملیات لشکر ۲۷ بودم. 

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: خدا توفیق داد در بهترین دوره زندگی در بهترین نقطه در خدمت دین و میهن بودم. بعد از آن رو به تحصیل آوردم و ۶ ماه بعد از جنگ درس خواندم. با وجود این که هفت هشت سال ترک تحصیل داشتم، در دانشگاه علوم پزشکی تهران قبول شدم. به مدت یک ماه توجه دیگران را جلب نکردم. ولی بعد از یک ماه دوستان همکلاسی من از دوره دفاع  مقدس من را شناختند.

زاکانی در ادامه تشریح سوابق خود بیان داشت: در دانشگاه واحدهای انجمن اسلامی دانشکده و بسیج دانشگاه را راه اندازی و ۱۴ سال در جریان جنبش دانشجویی نوکری کردم. از زیر یک پله شروع کردم و  تشکل کشوری بسیج دانشجویی با بیش از ۲ هزار دفتر در سراسر کشور دنبال کردم. در این مدت تجارب گران بهایی به دست آوردم و نسبت به نسل متخصص امروز شناخت پیدا کردم. 

وی با اشاره به فعالیت‌هایش به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از سال ۱۳۸۲ در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کردم. در دوره‌های هفتم، هشتم و نهم نماینده مجلس بودم و در آنجا مسئولیت های مختلفی مثل عضویت در هیات رئیسه و ریاست کمیسیون برجام را داشتم. یک دوره چهارساله نماینده نبودم و مجدد در مجلس یازدهم به عنوان نماینده قم شرکت کردم و متولی مرکز پژوهش‌های مجلس شدم.

این نامزد انتخابات با یادآوری این‌که در دهه هشتاد عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است، گفت: در بیمارستان در بخش پزشکی هسته ای نوکری مردم را کردم. در انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری نیز وارد رقابت شدم و پس از آن به عنوان شهردار تهران ۳۳ ماه نوکر مردم بودم. 

زاکانی در پاسخ به این سوال که پایین ترین مسئولیت شما چه بوده است، توضیح داد: در دوره دفاع مقدس این اتفاق افتاده است. بعد از آن از بسیج یک دانشگاه شروع کردم و به سرعت به بسیج دانشجویی کل کشور کشیده شد.

وی یادآورشد: در این ۴۵ سال بعد انقلاب برای روز به روز آن پاسخگو هستم. هر مقطعی که وظیفه ای را به عهده بنده گذاشته‌اند حاضر بودم و کار را دنبال کردم. 

برای برخورد با فساد باید از قوی ترین افراد شروع کنیم

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه مبارزه با فساد در ابعاد اقتصادی با قوی ترین‌ شاخه ها و تنه‌های فساد در کشور را یکی از سخت‌ترین شرایط و کاری کارستان توصیف کرد و گفت: از دهه هشتاد این کار را شروع کردم و معتقد بودم مواجهه با فساد اقتصادی باید از قوی‌ترین بخش شروع بشود تا آثار خودش را در جامعه بگذارد. من با بخش امنیتی که به خدمات حوزه امنیت کشور آسیب می زند شروع کردم. در ادامه به سایر مجموعه‌ها در دستگاه اجرایی و قضایی و از جمله خود مجلس پرداختم. 

زاکانی افزود: برای برخورد با فساد باید از قوی ترین آدم ها شروع کنیم که برای خودشان حریمی تعریف کرده‌اند. من با بیش از ده پانزده نفر که کسی باورش نمی شد مواجه شدم. ده ها بار دادسرا و هفت هشت بار دادگاه رفتم و از همه آنها با افتخار بیرون آمدم. طرف های مقابل از مسئولان کشوری بودند که چندین وکیل داشتند. اما من وکیل نداشتم و با یک منطق درست ۱۵ رای از ۱۵ نفر عضو هیات منصفه گرفتم. در چند مورد بالاتفاق گفتند حق با زاکانی است و دارد از حقوق مردم دفاع می‌کند.

فساد نه جریان اصلاح‌طلب می‌شناسد نه اصولگرا

وی در پاسخ به این سوال که علت اصلی فسادهایی که با آن مبارزه کردید چه بود، گفت: ترک فعل، تعرض منافع و اعمال نفود همه از دلایل من برای مبارزه با فساد بود کسی که در یک مختصات می نشیند باید از جان و مال مردم دفاع و از حیثیت کشور صیانت کند که متاسفانه این نبود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بعضا دیده می شد که برخی افراد ارتباطات نامناسب ایجاد کرده اند و فساد جریان اصلاح طلب و اصولگرا نمی شناسد و یکجا بیشتر و یکجا کمتر است.

زاکانی ادامه داد: یک روزی وزیر اطلاعات آقای خاتمی به من گفت کسی که علیه فساد او پرونده تشکیل داده‌ای و پیگیری می‌کنی، هم‌جناح شماست، گفتم فساد جناحی نیست و در مبارزه با فساد با کسی تعارف نداریم. 
به گفته وی، برخی مسئولان در برخورد با فساد تعارف می کنند در حالی که از مردم باید خجالت بکشند و باید پایبند به انقلاب باشیم و باشم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد شعار انتخاباتی خود هم گفت: شعار انتخاباتی من "پاک باش و خدمتگزار" است. این شعار مرحوم آقای ابوترابی بود و خدمتگزاری بدون پاکی نمی شود و هر کسی می خواهد در موضع خدمتگزاری قرار بگیرد باید اول روی صندلی داغ بنشیند و به او بگویند کجا بودی، چه کردی و حاصل کار شما چه بود و امروز چه شعاری می دهید که با گذشته تو منطبق هست یا نیست و بنده سعی کرده ام همین مسیر را ادامه دهم و اسم دولت من هم "دولت خدمت" است.

زاکانی در مورد آسیب شناسی از روابط قوه هم گفت: قوا سرجای خود نیستند و قانون اساسی این را مشخص کرده اما به درستی اجرا نشده است؛ قانون اساسی یک دولت محلی و ملی را تعریف می کند که حوزه های مختلفی در دولت محلی داریم؛ در نهایت دولت ملی حامی و مکمل و حمایتگر و گاهی در حوزه امنیت کار را خود انجام می دهد.

زاکانی ادامه داد: یک روزی وزیر اطلاعات آقای خاتمی به من گفت کسی که علیه فساد او پرونده تشکیل داده‌ای و پیگیری می‌کنی، هم‌جناح شماست، گفتم فساد جناحی نیست و در مبارزه با فساد با کسی تعارف نداریم. 
وی افزود: دولت محلی شکل نگرفته و دولت ملی فربه شده است و مجلس هم یک تقدم شکل گیری نسبت به شوراها دارد و می خواهد اصل ۱۰۰ قانون اساسی را بدست بگیرد که این سم مهلک است و بازبینی ارتباط قوا باید در دستور کار قرار بگیرد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در ۳۳ ماه گذشته و در شاگردی شهید جمهور، حرکت کردیم و در حوزه های تامین مسکن تا حمل و نقل عمومی و معیشت کارهای دولت را به عهده گرفتیم.

زاکانی گفت: در مقابل دولت، حامی بود که یک الگوی جدیدی از خدمتگزاری داشته باشیم؛ قرارداد ۶۹۰ واگنی که از دوره آقای روحانی مانده بود را پیگیری کردیم و هزار و ۱۸۴ واگن را قرارداد بستیم که سه واگن بیشتر از کل واگن هایی است که تهران دارد.

وی اضافه کرد: روزی که آمدیم بیش از هشت هزار ظرفیت معتاد متجاهر داشیم و امروز ۱۹ هزار و ۷۰۰ نفر داخل کمپ های ترک اعتیاد داریم و امروز نوکری آنها را می کنیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد ورود شهرداری به موضوع مسکن گفت: ۲۰۳ هزار واحد مسکونی در تهران با حضور آقای مخبر کلنگ زنی شد و برخی می پرسند که چه ربطی به شهرداری دارد اما ما می گوییم هر چیزی در تهران اتفاق بیفتد به ما ربط دارد؛ ما به همه کمک می‌کنیم؛ درست است که متولی مسکن، وزارت مسکن است اما ما به آنها کمک می‌کنیم تا کمر مردم در این مورد خم نشود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
X
آگهی تبلیغاتی