×
بین الملل
شناسه خبر : 177799
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/22 ساعت 15:59
حکم دادگاه کانادا درباره سهل‌انگاری اوکراین در سقوط پرواز 752

«نورنیوز» گزارش می‌دهد؛

حکم دادگاه کانادا درباره سهل‌انگاری اوکراین در سقوط پرواز 752

دیوان عالی ایالت انتاریو در کانادا، خطوط هوایی بین‌المللی اوکراین را به خاطر «سهل‌انگاری» در اعطای مجوز پرواز به هواپیمای اوکراینی مقصر شناخت و اوکراین را از نظر قانونی مسئول پرداخت غرامت کامل به خانواده‌هایی دانست که بستگان‌شان را 18 دی 1398 (8 ژانویه 2020) در حادثه شلیک به هواپیما در آسمان تهران از دست دادند.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: دادگاهی عالی در کانادا بعد از 18 جلسه دادرسی (نوامبر سال ۲۰۲۳ تا ژانویه  (2024 بالاخره حکم خود را صادر کرد و با تأکید بر اینکه «شرکت هوایی اوکراین نتوانست ثابت کند که با سبک و سنگین کردن احتمالات در دادن اجازه به پرواز پی‌اس۷۵۲ در ترک تهران مرتکب کوتاهی نشده است» اعلام کرد شرکت هوایی اوکراین، «مراقبت استاندارد» را بر اساس قوانین هوایی بین‌المللی در دادن اجازه پرواز به آن هواپیما کاملا انجام نداده و بر اساس آخرین اطلاعات موجود، ایمنی را ارزیابی‌ نکرده است. بر اساس حکم دادگاه عالی ایالت انتاریو، مسئولیت قانونی پرداخت کامل غرامت به خانواده‌هایی که عزیزان‌شان را در سقوط پرواز پی‌اس ۷۵۲ از دست دادند، بر عهده هواپیمایی بین‌المللی اوکراین است.

خانواده‌های شاکی در این شکایت که در دادگاه عالی انتاریو مطرح شد، شرکت هوایی اوکراین را به دلیل دادن اجازه پرواز به اهمال متهم کرده بودند.

به گزارش گلوبال نیوز، «قاضی یاسمین اکبرعلی گفت که دلیل سهل‌انگاری UIA (خطوط هوایی بین‌المللی اوکراین) این بود که ساعاتی قبل از پرواز 752، ایران برای انتقام از ترور شهید سردار قاسم سلیمانی، یکی از سران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موشک‌های بالستیک را علیه نیروهای آمریکایی در عراق شلیک کرده بود و برای ضدحمله در حالت آماده‌باش قرار داشت. این حکم پس از یک محاکمه 18‌روزه در تورنتو صادر شد.»

این رسانه به نقل از «جو فیورانته» از وکلای پرونده و جزو تیم حقوقی پرونده نوشت: «این یک نتیجه مهم برای موکلین ماست که عزیزان خود را در سقوط پرواز 752 از دست دادند. برای اولین‌بار، خانواده‌ها اکنون پاسخ کاملی به نقش UIA (خطوط هوایی بین‌المللی اوکراین) در این تراژدی وحشتناک دارند. این حکم به این معناست که UIA نمی‌تواند غرامت قابل پرداخت به خانواده‌ها را به 180000 دلار برای هر مسافر محدود کند واکنون موظف به پرداخت خسارت کامل خواهد بود.»

گلوبال نیوز افزود: « متعاقب صدور حکم، (ن.س) یکی از شاکیان پرونده گفت: «من و خانواده‌ام از حکم دادگاه بسیار خوشحالیم. پس از اینکه تقریباً در تمام مدت محاکمه در دادگاه نشستم، از زحمات و تلاشی که وکلای من از کمپ فیورانته و هاوی ساکس و هنری در دادگاه انجام دادند سپاسگزارم. »

پل میلر دیگر حقوقدان این پرونده هم گفت: «این حکم پیامی قوی به خطوط هوایی بین‌المللی می‌فرستد که باید ایمنی مسافران خود را در اولویت قرار دهند. خطوط هوایی باید اقدامات مناسبی را برای جلوگیری از عملیات در مناطق درگیری انجام دهند.»

حکم دادگاه کانادا در شرایطی صادر شد که کانادا، اوکراین، بریتانیا و سوئد تیر ۱۴۰۲ شکایتی از جمهوری اسلامی ایران را در دیوان دادگستری بین‌المللی به ثبت رساندند و حال رای دادگاه کانادایی، یک برگ تازه به پرونده شکایت علیه کشورمان  اضافه می‌کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + توضیح یکی از دوستانش درباره روند طولانی درمان
ریزش هولناک معبدی در آفریقا
ادامه نسل‌کشی زیر چادرهای پر از آب
دلیل انصراف ستارگان پاس ساری از لیگ آزاد چه بود؟
تعطیلی برخی مدارس فیروزکوه در روزهای شنبه و یکشنبه
در اولین جلسه محاکمه قاتل چارلی کرک چه گذشت؟
بانک شهر؛ قهرمان جنجالی لیگ برتر کشتی آزاد
احتمال حمله گسترده اسرائیل علیه لبنان
امدادرسانی هلال احمر به 5130 نفر در بارش‌های رگباری
مریم عبدالله پور طلایی شد
واشنگتن درصدد تعامل با مسکو و پکن
تدارک بمب کثیف برای غافلگیری روسیه
درگیری‌های مرزی تایلند و کامبوج؛ 20 کشته و 260 زخمی
پزشکیان: پروژه ریلی بصره-شلمچه از اولویت‌های روابط ایران و عراق است
مدارس و دانشگاه های زنجان دو روز تعطیل شدند
جوان یاسوجی بدشانس را صاعقه گرفت
تاکید سران ایران و پاکستان بر تقویت همکاری‌های مشترک
دستور عارف برای هوشمندسازی نظام سلامت و جبران عقب‌ماندگی‌ها
چرا قیمت نقره به بالاترین حد خود رسیده است؟
قرارداد سرمربی ایتالیایی تا 2030 تمدید شد
علت سفر مرموز نتانیاهو به مصر پس از 15 سال چیست؟
فیفا چگونه بزرگترین خیانت جام جهانی را رقم زد ؟
مدال طلای پاراتکواند در بازی های پاراآسیایی جوانان
یونیسف هشدار داد: 800 هزار نفر در غزه در خطر بارش‌های سیل‌آسا
یک سیاستمدار بلغاری جایگزین بلر می شود
درخشش پارادوومیدانی‌کاران جوان ایران در روز سوم بازی‌های پاراآسیایی
اجرای 120 پروژه برای چهره نو پایتخت تا نوروز 1405
واکنش آلوارز به پیشنهاد بارسلونا
جزئیاتی از دیدار عراقچی با همتای عمانی خود در اجلاس «صلح و اعتماد»
گفتگوی پاکستان و چین درباره امنیت افغانستان پشت درهای بسته
لیورپول با محمد صلاح مذاکره می کند
اروپا، تماشاگر بی‌اهمیت در نظم جهانی مدنظر ترامپ
اونس طلا رکورد زد
واکنش مبهم آمریکا به صدور ویزای ملی‌پوشان ایران برای جام جهانی
گربه پالاس در شیرکوه؛ بازگشت این گونه نادر به زیستگاهش
بیت‌کوین دوباره زیر مرز حساس 90 هزار دلار سقوط کرد
آخرین خبر از وضعیت جسمی مسعود کیمیایی در بیمارستان
شیوع سرخک در کارولینای جنوبی؛ صدها نفر در قرنطینه
تهران در انتظار برف/ افزایش آلودگی هوا در مناطق پرتردد شهری
رئیس‌جمهوری سابق عراق کمیسر سازمان ملل شد
فوتسال ایران در رنکینگ فیفا؛ بانوان نزول کردند، مردان ثابت ماندند
اجرای مصوبه جدید بنزینی دولت از شنبه 22 آذر
طرح «خانه ریز» در تهران اجرا شد
سیکلوترون بیمارستان شریعتی پس از یک دهه راه‌اندازی شد
آخرین وضعیت حادثه واژگونی اتوبوس تهران–یاسوج؛ 4 فوتی و 17 مصدوم
پاراآسیایی جوانان؛ درخشش شناگران ایران با 61 مدال رنگارنگ
اردوغان: صلح غزه شکننده است؛ جهان باید وارد عمل شود
حملات هوایی تازه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان+ فیلم
ظریف: اسرائیل ریشه همه مشکلات است/راه حل بحران‌ها در منطقه، قدرت جمعی ماست
مرد رشتی باجناق و خواهر زنش را به قتل رساند
X
آگهی تبلیغاتی