×
اقتصادی
شناسه خبر : 177813
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/22 ساعت 17:26
80 هزار نفر وام ازدواج گرفتند؛ 230 هزار نفر در صف

80 هزار نفر وام ازدواج گرفتند؛ 230 هزار نفر در صف

رییس گروه تسهیلات قرض الحسنه اداره اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه از ابتدای سال تا 20 خرداد حدود 80 هزار نفر تسهیلات ازدواج گرفتند گفت: هم اکنون230 هزار نفر مردم نیز در صف دریافت این وام هستند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مریم باشی زاده رئیس گروه تسهیلات قرض‌الحسنه اداره اعتبارات بانک مرکزی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا ۲۰ خردادماه مبلغ ۲۴۸ هزار میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیانی که در سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازواج ثبت نام کرده‌اند، پرداخت شده؛ این تسهیلات به ۸۰ هزار نفر اعطا شده است و تعداد آمار افرادی که در صف انتظار هستند ۲۳۰ هزار نفر است که تعدادی از این افراد در سال گذشته ثبت نام کرده‌اند و در حال تکمیل مدارک هستند.

وی افزود: با توجه به تبصره ۱۳ قانون بودجه سال جاری تغییری در عرصه ضامنین برای اخذ تسهیلات انجام نشده است و با توجه به اعتبارسنجی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با یک فقره سفته و یک ضامن باید تسهیلات را اعطا کنند. میزان تسهیلات برای افراد عادی ۳۰۰ میلیون تومان و برای دختران زیر ۲۳ و پسران زیر ۲۵ سال ۳۵۰ میلیون خواهد بود.

رئیس گروه تسهیلات قرض‌الحسنه اداره اعتبارات بانک مرکزی یادآور شد: در بانک مرکزی به صورت روزانه و ساعتی سامانه‌های قرض‌الحسنه و مسکن را رصد می‌کنیم و در صورتی که بانک‌ها در استان‌ها کم تحرک باشند با توجه به اعتباراتی که در استان دارند اقدامات لازم جهت فعال شدن بانک‌ها به عمل می‌آید ولی نکته مهم این است که بانک‌های بزرگ بیشتر مورد استقبال مردم واقع می‌شوند. از نظر زیرساختی در سامانه مشکلی برای حضور و ثبت نام مردم وجود ندارد.

وی افزود: زمانی که جمله «تلاش مجدد» در سامانه ثبت تسهیلات نمایش داده می‌شود به این معنی است که اعتباری که برای بانک‌ها در نظر گرفته می‌شود با توجه به ثبت نام‌های دیگر پر شده و ظرفیت خالی برای متقاضیان وجود ندارد. به همین دلیل باید در ساعات دیگر مراجعه شود تا با توجه به ظرفیت‌های خالی بانک‌ها ثبت نام کنند. زمانی که متقاضیان تعیین شعبه می‌شوند باید مدارک خود را ارائه کنند و ضامنین خود را به همراه بیاورند و تسهیلات را دریافت کنند.

رئیس گروه تسهیلات قرض‌الحسنه اداره اعتبارات بانک مرکزی یادآور شد: مبلغ وام ازدواج مطابق با سال جاری همین ۳۰۰ میلیون و ۳۵۰ میلیون تومان است. منابع قرض‌الحسنه ای در سیستم بانکی وجود دارد که این تسهیلات به متقاضیان اعطا می‌شود. این برنامه‌ریزی باید به شکلی انجام شود که متقاضیان به شکل تدریجی وارد سامانه شوند و تسهیلات خود را دریافت کنند.

وی افزود: میزان اعتبار در اول هر سال تعیین می‌شود و با توجه به توان بانک‌ها محاسبه می‌گردد و سپس مبالغی که مقرر می‌شود در هر سال و تخصیص داده می‌شود.

باشی زاده اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ همکاری بسیار خوبی از سوی شبکه بانکی شاهد بودیم و منابع تخصیصی ازدواج از سوی شبکه بانکی مورد پیگیری قرار گرفت که شاهد عملکرد ۱۱۰ درصدی پرداختی بانک‌ها بودیم. در واقع بیش از سهمیه تعیین شده بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات است.

رئیس گروه تسهیلات قرض‌الحسنه اداره اعتبارات بانک مرکزی یادآور شد: بیشترین میزان تسهیلات پرداختی که هر سال تعیین می‌شود، شامل استان‌های تهران، خوزستان، خراسان رضوی کرمان و آذربایجان‌های شرقی و غربی است که بیشتر استان‌ها تسهیلات را به صورت متمرکز اعطا کرده‌اند.

وی افزود: خوشبختانه میزان بازپرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای متقاضیانی که وام پرداخته کرده‌اند بسیار مطلوب بوده است و افرادی که وام‌ها را دریافت کرده و نسبت به پرداخت کامل بوده‌اند بسیار کم هستند.

باشی زاده اظهار کرد: در سامانه ازدواج زمانی که اعتبار یک بانک بتواند شارژ شود و یا متقاضی از سامانه خارج می‌شود و یا اعتباری در استان ایجاد می‌شود، بانک‌ها بر این اساس در هر استان فعال می‌شوند.

رئیس گروه تسهیلات قرض‌الحسنه اداره اعتبارات بانک مرکزی یادآور شد: طبق متن قانون بودجه یک ضامن و یک فقره سفته برای دریافت وام ازدواج کافی است که البته برای این ضامن نیز باید اعتبارسنجی صورت گیرد و در صورتی که رتبه اعتباری ضامن کمتر از میزان تعریفی باشد باید این اعتبار به شکل دیگری تأمین شود.


رادیو اقتصاد
نظرات

آخرین اخبار
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین