×
بین الملل
شناسه خبر : 177737
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/03/22 ساعت 10:44

وزارت دارایی اسرائیل اعلام کرد؛ کسری مالی رژیم صهیونیستی به 10 میلیارد شِکِل رسید

آمارهای مقدماتی وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نشان داد کسری مالی در ماه مه، به 10 میلیارد شِکِل (2.66 میلیارد دلار) معادل 7.2 درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است. با در نظر گرفتن این موضوع که میلیاردها شِکِل برای تامین مالی جنگ با حماس هزینه می‌شود، این بالاترین رقم در 12 ماه گذشته محسوب می‌شود.

نورنیوز_ گروه بین الملل: آمارهای مقدماتی وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نشان داد کسری مالی در ماه مه، به ۱۰ میلیارد شِکِل (۲.۶۶ میلیارد دلار) معادل ۷.۲ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است. با در نظر گرفتن این موضوع که میلیاردها شِکِل برای تامین مالی جنگ با حماس هزینه می‌شود، این بالاترین رقم در ۱۲ ماه گذشته محسوب می‌شود.

آن طور که نشریه اقتصادی اسرائیلی «گلوبز»، گزارش کرده است، یالی روتنبرگ، حسابدار وزارت دارایی اسرائیل  فاش کرد کسری مالی رژیم صهیونیستی در ماه مه، بر مبنای سالانه، به ۷.۲ درصد تولید ناخالص داخلی معادل ۱۳۷.۷ میلیارد شِکِل رسید که در مقایسه با ۶.۹ درصد تولید ناخالص داخلی در پایان آوریل، افزایش داشته است.

منابع آگاه بر این باورند که رسیدن به هدف ۶.۶ درصدی کسری مالی تا پایان سال ۲۰۲۴ که توسط قانون در بودجه تعیین شده است، دشوار خواهد بود، زیرا این کسری تنها در ماه مه، به ۱۰ میلیارد شِکِل رسیده است. با این حال، این کسری با توجه به پرداخت مالیات به تعویق افتاده، در مقایسه با کسری ۴.۵ میلیارد شِکِل در ماه مه سال ۲۰۲۳، بالاتر بوده بود.

هزینه‌های دولت غاصب از ابتدای سال، ۳۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته و به ۲۴۹.۳ میلیارد شِکِل رسیده است. طبق گزارش «گلوبز»، حتی بدون احتساب هزینه‌های جنگ که در کسری مالی چشمگیر تاثیرگذار بوده، افزایش هزینه‌های دولت حدود ۱۰.۷ درصد است.

وزارت دارایی پیش‌بینی کرد که کسری بودجه تا سپتامبر، به اوج خود می‌رسد و پس از آن کاهش پیدا می‌کند. با این حال، دپارتمان بودجه، ادعا می‌کند که کسری بودجه، کمتر خواهد شد و به هدف ۶.۶ درصد خواهد رسید.

از سوی دیگر، اداره کل حسابداری معتقد است کسری مالی در سال ۲۰۲۴، به معادل حدود هشت درصد تولید ناخالص داخلی می‌رسد.

جنگ غزه، پرهزینه‌ترین جنگ در تاریخ اشغال است و بانک مرکزی رژیم صهیونیستی تخمین زده است مجموع هزینه‌های آن تا سال ۲۰۲۵، به ۲۵۰ میلیارد شِکِل (۶۷.۴ میلیارد دلار) می‌رسد.

امیر یارون، رئیس بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، ۱۰ روز قبل در یک کنفرانس اقتصادی گفت: هزینه‌های جنگ تا سال ۲۰۲۵، به ۲۵۰ میلیارد شِکِل معادل ۶۷.۴ میلیارد دلار خواهد رسید.

یارون در این اظهارات، هزینه انباشته جنگ در غزه را «قابل توجه» ارزیابی کرده و هشدار داده بود این هزینه، بار جدی بر بودجه ملی ایجاد خواهد کرد. دولت باید مطمئن شود که توازن مناسبی و اصلاحات بودجه به دلیل رشد دائمی هزینه‌های امنیتی، ایجاد می‌کند.

این مقام اسرائیلی پیش بینی کرد افزایش هزینه‌های دفاعی، اقتصاد این رژیم را متاثر خواهد کرد.

وی اظهار کرد: این هزینه‌ها، قطعا یک بار برای بودجه است. بعلاوه، انتظار می‌رود بودجه دفاعی آینده، رشد دائمی داشته باشد و اقتصاد کلان را تحت تاثیر قرار دهد.

تقریبا ۵۰ درصد از هزینه‌های مربوط به جنگ معادل حدود ۳۲ میلیارد دلار، برای نیازهای مختلف دفاعی تا سال ۲۰۲۵ در نظر گرفته شده است. همچنین ۱۰ میلیارد دلار اضافی برای هزینه‌های غیرنظامی استفاده خواهد شد که شامل بودجه برای اسکان ده‌ها هزار اسرائیلی است که مجبور شده اند در بحبوحه جنگ، خانه‌های خود در جنوب و شمال سرزمین‌های اشغالی را ترک کنند. بعلاوه، بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، حدود ۹ میلیارد دلار ضرر درآمد مالیاتی و ۶ میلیارد دلار برای پوشش خسارات مستقیم جنگ تخمین زده است.

طبق آماری که از سوی اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی منتشر شده است، اقتصاد این رژیم در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۳، تقریبا ۲۰ درصد بر مبنای سالانه، رشد منفی داشت.

بزالل اسوتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، روز یکشنبه خواستار مذاکره در هفته آینده برای تهیه بودجه ۲۰۲۵ شد که به گفته او، مذاکرات ماراتن‌وار با هدف عبور دادن اقتصاد از جنگی است که مالیه عمومی را برای تقویت رشد، در مضیقه قرار داده است.

اسوتریچ، در نامه‌ای به یوگف گرادوس، رئیس بودجه گفت: از شما می‌خواهم برای مذاکرات بودجه در روزهای ۱۸ و ۱۰ ژوئن، آماده شوید. این داده‌ها برای به دست آوردن تصویری جامع و واضح به منظور واکنش سریع و کارآمد درباره چالش‌های متوجه اقتصاد، بررسی خواهند شد.

وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اظهار کرد: جنگ و اثر آن بر اقتصاد، مستلزم مسئولیت مالی و شفافیت کامل در تصمیم گیری و تدوین سیاست است.

پیش بینی می‌شود اقتصاد رژیم صهیونیستی امسال، رشد سرانه دو درصد یا صفر درصد داشته باشد.

اسوتریچ بابت موافقت با هزینه‌های بزرگ به منظور تامین مالی جنگ علیه حماس از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر و همچنین علیه حزب الله در لبنان، با انتقاد از سوی عموم مردم و قانونگذاران مخالف روبرو شده است.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
X
آگهی تبلیغاتی